Waarom dutjes belangrijk zijn

dutjes

Erg hè, dat hete weer? Het is best moeilijk dat het anders is maar wat fijn is en fijn blijft dat zijn dutjes.  En als het superwarm is, zijn dutjes ook belangrijk.

Opletten

Ik moet nou op van alles letten met dit weer. De straat dat daar geen gekke dingen gebeuren. Thuis dat mijn vrouw pauze neemt. En dan heb ik mezelf dat ik water drink en dat ik extra dutjes neem.

Water drinken gaat het beste als ik iets heel lekkers als poezenlimonade heb, daar schreef ik gisteren over: klik en lees het.

Nou komt waarom dutjes belangrijk zijn. Voor iedereen dus ook als je een mens bent.

Warm

Je hebt slapen dat is lang achter elkaar, je hebt doezelen dan ben je wakker en je slaapt toch en je hebt dutjes. Dat is als je even slaapt. Dus een dutje duurt kort. Het is belangrijk omdat:

 • als het zo warm is ben je sneller moe en dan kun je met een dutje even uitrusten en daarna kun je weer verder met je dag
 • het is ook gewoon gezellig om even te slapen dus voor je gevoel van binnen is het goed
 • je voelt even niet meer dat het zo warm is en dat je dat moeilijk vindt, dus met een dutje ben je even op vakantie in jezelf dat is ook fijn

Voor mensen die nou in de nacht wakker liggen zijn dutjes extra belangrijk.

Samen

Soms doe ik samen met mijn vrouw een dutje. Ik lig dan op mijn kussen en zij mag van mij op een hoek met haar hoofd. Of ik lig in haar arm dar zij dan voor de bank zit. Dat is ook gezellig vooral als je dan samen langzaam wakker wordt en je kijkt elkaar aan dan voel ik dat ik een thuis heb en dat ze van me houdt en ik van haar en hoe fijn dat is.

Maar als het keiheet is, doe ik het meeste alleen een dutje. Soms wil ik in slaap geaaid worden. Soms niet dat is mijn gevoel hoe dat is.

Dus mijn adfies is: doe meer dutjes. Vooral als u een mens bent en u slaapt ’s nachts moeilijk dan zijn dutjes belangrijk.

17 thoughts on “Waarom dutjes belangrijk zijn

 1. Hallo Bert,

  Top advies van jou hoor, Vrouwtje moet dadelijk werken en ga ik alvast beginnen als ze weg is.
  Ik ben al op het balkon geweest om een frisse neus te halen( nou ja was je een frisse neus noemt), nu is alles dicht en ben ik voor het raam verder gegaan met de controle van buiten. Met de vogels is alles oke, ze hebben hier genoeg te drinken hoor, er is nog water in de watergeul en de rivier en er kan ook nog worden gezwommen. Alleen er zijn hele domme mensen en die gaan in de rivier zwemmen hier en dat is reuze gevaarlijk.
  Vrouwtje zegt dat als ze vanmiddag thuis komt en we een hapje hebben gegeten samen ook gaan uitrusten en wie weet een paar dutjes.Weet je hoe vrouwtje een dutje noemt, een hazenslaapje en ja je knapt er ook van op.
  Wel Bert wij komen de dag wel door, jij voor het waaiding en ik op de koude vloer. Fijne dag en knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je vriendje Jip

  1. hoi Jip gelukkig heb jij je vloer en ik het waaiding dat is toch houvast. Ik heb heel veel geslapen en mijn vrouw ook zij lag met haar hoofd op een punt van mijn kussen. Dus ik heb wel even gekeken of het kon. Wat knap dat je vrouw hazenslaapjes kan doen misschien wil ze dat weleens filmen en uitleggen dan kunnen wij het ook allemaal. Ik ben blij dat het morgen gewoon is want eerlijk dit is best zwaar. poot van je vriend Bert

   1. Bert dat mag ik niet op een filmpje zetten van haar, want dat is een geheimpje. Maar weet je ik zal het je miauwen. Een hazenslaapje is een heel licht slaapje, hazen moeten altijd heel goed opletten in hun slaap voor het altijd gevaar. Niet aan vrouwtje verklappen dat ik dit aan jouw heb gemiauwd hoor, Je vriend Jip

 2. Hoi Bert,
  Goed advies van die dutjes hoor. Normaal kan ik erg goed tegen de warmte, maar nu het ’s nachts niet meer afkoelt, vind ik het ook niet meer leuk.
  Ik heb vannacht wel lekker geslapen. Net als anders lekker bovenop mijn vrouw, dan ligt ze veilig en kan ze niet uit bed vallen.
  Ze vindt dat fijn, want ik hoorde haar vannacht zelfs mompelen, “Fijn dat je me warm houdt Vlo!” en ze aaide me, dus ik ben blijven liggen.
  Doe het rustige aan Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. Vlo, wat lief van jou dat je je vrouw lekker warm houdt met dit weer. Dat is heel belangrijk, en ook best moeilijk, denk ik. Want je hebt het zelf al zo warm. En dat je dan tóch bovenop je vrouw slaapt, dat is ekstralief. Ja, dat heb je met samenwonen, dat je soms iets voor een ander doet. Gelukkig dat je vrouw het waardeert!
   Een lief, maar een beetje klef-van-de-warmte- kopje van Bolle.

   1. Ja Bolle, als kater heb je nu eenmaal zo je plichten. Mijn vrouw zorgt een paar keer per dag voor “soep” met dit weer, en dan wil je toch wat terug doen.
    Gelukkig kan ik beter tegen de warmte dan een paar van mijn voorgangers.
    Doe je wel voorzichtig, dat je niet te warm wordt in je tuin?!
    En lief vochtig kopje terug van Vlo.

    1. Ik doe alleen maar slapen in de struiken en in mijn iegloo, Vlo! Doe je zelf ook voorzichtig?
     En wat een mooi verhaal van de monteur Vlo! Dat was vast een lieve monteur, en dat heb je gevoeld.
     En de monteur was zeker weten blij met zo’n biesonder kopje!
     Een warmig kopje van Bolle.

  2. hoi Vlo, nou wat Bolle zegt zeg ik ook wat lief dat je zo voor je vrouw zorgt in de nacht en helemaal omdat je het zelf ook warm hebt. Goed dat ze ook dankbaar is want dan heb je zelf ook een fijn gevoel. Ik hoop dat je overdag je slaap kon inhalen want je moet ook om jezelf denken. poot van mij

   1. Dag Bert, ik heb bijna de hele dag slaap ingehaald hoor. Ik ben alleen even wakker geworden toen de internetmonteur kwam. Een hele lieve monteur die een foto van z’n eigen kat liet zien. Hij leek precies op jou Bert.
    Helaas was hij vorig jaar over de Regenboogbrug gegaan. Toen heb ik hem zomaar een troostkopje gegeven, want ik zag dat hij het er moeilijk mee had. Meestal durf ik zoiets niet, maar nu ging het vanzelf, ik was zelf verbaasd!!!
    Kopje van Vlo.

 3. Lieve Bert,

  Wat een lieve foto van jou :-),zo schattig!

  Dutjes zijn heel belangrijk ,ik doe in de middag ook heel graag een dutje, vind ik effe lekker.

  Meestal komt Coco dan gezellig bij me liggen, maar wil eigenlijk ook eerst geaaid en geknuffeld worden.

  Als dat achter de rug is, komt ze gezellig naast mij liggen ,en dan zijn wij alle 2 effe Zen!

  1. Coco is volgens mij heel gefoelig dat ze verlangt naar samenzijn en dat alles in de goede volgorde moet, dan weet je waar je aan toe bent en dat is belangrijk als je gefoelig bent. PS Dankuwel voor het compliment

 4. Hoi Bert dat zijn goeie tips die je geeft lekker rustig aan doen met echte poezen limonade jammie lekker, Vrouwke gaat dat ook eens doen voor mij zegt ze want gek genoeg drink ik nu minder volgens het vrouwke dan de rest van het jaar.
  Vrouwke zegt gekkie ben je maar wel een lief gekkie dus straks ook een voor mij als lief gekje ook eens die lekkere poezen limonade voor mij!

  Knuffel van Ollie😎🐱

  1. hoi Ollie ik heb gezien dat je ook die limonade had wat gaaf dan heb je water gedronken en een snek gehad tegelijkertijd!! Ik vind het ook knap dat je vrouw zomaar iets nieuws durft te proberen. poot van mij

 5. Lieve Bert,

  wat hebbie dat mooi geschreeve van jou dutjes. Van me eigen doe ik veel kleine dutjes en soms doe ik er mij paar achter elkaar. Dan hebbie jou eigen dutjesslaap. Assie veel dutjes doe als het warm is van de zon die schijn, dan hebbie toch jou rust.
  Jij moet kreatief zijn met jou slaap, dan kan jij farieeere. Hebbie winter dan doe jij jou lange slaap en hebbie zomer dan doe jij dutjes. Jij kan alles uitprobeere en jij geef ons weer jou goede tip Bert.
  Dank jou wel Bert, van me eigen doe ik ook veel droome in mij dutjes. Mij droomdutjes en dan voel mij hart dattie dichtbij ben,

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, nou leer ik van jou alweer iets dat is farieere met slapen. Ik doe gewoon wat van liggen en slapen of hangen en doezelen. Nou kan ik meer ik ga ermee oefene. Het belangrijkste is dat ik van jou kan dromen zoals jij van mij droomt zo kunnen we samen zijn… je Bertje

 6. Dag Bert, wat sta je supermooi en gezellig op de foto. Je doet meteen voor hoe je een dutje moet doen, dat is handig. Mijn vrouw wilde zó naast je gaan liggen.
  Ik doe nu eigenlijk de hele dag afwisselen tussen slapen en doezelen en dutjes. Want het is te warm om heel druk te zijn. Ik eet ook heel weinig, dus ik hoop dat ik volgende week slank ben.
  Doe je wel op jezelf letten, met alles wat je moet doen? Op de straat letten, op je vrouw letten, op je drinken letten… houd je nog wel tijd voor een snek en een dutje?!
  Een heel lief kopje van Bolle.

Reacties zijn welkom