Waarom langzaam aan bijkomen het beste is

langzaam

Het hele keihete is weg. Nou moet ik langzaam aan weer mijn gewone dingen gaan doen. Mijn adfies is hoe langzamer hoe beter.

Kitten

Ik ben al heel lang geen kitten meer dus dan leef ik anders. Als kitten wil je rennen en springen en gek doen de hele tijd, maar als senior katerman kijk ik anders tegen de dag aan. Na dat keihete moet ik bijkomen.  Ik voel het in mijn lichaam.

Eerlijk waar, heet vind ik moeilijk. Mijn vacht is dik, mijn poten zijn breed en ik ben ook nog eens een maatje meer kater en dan heb ik ook nog dat ik snel bang ben dus ik ga zeker weten niet in mijn eentje in de badkamer liggen.

Uithouden

Dus ik lag voor de ventilator. Op de bank. Op het krukje bij mijn vrouw. ’s Nachts heb ik even op de planken van de slaapkamer gelegen want ik wilde bij haar zijn en op bed was veel te warm dus dat hield ik niet uit.

Ik nam poezenlimonade maar dat lustte ik ook niet elke keer, van de hitte werd ik flauw van binnen. En ik deed dutjes. Ik kreeg knuffels dat was warm maar ook heel fijn.

Aan spelen met het lintje of de veter dacht ik geeneens.

Dus met niks doen en toch de hele tijd bezig zijn met wat moet ik doen, zo kon ik het uithouden.

Bijkomen

En nou voel ik me beter. Gewoner. Maar ook ben ik een beetje moe van de hele tijd de hitte uithouden. Dus nu ga ik bijkomen. Dat vindt mijn vrouw ook verstandig van me want ik ben al elf jaar en dan moet ik toch aan mijn leeftijd denken. Ik ga rustig aan doen. Door het huis lopen en ruiken hoe het is. Slapen wegens het fijn en ik hoop dat ik een snek krijg om nog meer bij te komen. Alles langzaam aan en zonder hitte, dat is echt fijn en dat is mijn adfies om het zo te doen.

 

 

20 thoughts on “Waarom langzaam aan bijkomen het beste is

 1. Wat een goed adfies Bert. Dat ga ikke seeker doen. Tis hier in huis nog steeds viesjes warm… Dusse lig nog steeds veel in de badkamer. Heet weer is niet leuk!

 2. Hoi Bert,
  Lekker dat het wat koeler is, al is het in huis nog wel warm.
  Mijn vrouw heeft vanmorgen om 4 uur het hor in het grote keukenraam gezet. Wij hebben de meeste kamers beneden, dus op de kleine raampjes en kleine kiertjes na, kan dat niet de hele nacht. Ik heb hele lijd zitten luchten voor het open raam. Heerlijk!! Toen mijn vrouw dat gisteren probeerde, was het buiten net zo warm of warmer als binnen, ook ’s nachts, dus dat had helemaal geen zin.
  Ik begin me weer een beetje kater te voelen.
  Doe het rustig aan Bert, we zijn inderdaad geen kitten meer, ik word volgende maand ook al negen.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo ja als je bijna negen bent dan is rustig aan doen gewoon heel erg belangrijk dat weet ik van mezelf nog. Goed dat je voor het open raam zat te luchten bij mij rook het ook veel beter in de vensterbank vanmorgen. Dat gewone in de lucht is lekker. Ik ga vandaag bijkomen meer hoef ik niet van thuis. poot van Bert

 3. Hoi beste Vriend Bert, zoals je gelezen hebt geb ik ook Poeze limonade gekregen gisteren en vanochtend ook het smaakte me weer heel goed, want ikjes Ollie ben een gekke malle kater ik was in de nacht of vroege ochtend naar de zolder gegaan, het warmste punt van het huis en Vrouwke maar roepen van Ollie waar ben je en ikjes kwam niet direct oooooh Vrouwke was toch effe bang dat ik niet goed was geworden, maar toen stond ik weer op de tratredes van de zoldertrap ooooh snap je dat nou dat Vrouwke wat bang was……
  Maar goed dat jij wel aan je eigen denkt en goed voor jezelf zorgt en langzaam weer je gewone ritme gaat vinden!
  Ikjes Ollie ga straks weer tukjes doen!

  Kopje van je vriend Ollie

  1. hoi Ollie ja als je zulke avonturen uithaalt dan heb je wel poezenlimonade nodig, dat je zomaar naar die keihete zolder gaat !! Serieus!! Misschien wil je vrouw wel dubbel snek geven als je dat niet meer doet. poot van mij

 4. Lieve Bert,

  mijj hart is blij, mij hart heb nu meer rust.
  Jij wordt weer langzaam jou eigen en jij doe het wel rustig aan. Van mij eigen weet ik jij doe verstandig. Jij ben geen kitten meer zoas Katrientje wel was van ze leeftijd. Zij was ze kitten van 17 jaar, ze seniorkitten.
  Jij ben jou eigen seniorkater en jij ben wijs. Jij loop niet in 7 dooze tegelijk, jij ken jou grense.
  Jij ga jou warmte nu verwerke en jij ga bijkoome. Jij ga bijsnekke en assie so ver ben dan kom mij hart bij jou.
  Dan is er rust,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, ja dat is zo Katrien was veel ouder dan ik en ze deed veel meer maar ik ben zo niet. Ik geloof dat ik veel rustiger ben. Misschien ben ik wel een oude katerjongen dat kan best. Maar Loes dan kunnen we samen oud worden dat is ook gezellig. Je Bertje PS ik ben nog steeds aan het bijkomen

 5. Het is ook wat met de hitte Bert!!!!
  Je hebt gelijk om rustig aan bij te komen, het vergt toch heel wat van jullie lichamen!!!
  Wij hier doen ook nog rustig aan.
  Dan eens slapen, rondlopen, drinken, knuffelen met vrouw, eten en dan weer slapen.
  En onze vrouw???? Die houdt ons wel heel goed in de gaten!!!!!

  1. Iemand moet het thuis allemaal in de gaten houden vind ik en een vrouw kan dat het beste daar ben ik heel ouderwets in. Erg he!!

 6. Hoi Bert,
  Nou, ik was vanochtend door het dolle heen. Heerlijk fris buiten dus ik moest racen! Ik had gisteren dan ook niets anders gedaan dan van het ene naar het andere plekje sloffen en dan plofte ik weer even neer. Vrouwtje had een teiltje met water neergezet met op de bodem snoepjes. Die heb ik er allemaal uitgevist zodat ik ook meteen een beetje afkoelde met mijn pootjes in dat water. Maar vandaag moest alle energie eruit! Klimmen, racen, spelen, verstoppen…alles tegelijk. Het is een fijne dag!!
  Doe jij maar lekker rustig aan hoor Bert. Het komt allemaal wel goed.
  Pootje van Fietje

  1. hoi Fietje jaa op jouw leeftijd moet dat er allemaal uit dan heb je energie. Dus jij bent ook al niet bang voor natte pootjes. Volgens mij heb je vandaag heel veel meegemaakt. Ik moest vooral langzaam aan doen. pootje van een oudere jongen

 7. Hallo Bert,

  Wat is het nu fijn met een beetje blaas-blaas buiten en minder van de hete, Maar vrouwtje moest vanmorgen nog even de stad in lopen voor haar telefoonding en ze had het me toch weer een bultje heet zeg. Maar hier is het op het balkon fijn en alle deuren staan nu open. Vrouwtje zegt kan het even doorluchten, want het gaat niet lekker ruiken in huis als de zon staat te bakken en alles moet dicht. Nu moeten we even tot zaterdag onze accu opladen zegt vrouwtje, want dan wordt het weer van de hete. Gelukkig hoeft vrouwtje dan niet te werken en ja vandaag kreeg ze een vrije dag. Nu kunnen we fijn gaan genieten met knufjes doen en spelen en lui in de stoel zitten en ikke natuurlijk liggen.
  Bert goed dat jij en je vrouwtje het ook rustig aandoen en doe maar veel dutjes hoor.
  Knuffels van vrouwtje en koele poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip mijn vrouw sliep gisteren op de bank zomaar ik keek nog wat ze aan het doen was maar ze lag te slapen. Ik ook daarna. Wat fijn dat het bij jou thuis weer gewoon is en dat jullie alletwee kunnen bijkomen. Ik voel me soms nog steeds warm dat ik denk ik ga voor het waaiding. poot van je vriend Bert

 8. Hoi lieve Bert, je ziet aan je footoo dat je best moe bent. En dat is logies.
  Ik was vanochtend eventjes helemaal heppie, omdat het koeler was. Toen heeft mijn vrouw me heel lang op mijn buik geaaid, en ik heb brokjes gegeten. Maar nu is het al weer warm geworden en lig ik voor flub. Zo noemt mijn vrouw dat altijd. Dan noemt ze me een flubber die voor flub ligt. Omdat ik helemaal plat lig.
  Doe maar rustig aan Bert, en slaap maar een beetje ekstra. Spelen is niet goed met dit weer, denk ik. Ik heb al dagen niet met de veer gespeeld. Veel te warm. Jammer voor mijn vrouw, want die vindt het altijd superleuk om te doen. Maar ja, dat komt wel weer!
  Een lief kopje voor jou van Bolle.

  1. Dag lieve Bolle,
   Wat zielig voor je vrouw dat je niet wilt spelen 🙂 !! maar je hebt groot gelijk hoor, nog veel te warm!
   Zeg Bolle, ik kom deze week nog niet langs denk ik. Mijn vrouw wilde net een afspraak maken met te dierenarts voor morgen of overmorgen, en toen kreeg ze te horen dat ze hier op het dak moeten zijn één van die twee dagen. Omdat ik nogal een held op rooie sokjes ben, wil mijn vrouw mijn vrouw niet dat ik voor twee dingen tegelijk bang moet zijn.
   Alleen als ze morgen het dak op gaan, en de DA heeft vrijdag nog een gaatje dan misschien eh………nou van mij hoeft het niet hoor 🙂 . Ook niet volgende week!!!
   Flubber maar lekker uit hoor 🙂 .
   Een nog wat warm, lief kopje van Vlo.

   1. Wat een geluk Vlo, dat je nog niet naar de dokter hoeft!
    Ik ga duimen dat de mensen op het dak geen lawaai maken, dat je niet bang hoeft te zijn. Als ze toch eng zijn, kan je gewoon zeggen dat je mij kent, wedden dat ze dan bang worden?
    Een heel lief kopje terug voor jou, en ook voor je vrouw, van Flubber. O nee, Bolle.

    1. Wat een goed idee Bolle, dan vertel ik hoe gespierd je bent, dan durven ze niets meer!! Dank je wel hoor!!
     Kopje voor jou en je mensen van Vlo

  2. hoi Bolle misschien lag ik ook voor flup en ik wist het geeneens. Ik bedoel flub. Helemaal plat liggen kan ik niet wel op mijn zij en dan de poten gestrekt. Misschien is dat ook flup. Spelen doe ik ook niet hoor dat kan gewoon niet als ik lig. Misschien morgen. poot van Bertje

   1. Ja Bert, ik denk dat jij ook flub lag! Dat is ook het beste tegen de warmte. Bij mij is dat het enige dat helpt.
    Een moe kopje van Bolle.

Reacties zijn welkom