Loesje vertelt: over mij denkpaal…

denkpaalVorige week kreeg ik veel reakzie op mij verhaal over mij zin van mij leeve en dattie dan diep moet nadenke. Mij denkpaal kwam hiermee in mij spotlicht te staan want jij kan niet diep nadenke zonder jou denkpaal.

Interakzie

Mij verkering Bert zeg dat assie zofeel reakzie krijg jij ook wat losmaak bij jou leezer. Mij Bert heb veel erfaring, hij leer mij wel de kneepjes van ze vak. Hij zeg, soms is het goed om met jou reakzie iets te doen. Dan hebbie interakzie met jou leezer.
Assie zoiets hoor moet jij wel even tot jou eigen koome. Ik zeg u eerlijk, van mij eigen had ik nog nooit gehoord van mij interakzie. Mij visboer heb alleen ze akzie van ze week! Mij Bert zeg dat assie interakzie heb, dan hebbie jou wisselwerking met jou fens. Van me eigen wissel ik alleen van mij vis. Soms hebbie zalm en meestal tonijn.
En assie zo een moeilijk woord hoor verslind mij kop mij zalm en tonijn in één keer. Dan moet ik verwerke en moet ik nadenke van mij eigen. Dan ga ik wel op mij denkpaal. Ik ga u er nu alles over vertelle.

Hoge denkpaal

Assie na wil denke dan kan jij het beste op jou denkpaal gaan ligge. Van me eigen heb ik mij hoge denkpaal voor mij atleetiese daage, dan moet ik ook klimme. Dan kan jij jou buik niet vol met jou tonijn hebbe want dan breek jou paal onder jou poote af. Voor jou hoge denkpaal moet jij in jou vorm zijn. Dattie fit en atleeties ben van jou lijf en poote en jou kop is scherp. Jij heb enerzie en jij zit in jou akzie. Jij heb planne en jij wil dat er iets gebeur. Jij ben strijdbaar, jij hoor en zie alles.
Van me eigen heb ik mij akzie gevoerd van mij preifussie. Dat was mij eerste akzie van mij leeve. Dan moet jij wel goed voor jou dag koome en assie dan hoog op jou paal lig maak jij wel jou indruk. Mij vrouw heb zich toen van ze eigen maar terug getrokke.
Jij kan rezpekt afdwinge assie zo hoog lig en jij kan alles overzien. Jou denke is vrij en jij kan jou wereld aan. Jij kan kreatief worde assie dat wil maar jij kan ook jou hooge denknivoo prikkele. Jou hoge denkpaal geef vleugels.
Jij ben in jou eigen wereld en jij heb jou ultieme preifussie.

Lage denkpaal

Mij andere denkpaal is mij lage denkpaal, het is mij favoriete plekje in mij huis. Mij lage denkpaal sta teege mij vrouw ze bank aan, dan ben jij toch saame.
Jij kan alles in jou gaate houde maar jij blijf in kontak met jou vrouw. Assie bijfoorbeeld jou snek pak, ben jij er wel als eerste bij. En assie lig uit te buike en jij rol per ongeluk van jou paal dan val jij gewoon in jou bank. Mij lage denkpaal geef mij rust, jij weet jou vrouw zit naast jou. Dan voel ik mij eigen veilig en kan ik nadenke over mij leeve. Toen ontdekte ik ook mij geheimpje, dattie kan droome op jou denkpaal. Jij kan jouw ooge sluite en aan jou verkering denke. Of misschien denk jij liever aan jou tonijn.
Jij kan jou denkpaal als jou droompaal gebruike. Dan hoef jij niet te denke maar jij kan jou droome uitleeve. Jou vrouw zit toch naast jou. Dat is belangrijk want jij woon wel saame. Jij moet wel probeere om sosiejaal te blijve.

Jou alternatief

denkpaalVan me eigen heb ik wel mij geluk dat mij huis twee denkpaale heb. Dan hebbie wel jou goede funnament. Niet ieder huis heb zofeel paale maar jij kan altijd jou alternatief gebruike.
Assie slim ben ga jij gewoon op jou rand van jou bank of stoel ligge. Dan heb niemand er erg in en jij kan ongestoord denke. Jij kan ook jou vensterbank gebruike maar mij eigen erfaring is dattie dan toch snel de neiging heb om te gaan werke. Jij ga jou straat in jou gaate houde en jij verlies jou gedachte. Jij moet wel bij jou les blijve assie wil denke, anders kom jij nergens.
Mij enige uitzondering is assie veel emozie heb. Jou paal kan jou niet voele, jij kan beeter op jou vrouw ze schoot gaan zitte. Dattie echt kontak maak met lange knuffels en aaie en dat er troost is. Soms moet jij voele in plaats van denke. Dan hebbie meer aan jou vrouw dan aan jou denkpaal. Dat is mij erfaring.

Voor u is belangrijk assie weet:
 • Hoge denkpaal:  voor preifussie en akzie voere
 •  Lage denkpaal:  voor rust, droome en assie toch sosiejaal wil zijn
 •  alternatief:  rand van jou bank of stoel
 •  uitzondering: assie veel emozie heb, dan op jou vrouw ze schoot

Liefs van Loesje

12 thoughts on “Loesje vertelt: over mij denkpaal…

 1. Dag lieve Loesje,
  Oh wat een mooi verhaal over jouw denkpalen. Ik heb het meteen aan mijn vrouw laten lezen, want die denkt dat mijn denkpalen krabpalen en krabmeubels zijn.
  Nu snap ik dat misverstand wel, want ik scherp er ook mijn nagels wel aan, maar toch…!
  Op de slaapkamer van mijn vrouw staat een kleine paal, daar kan ik alleen op zitten. Als ik daarop zit noemt mijn vrouw mij “Pilaarheilige”, omdat ik dan diep in gedachten ben. Mijn vrouw zegt dat ik dan zeer diepzinnig voor me uit zit te staren 🙂 .
  In de huiskamer staat een grote, met veel plankjes, maar ik lig meestal op de hoogste plank. Daar kan ik ontspannen denken, en hij is precies zo hoog dat mijn vrouw en ik neus aan neus staan als ze langs loopt. Als ik behoefte heb aan een knuffel zeg ik “Prrrrùùp.” En dan komt ze me aaien en knuffelen. Hij staat achter de bank waar mijn vrouw meestal zit, dus ik kan zo naar beneden springen om op haar schoot of naast haar te gaan liggen.
  Mijn hoge denkpaal staat ook op een heel taktiese plek. Ik kan, als ik erop zit de huiskamer, en, heel belangrijk, de keuken zien. Ook kan ik de hal, de eethoek, en de slaapkamer van mijn vrouw in de gaten houden. ik kan ook nog naar buiten kijken naar twee kanten.
  Ik weet wel zeker dat ik niet zo diep na kan denken als jij, maar ik oefen wel goed.
  Dank je wel hoor voor je mooie verhaal, ik heb er weer veel van geleerd, maar mijn vrouw snapt nu ook beter wat ik op mijn denkpaal doe, ik heb het haar zelf nooit zo goed uit kunnen leggen!!!
  Heel veel lieve zachte kopjes voor jou, Floris en Zusje en je vrouw, ook van mijn vrouw.
  Vlo.

  1. Ooh lieve Vlo,

   wat schrijve mij mooi van jou denkpaale in jou huis. Van me eigen weet ik dat jij jou naagel kan scherpe aan jou denkpaal. Van me eigen doe ik het ook, assie nog meer scherpte wil in jou kop. Dan kan jij het wel doen, het geef wel enerzie .
   Mij hart voel wel dattie geraakt is Vlo, dattie jou zo een mooie naam geef. Pilaarheilige. Ooooh ik vind het mooi. Dan hebbie eigenlijk jou denkpilaar in jou huis. Jij ben een sjieke jongen.
   En dattie goed zicht heb op jou huis vanaf jou hoge denkpaal. Mij vrouw heb er geen erg in maar van me eigen voel ik aan mij paal mij vloer trille assie naar mij keuke ga. Dan ben ik wel op mij meest atleeties Vlo. Mij vrouw zeg dattie niet snap dat ik van mij eigen zo snel kan zijn….
   Volgens mij eigen denk jij best diep van jou kop Vlo. En jij heb jou hoge en lage gedachte en jij ben slim. Assie pilaarheilige ben hebbie zeker jou ontzag verdien.
   Nu ben ik wel heel trots op jou eigen, Vlo.
   Dank jou wel voor jou mooie verhaal,

   Liefs van mij vrouw, Floris, Zusje en mij eigen. Voor jou eigen en jou vrouw ook van ze eigen,

   Loesje

 2. Katrien had haar denkpaal op balkon staan. Dan ging ze daarop zitten, over haar prinsessenrijk kijkend, en dan nadenken hoe ze de visjes beneden haar toch kon vangen.
  Weet je nog dat toen jullie bij ons waren dat jij een keer de hengels wou lenen? Jij wou ze toen vangen 🙂

  1. Ooooh mij lieve soolvrouw ,

   Katrien had ze mooie balkondenkpaal en zij kon ze eigen streeke bedenke. Katrien deed alles met mij eigen deele en ik deed ook helpe.
   Toen met ze hengel….
   Ooooh mij evenwicht….
   Dattie toen bijna van Katrien ze balkon viel want mij neus rook ze vis. Oooh Katrien heb mij toen wel gered. Met ze zwiepstaart om mij poote en toen hebbie wel kunne zien. Mij maatje meer is mij groote geluk want mij eigen landde zacht met mij poote in mij lucht. En mij tand was nog heel…
   Oooh ik vergeet het nooit meer van mij eigen lieve soolvrouw .
   Katrien is mij held for evve en evve,

   Liefs van Loesje

 3. Hallo Loesje,

  Ik lig nu veel na te denkeren op mijn kussen naast de laptop van vrouwtje, dat is een favoriete plek om dicht bij haar te zijn en dan krijg ik veel knuffels en hebben we samen ook gesprekjes over wat er zoal in mij kopje komt. Want ja denkeren is heel belangrijk. Ik denker ook heel veel als vrouwtje weg moet, is het rustig in huis en geen gedoe met afleiden. Mijn grote denkpaal die heb jij al vaak gezien, maar ik heb ook een kleinere en die staat voor het raam naast vrouwtjes buroo in het werkkamertje. Kijk als ik dan dingen zie buiten dan kan ik er meteen ook over nadenken of genieten natuurlijk. Ik droom denk dan vaak van die lekkere warme vogelhapjes die daar allemaal zijn
  Maat Loesje gisteren en vandaag ben ik lekker lui, ja iedereen wel denker ik, allemaal bijkomen van de erge warmte
  Loesje heel veel dankjes voor je mooie en duidelijke schrijf en voor nuveel knuffels van vrouwtje als beloning en dank knuffels en pootjes en kopjes ( veel he) van je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   van me eigen weet ik, jij heb mij eigen toch jou groote denkpaal. Oooooh assie die zie weet jij wel dattie dan heel goed kan denke. Jij kan denke op al jou nivoos en jij heb het verdien Jip. Jij ben een wijze katerman en jij denk veel van jou gedachte.
   En dattie veel praat met jou vrouw mevrouw Jip hebbie goed gedaan. Dan kan jij deele en jij blijf sosiejaal.
   Assie zo een groote denkpaal heb Jip kan jij alles oferzien . In jou huis, in jou leeve.
   Jij kan jou voogel zien en jou buiten en dan kan jij denke. Over wattie zie en meemaak in jou Jippehart assie jou buiteleeve volg.
   Nu moet jij eerst bijkoome van jou warmte en jou zon. Assie zoveel zon krijg kan jij beeter niet denke Jip. Assie verbrand hebbie er niks meer aan…
   Beloof jij mij eigen dattie goed voor jou eigen en mevrouw Jip zorg…
   Dank jou wel voor jou mooie verhaal, jij ben een wijze katervriend Jip…

   Liefs van mij vrouw, Floris, Zusje en mij eigen, Loesje. Ook voor jou vrouw,

   Loesje

 4. Dag lieve Loesje, wat een goed stuk heb je geschreven over nadenken.
  Ik vind het superstoer dat jij op een hoge paal durft te klimmen. Of op een lage paal.
  Ik klim eigenlijk nooit, alleen als het heel makkelijk is.
  Dus soowiesoo ben je niet alleen een denkster, maar ook een klimster. Dat vind ik knap, dat je zulke verschillende dingen kunt!
  Ik denk ook graag na. Over heel veel dingen. Mijn mensen zeggen dat ik lig te slapen of te dutten, maar dat is dan niet waar. Ik lig te denken. Over het leven, over mijn Molletje, over Billy, over prinses Katrientje, over honden (die zijn eng!).
  Ik kan overal wel denken, maar als ik echt diep na moet denken ben ik het liefst alleen. Maar ik heb geen hoge denkpaal! Toen bedacht ik me ineens dat ik heel graag op de bovenste plank van mijn kattentrap lig. Die zit tegen de schuur aan, in mijn tuin. Als ik op die plank lig kan ik ons huis zien, mijn tuin, een heleboel dakken van andere schuurtjes, en alle andere katten die misschien aan komen lopen. Zal ik een geheimpje verklappen? Héél soms val ik een beetje in slaap, als ik daar lig.
  Ik lig ook graag op het grote bed te denken. Of op mijn kurken.
  Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat je niet alleen moet nadenken, maar ook moet voelen.
  Anders ga je scheef lopen.
  En weet je wat ik nou voel? Dat jij een supersensietiefe, slimme, atleetiese dame bent. Die heel goed kan schrijven over hoe poezen niet alleen maar slapen maar ook heel inteliegent zijn. Dank je wel voor je verhaal Loes, ik ga het zeker aan mijn mensen laten lezen!
  Een heel lief kopje voor jou, en Floris, en Zusje, en je vrouw. Met een zacht pootje erbij, ekstra voor jou. Van Bolle. En van mijn mensen veel lieve groetjes voor jullie allevier.

  1. Ooooh Bolle,

   dank jou wel voor jou mooie reakzie van mij denkpaale. Wat zeggie nou, hebbie een kattentrap?? Oooooh Bolle, van me eigen wist ik het niet. Dan kan jij ook klimme maar dan anders. Jij kan trappe klimme en jij kan trappe denke .
   Dan ben jij Bolle de trappekater want jij heb jou kattentrap. Ik vind het mooi en het is biesonder.
   Van me eigen heb ik wel mij trap in huis maar mij vrouw heb mij net gezeg, Loes jij heb jou paale en jij laat mij trap met rust. Anders kan niemand meer naar boove assie wil. Ze zeg dat mij trap ze huistrap is, voor iedereen in mij huis. Gelukkig heb ik mij paale…
   Assie wil denke hebbie toch iets nodig en van me eigen denk ik veel. Soms denk ik van mij eigen na ofer mij denke Bolle. Dan heb ik wel allebei mij paale nodig want denke ofer jou denke is dubbel denke. Mij hart voel dattie mij wel snap Bolle. Jou denke ga in trappe, dan hebbie steeds hooger bereik want jij ga dieper.
   Ooooh ik voel mij denke is in mij bloei van mij leeve Bolle, jij geef mij denke enerzie.
   Dank jou wel en ook voor jou mooie stukje wattie mij geschreeve heb.
   En jou kattentrap heb mij intresse gewek. Misschien wil jij er een keer ofer schrijve? Dan kan iedereen ervan leere…
   Dank jou wel,

   Liefs en pootjes van mij eigen en mij broer Floris en mij zus Zusje en mij vrouw en mij eigen, Loesje. Geefie het ook aan jou vrouw en jou menseman ,

   Loesje

   1. Dag lieve Loesje, wat een goed idee van jou, om een keertje over mijn trap te vertellen. Dat ga ik zeker weten doen.
    Een trap in huis heb ik nog nooit gezien. Maar die is groter, denk ik. Voor mensen.
    Mijn trap is alleen voor katten. Mijn vrouw is een keertje op de bovenste tree gaan staan, omdat ze het dak op wilde. Ze wilde Billy zoeken. En wat denk je dat er gebeurt? Ze zakte er zo doorheen! Maar gelukkig had ze Billy wel gevonden, en dat is het belsngrijkste.
    Veel lieve pootjes voor jullie allevier van Bolle de trappekater!

 5. Wat een goede en leuke tips heb je gegeven in je Blogje, ikjes Ollie ga zeker gebruik maken van je tips en inderdaad soms wil je wat privé plekjes hebben en soms wil je gewoon lekker kroelen met je Vrouwke dat heb ik ook!

  Liefs Ollie🐱

  1. Lieve Ollie,

   dank jou wel dattie mij jou reakzie geef. Jij ben goed bezig Ollie dattie jou eigen plekjes zoek voor jou preifussie. Jij heb groot gelijk dattie wil kroele en dat jij wil knuffele met jou vrouw. Dattie ook sosiejaal blijf en bij jou vrouw wil zijn. Dat is belangrijk en jij kan er ook ofer nadenke.
   Goed dattie mij tips ga gebruike, jij ben een slimme jongen en jij zal zien. Het werk!

   Liefs van mij eigen en mij faamilie,

   van Loesje

Reacties zijn welkom