Wat ik straks weer ga spelen (misschien)

spelen

Nou u ziet het wel ik ben niet vel over bot. Ik heb wel een dikke vacht. En ook brede botten. Maar van liggen word ik niet atleeties. Straks ga ik weer spelen. Misschien.

Bewegen

Spelen is leuk behalve als ze er thuis steeds over begint. Ik doe best aan beweging. ’s Nachts spring ik in en uit de vensterbank daar heb ik veel kracht voor nodig. En ik ga de trappen op en af nou moet u weten in elke trap hier zit een bocht dus als ik de trap neem moet ik opletten dat kost ook energie. O ja en dan spring ik op en af de bank en het bed. Dat telt ook mee, zo zie ik het. Het is allemaal bewegen.

Gym

Maar voor mijn vrouw is dat weer niet genoeg. Ze zegt dat ik een te dikke buik heb en dat het gezonder is om aan gym te doen. Dus met de veter en het lintje en dan ook lintje onder de lap want dan ga ik springen en rollen.

Ik weet geeneens of ik daar wel zin in heb.

De laatste tijd is het zo warm, het zit in huis en in mijn vacht en ook in mijn kop. Ik wil liggen en wind voelen die uit het waaiding komt. En dan een snek. Een knuffel. Misschien is het ook mijn leeftijd. Als je elf  jaar bent, is je wereld rustiger.

Atleeties

Maar als katerman moet ik ook rekening houden met mijn vrouw. Zij wil graag spelen. Met mij. Dat is best lief en als ik eenmaal meedoe vind ik het ook gezellig, plus ik krijg erna knuffels. Dus ik denk dat ik straks wel wat meedoe voor haar dus.

En dan heb ik ook nog eens verkering met een supermooie poesevrouw. Loes vindt het fijn als ik er atleeties uitzie dan krijgt ze spannende gefoelens en ze zegt ook dat ik aan mijn gezond moet denken. Dus dat telt ook mee.

Mag u raden wie er vanavond weer met het lintje speelt.

18 thoughts on “Wat ik straks weer ga spelen (misschien)

 1. Hoi Bert mijn Vrouwke vindt dat je een leuk verhaaltje hebt geschreven, ze moest er best om lachen. Nou zeg la hen ook nog ik vind dat je je er juist goed aan doet om rustig overdag te dien en in de nacht te gaan gymmen met bed springen etc.
  Het is en wordt gewon weer warm hoor Bert en dan is lichamelijke rust ook belangrijk, die meer gym avonturen komen vanzelf weer!

  Knuffel van Sissta houdende Olkie🐱😅

  1. hoi Ollie dankjewel voor het compliment en ik doe nou vooral aan lichamelijke rust geloof ik, dat heb ik nodig ik voel het aan alles. Misschien doe ik dan ook wel sissta, poot van mij

 2. Het is gewoon je bouw hoor bert. Katrien was wel goed op gewicht, maar ze had toch een buikje als ze lag.
  En buikjes zijn juist lekker om overheen te aaien

 3. Hoi Bert,
  Het is gelukkig weer een beetje koeler, maar je voelt toch dat de warmte nog overal inzit, zoals jij ook zegt.
  Je bent niet vel over been, maar ook niet dik hoor, gewoon gespierd, net als Bolle en ik. Bovendien, niet iedere kat speelt veel, ik ook niet. Ik heb het volgens mijn vorige vrouw ook nooit gedaan. Zo nu en dan ren ik het huis eens rond, of speel om mijn vrouw een plezier te doen even, maar meestal met dingen die geen kattenspeelgoed zijn, zoals plastic dopjes, papier of veren die mijn vrouw voor me meebrengt. Heb ik ook nog de pech dat ik geen catnip ruik, dus die muizen en zakjes met spul doen me ook niets.
  Sommige voorgangers van me speelden veel, maar een paar ook niet, of weinig.
  Kom vandaag maar even lekker bij hoor, morgen krijgen we weer een warme dag. Misschien even met je vrouw spelen vandaag om haar een plezier te doen, maar het moet wel leuk blijven hoor. Mensen hebben makkelijk praten, zij hebben niet zo’n dikke vacht!
  Sterkte Bert, Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo ik ben best gespierd dat is waar en jij dus ook. Volgens mij hoeft het niet echt voor de gezondheid dat spelen zeker met dit weer. En het iswaar wat je zegt van die vacht die van mij is heel erg dik nou dat voel ik zeker weten!! poot van mij

 4. Oooh lieve Bert,

  oooh van me eigen moest ik blooze toen mij vrouw jou verhaaltje van jou beweege voorlas. Jij ken mij goed, jij weet dat mij hart sneller ga kloppe assie jou in jou atleetiese lijf zie. Dan voel ik mij spannende gefoelens en soms ga ik dan door mij huis rennen en hard miaaauwe. En soms ga ik ook rolle en met mij poote in mij lucht zwaaie. Ik ga er misschien een keer over schrijve want assie een poes ben met zofeel gefoelens moet jij daar wel over kunne schrijve. Wij zijn al op onze leeftijd Bert en dan kan jij iedereen jou erfaringe vertelle.
  Maar wat mij hart het meest belangrijk vind is dattie gelukkig ben Bert. En jij weet, jij heb wel mij hart gestoole op jou eerste gezicht. Assie zin heb om te speele met jou lintje dan moet jij jou eigen uitleeve. En assie geen zin heb dan kan jij ook vraage om jou snek. Van me eigen heb ik mij laatste tijd niet meer gespeeld. Mij hart heb moete heele Bert, jij weet het. Assie iemand verlies hebbie jou tijd nodig om weer te speele.
  Maar alles kom langzaam terug dat voel ik wel. En assie zo naar jou kijk dan voel mij hele zijn dattie gek is op jou. Daar ga ik vandaag in mij hart van geniete Bert.
  En jij moet nooit vergeete, wij steun elkaar. Door verdriet en spel, door alles wattie maar meemaak.
  Dat is zo assie verkering heb. En ik ben ook trots op mij katerman want jij ben mij rots in mij branding,

  Van jou Loesje

  1. ja Loes doe dat schrijven over je gefoelens doe je altijd goed en ook wat je dan erbij allemaal meemaakt. Daar kan iedereen wat van leren en ik zeker ook al rol ik heel weinig omdat ik het moeilijk vind. Ik snap wel dat van je hart. Je was zo gelukkig met Katrien en nou moet je haar missen en opnieuw voelen hoe een dag kan zijn daar heb je gewoon je tijd voor nodig. En ik steun jou Loes en ik stuur je heel veel zachte kopjes voor de troost. je Bertje

 5. Hoi lieve Bert, ik vind dat je er piekoo belloo uitziet. Gewoon zoals een katerman eruit hoort te zien. Met veel spieren, en dan vooral bij je buik. Dat heb ik ook, en Vlo ook . Dus dan zal het wel kloppen toch, dat we er zo uitzien?
  Mijn mensen zitten steeds te zeuren (ja, zo noem ik dat!) dat ik af moet vallen. Maar waar dan? Alles wat op mijn lijf zit hoort bij mij, en dat kan er niet zomaar af.
  En jij hebt een dikke vacht. Je hebt helemaal krullen op je buik, bijna. Dan is het nu veels te warm om druk te doen.
  Ik speel ook niet nu. Ik heb andere dingen te doen.
  Maar ik heb gisteravond laat heel eventjes gespeeld met mijn vrouw. Omdat ik het zielig vond dat al een paar dagen niet meer met de veer hadden gespeeld. Dus nu is ze weer tevreden, en kan ik gewoon in mijn tuin liggen.
  Doe maar eventjes met het lintje spelen, Bert, dan ben je er weer vanaf.
  O ja, en ik weet wel zeker dat Loes je altijd mooi vindt! Want liefde is liefde, dan hoort dat zo dat je elkaar altijd mooi vindt.
  Een heel lief, gespierd kopje van Bolle.

  1. Hoi lieve Bolle,
   Snap jij dat gezeur nou? Als we wat groter en gespierder zijn is er toch veel meer kater om van te houden?! In plaats van daar blij mee te zijn doen ze er moeilijk over.
   De mannen hebben op het dak zijn weer weg, ze hebben niet veel lawaai gemaakt, het geluid van de ladders vond ik wel eng, maar ik wilde toch kijken.
   Toen mijn vrouw ze koffie, en later wat fris te drinken gaf, heb ik voorzichtig aan twee van de drie geroken, die waren in orde, want ze roken naar kat. De derde was ook aardig geloof ik, maar die rook naar hond, dus daar was ik voorzichtiger mee.
   Nu maar hopen dat mijn vrouw de dierenarts vergeet te bellen 🙂 .
   Ik heb een nieuwe voermat gekregen van Veronica. Eén met diepe kuiltjes waar natvoer in kan. Dat kwam mooi uit met dit warme weer. Mijn vrouw deed er dikke soep in. Ze zei wel dat ik er ongelofelijk mee aan het flodderen was, zou dat net zo iets zijn als flubberen?
   Doe het rustig aan Bolle, heel veel lieve kopjes voor jou en je mensen van Vlo.

   1. Hoi lieve gespierde Vlo, wat een gedoe toch altijd met die spieren. Ik vind dat Bert er prachtig uitziet. En jij vast ook en ik ook.
    En wat ben je dapper! Dat je zomaar aan vreemde mannen gaat snuffelen. Ik doe het je niet na.
    Mijn vrouw heeft vanmiddag bij een hondje een nieuwe mat van Veronica gezien. Dus ik voel al weer problemen aankomen… het was een mat met kuiltjes lp twee manieren, zegt mijn vrouw. Maar ik wil liever gewoon mijn brokjes eten.
    Flubberen en flodderen is allebei een teken dat je een gespierde kater ben Vlo.
    Dus houden zo!

    Lieve kopjes voor jou en je vrouw, ook van mijn mensen.

    1. Ja Bolle, zo’n mat is het. Die diepe kuiltjes vult mijn vrouw met “dikke soep”, die lik ik helemaal uit, Het gedeelte voor de brokjes is nog veel makkelijker dan bij die andere mat. Ik snap ook niet waar het goed voor is hoor. als je moeite moet doen voor je eten krijg je toch alleen maar meer spieren van het moeite doen?
     Mijn vrouw zat ook met open mond naar me te kijken toen ik aan die mannen snuffelde, maar ik had ze eerst een poosje van onder het bed in de slaapkamer van mijn vrouw zitten bekijken, en ze probeerden zachtjes te doen voor mij. Toen vond ik dat ik wat terug moest doen.
     Kopjes, Vlo.

     1. Ik hoop dat ik ook zulke monteurs krijg als ik monteurs op bezoek krijg Vlo!
      Ze waren vast heel blij dat je aan ze snuffelde.
      Weekendkopje van mij.

  2. hoi Bolle dus jij hebt dat ook thuis dat het over afvallen gaat en je denkt hoezo dan. Ik eet al haast niks vind ik. En ik ben gewoon groot en inderdad nou je het zegt ik heb veel spieren op mijn buik. Dus. Morgen ga ik weer slapen. Lekker niet rennen. Wat lief dat je met je vrouw hebt gespeeld. En het is ook verstandig anders zeggen ze dat je apaaties bent en dan heb je dat weer. poot van Bert

 6. Hallo Bert,

  Ik heb vrouwtje even naar het balkon gedaan, want ze hoeft natuurlijk weer niet alles te weten wat wij naar elkaar schrijf doen.

  Bert het is net als bij de mensensnuiters hoor, de ene is super slank en de andere is middelmatig tot heel veel maatjes meer. Daar kun je als mens of dier geen sikkepit aan doen en als je ouder wordt kom je ook meer aan. Nou ja dus ook met je bontjas hoor
  Bert met dit rare weer kan het toch niet dat je de trappen op en af rent, je zou er sapperdeloodje wat aan je rikjestik van krijgen. Kijk bij mij in huis is het met de tropen temperatuur koel in huis en ja dan ga ik wel op muizenjacht, net had ik nog een zwaar gevecht met mijn kraakpapier en ik had natuurlijk gewonnen, nu is het zover ermee dat het in de papierbak kan en ik een nieuwe krijg. Maar Bert als je alleen een blaas-blaas hebt of in een tuin onder een struik kan liggen is het van de warmpjes en moet je echt rustig aan doen.

  Aan jouw eten ligt het echt niet, want jouw vrouwtje helpt jou met het geven van heel gezond eten , dus wat moet er dan nog meer. Ik als Jip zou het niet weten, alleen gewoon proberen als het koeler wordt wat meer te bewegen, maar ja dat doe jij dan al.
  Jammer dat vrouwtje geen weegding heeft, dan kon ze het beter in de smiesjes houden. Dat doet mijn vrouwtje, maar niet te vaak zegt ze want dan gaat het tussen je flapoortjes zitten

  Ga maar gewoon van je fijne leven samen met vrouwtje genieten dan komt alles goed hoor. Voor vrouwtje naar het balkon ging zei ze dat ik je wel knuffels moet sturen van haar, dus hier komen ze dan.
  Kopjes en poot van je grote vriendje Jip

  1. hoi Jip dankjewel voor de steun en je hebt gelijk ik eet best netjes en voor bewegen is het te warm dus dit is het gewoon. Het is dat mijn vrouw zo bezorgd is over mijn gezondheid. Dat snap ik maar ik kan er verder ook niks mee en ik wil niet naar de dokter als ik me gewoon mezelf voel. Dus ik ga nou rustig aan doen. Ik vind het super dat jij en de andere katermannen mij steunen!! poot van je vriend Bert

Reacties zijn welkom