kater Bolle over: als je een iegloo hebt

ieglooDeze week was het ineens heel erg warm.  Wij katten komen van oorsprong uit hele warme landen en zelfs uit de woestijn. Maar toch kan het voor ons ook te warm zijn.

Wijde tenen

Wij zweten alleen aan onze hand- en voetkussentjes. En we hebben over ons hele lijf en hoofd en staart heel veel haar. Stel je voor, zeg ik weleens tegen mijn mensen, dat je een bontjas aanhebt en dan in de zon staat. Nou, daar moeten ze niet aan denken.
Om toch een beetje af te koelen doen wij ons veel wassen als het warm is. Door dat wassen koel je je lijf af. Want je maakt je lijf een beetje nat. Ik was nu heel vaak mijn tenen. Dan doe ik mijn tenen wijd, en dan was ik mijn kussentjes en tussen mijn tenen. Daar koel ik lekker van af.
Ik zit of lig ook vaak met wijde tenen. Dat is minder warm dan wanneer je je tenen gewoon doet.
Probeer het maar eens, als je het te warm hebt.

Soep en limonade

Maar door meer wassen moet je ook meer drinken. Dat is best logies. Ik krijg daarom de hele dag door poezensoep of poezenlimonade. Bert had maandag geschreven hoe je mensen poezenlimonade voor je kunnen maken. Poezensoep kunnen je mensen gewoon kopen bij de supermarkt of de dierenwinkel. Je hebt het van Feliks, en ook van Goermet.
Mijn vrouw doet bij een zakje poezensoep nog ekstra water. Normaal hoef ik het dan meteen niet meer, maar nu vind ik het heerlijk.

Koel

ieglooIk ben de hele dag in mijn tuin als het zomer is. Ik verschuif steeds, zodat ik altijd in de schaduw lig. Als er zon is lig ik in overdekte mandjes of onder de struiken. Als ik in een overdekte mand lig legt mijn vrouw er een natte doek overheen. En ik krijg een soort ding dat ijskoud is (mijn man noemt dat een koelelement) met een doek er omheen. Dat leggen mijn mensen dan vlakbij me. En zo blijft het in mijn mand lekker koel. Dat is belangrijk, dat ik het niet al te warm krijg.

Hijgen

Vorig jaar was ik een beetje ziek geworden tijdens de hitte.
Ik kwam ineens hijgend, met mijn tong uit mijn mond, uit de struiken lopen. Nou ja, ik liep niet echt, ik liep eventjes en viel toen om.
Mijn mensen hebben me meteen voorzichtig natgemaakt met water, en natvoer met veel water gegeven. En met zo’n ding dat dus ijskoud is over mijn lijf gewreven. Maar dat mag niet meteen, dat wist mijn vrouw. Want dat is niet goed voor je hartje.
Gelukkig voelde ik me heel snel weer beter want anders hadden we naar de dierendokter gemoeten. Stel je voor! Liever niet, vind ik zelf.

Spesjaal huis

Maar doordat ik toen een beetje ziek was letten mijn mensen nu ekstragoed op me.
Mijn man was al helemaal zenuwachtig omdat het zo warm ging worden. Vanwege mij.
Ik kreeg vorig jaar een spesjaal huis in mijn tuin. Een omgekeerde doos op het gras, met een deur er in. Mijn mensen maakten het gras eerst een beetje nat en zetten dan die doos neer. Daar kreeg ik dan ook nog zo’n ijsding in.
Dit jaar heb ik ook weer zo’n huis.
Toen ik dat aan Bert vertelde zei hij dat zo’n huis een iegloo heet.
Ik wist meteen dat dat klopt. Want Bert weet bijna alles.

Inoe-iet

Toevallig weet ik welke mensen in iegloos wonen. Dat zijn eskimoos. Zelf noemen ze zich Inuït. Ik heb aan mijn mensen gevraagd hoe ik dat moest schrijven. Want het is een moeilijk woord, ienoe-iet.
Mijn vrouw heeft geprobeerd een footoo te maken van mij in mijn iegloo. Maar ik kwam er steeds uit om kopjes te geven. Dus dat lukte niet. Bovendien is mijn iegloo eigenlijk een beetje geheim. Anders zit ie straks vol met eisberen en pingwins!
InuÏt wonen in een iegloo terwijl overal sneeuw is, en het heel koud is. Dan is het in de iegloo lekker warm.
Maar ik heb een iegloo nu het heel warm is, zodat ik het lekker koel heb. Grappig hè, dat je iets voor warm en voor koud kunt gebruiken? Ik denk niet dat ik mijn iegloo nog gebruik als er sneeuw in mijn tuin ligt.
Ook al is het misschien best warm binnenin, ik lig dan toch liever op het grote bed.

Neus

Maar voorlopig wil ik graag nog een tijdje een eskimoo zijn. Eentje die poezensoep krijgt.
Dat hoort nou eenmaal zo als je een Inuït bent.
Weet je wat eskimoos doen als ze iemand tegenkomen die ze lief vinden? Dan doen ze met hun neus tegen de neus van de ander wrijven.
Dat doe ik ook met mijn mensen.
En vanwege de hitte krijgt iedereen van de blog (Katrientje ook, natuurlijk!) nu van mij een neusje. Een lekker ijskoud eskimoo-neusje.

23 gedachten over “kater Bolle over: als je een iegloo hebt

 1. Dag lieve Bolle,
  Wat een prachtige zomerhuizen heb jij zeg! Jammer dat je iegloo er niet bij staat, maar ik kan me voorstellen dat je die geheim wilt houden vanwege die eisberen. Mijn vrouw en GLLZ zeggen dat dat die beesten heel groot zijn, zij hebben ze in Ouwehand gezien. En die pingwins zijn druktemakers, die kan je beter ook niet in je tuin hebben.
  GLLZ slaapt nu meestal ergens tussen de klimop. Er staat in de tuin een hele dikke haag, en daar vindt hij het koeler dan in z’n huisje. Hij komt er alleen onder vandaan om te eten en te drinken. Er slapen daar ook egels, dus mijn vrouw heeft hem druppels tegen de vlooien gegeven, hij heeft haar 3 dagen geen kopjes gegeven, zo boos was hij!
  Zelf kan ik best goed tegen de warmte, en mijn vrouw geeft me vaker natvoer met veel water.
  Jammer genoeg kan ik niet zo goed tegen die kant en klare poezensoep, want die is echt heel lekker!!!
  Doe je voorzichtig Bolle, niet ziek worden hoor van de warmte. Jouw dierendokter heeft het vorige week wel erg warm gehad!! Er wordt heel hard gewerkt om weer vlug op te starten, op het Europaplein of tijdelijk ergens anders.
  Wat goed trouwens dat jij die koelelementen fijn vind, Toen mijn vrouw ze vorig jaar bij mij probeerde vond ik ze eng. Gelukkig kan ik goed tegen de warmte, beter dan een paar van mijn voorgangers.
  Bolle, ze zeggen dat het vanaf morgen weer koeler wordt, dus nog even gebruik maken van je “koelhuizen”, en dan kan je weer gewoon in de tuin liggen.
  Heel veel kopjes voor jou en je mensen van Vlo, en ook groetjes van mijn vrouw natuurlijk.

  1. Dat lieve Vlo, ik daht al dat eisberen groot waren! Dan zouden ze zó mijn iegloo plat kunnen walsen. Met mij erin misschien wel. En pingwins zijn volgens mij ook best groot, en als ze dan nog druk doen…nee, liever niet.
   Maar iedereen van de blog mag altijd langskomen, dan doe ik een toer door mijn tuin.
   Dat lijkt me gezellig!
   Ik vind die koeldingen ook eng, maar mijn vrouw legt ze altijd stiekum neer, als ik slaap. En als ik wakker word ben ik er vaak per ongeluk toch tegen aan gaan liggen.
   Gelukkig maar dat je goed tegen de warmte kunt Vlo! Dat komt denk ik door al je spieren. Dat heb ik ook. Die werken iesooleerend. Net als een iegloo.
   Ik snap wel dat GLLZ boos was, van de druppels. Dat ben ik ook altijd een beetje. Ik ren altijd naar achteren als ik die druppels krijg. Allen staat mijn vrouw dan altijd met haar benen tegen mij aan, aan de achterkant. Dus ik kan niet rennen. Erg hè?
   Ik had het gehoord, van de brand naast de dierendokter! O, wat vreselijk voor de beestjes die geopereerd werden! Mijn mensen hopen dat de dierendokters snel weer kunnen beginnen. Ik eigenlijk ook wel, toch.
   Over dierendokter gesproken Vlo: je ziet hoeveel huisjes ik heb, er staat er altijd een voor je klaar. En als het niet lukt om weg te komen, doe ik voor je duimen.
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw en GLLZ van Bolle, en veel groetjes van mijn mensen voor jullie drie.

   1. Hoi Bolle,
    Gelukkig waren ze bij de dierendokter net klaar met opereren. Veronica heeft de laatste kat zijn of haar “wakkerwordenprikje” gegeven bij de Snackbar, waar ze met z’n allen terecht konden. Dat lijkt me gek, ga je slapen bij de dierenarts, word je wakker in een snackbar!!! Je hebt wel wat te vertellen als kat zijnde 🙂 .
    Hoe gaat het met je Oma, Bolle, Mijn vrouw en ik denken vaak aan haar. Mijn vrouw vertelt mij vaak over mijn Opa en Oma, dat vind ik altijd fijn om te horen.
    Je hebt in je tuin zowat een kattenbungalowpark zeg, met al die huisjes. Ik vind het er prachtig uitzien, en als ik kan ontsnappen kan ik het in het echt zien, lijkt me leuk.
    Ik krijg geen druppels in m’n nek, maar 1 of 2 keer per jaar een prik tegen de vlooien, dat is genoeg voor een binnenkater zegt de dierenarts.
    Heel veel lieve kopjes voor jou en je mensen van Vlo.

    1. O gelukkig Vlo, van de dierendokter! Stel je voor dat ze net begonnen waren met opereren, dat zou heel vreselijk zijn.
     Met mijn Oma gaat het nog niet helemaal goed, maar wel beter gelukkig. Ik zal zeggen dat julli vaak aan haar denken, dat vindt ze vast leuk!
     Mijn vrouw noemt me wel eens een huisjesmelker, maar ik melk mijn huisjes helemaal niet! Ik laat je alles zien als je hier bent, en dan mag je zelf kiezen waar je wilt slapen.
     Zo’n prik kreeg de GroteBeer ook, maar ik krijg de druppels. Vind ik niet fijn, maar vlooitjes zijn ook niet fijn als ze niet Kater Vlo zijn!
     Veel lieve kopjes voor jou en je vrouw van mij en mijn mensen.

     1. Geef je Oma maar veel kopjes van me, en de groeten van mijn vrouw!
      Ik ga proberen te ontsnappen hoor, maar na die rare drukke week vorige week weet mijn vrouw nog niet of ik komende week of de week naar de DA ga. Maar als het ontsnappen niet lukt, zal ik je laten weten dat ik geweest ben. Ik vind het ook gek dat ik als Vlo iets tegen vlooien moet krijgen 🙂 .
      Veel lieve zachte kopjes voor jullie alledrie van Vlo en vrouw.

 2. Hal-lo oompie bol-le.
  Wei leer schrijf doen van ma-mm-a loes.
  Wei moog jou een neu-sje terug doen. En oober-in sei ook naa-muns katrien 😽😽😽

  1. Dag kleine frummeltjes, wat kunnen jullie al goed schrijven!
   Ik ben heel benieuwd hoe het met jullie gaat, en of jullie al dingen stuk hebben gemaakt. Of zijn jullie daar nog een beetje te verlegen voor? Misschien kan prinses Katrientje wat tips geven! Ik denk alleen dat jullie nog een beetje te klein zijn voor een brommert, maar driewielertjes kunnen wel misschien?
   En ik voelde vanmorgen ineens een sterrenneusje! Van Katrientje!
   Jullie krijgen een klein likje over jullir hoofdje terug van jullie oom Bolle, ook veel kopjes voor jullie mensen?

 3. Hoi Bolle, wat ben jij toch een wijze kater,. Hier is het soms ook heel erg warm, we willen dan zelfs niet op het balkon want ook daar is het veels te warm. We proberen in huis de koelste plekjes te vinden, en onze vrouw doet de dingen voor de ramen naar beneden, maar toch blijft het warm in huis. Onze vrouw zet wel overal bakjes neer met water en we mogen ook ,als ze thuis is, vaker bij de kraan drinken. We zijn blij dat het vanaf morgen weer wat koeler gaat worden. Jammer dat we je iglo niet kunnen zien op de foto’s, we waren wel nieuwsgierig naar hoe zo’n iglo eruit ziet. Bolle we gaan vandaag maar weer rustig aan doen, want in huis is het nog steeds warm, in spelen hebben we ook niet zo veel zin vandaag. Zoek jij goed de schaduw op in je tuin? Knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Dag lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel en Oliver, doe maar rustig aan vandaag want het is nog best warm. Ik lig alweer in mijn tunnel. Die staat op de footoo, dat ik naast een roze ding lig. Dat is dat ijsding. Mijn vrouw legt dat altijd stiekum neer als ik slaap, want anders vind ik het eng.
   Ja, ik denk dat een balkon misschien wel nóg warmer is dan een tuin. Dan kan je ziek worden van de warmte, dus het is maar beter dat jullie er niet op gaan.
   Doen jullie allemaal drinken bij de kraan? Ook Bas? Pop en Beer deden dat ook. Dan zetten mijn mensen bekers onder de kraan en daarom ging het water dan heel raar doen en dat vonden ze superleuk!
   Ik heb in mijn tuin wel 10 bordjes en kommetjes met water. Ook voor de vogels, en voor de hommels en de slakken. Maar vooral voor mij natuurlijk!
   Al mijn tuinhuizen komen van de straat, grappig hè? Andere mensen gooien dat weg. Mijn tunnel heb ik van ons buurmeisje gekregen. Hij is een beetje kapot, maar dat geeft niks.
   Doen jullie goed uitrusten en knuffelen vandaag? En spesjaal voor Bas: die je goed eten?
   Knuffies terug voor jullie allevijf, en ook voor jullie vrouw, van Bolle.

   1. Alleen Bjarne,Oliver en Bikkel drinken bij de kraan, Kruimel drinkt uit een bakje en Bas krijgt van onze vrouw ekstra vocht bij zijn eten. Dat eten blijft toch moeilijk voor Bas, de pilletjes helpen wel iets, maar Bas zal waarschijnlijk nooit een goede eter worden. De ene keer wil hij alleen brokjes en de andere keer alleen natvoer.Maar onze vrouw is al heel blij dat hij wat wil eten, wel is Bas dol op snoepjes, dan krijgt hij van onze vrouw altijd wat ekstra. Eigenlijk wel slim van hem. Nogmaals knuffies van ons allemaal.

    1. Hoi allevijf,
     Mijn voorganger Derrick had met eten precies hetzelfde als Bas. Mijn vrouw had altijd verschillende zakje brokken staan. Als ze Derrick zijn favoriete snoepjes gaf, deed ze daar altijd stiekem een paar brokjes erbij. Derrick vloog er niet erg lang in, maar meestal had hij voor hij het door had toch ook wat brokjes naar binnen gewerkt. Ieder brokje was toch meegenomen.
     Lieve kopjes voor jullie allevijf, en natuurlijk ook voor jullie vrouw van Vlo.

     1. Hoi Vlo, onze vrouw zegt soms dat ze een dierenwinkel kan beginnen, zoveel verschillende soorten eten hebben we hier. Alle vijf eten we wat anders, twee eten er dieetvoer en de rest lust verschillende dingen. Bas heeft voordat hij 4 jaar geleden bij ons kwam wonen, jaren lang op straat geleefd, wij weten dus niet veel van hem. We weten wel dat er iemand was die de zwerfkatten eten gaf, die merkte het gelukkig ook dat het niet goed ging met Bas. Toen is van straat gehaald. Wij weten dus niet hoe het komt dat hij zo slecht eet. Zijn bloed wordt regelmatig gecontroleerd en de uitslag is gelukkig altijd goed. Dus het blijft een raadsel. Knuffies van ons alle vijf terug

    2. Dag lieve allemaal, wat grappig altijd, dat iedereen iets anders wil.
     Bas, probeer maar zo goed als je kunt te eten! Anders wordt je ziekies en dat is niet fijn.
     Heb je ooit rauwe blokjes runderhart geproefd? Die kan je vrouw gewoon bij de albert nog-iets kopen. Mijn vrouw zegt dat iedere kat die ze heeft gekend er dol op was. Ik ook! Of kleine balletjes rundertartaar?
     Misschien werd je vroeger altijd gepest tijdens het eten, of weggejaagd, dat je het nu moeilijk vind?
     Ik doe altijd voor je duimen, Bas!
     Voor jullie allemaal veel lieve kopjes!

     1. Dag allemaal,
      Mijn vrouw moest lachen toen ze las van de dierenwinkel, ze zei dat ze het helemaal herkende. Zij had toen 3 katten. Poncke had blaasgruisdieet, Mischa mocht en at alles. En voor Derrick stonden altijd allerlei zakjes en blikjes open. Wat Bolle zegt, rauw runderhart, at hij ook soms, en rundertartaar ook, maar alleen als het bij een supermarkt uit een dorp verder kwam 🙂 . Dat ging mijn vrouw dus altijd braaf halen.
      Kopjes voor allemaal van Vlo.

 4. Hallo Bolle,

  Dankjewel voor jou schrijf en je goede advies van dat koude ding in je huisjes buiten op je landgoed. Met dit advies zullen heel veel poezen/katten veel plezier hebben. Op mijn balkon hoeft dat niet, want als de zon daar zoveel warmte komt brengen mag ik daar niet komen van vrouwtje. Ik huis is het bij mij gelukkig niet warm want wij hebben in de vloer leidingen zitten die in de winter warmte geeft en in de zomer koelte. Dus nu is de vloer koud.
  Wat goed dat jij ook veel drinkt en met het advies van onze grote vriend Bert van de poezenlimonade en water bij ons natvoer komen wij goed aan onze hoeveelheid drinken.
  Ik drink altijd al goed, maar vrouwtje doet voor mij altijd nog extra bij mijn eten.

  Maar verdikkeme zeg wat heb jij een mooie huisjes op je landgoed en je hebt een op en top goede servies van je vrouw en man.Jij zal ze vast en zeker wel heel veel belonen met ppprrrr en kopjes.
  Bolle ik ga nu weer een dutje doen, ikke ben vandaag van de stille en veel slaapjes doen zegt vrouwtje, maar maak je geen zorgen hoor. Als het weer kouder wordt gaan we weer met de race Formule 2 van start, we hebben nu een zomerstop zegt vrouwtje.
  Knuffel van vrouwtje en veel lieve groetjes voor je vrouw en man, kopjes en pootjes van je grote vriend Jip

  1. Dag lieve Jip, wat fijn dat jullie huis koude vloeren heeft. Bij ons is alleen de badkamervloer koud, en dat is niet gezellig om te liggen. Maar mijn vrouw heeft zo’n koelmat gekocht, wat jij schreef! Ik was er een beetje bang voor, maar nu rolt mijn vrouw hem op en legt hem dan bij me neer. En dan doe ik mijn voeten er tegenaan. Dat durf ik best. Dat ijsding legt ze pas neer als ik slaap, anders vind ik het eng.
   Ik snap wel dat het balkon te warm is. Dat kan gevaarlijk zijn, dan kun je brter binnen blijven. Wat super dat je goed drinkt! Ik drink normaal niet zoveel, maar nu wel. Overwl in mijn tuin stwan bakken en kommen en borden met water. Daar loop ik langs en ik denk o ja. En dan drink ik.
   Ja, Jip, wat een luukse heb ik in mijn tuin hè? Ik vind het fijnst als mijn mensen ook in mijn tuin zitten, dan ga ik meteen bij ze liggen.
   Ik zou het supergezellig vinden als alle vrienden van de blog in mijn tuin kwamen, dat we een feest zouden houden!
   Doe maar rustig aan vandaag, dat doe ik ook. Onze Formule 2 komt wel weer. Misschien kunnen we wel op Zandvoort reesen! Mijn mensen vinden dat heel stom, maar ze zouden het wel leuk vinden als wij twee zouden reesen! Dan maken we ook geen lawaai, en we maken de natuur niet kapot. Maar eerst lekker slapen!
   Veel lieve kopjes terug voor jou en je vrouw van Bolle, en veel lieve groetjes voor jullie van mijn mensen.

 5. Lieve Bolle,

  wat hebbie een mooi verhaal geschreeve over jou iegloo en jou eskiemoo. Mij kop zeg, eskiemoo voel koud, dan kan jij wel afkoele assie het warm heb. Dank jou wel voor jou koude eskiemoo neusje, mij hart heb het ook gefoeld.
  Jij heb het wel goed gereegel, dattie jou eigen iegloo heb. En dattie poezelimonade van mij Bert én poezesoep van goermet krijg. En het mag ook jou andere merk zijn. Jij moet goed drinke want mij Bert zeg het en hij vind dattie nou wel genoeg warmte heb gehad voor ze vacht. Hij geef iedereen tips, ook assie het warm heb. Ik vind de poezelimonade van mij Bert mij lekkerste limonade.
  Van me eigen heb ik het druk gehad Bolle. Mij soolvrouw heb ze nieuwe beebiekittens in ze huis en dan heb jij wel jou ferantwoordelijkheid. Dattie voor ze zorg en dattie ze leer schrijve. En jij moet zorge dat jou beebiekittens jou warme daage goed doorkoome. Oooh en Bolle assie selluf nooit kittens heb gehad, dan moet jij wel wenne.
  Mij eigen heb het wel gewil maar mij Bert heb er niks mee. En assie jong ben kan jij er nog aan denke maar assie seenior ben hebbie meer behoefte aan jou rust. Nu Katrien over ze Regenboogbrug is heb ik wel mij ferantwoordelijkheid genoome want mij hart voel veel zorg. Mij Bert vind het fijn voor mij eigen en mij gefoelens, hij begrijp mij wel. Dan hebbie wel jou fijne verkering. Maar jij heb ook veel drukte in jou leeve.
  Daar moet mij eigen nu aan wenne…

  Lieve Bolle dank jou wel voor jou mooie verhaal en jou eskiemooneus. Mij eigen heb nog nooit eskiemooneuze gehad. En kijkie wel uit dattie nie weer ziek wordt. Dattie goed in jou iegloo ga ligge in jou schaaduuw.
  Jij krijg mij zachte kopje terug en ook van Floris en Zusje en mij eigen vrouw. En het is ook voor jou vrouw en jou menseman,

  Liefs van Loesje

  1. Dag lieve Loesje, graag gedaan van het eskiemooneusje! Dat was wel nodig, gisteren, met de warmte.
   Gelukkig dat jij ook graag de poezelimonade van Bert drinkt, dat is goed voor je. En Floris lust het ook graag, toch? En krijgt Zusje nog steeds fanieljevla? Ik heb mijn mensen ook om fanieljevla gevraagd maar ik heb het nog niet gekregen.
   Loes, ben je nou hulpmamma van kleine mini’s? Of ben je peettante? Wat spannend!
   Het zal zeker weten wel heel druk zijn, maar je hebt ze al piekoo belloo leren schrijven. Je kunt vast goed zorgen voor de beebies, met Katrientje in gedachten. Maar de beebies kunnen ook zelf groeien en ontdekken, dus je hoeft niet de hele tijd op te letten, denk ik. En je soolvrouw kan ook op de beebies passen, zodat jij tijd genoeg hebt voor je vrouw en Floris en Zusje en vooral je Bert natuurlijk.
   Maar nou heb je toch nog een beetje kinderkatjes. Dat is toch prachtigmooi! Met Bert kon dat niet meer, vanwege zijn oor. Hoe het presies zit weet ik niet meer, maar toen ik een half oor kreeg kon ik ook geen kindertjes meer krijgen. Of maken, dat weet ik nooit zo goed.
   Als je tips nodig hebt voor de beebies kun je het mij altijd vragen! Want je weet dat ik ook pappa ben. En ik heb bij alle kindertjes geholpen met de opvoeding, want zo hoort dat. Dus ik sta altijd voor je klaar als je iets wilt weten over kitkatjes.
   Liev Loesje, nog een gewoon neusje voor jou, maar wel een heel lief neusje. Ook voor je vrouw en Floris en Zusje natuurlijk. En veel lieve groetjes van mijn mensen voor jullie allevier.

 6. Wat fijn Bolle dat je nu in een iglo kunt liggen. Hier liggen we ook tussen de struiken op de aarde of lekker binnen waar het ook koel is!!!
  Onze vrouw geeft ook vlees of vis met extra saus…….water erbij dat hoeven we echt niet!!!!
  Er staan wel overal bakken water…..ook buiten waar we lekker uit kunnen drinken.

  1. Hallo allemaal, ja zo tussen de struiken is het ook lekker koel. Dat doe ik ook vaak, gewoon plat op de aarde liggen. Dsn doe ik net alsof ik een plant ben!
   Gelukkig dat jullie ook goed drinken. Vsn saus nog wel! Dat ga ik ook vragen aan mijn mensen, dat is nog lekkerder dan gewoon water.
   Maar vandaag is het niet meer superheet, dat is wel even lekker om bij te komen, toch?
   Een heel lief kopje van Bolle.

 7. Hallo Lieve Ome Bolle. Oohhh ikke vind u iegloo zo mooi. Hier mochten wij toen het zo heel warm was niet naar buiten. Op onze balkon is geen schaduw en de hele dag zon. Mijn overdegrote opa Darwin is dol op heel veel ☀️. Hij is wit en het vrouwtje wilt niet dat hij verbrand en ziek wordt van de warmte dus dan moeten we binnen blijven. In ons nieuwe ze huis hebben wij een tuin die ze catproof gaat maken en ik hebbe gesegd ik wil ook ze iegloo. Ze hebbe beloofd dat die er komt en koele plekjes. Maar er is gelijkjes se regel. Geen katseluikje en gaat het vrouwtje naar binnen wij ookjes. Oke ikke mag niet moppertjes want we krijgen een smooie iegloos

  1. Dag lieve pubertienerjongedame Kyana, wat leuk dat jij ook een iegloo krijgt in je nieuwe tuin. Maar kijk uit dat er straks geen eisberen op af komen.
   Als het zo heel erg warm is, is het beter om niet in de zon te gaan. Zeker niet als je wit bent, zoals Gianluca. Vooral je oortjes verbranden heel snel, en je neus.
   Ik ben zo benieuwd hoe je je tuin gaat vinden. En wat spannend, dat jullie door de mensendeur gaan. Met zijn allen uit, met zijn allen thuis. Zo hoort dat ook.
   Hoe is het met je kleine neefjes en nichtjes? Ze kunnen vast een heleboel leren van jou. Want jij hebt weer geleerd van je Tante Loes en je Tante Katrientje. Dan heb je wel de beste lessen gehad die je kunt hebben.
   Ik hoop dat je een keer een footoo stuurt als je een iegloo hebt!
   Een heel lief kopje voor jullie allemaal, en natuurlijk ook jullie vrouw, en een neusje voor jou erbij, van je Ome Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *