Hoe ik toch mijn wiekentsnek kreeg

Gisteren was het nog best warm in huis maar het was ook wiekent en dan wil ik een snek. Een wiekentsnek. Maar mijn vrouw was druk in huis. En ik dacht, wat moet ik doen.

Extra

Elke avond krijg ik een snek maar overdag iets extra’s dan voel ik me zo tevreden. Opeens iets lekkers en erna op de bank liggen in de arm van mijn vrouw en dan moet ik spinnen dat is het nagenieten. Wegens mijn gewicht en gezond krijg ik alleen overdag in het wiekent een snek. Zelf pakken lukt niet want alles staat op het aanrecht en daar kan ik niet bij. Dus ik moet wachten tot ze aan mijn snek denkt.

Wachten

Gisteren dacht ze nergens aan dat zag ik gewoon. Ik zat op het tapijt en ik wilde een snek. Ik wachtte en wachtte en er gebeurde niks. Wachten is moeilijk als je iets graag wilt.

Aandacht

Dus toen dacht ik nou moet ik voor mezelf opkomen en aandacht vragen. En dit is wat ik deed:

 • eerst liep ik heen en weer ik dacht dat ziet ze vast maar ze zat aan haar werktafel te typen en ze keek geeneens
 • toen ging ik miauwen en ze keek om en zei “hoi Bertje” en toen typte ze gewoon verder
 • daarna ben ik dichtbij haar werktafel gaan staan, ik keek heel intens naar haar hoofd en deed mijn bek wijd open zodat er een korte miauw uit kwam, en dan steeds achter elkaar nou dat hielp!!

Ze keek en zei: “Jij hebt behoefte aan een wiekentsnek.” Ik miauwen van ja en voor de zekerheid liep ik vast richting keuken. Als huiskater moet je optimaal duidelijk zijn.

Spul

En ik heb er helemaal geen spijt van!! Er kwam van dat spul uit een staafje, het smaakte naar vis en het lag in water maar daar heb ik weinig van gedronken, want dat was geen snek. Erna ging ik nagenieten. De wiekentsnek was superheerlijk geweest.

17 gedachten over “Hoe ik toch mijn wiekentsnek kreeg

 1. Goedemorgen Bert,

  Zo zeg, wat had jij trek in je snek, het heeft je goed gesmaakt ,zo te zien.

  En jij denken dat het vrouwtje jou vergeten was, of was je gewoon een beetje ongeduldig?

  1. ik voelde gewoon dat het tijd was en ik zag niks van dat zij dat snapte van mij dus toen ging ik wat doen

 2. Hallo Bert,

  Goed dat je even duidelijk maakte aan vrouwtje dat ze even pauze moest doen en ja voor je wiekendsnek moest gaan zorgen. Ja wij zijn echte slimmerikken en weten altijd weer de aandacht te krijgen, we trekken gewoon de trukjes doos open en we hebben een hele grote voorraad met truckjes.
  Ik zelf heb nog nooit dat lekkere spul van jou gekregen, maar het ziet er goed uit. Ik moet ook maar eens aan mijn vrouwtje gaan vragen om voortaan ook in het wiekend een extra lekker hapje te krijgen, maar ze zit me nu al aan te kijken van jij hebt anders iedere dag heerlijke hapjes.Toch maar eens met de poot op mijn kussen slaat en haar goed aankijken, want jij miauwt dat het helpt en de aanhouder wint.

  Ikke heb gisteren een slaap marathon gedaan en ben nu weer begonnen, maar vrouwtje vind dat niet leuk en ze zegt dat ik haar daarmee ongerust maak. Ik miauw naar haar dat er niks loos is, ik eet goed en ga netjes naar mijn WC, maar ja spelen die ik niet en kijk duf uit mijn oogjes. Oei als ik dit blijf doen dan zie ik het al gebeuren, een reisje naar Tante Ans. Vrouwtje beloofd me wel het eerst een paar dagen aan te kijken en dan verder te zien wat ze mket mij gaat doen. Ja vrouwtje is gauw bezorgt om mij. Zou ze niet snappen dat ik een paar dagen vakantie heb genomen.

  Maak jij maar een fijne dag en hoera de hitte is weer weg, Knuffels van vrouwtje en slaap poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. hoi Jip, ja als een vrouw ongerust is dan voel je dat als katerman meteen. Een paar dagen is best veel dan kun je de hitte uit je lichaam slapen. Ik heb gisteren ook een slome dag gehad. Dat ik haast niks wilde want alle htte zat nog in mijn vacht. Die snek lustte ik vanzelf wel. Nou is het nog warm maar ik voel me wel beter. Ik hoop dat het bij jou ook hitte is. poot van je vriend Bert

 3. Hallo oompie bert. U kan snel eet zeg. Ik, doortje, moest vanmorg bijna spuugie doen omdat ik te snel at 🙀

  1. hoi Doortje, oompie Bert heeft heel veel ervaring met eten dan kun je snel eten. Mijn adfies aan jou is eerst goed en langzaam leren eten en dan kun je sneller.

  2. Hoi dinnetjes Poppy en Doortje, wat leuk dat jullie al een beetje kunnen schrijven, jullie leren snel. Knuffies van Kruimel

   1. Mam-maloes leert ons skrijf.
    We kun al boel woordjes.
    Gar naaaale
    Kip kluivies
    Too nijnn
    Goed he?

    1. Heel goed van jullie, en dit zijn ook nog eens hele belangrijke woorden. Jullie zijn slimme en snelle leerlingen. Kruimel is trots op jullie, knuffies!!!!!

 4. Hoi Bert, wat fijn dat je toch nog je snek kreeg. Als wij iets willen hebben en onze vrouw vergeet dat, dan gaan wij, Bikkel , Oliver en Kruimel heel hard miauwen en rond onze vrouw haar benen lopen, en als we dan haar aandacht hebben , snel naar de keuken rennen. Meestal heeft ze het dan wel door, hoewel soms moeten we het een paar keer doen voordat ze ons snapt. Bjarne gaat altijd rustig zitten wachten totdat wij beginnen met miauwen, want hij weet dat hij dan vanzelf ook iets krijgt. Bas blijft helemaal rielekst, hij denkt, mijn vrouw komt wel naar me toe, ik ga me niet druk lopen maken. En weet je wat dan het ergste is Bert, hij krijgt dan nog vaak wat ekstra’s, omdat hij aan moet komen. Dat vinden wij eigenlijk niet zo eerlijk, hij vraagt niks en toch krijgt hij meer en wij doen alle moeite.
  Wij zijn nog een beetje moe van al die warme dagen, dus wij doen het vandaag nog een beetje rustig aan. Knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en vrouw-van, goed dat jullie rustig doen het warme gaat toch in je vacht zitten. Het lijkt me moeilijk als je met zoveel bent om rustg te snekken en dat iedereen tevreden is. De een is weer in de aksie en de ander juist weer niet, misschien is dat zo gegroeid het zou toch gek zijn als Bas opeens in de aksie ging en keihard miauwde. Bertje

 5. Hoi lieve Bert, wat eet jij toch keurignetjes. Dan heb je zo lang oo een snek moeten wachten, en Aje blijft toch netjes op de streep likken. Mijn kompliementen!
  Het is natuurlijk wel schandalig dat je je vrouw zo moest herinneren aan je wiekentsnek. Dat hoort niet. Als mijn mensen vergeten me een snek te geven zegt mijn vrouw altijd Wat een slechte survus in dit hotel, hè Bol? En dan krijg ik ook nog een knuffel.
  Want een snek is belangrijk, zeker in het wiekent, en zeker in hrt wiekent na zoveel hitte.
  Dus goed dat je erom gevraagd hebt, Bert!
  Dat intens kijken, dat werkt bijna altijd. Pop was daar heel erg goed in. Dan leek het wel of hij met zijn ogen gaatjes in je boorde, zegt mijn vrouw. Dat durf ik nog niet. Maat ik durf wel een piepgeluid te maken. En dat werkt ook prima.
  Nu is het niet meer zo heel warm Bert, dus hopelijk kun je een bretje bijkomen.
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle wat durfde Pop toch veel, echt iemand om rekening mee te houden. Hij kreeg vast altijd zijn snek. Echt altijd om iets vragen durf ik ook niet hoor. Eerst moet ik me zeker in mezelf voelen dat ik weet dat het echt kan. Maar er is ook iets in mij dat me dan een hup-Bert gevoel geeft. Volgens mij is een piepgeluid heel goed. Dat hoort een vrouw nooit zo vaak op een dag dus dan valt het meteen op. kopje van mij

 6. Bert gelukkig dat he je wiekent snek toch hebt gekregen…….dat heb je goed gedaan!!!!
  Ik, Panda, doe dat op dezelfde manier maar tik dan ook met mijn poot op haar been!!!!! Dat werkt ook!!!!!

  Panda

 7. Lieve Bert,

  van me eigen vind ik dattie met jou rezpekt om jou wiekentsnek heb gevraag. Jij heb jou eigen laate hoore en jij ben voor jou eigen opgekoome. Maar assie seenior ben hebbie meer lefenserfaring en dan lees jij jou eigen vrouw. Jij weet hoe het hoor Bert, mij hart is trots.
  Jij heb maniere en mij eigen zie, het zijn jou goede maniere.
  Jij heb nu wel jou snek en mij kopjes en vachthapjes verdien. Mij hart is trots op mij katerman,

  Liefs van jou Loesje

  1. dankjewel Loesje dat je zegt dat ik het goed doe en dat je trots op me bent dat vind ik fijn!! ik doe mijn best om van binnen te groeien en ik wil toch dat het gezellig blijft anders voel ik moeilijke emozies. De snek was heel lekker en de knuffels waren fijn. Je Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *