Adfies voor vakantie en thuisblijven

vakantie

Het is zomer en nou gaan er veel mensen op vakantie . Dus dan moet je als huisdier wel je eten en drinken en sneks en knuffels krijgen. Hoe moet dat?

Geluk

Persoonlijk heb ik geluk. Mijn vrouw doet niet aan vakantie. Ik weet niet waarom maar dat maakt me niks uit, ik vind het fijnste dat ze thuis is en als ze toch weg gaat dat ze elke dag thuis komt. Want ik hou van het huis en dat alles erin gewoon is. Dat is mijn veiligheid.

Thuis

Dus ik hoop dat iedere kat en hond en wat je verder ook bent, dat je gewoon thuis kunt blijven als je mensen met vakantie zijn. Dat kan best. Dan moeten je mensen het asiel pf de dokter bellen voor adfies voor een oppas die komt dan voor de verzorging. Ja, het is niet je vertrouwde mens maar je kunt wel lekker thuis blijven. Daar ben je in je gewone omgeving, je snapt alles, het ruikt goed en je kunt gewoon slapen wanneer je voelt nou heb ik een dutje nodig.

Tijdelijk

Ik weet dat er ook dierenhotels zijn en asielen die dieren tijdelijk opnemen. Niks voor mij dat zeg ik eerlijk. Dan zou ik meteen bang zijn dat mijn vrouw me had weggedaan en het is hier net zo fijn. Plus ik ben gewend aan de rust en dan opeens met veel anderen ergens te zijn, nou nee. En ik ben ook bang dat ze me pesten, daar ben ik eerlijk over.

Ik ben een gevoelige kater dat is gewoon zo.

Plan

Dus mijn adfies aan mensen die met vakantie willen dat is maak een plan zodat uw dier lekker thuis kan blijven dat is het fijnste en het beste. U wilt weg maar wij willen het liefste thuis blijven daar zijn we het gelukkigste.

22 thoughts on “Adfies voor vakantie en thuisblijven

 1. Hoi Bert, wij zijn het helemaal met je eens, thuis blijven in het allerfijnste. Gelukkig gaat onze vrouw ook niet met vakantie. Wij vinden het ook fijn als iedereen gewoon thuis is. En dat onze vrouw niet naar haar werk toe hoeft. Kunnen we lekker met zijn allen luieren.
  Wij voelen ons het prettigst als het lekker rustig is en alles hetzelfde blijft. Knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, wat gezellig dat jullie vrouw ook gewoon thuis is en zelfs thuis blijft van haar werk!! Dat is het fijnste samenzijn en alles hetzelfde dat vind ik ook net als jullie!

 2. Hoi Bert,
  Wat een geluk dat jouw vrouw niet op vakantie gaat. Ik heb ook geluk, mijn vrouw gaat ook nooit op vakantie.
  Toen ik ik nog bij mijn vorige vrouw woonde, ben ik één keer naar een kattenpension geweest, niets voor mij dus. ’s Nachts had je daar een eigen verblijf, maar overdag mocht je eruit, naar de andere katten. Volgens de mensen van het pension ben ik mijn hokje niet uitgekomen, en heb ik alleen het hoognodige gegeten. Niets voor mij dus.
  Daarna heb ik nog één keer bij mijn Opa en Oma gelogeerd, dat ging beter, maar pas na 5 dagen, ook niets voor mij dus. Hoewel Opa en Oma wel erg lief voor me waren.
  Toen verhuisde ik naar Rhenen, en mijn huidige vrouw is in al die 5 jaren nog geen nacht weggeweest.
  Ik ben dus superblij dat mijn vrouw thuisblijft, en als ze ooit een paar dagen weg zou moeten, weet ik dat er mensen voor mij komen zorgen die ik ken, in mijn eigen huis. Maar hopelijk is dat nooit nodig.
  Mijn vrouw gaat wel voor de katten van vrienden zorgen als ze met vakantie zijn. Dat vind ik prima, want die mensen ken ik ook en die zijn lief. Ik ken dus de lucht van hun katten, die ook aan mijn vrouw zit als ze daar een poos geweest is.
  Wij boffen toch maar Bert, en het is fijn voor andere katten dat je zulke goede tips geeft!!!!
  Een kop en een poot van Vlo.

  1. hoi Vlo goed dat je dat vertelt van het pension, het is toch dat je zegt nou nee. En ergens logeren ik weet het niet. THuis is het allerbeste daar blijf ik blij. Ik vind het lief van je vrouw dat ze voor andere katten gaat zorgen want volgens mij kan je vrouw heel goed aaien en dat is extra belangrijk als je zonder je eigen mensen bent. poot van Bert

  2. Hoi lieve Vlo, wat ellendig van dat pension! Het lijkt mij ook supereng. En uit logeren gaan ook. Ik zou de hele tijd onder het bed of de bank liggen. En dat is geen vakantie, vind ik!
   Gelukkig dat je vrouw sltijd thuis is.
   Een lief kopje van Bolle.

   1. Dag lieve Bolle, mijn vorige vrouw heeft eerder een kat gehad die alles durfde, eh…nou, zo ben ik dus niet 🙂 .
    Bij mijn Opa en Oma heb ik dus ook 5 dagen onder de kast gezeten. Maar ze konden zien dat ik ’s nachts wel overal gezeten of gelegen had, en ik at daar wel normaal. Later liep ik gewoon door het huis, en op de laatste dag heb ik als dank een antieke vaas kapot gegooid….oeps…!!!! Toen was mijn vorige vrouw er alweer bij, en toen durfde ik opeens weer veel meer.
    Gelukkig waren Opa en Oma niet boos.
    Ik ben toch blij dat mijn vrouw niet weg gaat. Mijn voorgangers zijn ook bijna nooit alleen thuis gebleven. Altijd had één van de familie “Kattenwacht”.
    Mijn vrouw is toen Broddel en Mischa hier woonden 1 keer een week op vakantie geweest, maar toen zorgden haar 2 nichtjes ( Veronica en Suzanne) voor die twee, en voor van der Zwart, die toen nog niet binnen wilde komen.
    Lief kopje van Vlo.

 3. Lieve Bert,

  dank jou wel voor jou mooie stukje, daar heb iedereen iets aan. Dat jij na kan denke wattie moet doen assie op fakanzie ga.
  Van me eigen ben ik blij dat mij vrouw gewoon thuis blijf. Toen mij vrouw nog met mij andere vrouw was ging ze soms weg van ze eigen. Dan kwame mij peettantes oppasse, voor mij tonijn en dattie vers waater krijg. Mij peettantes ken ons goed, assie dan toch weg moet krijg wij wel ons eete en mij schoone bak. Wij heb wel teege mij vrouw gezeg, wij blijf in mij huis. Assie naar jou dierepensjon moet ben jij al jou houvast kwijt. Van me eigen wil ik het niet en mij broer Floris begrijp er niks meer van assie op een ander moet. Daar moet jij ook aan denke. Maar mij peettantes zijn mij liefste tantes, dat moet ik wel zegge.
  Maar van me eigen ben ik mij binnenpoes, dan geef jij niks om buite. Mij vrouw ga nu niemer weg, alleen assie mij tonijn ga verdiene. Assie fakanzie heb issie bij ons, dan zijn wij wel gelukkig. Voor mij eigen is dat mij ultieme gelukgefoel. Dat mij vrouw thuis is en dat er rust is in mij huis. Dan kan ik denke en mij gefoelens in mij hart koestere Bert. En mij droome zijn van jou, dattie dicht bij mij ben. Dan hebbie pas jou fijne fakanzie,

  Liefs van Loesje

  1. Loes ik weet hoe het heet wat jij doet dat heet thuis-fakanzie. Dat alles gewoon is maar toch fijner en dan een hele tijd achter elkaar. Een pension lijkt me ook niks, Vlo is er geweest en kon niet eens eten, erg he!! Zeker Floris moet nou thuis blijven gelukkig dat je vrouw dat soort dingen snapt. Daar ben ik nou geruster op het is toch gek dat fakanzie gedoe. je eigen Bertje

 4. Bert je hebt helemaal gelijk!!!!
  Ook onze vrouw heeft wel eens vakantie van het werk maar dan blijft ze wel bij ons!!
  Wij vieren dan samen vakantie dat vinden wij en onze vrouw het gezelligst!!!!

 5. Hallo Bert.Goed adfies weer.Je bent toch zo’n wijze katerman.
  Hier gaan we nooit naar een pension of hotel.Dat vinden we niks en voor Muzette een ramp want die ziet niet waar ze is en thuis weet ze alles.Onze vrouw gaat heel weinig weg.Soms 1 nachtje naar een vriendin,en 1 x per jaar een midweek met oma of zo.Maar dan hebben wij goed vervangend personeel die ons goed kent.Een vriendin van onze vrouw.Die komt ’s morgens eten en medicijnen geven en later komt ze dan een poos bij ons zitten en zorgt voor de 2 de ronde medicijnen,eten en ons nacht apparaatje met eten vullen.En soms komt de hond van de vriendin van onze vrouw een nachtje bij ons slapen,als de vriendin eens ergens heen moet waar de hond niet mee kan.Dat het hetzelfde honden vriendje die elke vrijdag komt,dus we zijn helemaal aan elkaar gewend.Vroeger kwamen de hondjes van de zus van onze vrouw wel 2 weken slapen bij ons,maar die zijn nu in RBL en de hond die ze nu heeft komt niet vaak,want ze verhuisd naar het oosten des lands.
  Wij vinden alles best als de honden maar weten dat wij hier de baas zijn en als onze vrouw maar niet veel weg gaat.
  Groetjes van Fynn,Sparkle en Muzette

  1. hoi Fynn,Sparkle en Muzette, wat is dat bij jullie thuis goed geregeld, dat jullie vrouw een mini-fakansie doet en dat er dan alleen mensen en honden komen die jullie snappen en waar jullie aan gewend zijn. Dan is het wel anders maar een gewoon soort anders, vooral als de honden goed onthouden wiens huis het eigenlijk is!! Bertje

 6. Hallo Bert,

  Ik ben ook een mazzel Jip, want mijn vrouwtje gaat ook nooit met vakantie, ze zegt zelf steeds, Jip we hebben hier een 100 *********** hotel met alles erop en eraan, dus waarom zouden we weggaan. Nou ikke moet er niet aan denkere hoor dat ik naar een katten hotel zou moeten al zal het er best heel goed zijn. Maar stel dat er een nood situatie zou zijn dan kan het niet anders.
  Vrouwtje zelf die doet poezen oppas bij een goede kennis van haar, die heeft 3 lieve pluizenbollen, ze heten Sjors, Vince en Minette. Vrouwtje gaat daar zeker iedere dag 4 uur bij ze zijn, Alles voor het verzorgen maar vooral ook heel veel knuffelen en verwennen met een lekker snekje iedere dag. Nu vrijdag gaat vrouwtje dat weer doen voor haast 4 weken. Verder is het haast om de week in het weekend en ja dat vrouwtje van de pluizenbollen gaat zeker om de 6 weken een week of zo weg. Lijkt heel veel, maar ze heeft een hele drukke en zware baan en moet ze er steeds even tussenuit.
  Vrouwtje is er dan voor mij minder maar dat vind ik niet erg, want de pluizenbollen hebben ook hun zorg nodig en ze zijn altijd heel blij als vrouwtje komt en staan haar luid miauwend op te wachten en als vrouwtje weer bij mij komt ga ik haar helemaal afsnuffelen, want ik ken die geurtjes natuurlijk en ik vind het lekker ruiken hoor. Vrouwtje doet het voor deze poesjes al meer dan 10 jaar en ja dan is het heel vertrouwd voor hen.

  Ja Bert het is echt het allerbeste om gewoon in je eigen huisje te kunnen blijven en misschien een idee voor mensen die ook met vakantie gaan en een vreemde oppas willen nemen, Laat de oppas een paar keer van te voren kennis komen maken met de dieren en kun je kijken of het klikt tussen de poezen en de oppas, want ja dat is ook heel belangrijk. dan weten ze wie er in hun huis komt en schrikken ze zich niet een bult en gaan zich verstoppen.

  Maar Bert een dierenpension is altijd nog beter dan wat heel veel mensen doen als de koffels gepakt moeten worden, dan duppen ze hun dieren, verschrikkelijk en vrouwtje vind dit zo erg en heeft daar veel verdriet van en ja die tijd is nu weer aangebroken.

  Bert wij en vele zijn echt boffers dat onze vrouwtjes en of baasjes hun vakantie thuis samen met hun dieren vieren.

  Van wat nog over is van de dag, veel plezier en bedankt voor je hele goede en mooie schrijf. knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je Grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat lief van je dat je het snapt dat je vrouw genoeg gezelligheid en knuffels heeft voor die andere poesjes en dat jij niks tekort komt. Dat doen jullie alletwee heel goed. En die poesjes en je vrouw hebben natuurlijk ook een band samen dat ze samen zijn maar op een andere manier. En jij weet wie het allerbelangrijkste voor je vrouw is dat ben jij natuurlijk!! poot van je vriend Bert

 7. Hoi Bert, dat zijn goed adfiesen die je geeft.
  Mijn vrouw gaat nooit op vakantie. Mijn man af en toe een nachtje, of misschien twee. Maar ik heb dus altijd mijn vrouw. En toch vind ik dat het niet zo hoort, als mijn man weg is.
  Vroeger gingen mijn mensen wel eens samen twee dagen of twee nachten weg. Dat heb ik twee keer meegemaakt, helemaal in het begin. Teon kwam een vriendin van mijn mensen, die zelf ook katten heeft, om mij eten en drinken te geven. En ze blijft altijd een tijd, dus soms spelen we of ze aait me. Ik ken haar, en ze is heel lief en heel rustig.
  Maar ik heb het liever niet, dat mijn mensen weggaan.
  Mijn mensen merken het meteen als iemand met katten op vakantie is, want dan zitten de katten de hele tijd bij ons in de tuin. Of binnen. Omdat ze zich alleen voelen.
  Een pension lijkt me echt supereng. En uit logeren ook.
  Dus ik ben blij dat ik thuis kan blijven, en dat mijn mensen ook niet weggaan.
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle nou zeker weten dat ik dat snap. Heel soms is mijn vrouw lang weg dan is het al lang donker en ze is nog niet thuis. Dat hoort niet. Dus als ze dan komt moet ik heel erg maiuwen van de emozies. Jij en ik gaan toch ook niet met vakansie? Nou dan. Maar het is een mensending geloof ik. Gelukkig maar dat het bij jou weinig voorkomt. kopje van mij

 8. Hallo Bert, hier met Gijsje. Mijn vrouwtje is dit jaar in de meivakantie met haar familie 8 dagen met vakantie geweest. Een buurvrouw kwam toen voor mij zorgen. De eerste 5 dagen vond ik het prima dat ze dat deed. Ze kreeg kopjes van mij en aaitjes. Maar daarna had ik het wel bekeken met haar en werd ik boos. Ik wilde mijn vrouwtje terug! Dus begon ik tegen de buurvrouw te blazen en haalde ik met mijn pootjes (,met ingetrokken nagels) naar haar uit. Na 8 dagen kwam gelukkig mijn vrouwtje terug van vakantie. Ik ben rechtrechtstreeks in vrouwtje ’s armen gesprongen. Zo blij was ik dat vrouwtje terug was van vakantie. Maar ik was ook héél boos op vrouwtje dat ze zolang weg geweest is. Ik heb de eerste week dat vrouwtje terug was niets gegeten. En overal waar vrouwtje was was ik ook. Ik heb toen ook veel gespuugd toen vrouwtje weg was omdat ik toen heel veel haren had ingeslikt. Vrouwtje is toen 2x met mij bij de dierenarts geweest omdat ik niet wilde eten. Maar de dierenarts zei dat ik kern gezond was en dat ik niet wilde eten omdat ik heimwee naar vrouwtje had en later boos en verdrietig was omdat mijn vrouwtje zolang is weg geweest. De 2e week toen vrouwtje terug was van vakantie heb ik stiekem ’s nachts gegeten als vrouwtje sliep. De 3e week geloofde ik echt dat vrouwtje niet meer weg gaat en bij mij blijft en ben ik weer gewoon gaan eten.
  Ik was zo verdrietig en boos op vrouwtje dat ik 8 dagen niet gegeten heb.
  Maar nu is alles weer goed tussen ons.
  Zo zie je aan mijn verhaal dat ons personeel gewoon thuis moet blijven!!!
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Wat een moeilijk verhaal Gijsje maar gelukkig kwam je vrouw terug en kon jij weer eten en later ook overdag. En nou is het samengevoel er weer. Wat zal je vrouw ook geschrokken zijn, ze gaat vast nooit meer met fakanzie!!

   1. Nee zegt mijn vrouwtje. Ze gaat niet langer weg dan 2 dagen. En dat kan ik wel overzien
    Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

 9. Goedemorgen Ome Bert mijn vrouwtje had dit jaar een mini vakantie. Het was de 1e dag raar. Ed kwam voor ons zorgen en de dagen erna kwam haar zus Petra die bleef slapen en sttt die heeft ons verwend hoor. Maandag kwam ze thuis met Kyomi en was er de verassing van Jafita 2 nichtjes erbij. En nu gaan we straks verhuizen. Ik weet niet wat dat is maar ze heeft mij uitgelegd dat we een nieuw huis krijgen met een tuin. De tuin gaat ze veilig maken zodat we buiten kunnen spelen. En we krijgen boven onze eigen kamer als wij rust willen en natuurlijk is het hele huis ook voor ons hoor. Ze zegt nu heeft ze het druk maar straks hebben wij in het nieuwe huis vakantie met nieuwe spullen ook voor onze kamer. En zegt ze dan hebben jullie een ontdekkings vakantie. Maar verder gaat ze niet op vakantie. En is er altijd iemand die voor ons zorgt, en die wij kennen.

  1. hoi Kyana dat heeft je vrouw goed geregeld, dan kun je je altijd gerust voelen en veilig dat is belangrijk. Wat spannend dat jullie straks een ontdekkingsvakansie krijgen en dan in je eigen huis. Dat heb ik als ik op de berging mag en dat is haast nooit. Je bent thuis en toch maak je van alles mee. Dus dat wordt leuk!!

   1. Ooh Ome Bert de berging die lijkt mij spannend er zit nu een trap in het plafond maar dat willen ze veranderen met een vaste trap. Vrouwtje zegt stel dat ze niet weet dat wij boven zitten en ze doet het luik dicht

Reacties zijn welkom