Als ze thuis de hele tijd zo bezorgd is

bezorgd

Met mij gaat alles goed, serieus waar.  Alleen heb ik het weleens dat ik denk: moet ik het nou alweer uitleggen. Mijn vrouw kan veel te bezorgd zijn, eerlijk waar.

Wakker

Vooral toen ik hier pas woonde, was het erg. Dat snap ik wel een beetje want Tim was toen net over de Regenboogbrug gegaan.  Als ik dan heel diep lag te slapen, riep mijn vrouw tegen me: “Bertje je bent toch niet dood?” Nee, ik sliep maar nou ben ik wakker. Dan kreeg ik knuffels, omdat ik nog leefde.  En ik dacht knuffels zijn knuffels, deze pak ik mooi mee.

Of ik lag lekker te soezen, en dan keek ze opeens zo intens naar me en ze zei dan: “Volgens mij ben je apatisch”, en ik wist dat zoiets niet goed was maar als ik dan even keek en een pootje bewoog dan was het weer in orde.

Dagen

Eerlijk waar, er zijn dagen dat ik er een beetje flauw van word dat overbezorgde. Waar heb ik mee te maken?

 • als ik goed bezig ben met water drinken, dan is ze bezorgd dat ik het aan mijn nieren heb
 • drink ik geen water omdat ik even geen trek heb, dan moet het juist anders droog ik uit
 • lig ik helemaal voluit zodat je al mijn buikspieren kunt zien dan krijg ik commentaar op mijn gewicht en dat ik geen diabeet-kater moet worden dus dan moet ik gymmen
 • sta ik gunstig zodat mijn atleetiese postuur goed zichtbaar is dan denkt ze dat ik ben afgevallen en ik weet gewoon dat ze aan schildklierproblemen denkt, erg hè?

Nou en zo is er wel meer serieus waar. Misschien is elke vrouw wel zo dat weet ik niet zeker.

Rustig

Van mezelf heb ik een rustig karakter dus ik kan wel wat hebben van thuis. Ik blijf er ook meestal mezelf onder, het is even die vraag of dat gesprek en als ik mijn kop in de luisterstand zet, is daarna alles weer normaal.

Maar ik vraag me toch af: hoe doen anderen dat thuis?

25 thoughts on “Als ze thuis de hele tijd zo bezorgd is

 1. Hoi Bert, je hebt een lief vrouwtje dat erg bezorgd is omdat ze jou nog lang niet kwijt wil. Daar is ze bang voor. Dat je net als Tim, over de Regenboogbrug zal gaan. Als ze daar aan denkt wordt ze heel verdrietig en daarom is ze zo bezorgd. Als ik jou was zou ik gewoon, als je voelt dat ze naar je kijkt, even geruststellend naar haar knipogen. Dat doen wij katten toch ook naar elkaar ter geruststelling. Dat begrijpt ze vast en dan ben jij van haar zorgen af. Ik ben nog jong, pas 3 geworden, dus mijn vrouw zorgt wel goed voor me maar is niet zo bezorgd. Maar dat komt vast nog wel….
  Liefs,
  Fietje

 2. Hallo Bert,

  Zo wat jij nu geschrijft heb is een mooi schrijf voor vrouwtje. Zij is ook altijd zo bezorgd over mijn gezondheid.
  Ook als ik maar mijn flapjes en ogen anders heb staan zie ik haar al denken zo van daar gaan we weer. Maar ze zal niet meteen naar Tante Ans racen met mij maar hou als ze het niet vertrouwd een paar dagen in de smiesjes. Eigenlijk is het ook onze eigen schuld hoor, want als wij ziek zij en au hebben laten we dat niet merken, Dat zit nu eenmaal in ons, komt omdat als je net als jij op de straat moest zien te overleven en jij je niet goed voelde de zwakkere was en dat je dan verstoten werd door je maatjes omdat je een zwakkere bent en dan vijanden op je dak kon krijgen. Nu hoeft dat als huiskater/poes niet maar het zit nu eenmaal in ons. Als we dan echt laten merken dat we au hebben en ziek zijn is het meestal al heel erg en kan het wel eens zo zijn dat de DA niets meer voor je kan doen om je beter te maken.
  Maar zondag en maandag morgen was ik eggies van de ziekjes, ik wilde niks meer veel slapen en kijken uit spleetoogjes, ik liep als een slome Jip door het huis en deed niks anders meer dan wat eten en drinken en de rest van de tijd slapen. Nou ik hoorde het al weer, Jip als je morgenmiddag nog zo bent gaan we naar Tante Ans toe. Ja ho eens was ik pas 2 weken geleden geweest hoor. Ik heb toen vast een Jippe engeltje gehad die ervoor zorgd dat ik maandag middag weer oke was.

  Maar we moeten niet mopperen als onze vrouwtjes ons goed in de gaten houden, Ze willen heel goed voor ons zorgen en heel oud met ons samen worden.
  Nu is mijn vrouwtje net als jouw vrouwtje en van veel andere katten/poezen vaak ook te
  vroeg bezorgd om ons en dat komt omdat ze zoveel verdriet hebben als we echt zo ziek zijn dat we afscheid van elkaar moeten nemen en wij een reis over de regenboogbrug gaan maken en een pracht van een ster zijn. Wij zijn daar heel gelukkig, maar ons vrouwtje is dan wel zo verschrikkelijk verdrietig. Jij weet dat vrouwtje en ik hier 4 vriendjes hadden die plotseling erg ziek werden en zelfs de laatste 2 was zo erg dat er geen uitstel meer was voor de grote reis.
  Bert het komt er gewoon op neer onze vrouwtje houden heel veel van ons en als ze ons dan weer een zo in de smiezen houden en al een snuit trekken van dat gaat niet goed, we moeten het dan maar door de poot zien en naar ze toe gaan en een dikke knuf geven.

  Wel Bert geen zorgen dus en maak er een fijne dag van met vrouwtje, knuffels van mijn vrouwtje en een stoere poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. daar heb je ook weer gelijk in Jip, ze bedoelt het goed en wij laten niet altijd meteen iets merken. Toen voor mijn operazie ging ik gewoon ergens in het donker liggen en toen hoorde ik haar met de dokter bellen. Voor mij hoefde het niet maar eerlijk waar, ze had toch gelijk. En van je vier vrienden dat weet ik, het is voor een vrouw heel moeilijk om zo veel verdriet te hebben, dan is het toch een geluk dat jij zo goed kopjes kunt geven. poot van je vriend Bert

  2. Gelukkig dat je weer beter bent, Jip! Doe maar goed gezond blijven!
   Een heel lief kopje van je vriend Bolle.

 3. Hoi Bert jouw Vrouwke is zo bezorgd om jou omdat ze zoveel van je houdt en dat je nog heel lang in goede gezondheid bij haar kan blijven , je moet maar denken dat ze gewoon het beste mer je voor heeft daarvoor ben je ook bij haar gekomen dat je zelf niet meer na hoeft te denken van drink ik genoeg krijg ik genieg en goede voeding. Je hebt het beste vrouwke gekregen dat je je maat wensen kunt.
  Mijn vrouwke heeft met die warmte ook extra naar mij gekeken of ik genoeg water dronk, nou vrouwke vond van niet en toen kwam jij Bert met het poezenlimonade recept en dat kwam als geroepen ik at en slikte alles op inclusief het extra water , ik blij dat Vrouwke minder bexorgd was want ik zag en hoorde het aan haar

  Nou fijne dag nog Bert, je vriendje Ollie!🌻🐱

  1. hoi Ollie wat gaaf dat de limonade zo lekker was, dan heeft je vrouw die heel goed gemaakt dat je alletwee er iets aan had. Jij het water en zij voelde zich geruster dat is toch ideaal!! poot van mij

 4. Hoi Bert,
  Volgens mij zijn de meeste vrouwen net zoals jouw vrouw hoor. De mijne tenminste wel, eh..hoewel jouw vrouw geloof ik net nog een beetje erger is 🙂 .
  Met dat warme weer kreeg ik veel meer zacht voer met veel water, iets wat ik eigenlijk niet mag vanwege mijn voedselallergie, maar ja uitdrogen is ook niet gezond. Daar spuugde ik een paar dagen wat meer van dan anders. Iedere kater zou zeggen “logisch toch, maar beter dat te weinig vocht binnen krijgen.” Mijn vrouw was meteen weer bezorgd.
  Nu heeft zij gelukkig een nichtje dat dierenartsassistente is, en die belt ze dan op, Die lacht haar dan vrolijk uit en zegt dat ze me beter veel kan laten drinken, en dat dat spugen wel weer goed komt als ik weer gewoon dieet eet. Nou, dat is ook zo, en dat weet mijn vrouw eigenlijk ook zelf wel.
  Als ik met die warmte een paar luie dagen heb word ik, net als Jip Bolle en jij, scherp in de gaten gehouden. Nou, had je mijn vrouw moeten zien met die warmte, daar ga ik toch ook niet over zeuren?!
  Mijn vrouw loopt zich ook het vuur uit haar sloffen om de Zwerver in de tuin in de gaten te houden, en van eten en veel nattigheid te voorzien. Nou, als er één zich kan redden…die heeft verschillende adressen, maar in de winter woont hij in Ouwehands Dierenpark, de slimmerik.
  Je moet er maar gewoon geen aandacht aan schenken Bert, je kunt beter zo’n vrouw hebben al wij hebben, dan één die pas met je naar de dierenarts gaat als het te laat is.
  Wat bij mij helpt is dat, als mijn vrouw weer eens zit te tobben, dat ik dan opsta, heel erg gaap en me heel erg ga staan uitrekken. Katten die wat mankeren doen dat niet.
  Sterkte hoor Bert.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo wat een goed adfies: opstaan en uitrekken! Dat ga ik ook proberen behalve als ik net slaap dan kan het natuurlijk niet. Ja misschien is wel elke vrouw zo. Die erfaring heb ik persoonlijk niet want hiervoor kende ik vrouwen in het asiel en die waren normaal. Maar daar kwam vaker een dokter en die zag alles. Dus jouw vrouw doet ook heel erg haar best. Ik vind het toch lief maar ik snap ook wel dat je dan moeilijk aan je rust komt. poot van mij

 5. Ohhh Bert hier precies hetzelfde…….en ben je nog niet helemaal wakker dan zegt ze:
  Wat staan je oogjes raar, ben je niet lekker??
  Nou dan weten we al genoeg!!!!
  Wij vinden dat niet zo erg!!
  Het wordt pas griezelig als ze met die mand naar binnen komt want dan moet 1 van ons daarin om naar de dierenarts te gaan!!!

  1. ja dat lijkt me supereng die mand opeens en dat je dan voelt misschien moet ik wel mee, terwijl je eigenlijk alleen maar slaperig bent!!

 6. Hoi Bert, wij herkennen je verhaal hoor, hier loopt er ook een rond die bij het minste of geringste denkt dat we ziek zijn en naar de dokter toe moeten. Bas kan soms zo vast slapen dat onze vrouw gaat kijken of hij nog wel ademt, en Oliver heeft een nierprobleem dus onze vrouw let ook goed op zijn gedrag en we hebben natuurlijk nu Bikkel met zijn astma, Vrouw luistert regelmatig of hij weer niet zo piepend adem haalt. Verder let onze vrouw er op of we allemaal wel op tijd onze medicijnen krijgen. En of we goed eten en drinken, soms zegt ze dat ze net een verpleegster is met al die medicijnen die ze moet klaarmaken. Soms vinden we het wel vervelend dat ze zo op ons let maar aan de andere kant zijn we erg blij dat er iemand is die zo goed voor ons wilt zorgen, dus nemen we die bezorgdheid maar voor lief. En ze bedoelt het tenslotte goed. Vandaag hoeft ze niet te werken dus we kunnen lekker op het balkon. Knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, dus jullie hebben een verpleegster thuis dat is eigenlijk best luukse. De hele tijd verzorging en je hoeft zelf nergens meer aan te denken. Bikkel en Oivier kunnen best wat extra aandacht gebruiken en medicijnen zijn belangrijk dat snap ik wel. Maar ik hoop toch dat jullie met z’n allemaal op het balkon kunnen rieleksen en de verpleegster ook!!

 7. Hoi Bert, misschien is jouw vrouw wel famielie van mijn mensen, of andersom. Ik word hier ook elke dag heel uitgebreid bekenen, of alles nog goed is. Wat je zegt met je buikspieren heb ik ook. Of ik heb er teveel, of mijn mensen denken dat ik ziek ben omdat ik iets minder buikspieren heb.
  Ik weet dat het is omdat ze veel van me houden, maar soms word ik er een beetje moe van. Als ik veel slaap is het niet goed, als ik druk ben zijn ze bang dat er iets is, als ik weinig eet is dat een probleem, als ik veel eet is dat mijn schildklier. Presies jouw vrouw dus!
  Terwijl ik er niks van zeg als mijn man zit te niesen, of als mijn vrouw een dagje vroeg naar bed gaat. Dan bel ik niet de mensendokter!
  Als ik van iedereen zo het verhaal lees, denk ik dat iedereen hetzelfde heeft.
  En heel misschien is dst ook maar beter. Mijn mensen kenden iemand met een kat die niet wilde eten. Toen zei mijn vrouw dat zijn vrouw dan de dokter moest bellen. Een kat die niet eet is niet goed! Elke dag heeft mijn vrouw dat gezegd. En toen de kat uiteindelijk naar de dokter ging bleken zijn nieren al niet meer te werken. Nu ligt hij al heel lang hier in mijn tuin.
  Ik lig zelf ook in mijn tuin, maar bovenop het gras. En mijn mensen zeggen dat ze dat zo willen houden. Jouw vrouw ook, zeker weten.
  Maar ik vind wel dat ze tenminste onze buikspieren met rust moeten laten!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Hoi lieve Bolle,
   Morgenavond of vrijdagmorgen zie je me verschijnen hoor, als ik kan ontsnappen!
   Mijn vrouw heeft voor vrijdagmiddag een afspraak gemaakt bij de dierendokter. Allemaal flauwekul, ik mankeer niets, en die prikken hoef ik ook niet, en m’n nagels hoeven ook helemaal niet geknipt te worden!!!!
   Beetje angstig maar wel lief kopje van Vlo.

   1. Kom maar snel lieve Vlo! Dan kun je je goed verstoppen in mijn tuin, en als je vrouw dan vraagt of ik je gezien heb, zeg ik nee. Natuurlijk hoef je geen prikken, en je nagels zijn prima, dat weet ik zo wel.
    Ik zie je vanzelf wel! En niet bang zijn, want ik ben er om je te helpen!
    Een lief kopje van Bolle.

    1. Fijn Bolle, samen staan we sterk. Jij kan ook weer terecht bij je dierendokter heb ik gehoord. Maar hopelijk hoef je voorlopig niet!!!!
     Tot ziens, ik hoop dat het lukt hoor. Ik ben ook heel benieuwd naar je tuin en je huisjes!!
     Kopje, Vlo.

   2. Hoi Vlo, veel sterkte toegewenst bij de dierendokter. Hopelijk lukt het je om te ontsnappen. Oliver en Bikkel is het helaas de vorige keer niet gelukt, onze vrouw had het op tijd in de gaten en heeft alle deuren dicht gedaan. Hopelijk heb jij meer succes. Laat je even weten hoe het afloopt bij de dierendokter. Knuffies van ons alle vijf

    1. Dank jullie wel hoor. Ik weet niet of ontsnappen gaat lukken, maar ik ga het zeker proberen. Mijn vrouw doet ook iets vaker deuren dicht, nu al !!! Zou ze me door hebben? Ik hoop het niet!
     Ik laat weten hoe het gegaan is als ik niet heb kunnen vluchten.
     Kopjes voor jullie alle vijf + vrouw.

  2. precies Bolle als ze thuis raar doen bellen wij niemand dan doen we niks, behalve misschien kijken en een kopje geven. Zo eenvoudig kan het ook. Jij hebt dat dus ook net als ik. Maar nou je dat zegt van die ene kat die in de tuin ligt vind ik het opeens veel minder erg. Wat beroerd als je het zo thuis hebt. Dan is wat wij hebben nog zo gek niet. poot van Bertje PS als mijn vrouw niest kijk ik altijd en dan zegt ze sorry Bert, ik hoop dat je man ook sorry zegt, het is een geluid dat best stoort vind ik

 8. Hoi Bert.Nou hier van hetzelfde laken een pak hoor.Het is nu wat mij{ Muzette }betreft eindelijk wat minder aan het worden.Vanaf dat ik 7 maanden was heb ik epilepsie zegt ze.Nou ik merk er niet veel van.Als mijn bol op hol gaat merkt ik niks,alleen erg veel honger en de dag daarop wat stijf in de spieren.Ik krijg wel pilletjes maar ik ben nu 13 en daar aan gewend.En de laatste 2 jaar gaat het best erg goed.Denk dan maar;als jij dat zo nodig vindt dan doe je het maar.Ik raak er niet onderste boven van.Bij Fynn kijkt ze al bezorgd als hij een krabbelt aan zijn oor.Hij heeft 1 x oorontsteking gehad jaren en jaren geleden en nu laat ze da Nina zijn oor steeds schoonmaken als hij op controle van zijn schildklier moet.Want echt die knul kan me toch een drama maken van zoiets simpels en gebruikt dan zelfs zijn nagels en vorige keer waren ook zijn nagels geknipt door da Nina.Nou hij was in shock.Beetje zielig wel,maar jee onze vrouw kan het heel goed hoor en zo’n drama maken is met dat soort dingen toch echt niet nodig vind ik.Kijk ik had geen zin om te eten nadat mijn gebitje gedaan was onder narcose.En gingen we zelfs op zondag naar een dierenarts pff overdreven hoor,en ik denk ik vertik het.Ik moet eraan wennen dat die ene kies eruit is.Je begrijpt het al,zij weer overleggen nu weer met da Nina en kwam ze mij vertellen dat we de dag daarop weer daar naar toe zouden gaan.Nou mooi niet,geen zin in dus ik sta op en ga eten.Was ik van het gezeur af.
  Laatst ging Sparkle voor haar schildklier operatie.Dat was wel een goede want Sparkle werd erg akelig van de pillen,en alles in haar lijf liep in de soep.Nu is Sparkle wel blij want ze hoeft geen pillen meer,maar denk je dat onze vrouw tevreden is???Nee hoor want haar diabetes is nog niet op orde na de operatie.Maar goed daar wordt dan weer aan gewerkt.Echt Bert,wij hebben een lieve vrouw en we hebben haar goed opgeleid om aan al onze wensen te voldoen.En dat gaat ook heel goed al zeggen we het zelf,maar overbezorgdheid pffff en nooit vergeet ze iets als het over onze gezondheid gaat.Altijd staat er een reismand klaar in gang.Sparkle gebruikt die als slaapplek,en ach dan raak je wel gewend aan die mandjes.
  Ik denk toch dat het komt omdat ze zoveel van ons houdt,maar een beetje minder overbezorgdheid mag wat ons betreft wel…Groeten,mede namens Sparkle en Fynn,van Muzette

  1. hoi Muzette en ook Sparkle en Fynn, wat een ervaringen zijn dat allemaal en zo intens dat je je meteen anders en moeilijk voelt met operaties en medicjnen. Jullie vrouw moet dat allemaal onthouden en goed doen en volgens mij is ze er heel knap in dat het allemaal lukt. Maar als kat wil je ook wel een beetje je vrijheid dat je gewoon raar kunt kijken of iets nieuws doen zonder dat er meteen wat is dat heb ik ook!! pootje van Bert

 9. Hallo Ome Bert, ons vrouwtje is ook altijd bezorgd hoor. En dan zegt ze sorry maar ze is gewoon bezorgd zeker als er beebies zijn. En soms ziet ze het goed en zegt ze ik ga de dierenarts bellen. Ook al is het soms niet zo fijn wij zijn blij dat ze allert is. We weten dat ze enorm veel van ons houdt en dat is ook heel belangrijk.

  1. hoi Kyana ja dat snap ik ook wel want jullie zijn met best veel thuis en dan is ze vanzelf de hele tijd aan het opletten en dan ziet ze van alles ook als het er niet is. Maar het is toch fijn dat ze oplet. Wegens voor jullie willen zorgen.

 10. Oooh Bert,

  wat jij schrijf is waar. Bij mij eigen thuis kijkie ook altijd of alles goed is met Floris, Zusje of mij eigen. En assie thuiskom en ik zit niet op mij bak dan ga mij vrouw meteen ongerus zoeke. Vorige week kwammie thuis en mij eigen was al klaar op mij bak. Maar ze heb mij niet gezien assie binnenkom en toen zat ik wel oppesloote. Tusse mij voordeur en mij helder Bert. Mij vrouw was is ze sjok want zij denk meteen dattie dan ergens dood lig. En van me eigen hoor ik haar wel roepe waar ik ben van mij selluf. Ooooh Bert mij vrouw was echt over ze stuur en toen zeggie mij en moesie bijna huile van ze geluk. Oooh Bert en van me eigen had ik honger…
  En ik verstop mij ook assie mij aankijk offie bang is dat ik iets onder mij leede heb.
  Maar soms ben ik in mij eigen ook dankbaar. Dattie ons nie aan ze lot oferlaat en ons hellup. Oooh assie zie dat mij ooge nie schoon zijn of assie mij hoor niese. Dan krijg ik wel mij hullup offie nou wil of nie.
  Ongerust is moeilijk assie een vrouw ben….

  Liefs van jou Loesje

  1. Loes wat een moeilijke erfaring is dat geweest ik ben blij dat het voor bij is. En voel je je nou weer gewoon dat je je jzelf voelt en gerust in huis, en met je vrouw? Zij is vast ook geschrokken want je was opeens weg. Ja ik snap ook dat het fijn is dat ze zorgt, dan kun je toch gerust zijn dat is eigenlijk wel zo. Je Bertje

Reacties zijn welkom