Loesje vertelt over assie jou Hoedjessjoow ga geefe

hoedjes

Voorige week was mij moeilukke week maar u weet, gistere was mij mooie dag. Mij Bert was jaarig en hij heb nu weer een jaar meer van ze leeftijd gekreege.

Verkering

Zo maggie dat wel zien assie het mij eigen fraag. Mij Bert ferzorg ze eigen goed maar jij heb er toch nie altijd iets ofer te zegge. Daarom ben ik wel gelukkig van mij hart. Assie seeniejor ben en jij ben zo atleeties als mij Bert, dan mag jij fertrouwe hebbe. Assie verkering heb dan denk jij daar toch ofer na. Zeeker assie fier jaar verkering heb. Gistere was daarom ook mij spesiejaale dag. Mij Bert en mij eigen heb nu fier jaar verkering. Mij Bert heb mij eigen gistere zo ferwen met ze mooie kaart van ze hart. En hij heb ook nog zo een mooi verhaal geschreeve. Mij hart moes trille van mij geluk en ik foelde mij eigen ferleege. Dattie ga bloose en zo. Van mij eigen wil ik nooit niemeer zonder mij katerman. Lieve Bert hoop dattie saame met mij eigen ook fijf jaar verkering wil?

Vriendjes

Maar jij kan selluf wel jou geluk foele in jou hart, dattie hier ben in jou goede gezond. U weet wij heb ook weer vriendjes ferloore. En jij zie het nie altijd aankoome, jij moet jou seegeninge telle. Foorige week heb ik u fertel over mij hartjesdinnetje Prinses Katrientje en zondag was zij al mij heele jaar niemeer in mij leeve. Zo hard kan jou leeve gaan. Maar ik heb u ook fertel dat jij jou ferdriet poosietief kan gebruike. Dattie er iets mooi mee kan doen want assie iets poosietief doe dan foel jij jou eigen weer sterk worre.
Daarom heb mij Doorie en mij eigen besloote om ook dit jaar weer mij Hoedjessjoow te geefe. U weet wij heb het foorig jaar spesiejaal foor prinses Katrientje en mij beebie Poppy gedaan. Mij hart foel het nog, zofeel vriendjes heb meegedaan en zij heb ze mooise hoedje opgezet. Toen heb wij allemaal saame kunne zwaaie naar alle mooie sterre die niemeer bij ons zijn. Zij zijn boove van ze eigen en wij zijn beneede. Maar afstand maak nie uit want mij erfaring is, liefde ken geen afstand. Jij bewaar het in jou hart.

Hoedjes

hoedjesVandaag wil ik u fraage of u ook dit jaar weer mee wil doen met ze Hoedjessjoow. Hoe meer vriendjes meedoen, hoe meer wij kunne zwaaie naar alle mooie sterre. Onderaan mij verhaaltje sta mij offiesiejeele stukje van hoe dattie mee kan doen. Wij heb besloote dat wij het deeze jaar iets anders doe want assie wil mag u ook footoos instuure van u oferleede huisvriendje. Assie die graag wil eere dan ga wij ze zo een mooi, spesiejaal plekje geefe. Dat is belangrijk assie iemand wil eere! U zal zien, iedereen zal straale…

Mij Doorie heb gezeg, Mam, van mij eigen ga ik meehellepe. Hij ga alle footoos uitsoeke en ik zeg u eerluk. Van mij eigen ga ik wel mij oog in mij zeil houwe. Mij Doorie heb nog geen erfaring, dan moet jij jou jonge alles nog leere.
Selluf ben ik van mij hoedjes. Dat iedereen er piekoobelloo uit ga zien. Jij wil toch iedereen netjes foor ze dag laate koome. En dat jou hoedje nie weg waai assie sta te zwaaie. Dan kan jij beeter thuisblijfe. Mij Doorie hellep ook mee met passe van al mij hoedjes. Hij vin er niks aan maar hij heb nu ze folwasse kop. Dan bennie geschikt foor paskater. Assie paskater ben dan mag jij alle hoedjes passe. Ik zeg u wel eerluk, nu met het fierus moet mij Doorie ze kop wel iedere dag onsmette. U hoef ze eigen dus geen zorge te maake. Van mij eigen houw ik oferal mij toezicht op. Alles kom goed, u hoef alleen maar mee te doen assie wil.
Hieronder sta mij oproep van mij Hoedjessjoow offiesiejeel:
Dan heb u alles op u rijtje, van mij eigen vind ik mij rijtje wel belangrijk:

hoedjes⇒Wat ga wij doen:

Hoedjessjoow foor al onze vriendjes die ofer ze Regenboogbrug zijn. Alle vriendjes die U instuur, offie nou ofer de Reegeboogbrug ben of nog hier op aarde in u huis. Iedereen krijg een mooi hoedje op. Alle vriendjes ofer de Reegeboogbrug worre mooie sterre, waar wij aandacht aan geefe. Alle vriendjes hier op aarde zwaaie naar de sterre. Misschien weet u nog van mij foorig jaar. Iedereen kom in groepjes foorbij met ze mooise hoedje op.

⇒ Wanneer ga het gebeure?

Op dinsdag 15 september om 10 uur, assie Prinsjesdag heb.

⇒Hoe kan u meedoen?

Stuur u footoo(s) van u oferleede huisvriendje, die ofer de Reegeboogbrug is, naar mij Hoedjes ze meeladres: hoedjessjow@yahoo.com
Zet U er dan bij: Naam en ofer de Reegeboogbrug.
en /of
Stuur u footoo(s) van u huisvriendje(s) die bij U in huis leeve en wille zwaaie naar alle sterre naar mij Hoedjes ze meeladres:
hoedjessjow@yahoo.com
Zet U er dan bij: Naam en ik wil zwaaie.

 • Assie scherpe footoos heb dan kan jij er meer mee doen
 •  Opstuure van u footoos kan tot 1 juli van deeze jaar

Ferder hoefie niks te doen. Assie moeite heb met jou lange wachte heb ik wel mij tip foor u:
Diepfrieszallum, dan hebbie tijd genoeg foor ondooie…

Dank u wel, Loesje

20 thoughts on “Loesje vertelt over assie jou Hoedjessjoow ga geefe

 1. Mij mamsie!!
  Oooh mammie, ikke wil wel meewerreke, maar ik ga nie me kop in onsmettingpotje dippe hoor. Ikke wil nie met natte haarkoppie oppe foto.
  Ikke hoop wel dat er heeeel feel fjientjes mee gaane doen.
  Koes koes mamsie ❤

  1. Lieve Doorie mij jonge,

   Jij moet reekening houwe met mij fierus jonge Dan moet jij sterrek zijn en jij moet jou kop onsmette want jij ga nie met mevrouw Coorona mee op ze reis. Mamsie kan jou eigen nie misse en assie puuber ben kan jij punk zijn 🙀🙀🙀
   Mamsie heb ze fijne onsmetting met makkareelesap

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Lieve Mamsie Tante Loesje wat mooi weer de hoedjesparade . Wij doen ook mee hoor. Want de hoedjesparade is een van de mooiste parades. Wij zijn allemaal sterren hier op aarde en boven in de sterrenhemel. En met de hoedjes parade zijn we voor even allemaal samen.

  1. Lieve krullies van mij hart,

   Wat zeggie dat mooi en assie wil maggie allemaal meedoen want jullie heb ze krullies op jou goede plek. Mamsie Tante Loesje is tros op jullie van mij hart. En mij Doorie glim ook van ze tros zijn en het is belangrijk. Dattie jou oog heb foor assie niemeer hier bij ons eigen ben. Dan moet jij eere en herdenke en mamsie tante Loesje is blij datie ook mee fa doen.
   Dank jullie wel,

   Koes koes van mamsie tante Loesje

  2. Hoi lieve Loes, wat een supergoed plan! Ooo, dat wordt biesonder, met een lach en een traan in ons hart. Dat onze sterren weten dat we altijd aan ze denken, en dat ze er bij blijven horen. Niemand wordt vergeten, ze zitten voor altijd in ons hart.
   Er gaan vast nog veel meer katten meedoen dan vorig jaar!
   Ik ben stiekum wel een beetje opgelugt dat Door helpt met passen, want dat wordt best een heleboel werk. Maar vorig jaar was het zo prachtigmooi, jij met je veren en Door met zijn hippe spulletjes en Bert als sjerrif. En ik met mijn gouden bolhoed! Ik heb mijn footoo nog steeds in huis staan, Loes, want ik ben er helemaal trots op.
   Natuurlijk doe ik dit jaar ook weer mee, zeker weten. En ik stuur ook footoos van vriendjes over de brug op. Want voor één keer staan we dan weer samen op dezelfde footoos. En die footoos bewaar ik in mijn hart.
   Dankjwel Loes en Door, dat jullie weer een hoedjessjoow doen!
   Heel veel lieve kopjes van Bolle, voor jullie allebei en ook jullie famielie. Er zitten glitter-sneks bij, die glanzen en glitteren net als onze sterren.

   1. Oooh lieve Bolle,

    wat zeggie mij eigen nou? Jij doe mee en jou huisvriendjes ofer ze Reegeboog ga ook meedoen. Oooh Bolle mij hart foel ze trille van blij zijn. Wij foel ze eigen fereer dat jou huisvriendjes meedoen.
    Mij Doorie is nu folwasse want hij denk het. Ze kop heb nu foor mij eigen, ze juisse maat. Assie hoedjesmaakster ben dan zie jij dat. Maar jij heb het fierus dus jij moet uitkijke. Dan moet jij onsmette Bolle, jij snap mij eigen wel. Mij Doorie geef er niks om, hij kijk nog nerreges na. Hij heb geen errug in mevrouw Coorona maar jij kan geen re-sie-coo neeme. Nu ben ik mij eigen onsmettingmiddel aan het maake van mij makkareelesap. Dattie ze kop daarmee stees onsmet. Jou hoedje ga fris ruike en mij Doorie ze faggie ga er mooi uitzien. Misschien hebbie straks krullies in ze faggie maar jij moet het doen. Assie paskater ben hebbie jou fer-an-twoordeluk-heid.
    Maar wij ga iedereen eere Bolle, want het zijn onze vriendjes foor altijd. Zij wor nie fergeete jij zal het zien.
    Lieve Bolle dank jou wel foor al jou glitter en nog meer foor jou sneks. Assie zofeel hard moet werreke moet jij goed eete en jij kan nie alleen leefe van jou makkareelesap. Nu glitter mij buik van mij geluk. Dank jou wel Bolle. Foor jou eigen, jou vrouw, jou menseman en jou Ooma mij kopjes met mij groote Hoed vol met mij slagroom. En het is goed foor jou buik,

    van Loesje

 3. Dag liefe friendin
  Eerst heel harteluk gefelisiteer met dat jij en Bert al 4 jaar furkeering hebbe.Dat jullie elkaar steune bij alles en ons ook.Dat isse eggies heel biesonder.Ikke en mijn sus hoope dat jullie nog heeeeeeel veeeeeeeel jaare furkeering magge hebbe met se twee.
  Wat hep je weer een mooi plan bedagt.Ikke weet nog heel goet hoe het de forige jaar was.Ons scullary girl heeft de sjow nog op haar tijt-lein staan,en we hebbe afgeloope weekent er nog eens naar gekeeke.Zo mooi.Ikke had zoon mooie feer hoet op
  Natuurluk doene we mee.Scullary girl gaat fotoos bekijke en ons Fynney doet ook mee.
  Ikke wil Doorie feel sterk wense bij het passe want elleke keer je kop schoon doen maake is ook nogal wat.Ook al is hij nu eenig,hij is tog wel een beetje jong en dan vinde wij et lief en knap dattie dat wil doen foor ze friende.Loes wat hep jij Doorie tog goet opvoede gedaan.Se mooie liefe hart hep die fan jou gekreege.
  Je hep alles goet uitgelegt gedaan dus scullary girl gaat soeke naar fotoos.
  Dank je wel foor je mooie schrijf.
  Sachte koppies van mijn sus Muzette en mijn, je friendin Sparkle

  1. Lieve Sparkle mij Kanjerdinnetje,

   oooh wat zeggie lieve dinge teege mij eigen en dattie weer mee ga doen saame met jou sus Muzette en ook jou lieve broer Fynn. Wij ga hem ook eere Sparkle en wij ga allemaal zwaaie met onze hoedjes. Het is belangrijk want zij hoor erbij foor altijd. In onze hart…
   Mij Doorie is mij jonge Sparkle, hij heb ze hart goed zitte in ze lijf en hij wil alles leere. Dan moet jij assie mamsie ben jou jonge goed opfoede. Met jou juisse norm en jou waarde en dattie alles mag leere assie ze eigen maar gedraag. Hij heb het soms moeiluk Sparkle, jij snap mij eigen wel. Hij wil boompje sjudde en hij zeg teege mij eigen, mamsie ik wil fadertje en fadertje speele. Jij weet nie wattie hoor Sparkle. Jij zit middenin jou hoedjes en jij wil fooruit. Hij moet nog leere maar het kom goed. Mij Doorie is nu paskater, dan bennie toch proomofeer. Wij ga nu saame hard werreke en goed eete anders hou jou kop het nie fol. En mij buik krijg het ook moeiluk, dat moet jij nie wille.
   Dank jou wel lief kanjerdinnetje dattie zo met mij eigen meeleef en ook met mij eigen en mij verkering Bert. Fergeet jij nooit dat wij van ons eigen ook meeleef met jullie eigen.

   Liefe kopjes van mij eigen foor jou eigen Sparkle en jou sus Muzette en jou vrouw.

   Van Loesje

 4. Loesje wat fijn dat je gisteren zo hebt genoten van de speciale dag!!!!! ❤❤
  Dat doet goed om te horen!!!

  En wat leuk dat jullie weer een hoedjesshow gaan organiseren.
  Super!!!!!!
  Wij doen zeker weer mee!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Oooh lieve Panda, Moby, Dopey, Izzy, Tica, Belle en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel nog van zofeel felisitazie en dattie zo met mij eigen meeleef en ook met mij Bert. Wij heb genoote van onze fier jaar verkering en van onze geluk. Dan bennie wel be-foor-rech vinnie nie?

   En nu ga wij onze Hoedjessjoow maake en mij hart is blij en tros want jullie doe mee.
   Allemaal dank jullie wel, mij hart foel ze eigen rijk,

   Loesje

 5. Lieve Loesje, ik hoop dat je gisteren een feestelijke dag hebt gehad wegens jouw verkering van 4 jaar met Bert. Wat een fantastisch idee van jou en Dorus om weer een hoedjesshow te doen en te zwaaien naar al onze overleden vriendjes die nu sterretjes zijn. Natuurlijk doen we mee, ik heb een foto van Floortje al opgestuurd. Je krijgt een zacht vriendinnekopje van Floortje en een zachte knuffel van mij met zallumsmaak.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank jullie wel dattie zo met mij Bert en mij eigen meeleef en dattie onze verkering zo toejuig. Dat foel als gouwt in mij hart. Dan kan jij met jou opgeheefe kop ook fijf jaar verkering hebbe en misschien ook ses.
   Nu ga wij weer ofer tot orde van mij dag en denk wij ook aan al onze vriendjes van ofer ze Regenboogbrug. Dat wij die nooit fergeete lieve mevrouw Ina en Floortje.
   Daarom ga wij zwaaie met onze mooise hoedje op en dank jou wel Floortje dattie mee wil doen. Doorie en mij eigen zijn blij dattie er al ben en jij krijg jou mooie hoedje

   Van Loesje

 6. Lieve Loesje,

  Wat een geweldig feest was het gisteren voor Bert zijn 12e verjaardag en en jullie 4e jaar verkering. Bert was er vanmorgen nog helemaal moe van en had besloten om een hele rustige dat te gaan doen.

  Fijn dat er weer en hoedjesshow en ikje doe heel graag weer mee om naar mijn vriendjes te zwiepstaarten. Maar ik heb ook mijn hartevriendje die bij mijn in huis hebben gewoond over de regenboogbrug, maar nu heeft vrouwtje een probleem, want ze heeft wel een paar foto’s, maar die zijn niet zo heel scherp. Nu weet ze niet of die wel mee kunnen doen. Maar als het niet kan is dat geen probleem hoor, want ik zwiepstaart toch wel naar hen en dat doen vrouwtje en ikke iedere avond.

  Fijn dat Dorus jou meehelpt want wat zal dat weer een berg werk zijn om al onze vriendjes weer een hoedje op de kop te zetten.

  Doe jij nu ook maar even goed uitrusten voor je gaat beginnen, en je hebt ook nog jouw zorgen voor Floris , misschien mag Zusje ook wel meehelpen.
  Ik stuur jou knufjes van vrouwtje en veel lieve groetjes voor Mevrouw Loesje, grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   wat lief dattie mij eigen nog schrijf en dattie mee wil doen met mij Hoedjessjoow. Van mij eigen mocht ik gistere niemeer op mij kompjuuter weeges dat mij vrouw moes slaape want anders kannie mij nierdiejeet niemeer ferdiene.
   Maar jij krijg wel mij antwoord maar ies laater.
   Lieve Jip jij mag altijd meedoen en assie eeve kan dan probeer wij ook jou vriendjes ze mooie plekje te geefe. Mevrouw Jip, stuur u maar gewoon op en mij Doorie ga er goed na kijken en van mij eigen kijk ik mee. Selluf snap ik dattie soms nie zo scherpe footoo heb want froeger was tegnies minder.

   Mij hart is blij dattie mee wil doen en Jip het kom altijd goed,

   Liefs van Loesje

 7. Hoi Loesje wat een geweldig idee ook om onze vriendjes te herdenken die niet meer onder ond zijn!
  Vrouwke zegt dat ze nog foto’s gaat insturen ze vindt het een hele mooi.idee wat jij bedacht heb❣️

  Liefs Ollie

  1. Lieve Ollie,

   ooooh dank jou wel en dattie mee wil doen. En mij Doorie hellep ook mee en hij heb ook mee denke geprobeer al van ze jonge leeftijd.
   Ik vinnut spannend maar het kom goed en wij ga iedereen eere

   Liefs van Loesje

 8. Hoi dinnetje Loesje, wij doen ook weer mee met de hoedjessjoow.
  Knuffels van je dinnetje Kruimel

  1. Oooh lieve Kruimeldinnetje,

   dank jou wel en jullie mag allemaal meedoen van mij eigen en mij hart.
   Jullie hoor erbij, lijd

   Liefs van mij eigen,

   Loesje

 9. Hai Loessiedinnie! Wat leuk weer een hoedjessjow 🙂 Foor een keertje ga ik vanmeself mooi poseren en dan mag frau de fotoo meelen! Enne mij twee voorgangers die een ster zijn die wille ook meedoen. Frau gaat je gauw meelen zegt ze. Pootje van mij!

  1. Ooooh Minniedinnie,

   oooh jij ga van jou eigen pooseere foor mij Hoedjessjoow. Oooh ik vinnut lief en mij hart is blij. Ook van jou foorgangers want zij krijg ook zo een mooi plekje en wij ga allemaal van onze liefde in onze hart zwaaie,

   Liefs van jou dinnie

   Loesje

Reacties zijn welkom