Loesje vertelt over: assie ga opfoede…

Loesje

Voorige week kreeg mij hart ze heele biesondere kaado en het was van mij beebiejonge, mij Dorus. Ik zeg u eerlijk, jij weet niet wat jou overkom.

Kaado

Mij beebie Dorus kom net kijke en hij denk al aan ze MammaLoesje. Hebbie ze spaarspot omgekieperd en hebbie mij lekkerste tonijn gekocht en mij sneks. Hebbie ook nog reekening gehouwe met mij eene tand, dattie nie breek assie te gulzig in mij snek bijt. Dan denk jij dattie al genoeg verwen ben maar jij heb jou mooiste gebaar nog niet gezien.
Hebbie ze hart in mij kaado gestopt, dattie mij ze best mom van ze weereld vin. Dan ben jij stil. Dan voel jij jou traan uit jou hart rolle. Jij ben spraakloos. Jij voel jou brok in jou keel en het is geen tonijn. Het is van van jou onroering.
Hebbie dan toch iets goed gedaan in jou opfoeding? Jij durf het bijna niet te denke van jou eigen.

Leevestaak

Soms ben jij toch onzeeker van jou opfoede. Ben jij nie te streng? Streng zijn vind ik moeilijk maar assie jou bloed onder jou naagel weghaale, dan moet jij wel. Jij leer ook andere stukke van jou eigen kenne, jij krijg jou enorme konfrontazie. Jij moet er veel voor doen voor jou beebie.
MammaLoesje ben jij niet somaar. Van me eigen ben ik het wel want assie Loesje heet van jou naam dan wordt jij MammaLoesje. Toen mij hartjesdinnetje Prinses Katrientje over ze Regenboogbrug ging heb ik mij nieuwe leevestaak op mij eigen genoome. Mij zorg voor mij twee beebiejonges.
Jij kan jou leeve niet nutteloos foorbij laate gaan. Assie jou taak krijg van jou leeve dan moet jij er staan. Ik zeg u eerlijk, van me eigen geef ik niks om staan. Ik lig ik liever maar jij heb geen keus.

Ermee dielen

U weet mij beebiePoopei ging over ze Regenboogbrug. Jou word niks gefraag, jij moet er maar mee diele. Mij beebieDoor bleef alleen achter bij mij soolfamielie. Toen heb ik wel mij rug recht gezet en mij taak als opfoeder seeriejeus genoome. Als poes kan jij jou beebie dinge leere die noodsaakelijk zijn, bijfoorbeeld dattie sindeluk wordt. Dattie er straks wel ergens mee kan aankoome.
Jij kan jou beebie niet aan ze eigen lot oferlaate, dan kom er niks van terecht. Jou beebie groei op met ze galg aan ze rad. Straks worrie kriemieneel…

Diegietaal

Van me eigen heb ik geen kurzus gevolg hoe dattie ga opfoede. Jij kan teegewoordig oferal jou kurzus voor volge maar hebbie dan erfaring? Jij krijg er geen garanzie bij dat jou beebie dan opgroei tot ze poes of kater met ze eigen beschaafing. Mij Bert heb beschaafing, hij heb maniere en hij heb ze eigen meening. Mij Bert kan jij fertrouwe, jij kan jou poot in jou vuur steeke voor mij Bert.
In mij hart hoop ik dat mij beebie wordt als mij Bert, maar die jeug van teegwoordig! Jij heb er niks meer ofer te zegge. Assie nie uitkijk zit jou beebie de hele dag op ze Ketfliks! Muize vange ga ook al op ze leptop. En assie ze kans krijg zittie ze heele dag te geeme. Als poes heb ik daar wel mij zorge ofer. Sosiejaal is diegietaal geworre.
Als moeder moet jij mee maar voor mij eigen heb ik wel mij grenze. Jij moet jou beebie leere dattie gewoon kontak kan maake. Dat jij saame kan knuffele en kan praate. En dat jou tonijn gewoon van jou visboer kom en nie uit jou printer kom rolle.

Gember neutraal

Van me eigen denk ik dat jij opfoede niet moeilukker moet maake dan dattie is. Assie met jou hart opfoed en niet met jou teelefoon dan kan jou beebie liefde voele. Liefde maak jou beebie gelukkig, jij krijg een band. Jou beebie voel ze eigen veilig en dan kan jij vertrouwe krijge.
Van me eigen vind ik het ook belangrijk dat mij beebie gember neutraal opgroei. Dattie kan zijn wie hij is van ze eigen en dat liefde vrij is. Jij breng hem goede maniere bij want jij wil niet dat jou jongen straks ze eigen matsjoow wordt. Dattie op straat ga hange en indruk probeer te maake op alle poeze met ze sikspek. Jij kan atleeties zijn maar jij kan ook oferdrijve.

Liefde

LoesjeAls jou beebie niet genoeg van jou liefde krijg dan ga hij misschien wel ontspoore. Daarom begin jou opfoeding altijd bij jou liefde. Geef jou beebie jou liefde, knuffels en jou aandacht en assie het helemaal goed wil doen dan kan jou tonijn wondere doen. Tonijn, garnaale en zallum, wie van jou kittens is er niet groot van geworde? Ik zeg u eerlijk, mij Dorus groei goed. Hij lijk op ze MammaLoesje. Van me eigen werk ik nu aan mij band met mij jongen. Dattie liefde voel ook al ga ze liefde door ze maag. Mij beebie Dorus is mij beste beebie van mij weereld.
Mij hart is trots, ook op mij biesondere kaado van mij beebiezoon. Misschien hebbie toch maniere van mij Bert…

Mij tips voor assie ga opfoede:

 •  Jij hoef geen kurzus te volge
 •  Geef jou beebie liefde en aandacht
 •  Dattie sindeluk wordt
 •  Leer jou beebie dattie gewoon met jou eigen kan praate
 •  Soms moet jij streng zijn
 • Nie ze heele dag op Ketfliks of geeme
 • Tonijn, garnaale en zallum

Liefs van Loesje

 

23 thoughts on “Loesje vertelt over: assie ga opfoede…

 1. Goedemorgen Tante Loesje, ikke wil sjeggen dat ik trots ben op U. Ik weet dat u het heel goed doet. Ikke hebjes veel van u sjeleerd en ik weet sjeker dat Dorus een bijzondere lieve soms beetje onsjeugd kater zal wordt. Ik weetjes dat u se goese voorbeeldjes geve aan Dorus. Hij isse nu nog klein maar bejangjijk is hij groeise op met liefde. Er is geen cursus voor liefde. Dat hebbe ie van je self en je geefse dat doors. Ik houwe sjeel van uw . En Dorus heeft een lieve sjerke power Mama. Dikke kus van ons allemaal.

  1. Ooooh mij kleine niggie met jou mooie krulliewullie ,

   wat zeggie dat mooi en jij ben al zo wijs voor jou leeve. Jij heb feel wijse dinge gezeg en mij hart hoop dattie ook jou goede foorbeeld geef aan mij jonge. Hij heb deugjesnieterij in ze bloed. Dan moet jij oppasse en jou goede foorbeeld geeve. Maar mij kop weet, ze niggie heb ook ze eigen ondeug in ze krulle. Jij ben jou mooiste span, MammaLoesje heb veel zorge van ze eenige beebieboj. Maar mij hart voel, jij bedoel het goed en jij maak mij jonge so gelukkig dattie ze niggie ben.
   Beloof jij jou tante Loesje dattie ook aan mij hart denk assie weer jou kat en kwaad uit ga haale,

   Liefs van jou tante Loesje foor jullie allemaal en jij krijg mij ekstra koes koes

   Tante Loesje

   1. Lieve Tante Loesje ik ga proberen mijn best te doen om Dorus niet sjoveel ondeugjes te leren, en ikke zal altijd rekening met uwe housen. Ik zorg dat er altijd een glaasje waters waters voor u is van mijn eigen

 2. Hallo lieve Loesje,

  Wat ben jij toch goed voor iedereen, want jij bent niet alleen mammaloes. Maar je hebt ook een liefste Bert waar je verkeer mee hebt, Je zorgt voor broer Floris extra veel, want ja hij is af en toe de weg kwijt en dan nog je zus Zusje en wie super belangrijk is vrouwtje. Dan help je ook nog eens al je vriendjes en vriendinnetjes als die het moeilijk hebben.
  Ja Loesje daarom moet de visboer voor veel visje zorgen anders hou jij het niet vol hoor. Wil jij ook wel heel goed voor jezelf zorgen, want vrouwtje en ik willen niet dat je zelf tekort komt hoor.
  Ik moet nu vrouwtje veel meehelpen want soms loopt ze hier als een racemens door het huis en vliegt ze veel de deur uit om van alles te doen. De eerste verhuisdozen zijn al gebracht en je snappert wel daar ga ik inzitten als vrouwtje die vol gaat doen met onze spulletjes. Maar mensen van een verhuisbedrijf die hebben een hele grote blikken ding op wielen en die sjouwen alles daarin. Gelukkig hoeft vrouwtje dat niet te doen.
  Hopelijk krijgt vrouwtje vandaag bericht voor een tijdelijk huisje omdat we nog een ander huis hebben gevonden die voor ons heel fijn is.
  Lieve Loesje ik moet weer stop met schrijf doen voor alle drukken dingen voor vrouwtje. Jij een hele fijne poezendag en een extra knuffel van vrouwtje moet ik schrijf. Grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Oooooh Jip en mevrouw Jip ,

   dank jou wel van jou mooie, wijse woorde van mij verhaal van mij opfoede. Jij weet ook van jou eigen Jip, assie moet opfoede hebbie het swaar. Maar jij heb wel gelijk, jij moet altijd ook goed voor jou eigen zorge. Jij ben er selluf ook nog. Jij moet goed jou tonijn eete want jij moet rechtop jou poote blijve staan.
   Mij hart voel Jip en mevrouw Jip , assie zo druk ben met jou nieuwe huisje dan moet jij ook veel tonijn eete. Assie liefer zallum heb vind ik het ook goed. En jij moet drinke en ruste. En dattie veel knuffel saame want assie een nieuw huisje krijg hebbie ook veel emozie .
   Van me eigen snap ik dattie soms zo druk ben dattie achter jou feite aanloop en voor jou tonijn uit. Dan moet jij mij beloove Jip dattie aan jou bel trek. Dattie aan jou eigen denk en aan jou vrouw.
   Ook al heb ik het druk van mij eigen, met mij beebie enzoo. Mij hart denk aan jou Jip en ook aan jou vrouw,

   Liefs van mij eigen,

   Loesje

   1. Hallo Loesje, Eindelijk kreeg vrouwtje vanmiddag een telefoontje dat wij kunnen gaan wonen in een bungalo voor een half jaar en dat vrouwtje nu weer verder kan gaan zoeken voor ons voor altijd huis. De eerste stapel dozen liggen al in de hal en kan vrouwtje tussen alle drukte beginnen met inpakken. Ja en natuurlijk kijk ik goed of ze het goed doet. Wij nemen alleen de hoogst nodige spullen mee naar ons tijdelijk huisje en de rest gaat ik reuze kisten in een groot gebouw bij de verhuizer. Ik ga goed opletten dat niet mijn lekkere hapjes in die kisten gaan hoor. Zo nu moet ik naar mijn bedje van vrouwtje. Tot morgen Loesje en slaap fijn. Knufje van vrouwtje en kopje en poot van je vriendje Jip

 3. Hallo lieve Loesje, wat een mooi stukkie heb je weer geschreven, recht uit jou mooie hart.
  Ik merk wel dat je veel om kleine Dorus geeft, maar dat doen we hier allemaal op de blog en op feesboek. Ik lees en zie wel dat het een kleine boef is, maar met jou hulp groeit hij vast uit tot een lieve, goed opgevoede kater. En als je hulp nodig hebt Loesje dan mag je mij altijd om raad vragen, ik heb namelijk ervaring met ondeugende katerjongens, ik heb 3 grote broers en 1 klein broertje, Bikkel. Bikkel is door mijn vrouw niet goed opgevoed en is soms zo ondeugend, dan moet ik hem tot de orde roepen. Als mijn vrouw dat niet doet dan moet ik die taak maar op me nemen. Het is wel een zwarte taak met veel verantwoordelijkheid, dat opvoeden. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat je dat wel gaat lukken, zeker met alle hulp van Bert en de andere poezen en katten van de blog en feesboek.
  Knuffies van je dinnetje Kruimel.
  p.s. ook van Bas, Bjarne, Oliver en Bikkel

  1. Ooooh lieve Kruimel,

   oooh jij ken het ook van jou eigen en van jou broers. Dattie moet opfoede. Wat zeggie nou, ik jou broer Bikkel nie goed opgefoed door jou vrouw….
   Ooooh dan hebbie jou poppe aan jou dans, dan mag jou vrouw wel blij zijn dattie jou heb Kruimel. En dattie hellup. Van me eigen vind ik mij taak van mij opfoede best groot. Maar jij kan niet zegge dattie het maar half van jou bak doe. Daar heb jou beebie niks aan. En hij groei nou hard groot mij jonge.
   Oooh Kruimel, jij heb erfaring….
   Jij heb aan mij ene woord genoeg
   Asiie toch poeze onder elkaar ben dan mag jij in jou poote klappe . Jij ben een lieve vriendin, ook voor mij Beebie.

   Mag mij eigen jou vrouw nog iets fraage…
   Dank u wel dattie zoveel mooie footoo heb gestuurd voor mij hoedjessjoow. Maar mij eigen heb Bas gemist. Ga Bas nie meedoen? Hij hoef het niet maar assie maar weet dat mij eigen het wel leuk zou vinde. En jij hoef nie verleege te zijn Bas…
   Dank jullie wel,

   Liefs van mij eigen voor jullie allemaal ,

   Loesje

   1. Hallo vrouw van Loesje, Bas wil dolgraag meedoen aan de hoedjesmoodesjoow maar hij is erg verlegen, dus het is moeilijk om een mooie foro van Bas te maken, maar onze vrouw gaat het dit weekend weer proberen.

    1. Oooh zeg maar teege Bas dattie op ze footoo mag hoe dattie van ze eigen wil.
     Dank jou wel Bas, jij moet wel weete dattie erbij hoor…

     Liefs van Loesje

 4. Ooh mammaloes. Ikke hep jouwuwes mijn hartje gegeef ommedat ik feel van uwes hau.
  Ikke bejoof datte ik gjeen hangjonge wor ommdat ik al gjoet kan spjing doen 😸
  Maar ik wil wel toe en af geemen hjoor. Dat isse jeuk.
  Ikke hau feel vanne uwes. Koes koes mammaloes

  1. Oooooh mij beebie,

   mij jonge , mij kleine geemboj.
   Jij ben mij liefste beebie van mij weereld en van me eigen kijk ik iedere dag naar jou hart wattie mij stuur.
   MammaLoesje zeg eerlijk, dattie dan hoop dattie jou beschaafde Siejameez wor. Dattie jou oore nie voor niks heb gekreege en dattie gelukkig wor.
   Assie tefeel geemt Door hebbie straks jou hangoor
   Willie dat?
   MammaLoesje zorg dattie niks gebeur en soms is jou MammaLoesje streng .Maar jij ben nog geen huiskater , jij ben mij huisbeebie. Dan hebbie jou MammaLoesje hard noodig.
   Maar jou MammaLoesje houw jou,

   KOES KOES van jou MammaLoesje

   MammaLoesje

 5. Lieve Loesje,
  Je bent een pracht van een poes, zowel van binnen als van buiten.
  Mijn vrouw vertelde me dat opvoeden niet meevalt hoor. Mijn voorganger Mischa heeft m’n andere voorganger Broddel opgevoed. Broddel kwam hier als kitten van ongeveer 11 weken binnen springen..
  Het was een echte straatjongen, want hij was letterlijk van de straat geplukt. Mijn vrouw zat soms met haar handen in het haar, want hij kon nergens vanaf blijven, hing overal al in, en kon heel goed slopen. Toen ging Mischa haar helpen, hij gaf Broddel liefde, maar zo nu en dan ook wel eens een tikje voor z’n kop als hij het te bont maakte, maar nooit hard, en Broddel wist dan meteen dat sommige dingen echt niet konden.
  Als Mischa een keer streng was geweest, ging hij even later toch tegen Broddel aanliggen, en waste z’n kopje. Broddel begreep dan dat Mischa toch van hem hield en het beste met hem voorhad.
  Mischa was 11 jaar toen Broddel kwam, dus hij had al heel wat van het leven gezien, en heeft een heel nette kater van Broddel gemaakt. Maar het zal hem best wel eens heel moe gemaakt hebben.
  Dikke Rooie, de kater van de broer van m’n vrouw, heeft ook al heel wat klein grut opgevoed. Hij vraagt wel eens of ik kleine Fietje niet een paar weken van hem over kan nemen. Ik geef hem en Fietje graag wijze raad, maar dan als Oom op afstand. dat vind ik al mooi genoeg.
  Loesje, ik denk dat je van Dorus een prachtkater gaat maken, samen met zijn mensen. Hij boft toch maar, met z’n mensen en zo’n lieven MammaLoes.
  En hij mag toch wel een beetje baldadig zijn zo nu en dan, als het te dol wordt wijs je hem maar terecht. Als je het echt even niet meer weet kan Bolle je altijd helpen, die heeft al zoveel kittens helpen opvoeden. En anders kan ik altijd nog aan Dikke Rooie vragen wat je moet doen. Maar ik denk dat dat allemaal niet nodig is, je bent zelf mans…eh.. vrouws genoeg!!
  Toch een beetje sterkte maar ook heel vel plezier met de opvoeding van Dorus, en heel veel lieve kopjes, en groetjes van mijn vrouw, voor je vrouw, Floris en Zusje en voor jezelf van Vlo.

  1. Oooh Vlo,

   wat schrijfie mij mooie dinge. Als MammaLoesje heb ik daar veel aan. Dattie weet jij sta nie alleen in jou opfoedstrijd. Jij heb oferal poeze en katers die ze poote vol hebbe aan jou opfoeding.
   Wat heb Mischa dat goed gedaan van ze beebie Broddel. Dan hebbie vaader en zoon. Mij Bert geef er niks om maar hij geef wel goed raad op ze afstand .Net assie dat van jou eigen doe met Fietje van jou dikke Rooie. Wat hebbie een mooie naam zeg, dikke Rooie. Houwie ook van ze tonijn?

   Assie al op jou leeftijd ben Vlo, net als mij eigen en jij moet dan nog aan jou opfoede beginne dan moet jij wel alles van jou zeil bijzette. Jij krijg niks voor jou niks. Maar jij leer van jou eigen en jij leer van jou foute en jij moet het maar nooit teege mij Dorus zegge, jij leer ook van jou beebie. Jij moet er wel oope voor staan Vlo. Van mij eigen sta ik ook oope voor mij tonijn.

   Ooh Vlo dank jou wel nog voor jou mooie footoos, jij sta er goed op

   Liefs van mij famielie en mij eigen Vlo, voor jou vrouw en jou eigen

   Van Loesje

   1. Oh Loesje, volgens mij is de achternaam van Dikke Rooie vast Tonijn, Kip of Garnaal!! Hij eet alles war los en vast zit, en als oom Jaap niet uitkijkt eet hij ook nog eens zijn bord leeg!!!
    Fijn dat de fotoos goed waren, er zit er vast wel één bij waar een hoed of pet op past.
    Kopje van Vlo.

    1. Oooh Vlo, van me eigen vind ik het best goed klinke, Dikke Rooie van Tonijn, Kip of Garnaal. Hij klink van Aa del.
     En jij krijg jou mooie hoed of pet, jij sta straks verstel van jou eigen Vlo.
     Assie wíl mag Dikke Rooie van Tonijn, Kip of Garnaal ook meedoen. Dattie ook trots op ze eigen kan zijn,

     Liefs van Loesje

     1. Loes, ik ga oom Jaap vragen of hij een foto heeft van Dikke Rooie. Als dat zo is, stuur ik hen op,
      Kopje van Vlo.

 6. Dag lieve MammaLoesje, je vertelt heel goed hoe veel eenersjie en tijd er gaat zitten in het opvoeden van je kleine kinderkatje.
  Je weet, ik heb er 10 opgevoed. Maar ik denk wel dat de tijden toen makkelijker waren. We hadden geen kompjoeter, van geemen hadden we niet gehoord, en we waren altijd buiten. Dan leren ze vanzelf een heleboel, en ze zijn ook lekker aktief.
  Maar je hebt helemaal gelijk dat je zegt dat het belangrijkste is dat je beebie liefde voelt. Als je beebie weet dat er altijd iemand is die van hem of haar houdt, dan is dat de basis. Dan leer je vertrouwen. En als je liefde en vertrouwen hebt hoef je geen gekke dingen te doen, zoals kriemieneel worden of de hele dag zitten geemen.
  Natuurlijk zijn er ook nog wat praktiese dingen, zoals niet het eten van anderen afpakken, niet duwen, beleefd zijn, sindeluk zijn, en je goed wassen.
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat jongensbeebeis daar wat moeilijker in zijn dan meisjesbeebies. Mijn zoon Spruit duwt mij gewoon opzij als ik sta te eten, en dat hoort niet.
  Maar ja, hij is nu al zes, en ik weet niet goed wat ik er nog aan kan doen. Ook omdat ik hem niet zo vaak zie. Misschien is hij een puuber? Of misschien heeft hij te vaak zijn zin gekregen? Van mij heeft hij het niet, dat weet ik zeker. Ik heb ook nooit verschil gemaakt tussen mijn zoons en mijn dochters. Want een kat is een kat, en iedereen is gelijk, zo zie ik dat. Of je nou een meisjespoes bent dat op damespoezen verliefd wordt, of een jongen die liever wil borduuren: het is allemaal prima, als je maar lief bent voor anderen.
  Je beebie Door komt met de beste mom van de wereld (want zo is het zeker weten!) vast goed op zijn pootjes terecht.Hij heeft drie opvoeders, zijn mensen en jou. En dan ook nog alle tantes en ooms van de blog. En zijn sterrenoma Katrientje en zijn sterrenbroer Pop, die een oogje in het zeil houden. Beter kun je het niet hebben, als kitten!
  Denk je ook aan jeself Loes, en aan je Bertje? En aan je tonijn natuurlijk.
  Heel veel lieve kopjes en neusjes voor jou, Mammaloes! En ook voor je vrouw en je broer Floris, en je zusje Zusje. En van mijn mensen liefs voor jullie allemaal!

  1. Oooh Bolle,

   mij eigen heb net 7 stukke zallum weggewerkt want mij tonijn was op. Wat zeggie nou, hebbie 10 kittens opgefoed, mij hart is in mij sjok…
   Ooooh Bolle en hebbie dat allemaal buite gedaan. Toen jou Mol nog niet in jou leeve was? Ooooh mij buik krijg nu enorme behoefte aan mij eete, maar mij vrouw zeg nu, Loes 7 stukke zallum is genoeg voor jou schrik.
   Jou Spruit heb het nie van jou eigen Bolle, jij ben een beschaafde katerman. Mij Door moet ook nog heel veel leere en jij ben er nie altijd bij. Dan kan jou kind ook maniere aanleere die jij als opfoeder liever nie heb. Maar soms moet jij akzepteere en jou Spruit heb nog wel kontak onderhouwe. Vaak vlieg jou kitten uit en jij zie er toch nooit meer iets van terug. Jou Spruit weet wel dattie ze pappa Bolle nooit mag fergeete.
   Jij mag ook trots zijn Bolle, jij heb er tien en van mij eigen krijgie ook jou tien.
   Opfoede is mij moeilukste taak, ik zeg het eerlijk. En ik moet nu leere om ook mij eigen leeve te hebbe en mij verkering nie ferwaarloose.
   Er kom veel bij kijke Bolle…
   Mij Bert begrijp mij wel maar hij geef er niks om, hij heb misschien kittens van ze eigen maar hij weet ut nie. Assie op jou straat heb geleef weet jij het niet. Mij Bert kijk nu nooit meer naar andere poeze want hij heb nu verkering.

   Bolle hoe ga jou oog? Bennie alweer opgeknapt?
   Jij weet van me eigen denk ik aan jou en jou oog. Ik wil wel zegge nog, dank jou wel dattie zofeel mooie footoos heb gestuur. Katrien en Pop ga vast heel trots zijn.
   Dank jou wel lieve Bolle,

   Zorgie goed voor jou eigen en jou oog, Liefs van mij vrouw, Floris en Zusje en mij eigen. Voor jou vrouw en jou menseman en voor jou eigen. Zacht pootje van mij selluf,

   Loesje

 7. Loesje wat heb je weer een mooie schrijf gedaan over het opvoeden van beebie Door.ja opvoeden is een moeilijke,zware taak maar ook een hele mooie taak.En jij hebt nu al eer van je werk.Dorus heeft jou opvoeding ter harte genomen en soolman en vrouw zijn vast blij met al je hulp en de goede raad van je verkering Bert.Ja Door is op de goede weg,maar zijn pubertijd moet nog komen en dan mag je nu wel vast de visboer inlichten dat hij goede voorraad tonijn en zalm in huis haalt voor jou.Want ik{Muzette} weet wat het kan zijn hoor.Toen Fynn hier kwam was hij ook nog maar net droog achter zijn oren en had straatmanieren verschrikkelijk…..ja hij kon er natuurlijk ook niks aan doen dat hij als jonge kater op straat was beland,dat snapte ik ook wel,maar om er een keurige huiskater van te maken,nou pfff als ik daar nog aan terug denk.En Sparkle vond het opvoeden maar bijzaak,maar zag uiteindelijk wel in dat ze ook mee moest helpen.Het is ons wel gelukt hoor,dus zal het jou zeker lukken!!!!
  Groetjes van onze vrouw,Sparkle,Fynn en mijzelf Muzette

 8. Lieve Muzette,

  hebbie ook erfaring met jou taak van opfoede. Oooh assie jou straatjonge in jou huis krijg weet jij nie wat jij binne krijg. Dan hebbie wel jou hele goede taak verrich want Fynn heb nu wel ze maniere en hij heb ze lieve karakter. Mij beebieDoor kom van ze boerderei, dan weet jij ook nie waar jij moet beginne. En assie nie sindelluk ben, dan moet jij wel zorge dattie er teege kan. Van me eigen vind ik fiese luiers fies, ik vind er niks aan. Mij soolvrouw wel zij heb zo ook wel iets kunne doen aan ze opfoeding. Dattie straks nie eenkennig is, dattie nie alleen aan ze MammaLoesje ga hange. Hangjongere vind ik moeilluk Muzette. Wat hebbie toch jou mooie naam, wat denkie van MammaMuzette? Van me eigen ben ik MammaLoesje maar mij Bert zeg ook, jij ben ook gewoon jou eigen Loesje. Assie jou beebie krijg moet jij ook leere Muzette dattie ook nog jou eigen leeve heb. Dattie jou eigen verkering heb en jou eigen tonijn.
  Mij hart zeg, jij snap mij eigen….

  Liefs van mij famielie voor Sparkle, Fynn, jou vrouw Mia en jou eigen. Van ons allemaal en mij eigen het meest,

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje.Nee mammaMuzette zal het niet worden.Ik heb mijn handen vol gehad aan Fynn en dat was mij wel genoeg.Er komen eggies niet meer beebies.Ik wordt tenslotte ook een dagje ouder{ ben nu 13} en mijn slechte ogen kunnen helemaal niet meer alle kanten opkijken.Gelukkig was Fynn wel sindelluk want aan fiese luiers doe ik ook niet.En hij was nog op tijd van de straat en we hebben kunnen voorkomen dat hij een hangstraatjongere werd, en niet eenkennig want hij begroet als een echte meneer het bezoek altijd keurig.Maar het heeft zweetdruppels gekost hoor.Gelukkig heb jij je Bert om raad aan te vragen en hij is ook erg lief en verstandig.Daar heb je wat aan,want Sparkle is echt heeeeeeel lief,maar heeft met het verstand uitdelen niet vooraan gestaan zal ik maar zeggen.Daarom deden we Fynn opvoeden ook samen.Ik het denk deel en Sparkle de uitvoederende taak.Wat leuk,jou Door komt van een boerderij en mijn zus Sparkle en ik ook.Maar daar weet ik niks meer van want we waren onze poezen moeder al veel te jong kwijt.Onze vrouw was het vierde adres waar we kwamen,toen we 4 1/2 maand oud waren.En we zijn blij met het eigen leven dat we nu hebben.We zijn ons zelf en dat is mooi genoeg,want onze vrouw zegt altijd dat we helemaal goed zijn zoals we zijn.Lieve groetjes ook aan Floris ,Zusje en je vrouw. van Muzette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *