Waarom ik mijn poot omvouw als ik slaap

poot

Voordat u het vraagt: ja zo lig ik lekker. Met mijn poot gevouwen. Ik lig hier op het tapijt te doezelen dat is rieleksen met het doel om in slaap te vallen maar nog even niet.

Doezelen

Als ik doezel, voel ik me vanzelf tevreden. Wegens dat ik me rustig en veilig voel en er is niks waarvan ik voel daar moet ik wat mee. Mijn vrouw is weg of ze zit aan haar werktafel, er zijn geen rare geluiden in de straat en ik heb de tijd aan mezelf. Dan kan ik doezelen. Alleen ik moet dan wel goed liggen en daar ben ik heel precies in.

Slapen

Doezelen is geen slapen, dat wil ik erbij zeggen. Als ik wil slapen, ga ik met de poten gestrekt of ik ga in een cirkel liggen, of helemaal op mijn zij. Dan slaap ik best snel al is het wel mijn ideaal om zachtjes in slaap geaaid te worden. Vind ik gezellig. Vooral als ik eerst een snek krijg, dan aaien en daarna slapen. Rieleksen moet je serieus nemen als je wat ouder bent en ik ben een senior-kater dus vandaar.

Truukje

Ik lig dus te doezelen maar ik wil wel wakker blijven. Dus daarom vouw ik mijn poot. Dat is een truukje dat de meeste katten kennen. Met je lichaam ga je vanzelf helemaal in de ontspanning want je zorgt natuurlijk dat je goed ligt. En doordat je je poot vouwt, voel je toch een stukje spanning en dan val je niet helemaal in slaap. Je blijft een beetje wakker terwijl je toch rielekst bent en doezelt.

Als ik klaar ben met doezelen, ga ik wat anders doen. Kan zijn in de vensterbank even naar de straat kijken. Kan zijn op mijn kussen om te slapen, want als je lekker doezelt krijg je meestal zin in slapen, alleen vouw je dan niet je poot, maar dat snapt iedereen natuurlijk vanzelf.

7 thoughts on “Waarom ik mijn poot omvouw als ik slaap

 1. Hallo Bert,

  Ik heb vrouwtje even achter de computer gehaald, want anders komt er niks van om jouw schrijf te lezen en zelf een schrijf te poten. Ja want al vrouwtje weg gaat doet ze de laptop dicht en uit en heb ik het zwaaipoten ernaar.

  Ja doezelen is heerlijk, maar wat ook is je let toch ook nog wel op alles rondom je, Kijk als ik doezel en vrouwtje loopt naar de keuken, nou dan ben ik zo weer uit mijn doezel en hopla even naar de keuken om te zien wat vrouwtje daar gaat doen en ja je weet maar nooit of er ook wat lekkers te halen valt. Maar als ik doezel en ik hoor dat de bel gaat of er komen vreemde mensen binnen, dan snap jij wel dat ik heel vlug in de poot moet om mij te verstoppen onder het dekbed. Gisterenavond ook weer een meneer en weg was ik, maar ik lag heel goed te luisteren waar die eigenlijk voor kwam. Nou het was de meneer van het verhuizen en ik hoorde dat hij ons heel fijn gaat helpen en ze brengen zelfs ook onze spulletjes die naar ons tijdelijk huisje moet er naar toe en als we naar ons nieuwe huis gaan komen ze dat ook halen en weg brengen. Nou Bert dat scheelt voor vrouwtje bergen gesjouw en kopjes zorgen.
  Ze vertelde me dat ze vandaag weer veel weg moet om een tijdelijk huisje te gaan zoeken en ik hoop dat ze dat kan vinden.
  Ik doe gewoon veel poot draaien en slapen dat helpt vast en zeker heel veel.
  Voor jou een hele fijne dag en doezel heerlijk hoor, knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

 2. Hoi Bert,
  Mijn vrouw zegt dat je er schattig bij ligt. Ik lig ook vaak zo, en dan doe ik zo nu en dan een oog open om de boel toch in de gaten te houden.
  Soms lig ik ook met een poot over mijn ogen. Mijn vrouw wil dat op de foto zetten,maar dat wil ik dan weer niet, ze heeft zo nog nooit een echt goede foto van me kunnen nemen.
  Doezel maar lekker verder hoor, ik denk dat ik dat ook ga doen.
  Kop en poot van Vlo.

  1. ja dat fotomaken vind ik ook niet altijd leuk Vlo. Dan knijp ik mijn ogen dicht of ik ga op mijn andere kant liggen dan snapt ze het wel. Maar meestal vind ik het leuk, want het is iets dat we echt samen doen dus dan vind ik het weer leuk. Mijn poot over mijn ogen doe ik ook net als jij dan heb je even een moment voor jezelf nodig. pootje van mij

 3. Ikke lig nog languit oompie bert. Datte vinnik makkeluk. Ik weet nog nie goe hpe ik mijn pjootjes moe fauwen. Datte moet mammaloes mij nog jere

  1. languit liggen is ook heel goed Dorus, dat is de basishouding. Dus als je dat kan, weet je dat je altijd kunt kunt liggen. Je doet het dus goed!!

 4. Hoi Bert, wat leuk lig je erbij! Mijn vrouw zegt dat Pop, Beer en mijn Molletje ook wel eens zo lagen, maar ik eigenlijk nooit.
  Als ik nog niet echt wil slapen ga ik altijd in een kroosant liggen. Zo noemen mijn mensen dat, en dat is een Frans broodje. Wat dat met mij te maken heeft weet ik niet. Ik lig op het grote bed altijd deaelfde kant op, en dan dus als kroosant. Of als paardje. Dan zak je gewoon door je benen en blijft zo liggen. Soms val ik zo in slaap en dan doe ik wel mijn hoofd naar voren leggen, op bed. Dan noemen mijn mensen me een schiltpat.
  Ik vind het wel een supergoede truuk die je hebt, zo met een omgekruld pootje. Als er een snekzakje ritselt ben je meteen klaar om te eten! Dat is handig.
  O, en ik vond dat je gisteren op je feesboek er zo leuk bijlag! Dat zou ii niet kunnen, ik vind het echt superknap.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle wat een aparte houdingen en wat veel ik vind het knap dat je dat kunt onthouden al die poziezies. Ik hoor altijd een snekzakje dan weet ik dat we gaan slapen. Soms moet ik wel even miauwen of kijken maar dan komt het ook. Ik hoop dat het met je oog nou beter is. pootje van mij

Reacties zijn welkom