kater Dorus over: wat ik niet mag

Dorus

Hajooo daar is de leuke stuiterbalkater weer. Allesj goet mette iedereen? Met mei gaat hette wel goet hoor. Waar ga ik het fandaag oof hebben.
Nou… over dingen die ik niet mag van mijn mensen.
En dat sjein er best feel.

Keukje

Ik mog eerst niet in de keukje. Daar hadden se een hoge plank foor gezet. Ik mag naameluk nog niet oppe balkon. Maar ja… ikke begon te groeie. En op een dag lukte het me. Ik sprong en hoppaaa ik wasse erofer. Nou, ik hoorde mijn mensen zeg van haal die plank maar weg. Toen was ik dus in ze keukje waar mein eet lig.
Laas jullie dat er in de keukjestukkie al 2 verbooden zaten? Erg hè?

Zei-kaamertje

Ikke mag niet in het zei-kaamertje. Nou… ik mag er wel in, maar ze stuur me er gelijk weer uit. Ommedat ik me oofural achter kan verstoppie en dan sgeinen se de halfe boel te moet sloop.
Ikke las trauwens dat Ooma Katrien daar ook oof liep te mopperen.  Gewoon belaggelijk eigenlijk. Maar goet, ik kan er niets tegen doen. Ikke benne pas 13 weekjes.

Teefee

Ik mag niet foor de teefee zitten. Sogenaamd omdat ze dan niets kun zien als ik er sit. Hoe groot benne ik nau. Net 1 turfje hoog. Ik keik graag beejwotsj.
Dit omdat ik misschien ook laifgard wil word. Of mefrauw pemmella endersjon moet wat faakur in beeld koom. Dan kan ik beeter kijk hoe haar haar sit. En of haar badpakje goet staat. Ikke vin dat root mei ook mooi staat.

Hangjonge

Ikke mag geen hangjonge sein vanne MammaLoes (dikke koes), maar soms ben ik het wel. Ik hang soms aan ze woeiwaaiding. Nouuu dan krijg ik op mijn kop.
DorusIK MAG NIE HANGJONGE SEIN
IK MAG NIE HANGJONGE SEIN
Dan segge ze hier Dorus… ga weg bij woeiwaai. Dan prootesteer ik eers, maar ga dan liggie erfoor doen.
Ikke mag van MammaLoes (dikke koes) ook geen kriemieneel sein.
GEEN KRIEMIENEEL
GEEN KRIEMIENEEL
Maar ik weet niet eens wat dat is.

Wonekamer

Ik mag niet in ze wonekamer asse ze eet doen. Asse ik lekker eet ruik dan benne ik net een boelpit. Eg!! Ik duik steeds op het bord af en dan duuwe se me weg. En dan komme ik terug en duuwe se me weer weg. En dat isse so ierrietant!! Want so faak doet ik dat niet. Maar 20 miljoenmiljard keer. Dan ga ik huil doen.
Dan pakke se me op en zette ze mij in de hal. En dan komme het ergste. Sje sluit de deur!!
OOH!! En dan hoor ikke he he, we kunnen eten.

Koes

Sjien jullie hoe erg hette hier is?
Ikke cha maar afsluitje doen.
Mette een dikke koes voor MammaLoes
Toedeledokie

Ooh ikke hep wat eksjjtra te furtel. Ikke ben fandaach naar joyce geweesjt vjoor mein laase kittenprikkie. Sje sei datte ik, voor nu, gesjont benne!! Ikke benne nu 1 kiello en sjes onsjies. Enne ikke ben aan hut wisjellen mette mein gebit. Datte wiste mein mensen al, wante ik bijt in beina alles.
Sjolang ik eet, sjolang ik speel gaat alles goet.

17 thoughts on “kater Dorus over: wat ik niet mag

 1. Hallo Boef Door,

  Hier vlug even een klein schrijfje voor jou, want je weet Ome Jip is nu van de vele drukjes.
  Wauw jij weet je personeel goed bezig te houden , maar je bent nog een kleine stuiterbal die veel moet leren en dat is best van de moeilijke hoor. Toen ik nog een jonge Jip was heb ik ook veel moeten leren, want mijn eerste jaar woonde ikke alleen buiten. Toen mocht ik bij vrouwtje in huis komen en werd ik net als jij een huiskater met een balkon. Niet verder miauwen hoor, maar ik was het eerste jaar hier een grote schurk. Ik was een binnenhuis architect en heb gewoon het huis verbouwd en gezorgd dat er veel spullen die overbodig waren weg gingen in de vuilnisbak.
  Dus lieve Door wel goed luisteren en proberen je best te doen, maar ongelukjes kunnen altijd gebeuren. Van mijn vrouwtje een grote knuffel en grote poot en kopstoot van Ome Jip

  1. Ooh ome jip. Dusse het jig niet aan mei?
   Ikke hep nog nies kjapotmaak hoor. Ikke bijt ajjeen in alles omdatte ikke beetje pijn hep in mein bjekkie. Komp door mein wissjel.
   Ikke juister al heel goet hoor 🙂
   Pootje terug ome jip 🐾

 2. Dag lieve al aardig grote Dorus,
  Met mij gaat het ook goed hoor, dank je! Wat ben je een mooie kater met prachtige oren.
  Ik hoor het al, je hebt een ellendig leven 🙂 !
  Pas maar op dat je niet per ongeluk in het zeikamertje vast komt te zitten. Als kitten heb ik eens een paar uur in de loze ruimte achter een kast gezeten, ik was erachter gekropen toen mijn vorige vrouw er iets achter vandaan had gehaald. Ik was nog niet zo slim om te roepen waar ik zat. Tot ik naar de bak moest, toen liet ik me pas horen en werd ik bevrijd.
  Over die dichte deur moet je je maar geen zorgen maken, ik denk dat je die over een poosje wel open kan springen, mijn voorgangers konden dat ook, gewoon aan de kruk gaan hangen, en als ze de deurkruk omhoog gaan zetten wordt het wel wat moeilijker, maar met veel springen lukt het je wel. Eh…niet aan MammaLoes vertellen dat je dat van mij hebt hoor!!!
  Fijn dat je voor nu gezond bent, en van je prikjes ben je nu tot volgend jaar af gelukkig.
  Ik lig altijd teefee te kijken bij mijn vrouw op schoot. Jij kan kiezen of je bij je man of je vrouw gaat liggen. Je ligt dat niet in de weg, en wordt nog lekker gekriebeld en geaaid ook, en dat badpakje zie je van die afstand ook wel. Misschien krijg jij wel een rode zwembroek!
  Misschien mag je in de kamer blijven met eten al je je mensen wat van je brokjes geeft, dat is toch een eerlijke ruil? Ik werd trouwens ook de kamer uitgezwiept als mijn vrouw kip at hoor, ik bedel nooit om iets, maar kip vind ik zo lekker dat ik het bleef proberen het te stelen. Nu heb ik geleerd dat ik één stukje krijg, dan doet mijn vrouw haar handen omhoog en zegt “Op”. en dan weet ik dat ik niets meer krijg. Soms probeer ik het dan nog wel maar ik krijg niets meer. Maar ze moet niet even bij haar bord vandaan lopen, want dan heeft zij eten zonder kip 🙂 .
  Lieve Dorus, stuiter maar lekker, en wees zo nu en dan maar ondeugend. Later heb je nog tijd genoeg om een brave kater te zijn. Hoewel je wel erg veel op mijn voorganger Poncke lijkt, en die is altijd een groot kitten gebleven!
  Heel veel lieve zachte kopjes, ook voor je mensen van Vlo.

  1. Ikke benne al keigjoot. Mijn mensen segge dat ik nig grootur ga word. Ikke hoop net sjo gjoot as oompie bert.
   Ikke moet nog 1 keer naar de dokter dit jaar. Ik mag daar jaan kjnikkeren. Ikke hoorede mijn mjensen het sjeg. Nogge 2 maandjes en 3 weken. Dan benne ik 6 maanden.
   Tante joyce sjei datte ze dan gaat ketsen met 2 keien offe hakmes. En mein mensjen sjate daarom te laggen. Ikke kjeek sje aan.
   Totte nu toe sjuiten sje me alteit op in de hal asse gaan eet. Sjo niet jeuk.

   1. Volgens mij wordt jij een grote zwarte Panter Dorus. Je hebt zulke grote oren en voeten, en mooie lange poten. Als je daarin gegroeid bent word je een reuskater!
    Als jij gaat knikkeren hebben jouw mensen daar veel meer last van dan jij hoor, dus laat ze maar lachen.
    Jij wordt vast minstens even groot als Ome Bert, Eet maar goed, dan groei je vanzelf.
    Kopje van Vlo.

 3. Hoi Door,
  Nouuuu zeg wat flauw dat je al die dingen niet mag doen!!!! En de dingen die niet mogen zijn net het leukst om te doen!!!!
  Wij hier zeggen……..blijf proberen!!!!

  Lof joe

  Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey

  1. Sjtom he mevrouwmenstante. Tauwte dingen sjijn altijd jeuk. Maar asse ik tauwt doe kreig ik mammaloes en mein mensen op mijn dak. Ooh… en datte wil je niet hoor 1🙀

 4. Voor mij beebiezoon,

  hier is jou MammaLoesje en mij eigen schrik toch wel assie sofeel kommer en jou kwel lees. Dattie van jou alles nie mag maar jij moet leere jij kleine, groote jonge. Dattie wel oferal naar mag kijke maar jij mag er nie aan koome. Jij blijf van jou mense ze eete af, hoorie mij.
  AFBLIJF
  A F B L IJ F
  Assie jou mijoenjard keer spring in jou frauw ze eete issie wel koud. MammaLoesje houw ook nie van bespronge tonijn. Hebbie geen maniere Doorie?? Oooh jij moet nog groot en wijs worde en rustig. MammaLoesje heb er wel ze zorge om, straks springie in jou zeven sloote tegeleik.
  Beloofie mij dattie altijd goed op mij eigen pas Doorie. En dattie gesond blijf want jij ben ondeugend, jij ben mij hartebeebie.
  MammaLoesje wil jou kleine wijsneus nooit nie misse,

  Koes koes

  MammaLoesje

  1. Mammaaaaa 😽😽😽😽
   Fjeel he wat ik nie mag. Maar ik mag ook een jeleboel joor. Ikke mag jekker ete en spjele. En goet gesjont bjijfe.
   Moet het eggie met hut eet fan mijn mensen? Sjug sjug
   AFBLIJF
   A F B L I J F
   Sjug sjug
   Maar mammaloes… waar ik woon sjijn geen slooten. Ajjeen gjachte. En dat sjijn er maar 2.
   Ik pjobeer ALTEIT gesjont te blijf mammaloes. Eggie waar. Want jij ben de allerallerALLERliefeste mamma in de wejelt.
   Ze bezt mom in ze worlt ❤
   Koes koes mammaloes 😽😽❤

 5. Dag grote jongen, wat ben je goed aan het groeien! Op elke footoo kun je zien dat groter wordt.
  Ik snap wat je bedoelt dat je dingen niet mag. Ik ben zelf heel voorzichtig, dus ik doe niks dat ik niet mag. Maar Popje, die hier voor mij woonde en net zo heet als jouw sterrenbroer, deed dingen die hij niet mocht gewoon stiekum. Dat betekent dat je het moet doen als niemand kijkt. Ssstttt: ik denk dat je oma Katrientje dat ook wel eens deed…
  Maar het is wel belangrijk dat je goed oplet op het balkon, je moet niet vallen. Dus:NIET VAL-LEN!
  Want er is een verschil tussen ondeugend zijn en gevaarlijk bezig zijn. Maar dat is nog een beetje moeilijk, als je 13 weekjes bent. Dus doe maar goed luisteren maar je mensen, naar je MammaLoesje en al je ooks en tantes van de blog!
  Heel veel kopjes en pootjes voor jou van je oom Bolle.

  1. Ooh ome bolle. Heppe uwes de mjeel hat?
   Ikke mag niet tauwt sjein van mammaloes, want dan worre se boos.
   Iedejeen sjegt het ook datte ikke gjoot ga word. Ikke hjoop net sjo gjoot asse oompie bert. Mijn frauw sjeg datte ikke lang pootjes heb. Eg!!
   Ikke mag folg jaar pas oppe balkon. Ikke ben nu nog te kjein.
   Ikke wisse nie date uwes mij op insta kente🙀 ikke hep daar ook feel fjiendjes. Nou ja… oma katrien dan. Maar mijn aafontuurtjes sjtaan er nu 😸
   Pootjes tjug ome bolle 🐾🐾

   1. Door, ik heb de neel gekregen!
    Over dat je groot gaat worden: je kunt ook net zoals ik best groot worden, maar ook hele grote poten houden! Dat is ook mooi, vind ik self. Jammer alleen dat ik niet meer zo mooi slank ben als jij!
    Grote pootjes terug voor jou!

     1. Frauw hoop dat ikke sjank bjijf. Datte ik op een siemees bjijf leike 😸😸

 6. Hoi Dorus, Poncke met de grote oren en de slanke poten waar jij zo op lijkt, en die ook half of kwart Siemees was, is heeeel groot geworden, maar altijd heel slank gebleven. Zo gaat dat bij jou vast ook, zeg dat maar tegen je vrouw.
  Kopje, Vlo.

 7. Hallo Dorus , hier met Gijsje. Wat heb je een mooie blog geschreven. Wat mag je veel niet in jouw huis. Wat zielig voor jou. Toen ik klein was ging ik ook voor de tv zitten en naar sesamstraat kijken. Ik vond ienieminie altijd heel leuk. Nu kijk ik samen met vrouwtje naar natuur films. Vooral films met vogels er in vind ik leuk.
  Mag jij niet in het keukentje en het zijkamertje komen? Nou ja zeg, dat is ook wat. Gewoon erin gaan. Jij bent de baas!
  Ik mag ook niet op het balkon. Net zoals jij. Alleen bij mij is het omdat vrouwtje het balkon niet veilig kan maken voor mij. Dat mag vrouwtje niet van de woningbouw. Stom hè?! Vind ik wel.
  Ik vond het behang in de hal stom en heb dat eraf gehaald. Ook vond ik de luxaflex in de keuken stom en de vitrage in de slaapkamer vond ik ook niet mooi. Ik kon als ik op de vensterbank ging zitten niet naar buiten kijken. Ja, dat kan natuurlijk niet. En dus heb ik vrouwtje geholpen met het weghalen van de luxaflex en de vitrage.
  Maar ik lees Dorus dat jij dat niet hoefde te doen. Alles in het huis is na jouw zin.
  Jouw personeel moet alleen nog leren hun eten met jou te delen. Mijn vrouwtje wil haar eten ook nog niet met mij delen. Dat moet ik haar ook nog beter leren.
  Nou Dorus, ik ga slapen. Ik ben een beetje moe. Jij ook?
  Tot de volgende keer.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

 8. Halloooo Neeefieeeee Dorus. Oohhh watse erg zegjes al die jegels wat mag welles wat nietes. En op de gang zetjes vinden wij sjielig. Maar lees sttt ( soms kjijkes se niet , en als jij bjeewats wille sjien op schoot ligjes motor aan liefjes kijk werken hoors. ) Sje sjijn bezorgd om jou en jij moet goed blijfjes eten en spelen. Teentjes hapjes niet als se slaapjes komt laters en als je hapt sjelijk Sjaan knuffels . En se komt snel weer spelen hoors. Dikke xxxxxx

Reacties zijn welkom