De wiekentsnek was super (hele film)


“Ik heb nieuwe kupjes voor je,” riep mijn vrouw uit de keuken. “Van Voske.” Nou ik stond meteen klaar.

Wachten

Het is elk wiekent spannend wat voor snack ik krijg. Soms moet ik er zo heel erg lang op wachten dat ik denk ze is het vergeten. Dan ga ik maar slapen. En als ik wakker word, denk ik weer aan de wiekentsnek. Het is best fijn om huiskater te zijn maar persoonlijk vind ik het wachten op iets moeilijk. Zeker als het om lekker eten gaat.

Kupje

En net als je denkt nou is ze het echt vergeten, komt het. Ze riep. Van Voske heb ik al eerder die kupjes gehad en dat was superlekker. En nou een andere smaak nou ik was benieuwd. Ze zette het bordje neer en ik rook en dacht: wat heb ik gemist.

Het was gewoon tonijn. Kende ik al.

Maar klagen wilde ik niet. Ik at tot ik niet meer kon en toen ging ik mezelf wassen.

Anders

Kijk van mezelf hou ik niet van verandering. Het liefste heb ik alles hetzelfde als de dag ervoor en de dag erna, dan weet ik zeker dat alles in orde is en veilig. Maar ik heb ook ontdekt dat een verandering een verbetering kan zijn. Soms krijg ik een nieuwe snek en die is dan lekkerder dan de andere. En toen ik voor het eerst Almo Kip kreeg, was dat ook een verandering maar wel een superlekkere. Dus heel misschien ben ik nou een beetje nieuwsgierig naar veranderingen. Iets dat anders is.

Maar dat was dit niet. Tonijn kende ik al. Het is lekker, ruikt goed, eet prima. Het is een snek dus je eet en dan weet je dat je straks nog je avondeten op krijgt. Is ook belangrijk. Het kan kip zijn dat moet ik afwachten.

Alleen die kupjes ik weet het niet. Het was anders en gewoon tegelijkertijd. Dat is verwarrend voor een seniorkaterman als ik.

12 thoughts on “De wiekentsnek was super (hele film)

 1. Hallo Bert,

  Man wat ben ik blij dat jij vertelt van je wiekentsnek en dat je dacht dat vrouwtje het was vergeten.
  Nou ik zal jou eens heel vlug vertelmiauwen dat mijn vrouwtje het helemaal wel was vergeten. Ik had haar zo vaak proberen te miauwen dat ze niet mij hele lekkere hapjes van Almo voor mijn snuit moest zetten wat ze steeds maar deed.
  Maar nu ze jouw schrijf heeft gelezen samen met mij en ik haar eens goed heb aangekeken kreeg ze het in de smiesjes, O nu heb ik het meteen gekregen ook al is het geen wiekent meer. Ikke heb ook een voskes tonijn gehad en om er extra lang van te genieten ga ik nu heel lang uitbuiken. Het is toch rustig buiten en doe straks de buitencontrole wel hoor.

  Bert je weet ik moet nu stoppen want vrouwtje moet weer verder op de lap-top, hele fijne dag en veel knuffels van vrouwtje die hier af en toe rondloopt als een kipje zonder kop. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip goed dat je vrouw snapte wat de bedoeling was. Ze heeft nou veel om aan te denken dus dan kun jij helpen met de gewone dingen onthouden. Gewone dingen daar heb je veel aan als alles om je heen een beetje anders is. Gelukkig waren er van die kupjes in huis en daarna is het supergoed rieleksen. poot van je vriend Bert

 2. Ikke hep fjijdag sjoep gekreeg. Ikke fjin dat eggiewaar sjooo lekker oompie bert.
  En foskus fjin ik ook jekker 😸

  1. hoi Dorus, je hebt een hele goede smaak voor je leeftijd, folgens mij ben je geestelijk je leeftijd vooruit.

 3. Hoi Bert,
  Lekkerrrr Voskes!!! Ik krijg dat heel soms omdat mijn vrouw er een heel eind voor moet rijden. Maar ik weet dat er nog een paar kupjes in de kast staan 🙂 !!
  Ik krijg nu iedere morgen een klein beetje Goermetmoes met lactulose omdat ik nooit haarballen spuug, geen antihaarbalpasta lust, en dus te weinig naar de bak ging volgens mijn vrouw en de dierenarts (waar bemoeien ze zich mee!!!). Maar voor mij is het fijn, want ik weet echt niet wat ik lekkerder vind, de moes of dat spul, en het werkt prima!
  Ik krijg nu dus eigenlijk iedere dag een kleine snek, bof ik even.
  Ik hoop voor jou dat het vlug weer wiekent is.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, dat is goed om de dag met een snek te beginnen en het maakt de bak ook gemakkelijker. Dat is wel belangrijk voor je gefoel. Ik krijg elke avond een paar snoepjes voordat we gaan slapen. Dat is gewoonte maar een wiekentsnek is veel lekkerder!! poot van mij

 4. Lieve Bert,

  van me eigen ben ik gek op mij tonijn. Van mij visboer, van mij suupermark maak mij niet uit. Soms heb ik wel mij tonijn dattie denk die heb misschien te lang in ze blik gezeete. Maar mij hart is altijd blij assie weet mij kast sta vol met mij tonijn. Dattie rust heb. Dat jij weet dattie gewoon kan gaan slaape.
  Jou vrouw heb jou wel verwen Bert en mij hart voel geluk assie jou zie geniete. Maar jij heb wel jou gelijk. Verandering is moeilijk maar jij kan er wel van leere. Anders moet anders zijn Bert anders weet jij het gewoon niet meer. Dat vind ik wel van me eigen,

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, een kast vol tonijn dat is super, als je er maar zelf bij kon. Maar je vrouw verdeelt het volgens mij heel goed. En als het tegenvalt dan krijg je vast iets dat weer meevalt. Ik ben altijd blij als ik weet dat je lekker eet omdat ik van binnen voel hoe belangrijk het voor je is en dan is het ook voor mij belangrijk. Als jij tevreden bent kan ik slapen. je Bertje

 5. Dag Bert, wat zit je gezellig te smullen. Het ziet er heerlijk uit, die tonijn.
  Deze week gaat mijn vrouw eindelijk ook kijken of ze die kupjes kan vinden. Ze heeft van Voskes zelf een paar adressen gekregen hier in de stad, waar ze die kupjes verkopen.
  Ik zag dat je allerlei smaken hebt, welke vind jij het lekkerst?
  Gek is dat hè, dat iets soms nieuw kan zijn maar toch ook weer niet. En je hebt gelijk Bert, ern verandering kan soms leuk zijn. Maar het is ook altijd een beetje eng. Leuk-eng, vind ik dat. Ik kreeg pas brokken die ik al een hele tijd niet had gekregen. Dus ze waren nieuw maar ook weer niet. En ook nog superlekker. Dus dat was fijn.
  En weet je wat ook fijn was, Bert? Dat ik een druppel in mijn oog kreeg en helemaal niet bang was! Mijn vrouw deed het, en die was zelf ook verbaasd. Maar we weten allebei nog niet of we het zomblijven doen,
  Als ik de voskes kupjes heb, laat ik je weten wat ik er van vind!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle tonijn is de beste smaak. Of tonijn met garnaal. Dat kan ook. Wat spannend dat je ook die kupjes gaat proberen ik hoop dat het lukt om ze te vinden dan heb je iets nieuws dat toch goed is. En wat raar en goed dat die druppel niet eng was. Dat kan dus ook. Je kunt altijd nog een keer proberen om het zeker te weten. O ja van leuk-eng heb ik ook iets: ik had al maanden mijn doos en toen ging ik er pas in liggen. Die was toen ook nieuw en toch niet. Ik vind het super dat je weer bent bijgekomen!! pootje van mij

   1. Dank je wel Bert! Ik ben ook blij, want leuk-eng is fijn, maar gewoon eng niet.
    En wat een goed idee om je doos eerst een tijd te laten staan. Dan ken je hem al, en dan is ie niet echt helemaal nieuw meer, maar toch ook weer wel.
    Pootje terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *