kater Bolle over: dankjewel zeggen en ’s nachts buiten slapen

buiten slapen

Meestal slaap ik binnen. Op het grote bed of op mijn kurk. Maar nu het warm is, slaap ik ’s nachts meestal in mijn tuin.

Grote bed

Ik slaap op mijn stoel, in mijn huisje en in mijn mand, maar niet allemaal tegelijk natuurlijk.
Mijn Molletje sliep altijd binnen maar Pop en Beer sliepen ook vaak buiten als het heet was. Dus mijn mensen begrijpen het wel, maar ze vinden het niet gezellig. Daarom klim ik soms eventjes op het grote bed. Om goed te knuffelen en om te laten weten dat ik straks weer gewoon in huis kom slapen.
Maar ’s nachts is het zoooo spannend in mijn tuin en dat wil ik natuurlijk niet missen.

In zijn tuin

Als het donker is en alle mensen zijn binnen, ga ik eerst naar de tuin van ons buurmeisje. Overdag is daar een grote hond. Die wil niet dat ik in zijn tuin kom. Als hij me in zijn tuin ziet, doet hij naar me blaffen en probeert me te vangen. Maar ’s nachts slaapt hij in zijn huis. Dan kan ik rustig zijn tuin bekijken.
Ik snuffel overal, en ik doe een plasje. Of misschien zelfs wel twee, of drie. Dat doe ik om te laten weten dat die tuin eigenlijk van mij is. Voordat de hond er was zaten mijn Molletje en ik er vaak. Dus eigenlijk is het onze tuin, want wij waren er het eerst.

Stoel

Als ik in alle hoekjes van die tuin heb gekeken en heb geroken aan alle geuren, ga ik in mijn eigen tuin op mijn stoel zitten. buitenMeestal komen na een tijdje andere katten aanlopen. Die willen mijn tuin bekijken. Dat mag best, als ze maar weten dat het mijn tuin is.
Twee tuinen verder woont een heel klein damespoesje. Ze is al twee of drie jaar maar ze lijkt nog een beebiekatje. Mijn mensen noemen haar Juffrouw Mier. Ze heeft een heel hoog stemmetje en ze is zwart met rood en een klein beetje wit. Ze komt onder het hek door naar mijn tuin en gaat dan rondlopen. Ik loop achter haar aan en kijk wat ze doet. Soms drinkt ze uit mijn waterbakken, of ze zit op mijn gras. Dat vind ik prima.
Ik denk dat ze mij leuk vindt, want ze komt vaak naar me toe. Maar twee of drie jaar is wel erg jong, vind ik. En bovendien is Mol natuurlijk voor altijd mijn vrouw. Als mijn Molletje nog op aarde was, zou ze Juffrouw Mier met een heleboel gekrijs de tuin uit jagen. Maar nu kan Juffrouw Mier gewoon alles bekijken en overal aan snuffelen. Net als ik doe in de tuin hiernaast.

Dameskat met streepjes

Op de daken van de schuurtjes lopen ook katten rond. De meesten ken ik wel. Verderop wonen twee katten met hele lange haren, ik denk Meen Koens. Het zijn een broer en een zus. Het zusje loopt vaak over de schuurtjes naar mijn schuur. Dan zitten we allebei eventjes op het dak, gewoon naast elkaar. Daarna gaat zij weet naar huis.
Een paar huizen naast mij woont een hele grote witte kat, een poes. Die is best wel een beetje bazig, en doet altijd net alsof ze mij niet ziet. Ik heb weleens tegen haar geblazen, maar daar trok ze zich niks van aan. Nou, dan houdt het op natuurlijk.
Nu doe ik gewoon alsof ik het niet zie als ze door mijn tuin loopt en mijn trap opgaat. Eigenlijk ben ik een beetje bang van haar, maar dat weet ze gelukkig niet.
Aan de overkant van mijn tuin woont een dameskat die bruin is met streepjes. Zij doet altijd naar mij blazen, ook in mijn eigen tuin. Dat vind ik niet netjes dus jaag ik haar mijn tuin uit. Je kunt tenslotte best beleefd blijven, vind ik. Zomaar blazen is nergens voor nodig.

Ultra-soon

Behalve katten lopen er ook nog muisjes en ratten rond. Daar kijk ik naar, maar ik doe ze niks.
Ik heb wel eens een rat meegenomen voor mijn mensen maar die waren er niet eens blij mee. Al die moeite voor niks, dat doe ik dus niet nog een keer.
O ja, en er vliegen vleermuizen rond. Die maken een heel gek geluid, ultra-soon heet dat. Dat geluid botst tegen dingen op, en vleermuizen luisteren naar de echo ervan. Als het geluid tegen mij opbotst, weten ze dat ik op mijn stoel zit. Biesonder hè?

Huiskater

Mijn mensen weten dit allemaal, want ze komen heel af en toe even kijken. Maar wat ik verder doe als alle mensen en honden slapen, dat is geheim. Dat weten alleen katten. En dat moet zo blijven, dus dat kan ik niet vertellen.
Mijn vrouw zegt “Ja ja, je ligt gewoon te slapen” maar dat is niet waar. Ik lig te ob-ser-ve-ren. Dat betekent dat je alles wat er gebeurt bekijkt. Bovendien moet ik ook nog in de gaten houden of er een kat langs komt die ik niet ken. En soms vechten katten op de daken van de schuurtjes en dan ren ik er naar toe, om te weten wie het zijn. Nou, noem dat maar slapen!
Ik ben ’s ochtends altijd best moe, dat is logies. Overdag ben ik dus veel aan het slapen.
Tot het weer donker wordt. Dan word ik weer een oerkater, die waakt over zijn domijn (dat betekent: je grondgebied).
En ’s ochtends ben ik weer gewoon Bolle de huiskater. Ik knuffel met mijn mensen, eet een paar brokjes en slaap veel.
Omdat ik het ’s nachts zo druk heb.

Alleen als het een beetje kouder wordt of het regent, dan ben ik snel weer de hele dag en de hele nacht huiskater.

 

Dankjewel

Volgende week ga ik schrijven hoe het mijn oog gaat. Of eigenlijk met die druppels die ik in mijn oog moet. Dat wil ik niet, ik doe friemelen als mijn mensen het proberen. En piepen.
Mijn mensen zijn bang dat ze mijn oog kapotmaken.

We waren alledrie best heel zenuwachtig.  Toen zei mijn vrouw ineens kijk eens Bol!
En ze liet me zien dat mijn vriend Bert een stukje op zijn feesboek had gemaakt, voor dat iedereen tips kon geven over die druppels. Heel veel mensen en katten hadden daarop geantwoord.
En mevrouw Bert had dat allemaal doorgestuurd naar mijn mensen, omdat wij geen feesboek hebben. Dat is natuurlijk superlief!
Daarom snapte ik ook niet presies waarom mijn vrouw zat te huilen. Mijn vrouw zei dat ze moest huilen uit dankbaarheid, dat iedereen zo lief is en ons helpt.
Ja, als je daar over nadenkt kun je er best tranen van krijgen. Omdat het zo biesonder is.
Dan krijg je tranen omdat je blij bent dat je zulke lieve vrienden en vriendinnen hebt. Dat zijn tranen omdat je iedereen wel kopjes en neusjes en pootjes en knuffels wilt geven. Tranen omdat je hart blij is. Van mij en mijn mensen heel erg veel bedankt!

 

24 thoughts on “kater Bolle over: dankjewel zeggen en ’s nachts buiten slapen

 1. Goedemorgen Ome Bolle. Wat beleefd u toch veel in uw tuin. Ik zit hier vaak op het balkon met de andere katten en wij zijn eigenlijk de enige katten hier. Mensen hier houden niet van katten. Maar lange tijd in de avond zat er een vreemde poes op ons balkon. Die zat naar binnen te gluren maar wilde niet spelen met ons. Mijn vrouwtje had gevraagd en een briefje opgehangen wie zijn poes kwijt was, maar niemand reageerde. Ze was wel bang als het vrouwtje de deur open deed rende ze weg. Het vrouwtje had eten neergezet omdat ze mager was , en dat at ze wel op als er niemand was. Ons vrouwtje had gehoopt dat ze de poes kon lokken in een bench zetten en de dierenambulance bellen zodat ze toch veilig was. Met de kou en regen was ze er namelijk ook. En als de buurvrouw die naast ons woont haar had gezien dan had ze haar weggejaagd. In het nieuwe huis hebben we 2 tuinen maar in de voortuin mogen wij niet komen met de auto,s. Achter wel maar we mogen niet over de schutting klimmen naar de andere tuinen. Er staan veel bomen achter en daarachter loopt een weg. We kunnen straks wel kijken naar Minnie die er woont maar de bovenkant van de tuin gaat ook dicht dus we kunnen er niet uit. Er is achter een schuurtje en 1 deur maar die blijft dicht. En als het donker is moeten wij naar binnen om te slapen. Overdag mogen wij buiten slapen en spelen. Oom Bolle ik ben blij dat veel mensen tips hebben gestuurd voor u oogje. Druppels zijn niet leuk maar u moet ze wel gebruiken hoor en tip van mij eigen daarna een lekkere snek. Ik noem dat mij troostsnek. En wat fijn en lief dat wij hier allemaal zo lief en aardig zijn voor elkaar. Het hoort zo maar niet iedereen is altijd aardig. Hier wel hoor en daar moeten we zuinig op zijn. Een hele dikke knuffel van ons allemaal en van mij een extra kopje

  1. Dag lieve krullenKyana, wat zielig voor de kat die altijd bij jullie naar binnen zat te kijken. Gelukkig dat jullie vrouw haar te eten gaf. Is het gelukt om haar te vangen?
   En wat raar toch dat er mensen zijn die katten niet leuk vinden. Ik snap niet hoe dat kan, want wij zijn toch superleuk?
   Ik ben heel benieuwd hoe je je tuin gaat vinden. Het zal wel heel spannend zijn, maar jullie zijn met zijn allen dus je hoeft niet bang te zijn. Er is altijd van alles te zien en te ruiken en te horen in een tuin. En wat gezellig dat jullie naar Minnie kunnen kijken, dan kunnen jullie ook de nieuwtjes uit de buurt aan elkaar vertellen.
   Ik vind het ook heel fijn dat we hier op de blog en bij Berts feesboek allemaal vrienden en vriendinnen zijn. Dat is zeker weten iets om zuinig op te zijn!
   En mijn mensen waren ook heel blij met alle tips. Volgende week ga ik vertellen hoe het is gegaan. En dat van die snekjes laat ik meteen aan mijn mensen lesen!
   Lieve kleinegrotepuubertienerpoezendame Kyana, heel veel lieve kopjes en knuffels voor jou en je hele familie en je vrouw natuurlijk, en een ekstra neusje alleen voor jou van je Ome Bolle.

   1. Ome Bolle helaas was het niet gelukt met het poesje. Mijn vrouw had gebeld en dan moest ze wachten op de dierenambulance die dan met een vangstok zouden komen, maar ze ging dan weg naar de andere balkons en dat is lastig omdat mensen niet behulpzaam waren.

    1. Wat jammer dat de andere mensen niet wilden helpen. Dat is toch raar? Ik snap niet dat mensen een kat, en ook elkaar, niet willen helpen.
     Wat superlief van je vrouw dat ze het geprobeerd heeft!
     Ik kon ook een hele tijd niet gevangen worden omdat mensen niet wilden helpen. Toen heb ik al mijn kindertjes gemaakt.
     Maar gelukkig woon ik nu al weer vier jaar bij mijn mensen.
     Hele lieve kopjes voor jou en je familie en je vrouw!

 2. Ooh ome bolle. Watte bejeeft uwe feel.
  Ikke mag nog niet naar bjuite. Mijn mjense sjeg dat ikke nog te kjein ben.
  Mijn fjauw kjeeg ook heel feel hulp van iedejeen toen ze mij en poppy hat. Poppy poepte en pjaste pejongeluk sjteedsj naasjt de bak.
  We kreeg ander grint en de kap wert fan de bak haalt. Maar toen werd poppy opeensj sjiek. En nu fjinden sje nietsj fjan mei. Ik leg al mijn drolliesj op het kleigjint.
  Ikke fin dat leuk 😸

  1. Dag grotejongensbeebiekaterstuiterbal wat stoer van jou dat je alles op de bak doet! Ik weet zeker dat je mensen daar heel blij mee zijn, en MammaLoesje ook. BeebiePop had het vast ook nog wel geleerd, maar hij is nu een prachtige ster.
   En hoe is het met het tandjeswisselen? Krijg je nu je grote teigertanden?
   Als je nog een beetje groter wordt, mag je straks misschien op het balkon, net als prinses Katrientje mocht. Maar eerst moet je dan helemaal groot zijn.
   Ik zag je footoos met de hoedjes, en je stond er supergoed op! Ik hoop maar dat een hoed mij ook goed staat.
   Lieve Dorus, blijf maar goed groeien en eten en spelen en slapen en ontdekkken en sssstttt kattenkwaad uithalen, en luister ook goed naar je lieve mensen en je lieve MammaLoesje. Dan wordt je vanzelf een meegaa-lieve superstuiterbal. Nou ja, dat ben je natuurlijk al, maar dan wordt je volwassen. Zo heet dat: VOL-WAS-SEN.
   Heel veel lieve kopjes van je ome Bolle, die trots is dat je zo goed kunt kleien.

   1. Ikke ben boofuh al kjaar mette wissjel. Ajjeen onder nog.
    Maar ome bolle… uwes moete dan wel een footow sjtuur doen hoor.
    Oompie bert doette ook mee 😸😸😸😸

    1. Mijn vrouw is nog even asn het zoeken naar een goede footoo, maat we vergeten het niet!
     Wat spannend dat ook oompie Bert meedooet. Ik ben wel heel benieuwd wat voor een hoed hij krijgt.
     Goed dat je al bijna al je grote-teiger-tanden hebt. Je wordt al een hele grote jongen!

     1. Ikke weet al wat oompie bert kjijg 😸😸 Maaj ik mjag het nie sjeg.
      Er sjijn al sjofeel fjotoos binnen. Iedjejeen wil meedjoen.

 3. Dag lieve Bolle,
  Oh wat beleef jij veel in je tuin zeg! Geen wonder dat je overdag veel slaapt. Je laat dit stuk toch ook wel aan je mensen lezen, dan weten ze tenminste dat je jouw en hun tuin veilig houdt, en niet “gewoon ligt te slapen”!
  Zegt juffrouw Mier ook “tuutuutuut” vraagt mijn vrouw, waarom zou een kat dat zeggen, denk ik dan, maar ja, soms kan ik mensen niet helemaal volgen.
  Ik zit ’s nachts vaak in de vensterbank, en zie ook veel muisjes, egels en vleermuizen. Heel soms heeft een vreemde kat het lef om in de vensterbank te springen, en dan maak ik flink misbaar, pak mijn schapenmandje in mijn bek, en schud het heen en weer. Ze mogen best in mijn tuin, maar alleen Herrie en heel soms GLLZ mogen op de vensterbank.
  Ik slaap als het warm is meer in de huiskamer, maar ga toch minstens 2 keer per nacht bij mijn vrouw liggen, anders vind ik het zo zielig voor haar.
  Wat stoer zeg, dat je in de tuin van de buurhond gaat plassen, dat zal hem leren!!! Wat zal die boos zijn als hij ruikt dat je in zijn tuin bent geweest, hij denkt tenminste dat het zijn tuin is, maar ’s nachts is het jouw tuin, ozo!
  GLLZ is sinds een paar dagen naar zijn laatste adresje. Die mevrouw was helemaal blij, want hij is veel later dan anders naar haar toe gekomen, waarschijnlijk omdat hij hier koel onder de klimop kon liggen. In september, als het kouder gaat worden komt hij waarschijnlijk weer terug, en na de herfstvakantie gaat hij dan weer naar Ouwehand, de slimmerd.

  Wat fijn dat alle vrienden en vriendinnen zo met elkaar meeleven hè?! Maar ja, daar ben je dan ook vrienden voor.
  Zeg, hoeveel stoelen heb jij wel niet in je tuin, en mogen jouw mensen daar ook wel eens op zitten?
  Sterke met je oog Bolle, mijn vrouw zegt dat David ook een “soepoog” had. Soms wat meer, soms wat minder. Hij vond druppels wel goed maar niet prettig, maar Opa, Oma en mijn vrouw merkten dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakte of er wel of geen druppels ingingen, het kwam en het ging, en in overleg met de dierenarts hebben ze het zo maar gelaten, en het maakte nauwelijks verschil.
  Bolle, doe je het een beetje rustig aan, want het lijkt me een hele klus om al je landerijen in de gaten te houden. Als ik dat zo lees, ben ik blij dat ik binnenpoes ben, ook omdat ik bepaald niet zo’n dappere Dodo ben 🙂 !!
  Heel veel lieve kopjes voor jou en je mensen van Vlo, en groetjes van mijn vrouw.

  1. Dag lieve Vlo, ja wat erg hè, dat mijn vrouw niet snapt hoe druk ik het heb. Terwijl, als ik niet op zou letten, zou het één grote puinhoop zijn in mijn tuin. En op het dak van mijn schuurtje.
   Gisteren was het nog vechten een stuk verderop, en toen ben ik bovenop mijn trap gaan zitten om te kijken. En weet je wat mijn mensen dan zeggen? Dat ik een sensaatsiebak ben. Alleen omdat ik wil weten wat er aan de hand is!
   Ik vind het superstoer dat jij met je schapenmandje schudt, als er iemand op de vensterbank zit die dat eigenlijk niet mag. Ik denk niet dat die katten het dan nog een keer durven.
   En je hebt gelijk Vlo, ’s nachts is de tuin van de hond weer van mij. Zo had ik er nog niet over gedacht, maar zo is het wel natuurlijk!
   Juffrouw Mier maakt een soort tuutgeluid, en dan heeeeel hoog. En als ze mij ziet doet ze kirren, zeggen mijn mensen. Het is maar goed voor juffrouw Mier dat mijn Molletje dat niet ziet.
   En zal ik je een geheim vertellen? Ik ben ook niet zo heel dapper hoor. Maar dat zeg ik niet tegen andere katten, dan weten ze dat niet.
   Mijn mensen en ik waren superblij met alle hulp, Vlo! Dan heb je echt goede vrienden en vriendinnen en dat is heel erg fijn. Want dan ben je niet alleen als het moeilijk is, of als je bang bent.
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw van Bolle-met-snotoogje, en van mijn mensrn veel groetjes.

   1. Oh Bolle, wat vreselijk dat jij ook een sensatiebak wordt genoemd!!! Mijn vrouw noemde mijn ook zo toen ik gisteren naar het hor in het open keukenraam rende toen ik kattengeschreeuw hoorde. Mauwie, onze buurkat joeg een jong katje uit mijn voortuin….mijn voortuin, waar bemoeit hij zich mee. Hij mag toch ook in mijn tuin liggen, iedere kat mag in mijn tuin liggen, zolang ze maar niet binnenkomen,
    Ik moet toch zeker zien wat er gebeurt, trouwens,,mijn vrouw kwam zelf ook kijken!
    Dat jij ook niet zo dapper bent ziet niemand aan de buitenkant. Poncke en Derrick waren de grootste lieve sullen die er bestonden. Het gekke was dat iedereen respect had voor Derrick omdat hij er met z’n strepen uitzag als een tijger, terwijl iedereen Poncke lief en schattig vond omdat hij altijd een guitig kittenkopje gehouden heeft. En hij was net zo groot als z’n broer, alleen is hij zich wel altijd als een groot kitten blijven gedragen. 🙂 .
    Ik denk dat jouw Mol heel trots op jouw is als ze over de rand van de Regenboogbrug kijkt, of als ze ’s nachts als ster jou je landgoed ziet bewaken. “Dat is toch maar Mijn Bolle.” denkt ze dan vast.
    We zwaaien vanavond weer hoor, naar haar en alle andere sterren.
    Heel veel zachte kopjes van Vlo.

    1. O Vlo, jij ook al, met dat sensaatsiebak! Het is toch logies dat je wilt weten wat er in je tuin aan de hand is? En Mauwie hoeft zich nergens mee te bemoeien, in jouw tuin.
     Ik hoop maar dat niemand ziet dat ik niet zo stoer ben. Mensen waren vaak een beetje bang voor mijn Molletje, omdat het leek alsof ze een beetje boos keek en heel stoer liep. Dat vond ik juist zo mooi!
     Pop had, net als Poncke, dat iedereen hem schattig vond. Dat was hij ook, trouwens, alleen niet voor mij! Maar ik heb hem ook heel erg gebeten, dat is waar. Toen had ik nog twee oren en toen wist ik niet beter.
     Dank je wel dat je zegt dat mijn Mol vast trots op me is! Daar ben ik heel blij mee. En ook dank je wel voor jou en je vrouw dat jullie naar mijn Mol en alle andere sterren zwaaien. Dat vinden ze vast heel fijn, dat ze zien dat er altijd aan ze gedacht wordt.
     Veel lieve kopjes voor jou, en ook voor je vrouw natuurlijk, van Bolle.

     1. Bolle, mijn vrouw gelooft vast dat jouw Mol en Snibbe familie van elkaar waren. Ze lijken op elkaar, en zijn net zo stoer!! Toen Snibbe bij mijn mensen kwam wonen werd ze eerst Humpie genoemd, tijdelijk omdat ze Opa en Oma haar naam nog niet had gezegd. Mijn vrouw was toen nog in Davos, Later, toen mijn vrouw thuis kwam, was ze inmiddels uit haar naam gegroeid.
      Mijn vrouw was de goedige Plok gewend, en er werd meteen naar haar geblazen door het kleine monster. Waarop mijn vrouw lachte : “Zo, dat is een snibbige juffrouw!” Daarna kreeg mijn vrouw meteen een kopje, dus toen begrepen ze dat ze Juffrouw Snibbe heette. En zo is het altijd gebleven.
      Snibbe was lief en stoer, en de baas in huis. Ik geloof dat jouw Molletje dat ook was 🙂 !!
      Kopjes voor jullie alledrie van Vlo.

 4. Hallo Bolle,

  Nou snapper ik het waarom jij zoveel moet slapen op de dag. Man van de hele nacht controle doen op je landgoed daar wordt je kei moe van hoor.
  Als steeds de zelfde poesjes op jou landgoed komen zijn er vast ook wel vriendjes bij en gaan jullie dan ook de straat roddels met elkaar doornemen. Buiten de tuinen is natuurlijk ook veel te beleven, ja jij zal dat wel niet meer doen, je moest veel te lang op de straat of bij iemand in de tuin leven.
  Wat ben je toch een goedzak zeg, dat je je trap ook laat gebruiken door de andere, zo kunnen ze mooi veilig komen en gaan.
  Nou Bolle over een week of 4-5 kijk ik in een klein tuintje, we gaan tijdelijk in een buffelo op een buffalopark wonen, want vrouwtje kan nog steeds geen goed huis voor ons vinden. Maar ik heb dan wel een tuintje die ik kan zien vanaf de vensterbank binnen. Vrouwtje zegt dat is mooi om alvast te oefenen.
  Nu moet vrouwtje weer verder op de computer en ik ga ook weer slapen, want iemand moet die slaapklus doen vind ik.
  Geniet jij maar van je tuin en landgoed en leuk zoals je verteld wat er allemaal te doen is. Knuffels van vrouwtje en groetjes aan je vrouw en man mens. poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dag lieve Jip, ja jk ben best moe na een hele nacht kontroole doen. Maar ik moet natuurlijk toch wel zorgen dat alles goed gaat, ’s nachts.
   Mijn trappetje is voor iedereen, dat vind ik best. Maar de bovenste plank is alleen voor mij! Daar kan ik alles in de gaten houden, en ik lig er veilig.
   Vroeger ging ik wel eens in andere tuinen kijken, maar nu niet meer. Ik zat een keertje vast in een tuin, en toen moest mijn vrouw me komen redden. Want ik kon niet meer omhoog klimmen. Dat was best eng. Dus nu blijf ik gewoon thuis. Dat is het veiligste.
   JIp, ik ben zo benieuwd hoe je nieuwe huis wordt! En je tuin! Dan kun je vast kijken en horen en ruiken wat er allemaal gebeurt in een tuin. En misschien kan je een keer naar buiten met een tuigje om, als je dat durft. Maar alles is nieuw dus je hebt binnen ook heel verl te ontdekken. Denk maar aan al die dozen!!!
   En wat is een buffalo presies, Jip? Ik weet alleen dat het zo’n hele groot beest is met veel haar. Maar daar kan je niet in wonen, toch?
   Doe maar goed slapen, ik ben daar ook mee bezig. Na de zomer starten we de Formule2 wel weer op.
   Doe je je vrouw veel sukses wensen? Want die heeft het maar druk. Geef haar maar veel kopjes, ook van mij.
   Heel veel knuffels en kopjes en pootjes en neusjes, ook voor je vrouw, van je grote vriend Bolle, en van mijn mensen veel groetjes voor jullie allebei.

   1. Hallo Bolle, hier Jip nog even.
    Vrouwtje noemt een bungalo een buffalo. Dus wees jij maar niet bang dat ik in een groot beest ga wonen met vrouwtje.
    Kopje Jip

    1. Oooo, nou snap ik het Jip. Dank je wel dat je het uitlegt! Ik dacht dat jullie misschien wel echt in een buffalo gingen wonen, en dat kan helemaal niet. Dus toen dacht ik dat het misschien een soort tent was ofzo.
     Wat sjiek, een bungalo!
     Veel lieve koojes van mij, Bolle.

 5. Ha Bolle , wat spannend zo’n tuin. Wij komen alleen als het mooi weer is, en onze vrouw is thuis op het balkon. Maar als er veel lawaai is buiten, gaan we snel naar binnen. Soms is er een hond op het balkon van de buren, Dat vinden we ook wel een beetje eng, want wij zijn geen honden gewend, alleen Bikkel blijft soms heel dapper zitten als die hond er is. We zitten wel vaak op de vensterbank, dan kijken we naar alle vogels en we doen dan net of we die gaan vangen, maar dat kan natuurlijk niet want de vogel is buiten en wij zijn binnen, Maar dan denkt onze vrouw tenminste dat we heel dapper zijn, dat we dat durven. Vorige keer zat er zomaar een duif op het randje van ons balkon, en de deur was open, toen gingen Kruimel, Bikkel en Bjarne snel naar binnen en van binnen uit naar de duif zitten miauwen. Alleen Bas reageert nooit want hij is namelijk doof, dus hij hoort de vogels niet, Hij durft nu wel sinds kort een rondje te maken op het balkon, stoer he.
  Bjarne heeft ook af en toe last van een traanoogje. Maar volgens de dokter kan het geen kwaad dus we laten het maar zo, onze vrouw maakt het af en toe wel schoon met een watje en wat afgekoeld gekookt water, dan gaat het weer een tijdje goed. Wij Bas en Bikkel snappen je wel hoor Bolle, aan je oog zitten is niet fijn. Wij hebben er allebei maar 1 en houden er ook niet van als onze vrouw te dicht bij ons overgebleven oogje komt. Misschien is het minder eng als je voor en na het druppelen veel knuffies krijgt en een snek. Maar als je het echt niet wilt dan is het beter dat je vrouw en man nog even wachten, anders word je alleen maar bang.
  Vandaag is weer onze rieleks dag Bolle , iedereen is lekker thuis en we gaan lekker helemaal niks doen, alleen een beetje knuffelen en slapen en af en toe even op het balkon kijken of alles nog in orde is.
  Knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Dag lieve vijf, wat eng dat er een hond naast jullie zit. Dan zou ik ook niet op het balkon durven, want je weet maar nooit. Wat stoer van Bikkel dat hij toch blijft zitten.
   Mijn Molletje kon zooo goed naar een hond hiernaast zitten staren, dat hij achteruit weer naar binnen liep! Maar ik ben bang voor honden, dus ik durf dat niet,
   En Bas, kompliementen dat je nu op het balkon durft!!! Dat is best eng als je niks hoort, dus ik vind het fantasties dat je dat durft!
   En duiven zijn best groot, en een beetje eng. Dus ik snap wel dat jullie snel naar binnen gingen. Hier in mijn tuin zitten ze ook wel eens, en dan maken ze veel lawaai als ze ergens gaan zitten.
   Hoe was je verjaardag, Kruimel? Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad!
   Bas en Bikkel, ik snap helemaal dat het niet fijn is als iemand bij je oog komt als je al een oog kwijt bent. Dan is het ekstra-grieselig.
   Mijn vrouw mag wel mijn oog schoonmaken, maar die druppels… ik weet het niet hoor.
   Geniet maar van jullie rieleksdag, samen met jullie vrouw. Ik hoop dat er geen hond of duif op of bij jullie balkon komt, dan kunnen jullie misschien eventjes lekker in het zonnetje liggen.
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel en Oliver, heel veel knuffies terug van Bolle, ook voor jullie vrouw natuurlijk!

 6. Wat een mooi verhaal Bolle!!!!
  Heerlijk om met het warme weer lekker snachts in de tuin te kunnen blijven.
  Veel te beleven…….en overdag als het heel erg warm is binnen lekker koel slapen!!!!

  1. Dag lieve mevrouw Ceciel, dank u wel!
   Er is zeker weten veel te beleven in mijn tuin als het donker is. Daarom lig ik nu lekker te slapen in mijn grote mand, in de schaduw van een perenboompje. Heerlijk hoor!
   Veel lieve kopjes van Bolle.

 7. Ooh Bolle,

  wat bennie toch jou oerkater. Dattie snachts in jou tuin patroejeer en dattie jou landgoed bewaak. En jij heb fenz Bolle. Assie poeze in jou tuin krijg dan hebbie fenz. En assie blaas dan ben jij onbeleef. Van me eigen vind ik blaazie oferdreeve. Jij kan gewoon miaauw zegge. Jij mag blij zijn dattie in jou tuin mag koome, dan kan jij jou eigen ook gedraage. Jij ben van jou eigen jou goede gastheer want assie eerlijk ben. Jou tuin is jou eigen tuin.
  Wij heb geen tuin Bolle. Op mij balkon kom geen andere kat. Van me eigen ga ik nooit op mij patroeje. Jij weet als poes heb ik mij andere taake. En assie verkering heb en jij heb jou beebiekitten, waar moet jij dan jou tijd vandaan haale.

  Bolle jij ken mij….
  Jij weet, van me eigen maak ik mij zorge. Offie nog goed kan kijke, in jou tuin. Op jou grote bed en gewoon met jou ooge. Jij ben mij grote vriend Bolle en jij ben ook mij Bert ze vriend. Dan leefie mee met jou vriende. Van me eigen weet ik, jou ooge zijn jou heilig. Jij kijk ermee in jou weereld. Jij heb er jou Mol mee gezien en jij doe er alles mee. Hoop dat jou mense jou kunne helpe Bolle maar van mij eigen snap ik, jij geef er niks om.
  Zorg jij goed voor jou eigen Bolle en dattie jou mense jou beetje hellup assie jou wil hellupe.
  Dank jou wel, dan heb ik wel meer rust.
  Hoop dattie snel beeter ben van jou ooge en ook voor jou mense. Zij heb er ook zorg om van ze hart.

  Jij krijg mij zachte pootje en mij beeterschapsknuffel. En ook voor jou vrouw en jou menseman ,

  Liefs van mij eigen,

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, gelukkig dat jij ook vindt dat blazen niet nodig is. Alleen als iets gevaarlijk is, maar dat ben ik helemaal niet!
   O Loes, denk je echt dat ik fens heb? Als mijn Molletje het maar niet merkt. Want dan ben ik nog niet jarig! Andere poezen mochten toen niet naar mij kijken, vond Mol, en ik ook niet naar andere poezen. Dan gaf ze me een tik. Ja, zo was mijn Mol wel. Daarom cond ik haar ook zo lief!
   Maar juffrouw Mier is veels te jong voor mij, dat zeggen mijn mensen ook. Ze noemen me wel eens een oude bok, terwijl ik natuurlijk helemaal geen geit ben.
   Gelukkig dat je niet op patroeje hoeft, Loes. Met alles wat je al doet zou dat veels te veel zijn. Je hebt je pootjes al vol aan je verkering, je blog, je feesboek, je famielie en natuurlijk je beebie Door. Dat is allemaal heel belangrijk, en dan moet je ook nog zorgen dat je zelf goed eet en slaapt. Met ekstra tonijn!
   Dank je wel voor je goede zorgen voor mijn oog. Ik ben zo blij met alle lieve vrienden en vriendinnen, dat kan ik geeneens presies vertellen hoe blij.
   Ik kan gewoon kijken met mijn oog en het doet geen pijn. Alleen lopen alle tranen eruit. Mijn vrouw maakt het nu schoon, en ze zegt dat we maandag nog een keertje proberen met die druppels. Ik weet het niet of ik dat wil, maar mijn vrouw zegt ze doet een druppel op haar vinger en dan bij mijn oog. Niet het flesje bij mijn oog, want dan word ik zo bang!
   Lieve Loesje, al je goede wensen zorgen ook dat mijn oog beter wordt. En ook mijn hart. Mijn hart zit vol liefde, voor al mijn vrienden en vriendinnen. Jij bent een superlieve vriendin van mij, en dat zie ik met mijn hart!
   Veel lieve kopjes en pootjes en neusjes voor jou en je vrouw en Floris en Zusje van Bolle, en van mijn mensen veel liefs.

Reacties zijn welkom