Waarom ik geen gedoe wil aan mijn poot

poot

Heel soms zit ik even vast in het kussen in met poot. Dan blijft een nagel hangen. Kan ik niks aan doen. Maar dan wil mijn vrouw helpen.

Helpen is best lief, vind ik zelf, alleen als ik vast zit dan wil ik het echt niet. En zij juist wel. Het gebeurde pas weer.

Hangen

Ik lag lekker te liggen en toen wilde ik opstaan om een brokje te eten. Kan. Ik gaapte, stond op en bleef hangen. Mijn ene poot bleef aan het kussen. Ik meteen rukken en rukken en ik dacht aan geen brokje alleen dat ik los wilde. “Ik kom je helpen, Bertje,” zei mijn vrouw. Ze stond op van haar werktafel en kwam naar de bank. Ik keek geeneens.

Friemelen

Ik rukte en rukte aan mijn poot en toen opeens kwamen er de vingers van mijn vrouw bij. Nou dat wilde ik niet. Dit is toch geen moment om aan mij te komen friemelen zeg nou zelf!! Dus het werd even ekstra moeilijk:

 • rukruk ik wil los en wel nu
 • laat me je nou helpen Bert
 • rukruk ik moet en zal los
 • wacht nou even
 • rukruk het moet en zal

Hoe ze het deed dat weet ik niet maar ze friemelde door en toen was mijn nagel opeens uit het kussen. Ik sprong meteen van de bank af en liep een stukje door de huiskamer en toen moest ik opeens gaan zitten uit mezelf. Van de emozie, denk ik. “Zie je nou Bert dat ik je kan helpen,” zei mijn vrouw toen nog.

Gefoelig

Ja, nee ik weet het niet hoor. Aan mijn poten ben ik gewoon gefoelig en als ik met een nagel vast zit helemaal. Dan hoef ik geen hulp. Dan wil ik los en wel meteen. Maar eerlijk is eerlijk: zij heeft die nagel wel uit het kussen gehaald anders zat ik misschien nog vast, ik moet er niet aan denken.

 

 

22 thoughts on “Waarom ik geen gedoe wil aan mijn poot

 1. Hallo Bert,

  O dat gebeurt mij ook wel eens van dat ik met mijn poot vast zit . Het is de paniek in de kop dat ik dan bang ben om niet meer los te kunnen komen. Ik snapper het helemaal dat je liever niet hebt dat vrouwtje aan je poot zit, want je poot is net als je sprieten heel gevoelig. Maar toch wel super lief dat vrouwtje je wilde helpen en dat het samen goed is gelukt, want anders had je nog meer paniek in de kop gehad.
  Hier zegt vrouwtje dan: Jip het is weer tijd voor de nagels knippen. Ik vind het heel fijn dat ze het doet en ook niet eng. Vrouwtje doet dit al van het begin toen ik hier mocht komen wonen. Thomas en Brammetje die woonde hier toen en vrouwtje deed altijd eerst hij nagels knippen en ik zat dan te kijken en zag natuurlijk meteen dat het geen pijn deed en niet eng was. Zij vonden het ook heel fijn en zaten gewoon te wachten tot ze aan de beurt waren. Als vrouwtje mijn nagelschaartje laat zien dan loop ik al naar de mat waar we dat doen. Daarna krijg ik altijd een snoepje als beloning voor het stil houden van mijn pootjes. en ga ik daarna op de nagels kluiven om te voelen of het in orde is. Maar Bert dat jij dit niet wil is geen probleem hoor daar ben je nog steeds niks minder om. Ik vind dat jij een stoere kerel bent en o zoveel hebt overwonnen van al je angsten en het onzeker zijn.

  Zo nu moet ik stoppen van vrouwtje maar ik moet wel nog knuffels mee sturen voor jou. Van mij heel veel kopjes en poot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, dat is het ook een paniek in mijn kop en dan ben ik niet meer rustig. Ik vind het zo goed hoe jullie samen dat nagels knippen doen. Dat jij het wulde leren door Thomas en Brammetje, dan heb je een voorbeeld gehad natuurlijk dat ze het zelfs fijnvonden. En een snoepje helpt altijd om iets fijn te vinden dat is mijn erfaring ook. Maar voor mij is het serieus waar te moeilijk. Ik heb mijn planken en de palen en de dokter heeft mijn nagels gedaan toen ik narkoosie kreeg voor de operatie. Dus ik hoop maar dat dit nou voor altijd genoeg is. kopje van je vriend Bert

 2. Oh Jip wat stoer dat jij knippen durft! Ik vind dat heeeeel eng…

  Ik snap je Bert, als ik met m’n nagel vast hang hoef ik eigenlijk ook geen hulp. Behalve als ik echt niet los kom. Dan zeg ik mrieuuuw en komt mama me helpen.

  1. ja knap he Minnie van Jip!! Maar hij heeft het van twee andere katers geleerd dan snap je het sneller volgens mij. Goed dat jij wel om hulpt vraagt dat komt nooit in mijn kop op.

 3. Ikke hep nog nooijt vasjgesjeet oompie bert. Maar sje friemelen wel sjteetsj aan mein pootjesj. En dan cha ik sjpinne.

  1. Wat heerlijk dat ze thuis goed kunnen friemelen Dorus, daar bof je mee. Ze hebben ook veel erfaring daarin dat kun je zo merken. Dus als je wat meer il mag je dat best laten merken thuis

 4. Lieve Bert,

  van me eigen zit ik ook weleens met mij naagel vast. In mij kussen maar soms ook in mij vrouw. Assie op schoot zit en mij meedietazie doe. Soms doe ik dan met mij poote kneede, dattie helemaal tot jou rieleks zijn kom. Dan ga mij naagel dwars door mij vrouw heen en mij vrouw schrik zich dan mij hoedje. Ze zeg dattie dat niet persee hoef maar assie toch beezig ben…
  Dan blijf ik weleens met mij naagel aan mij vrouw ze kleere hange. Dan voel ik mij niet rustig in mij kop Bert. Dan wil ik op mij grond maar jij kan nie weg. En mij vrouw probeer mij dan te hellupe maar van me eigen doe ik het liever selluf. Assie 12 jaar ben kan jij ook dinge selluf. Maar zij ga dan toch hellupe, voor mij hoef het niet. Assie dan los kom ga ik meestal mij eigen wasse en mij naagel zoeke. Die heb ze beste tijd dan wel gehad Bert.
  Naagels knippe durf ik niet van mij eigen. Als poes heb ik ook mij eigen preifussie. Mij vrouw respekteer mij…

  Jij ben wel mij stoere verkering Bert,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje ik wist geeneens dat je ook in je vrouw kon vastzitten dat lijkt me best eng. Maar misschien is het wel gezellig dat kan ook. Ik heb er geen erfaring mee. Je zegt dat je je nagel gaat zoeken en toen dacht ik o ja dat kan, maar ik heb het zelf ook nooit gedaan. Want ik ben dan los en dan denk ik nergens anders meer aan. Dus zo leer ik van jou weer nieuwe dingen Loes. Daar ga ik nou over slapen dan snap ik het beter. je eigen Bertje

 5. Hoi Bert,
  Oh…ik voel helemaal met je mee!! Bij mij gaat het net zo hoor. Meestal ben ik net los als mijn vrouw komt.
  Ik ben een dikke maand geleden voor mijn APK naar de dierenarts geweest, en die zou mijn nagels knippen, want daar ben ik altijd een lammetje. Maar doordat ik opeens ook een antiwormenpil kreeg, zijn ze het vergeten. Mijn vrouw dacht, dat doe ik dan zelf wel 🙂 , nou Bert, ze heeft al drie nagels geknipt, en nu ik het door heb, denkt ze niet dat ze erg veel verder komt. Mijn poten zijn van mij! Maar als ik dan weer vast zit begin ik een beetje te twijfelen.
  Fijne dag Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, hoe moet dat nou met de rest van je nagels? Ze heeft er al drie af. Maar ja als je niet wil dan wil je niet dat is gewoon zo. Alleen vastzitten is dan weer best moeilijk, dat is ook zo. Dus daar kom ik nou zelf niet uit. poot van mij

   1. Ik kom er ook niet goed uit Bert. Ik denk dat mijn vrouw doet of ze het vergeet, en dat ik over een poos toch opeens weer één of twee geknipte nagels heb. Ze gaat waarschijnlijk net zo lang door tot ze ze allemaal gehad heeft, ik ken haar!!!
    Tenzij ik echt in paniek raak, dan laat ze het zo.
    Kop, Vlo.

 6. Ohhh Bert dat gebeurd hier altijd met Tica!!
  Ik probeer haar dan ook te helpen maar dan schreeuwt ze alles bij elkaar.
  Ik ben altijd een beetje bang dat ze zich bezeerd als ik haar niet help b.v. dat haar nageltje inscheurd.
  Uiteindelijk lukt het dan toch om los te komen.

  1. Tica voelt dan vast paniek van binnen want je hoort los te zijn en dan zit je vast en dan snap je niet meteen wat je vrouw komt doen. Een scheur lijkt me heel eng. Dan is het toch beter om hulp toe te laten.

 7. Hoi Bert, dat ie eng hè, als je met je nagel vastzit en je vrouw komt dan ook nog aan je friemelen! Ik zit wel eens met mijn nagel vast aan Stip, als we met de veer spelen. En ik wil ook niet dat mijn vrouw dan aan mijn nagel gaat friemelen, ik vind dat ik het zelf moet doen.
  Soms doet mijn vrouw dan een beetje met Stip bewegen, en dan schiet mijn nagel ineens los. Als het me echt niet lukt doet ze toch even iets met mijn nagel. Dan ben ik ook los, net als jij. Maar toch doe ik het liever zelf.
  Je hebt wel gelijk dat je zegt dat je anders misschien nu nog vast had gezeten. Dat zou heel erg zijn. Maar ik heb dan toch ook weer nooit gehoord van een kater (of een poes, dat kan ook natuurlijk) die voor altijd vastzat aan een kussen. Of aan een Stip. Dus. Ik weet het niet presies, alleen dat het supervervelend is ls je nagel vastzit.
  Gelukkig is alles weer in orde gekomen bij jou en je kussen (hé…lig je weer op je kussen?).
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, dus jij hebt dat ook thuis opeens vastzitten en dan ook aan Stip. Ik kon daarna weer gewoon liggen maar dat gaat dan toch niet vanzelf, mijn vrouw kijkt dan zo intens. Zoiets is best eng. Misschien zijn er wel katten die voor altijd ergens aan vast zitten want die kunnen dan niet meer op de computer. Nou gelukkig zijn wij los!! kopje van mij

   1. Bert, daar had ik nog niet aan gedacht dat die katten dan niet kunnen mailen dat ze vast zitten. Dat is best grieselig om aan te denken. Doe je goed opletten voortaan met je nagels? Dan doe ik dat ook!

 8. Hoi Bertje.Ik (Fynn) hou ook helemaal niet van gefrummel aan mijn lijf.Ik zeg altijd dat ik een stoere knul ben en alles wel zelf kan.Geen polonaise aan mijn lijf.Als ik vast zit met een nageltje dan helpt mijn vrouw mij ook.Nou het is natuurlijk niet nodig,maar ergens vind ik het ook wel fijn als ik weer los ben.Dat is ook zo mij mijn zussen.Beetje dubbel allemaal.Mijn zussen hun nagels worden geknipt door onze vrouw.Niet dat ze het leuk vinden,maar dat snoepje toe vinden ze wel lekker en zo heb ik het al heel vaak gezien.Maar mijn nagels wilde ik niet laten knippen.De laatste keer dat ik bij de dierenarts was,heeft die mijn nagels geknipt.Nou ik was compleet in sjok,zo’n sjok dat ik heel erg moest hijgen en de snoepjes die ik kreeg van de dierenarts heb ik uit beleefdheid en omdat ik even in sjok was opgegeten,en thuis gelijk weer uitgespuugd.Nou ik zorg zelf wel weer voor mijn nagels hoor.1 stoel heb ik uitgekozen om aan te krabbelen en verder aan de paaltjes,binnen en buiten in de ren.Nou waren er laatst aan elk voorpootje 1 nagel die lang was en een beetje gek groeide.Met lopen vond ik het niet zo fijn.Toen is mijn vrouw naast mij gaan zitten en heeft heel rustig uitgelegd wat ze ging doen.En toen heb ik die 2 nageltjes die dus zaten te klieren,laten knippen.Ik ging helemaal niet in sjok en mijn vrouw was super trots op mij dat ik die 2 nagels zo rustig had laten knippen.Ik moet zeggen,dit loopt wel prettiger,en een snoepje is nooit weg natuurlijk.
  Maar het blijft moeilijk iets Bert.Groeten van Muzette en Sparkle en een stevige poot van je vriendje Fynn

  1. hoi Fynn volgens mij ben je van binnen gegroeid dat je het nou wel kon toelaten. Het scheelt ook dat je vrouw het aan je perzoonlijk uitlegde. Dat doen dokters veel minder net of ze je niet serieus nemen. Ik vind het heel goed dat je het snapte en toeliet en nou ja een snoepje hoort er dan gewoon bij!! pootjes van mij

 9. Hoi Bert , bij mij doen ze wel met een speciaal achaartje de nagels knippen ik laat het tie behalve aan 1teen daar heb ik moeite mee dan moeten mijj baasje en vrouwje mij heel even vasthouden en dan is het gelukkig weer voorbij!

  Het is niet mijn hobby maar daarna krijg ik wel wat lekjkers!

  Kopje van Ollie

 10. Ooh Ome Bert nageltjes en vast zitten is mij ook gebeurd toen ik klein was en ik wilde mezelf losmaken dus ik ging draaien maar bleef vast. Toen heeft het vrouwtje mij geholpen maar ik deed het liever zelf hoor. Hier knipt ons vrouwtje onze nageltjes al vanaf we klein zijn. Leuk is anders maar het doet geen pijn en natuurlijk krijgen we wat lekkers anders doen wij het niet hoor.

  1. dat is knap Kyana dat jullie het toelaten, ik find het eng. Te spannnend gewoon ik kan daar niet tegen dat is het. Maar misschien kan jullie vrouw het gewoon goed en het lekkers helpt natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *