Wat je moet doen als je heel erg schrikt

schrikt

Deze week ben ik erg geschrokken  en misschien vindt u dat stom. Ik lag boven in de lage vensterbank te slapen en opeens kwam er keiharde regen tegen het raam. Daar schrok ik van.

Veilig

Nou zult u zeggen Bert dat is de natuur daar hoef je niet van te schrikken. Maar dan weet u niet hoe ik lag. Ik heb daar in die vensterbank een plek achter de gordijnen op een hele dikke handdoek. Het is een klein raam maar ik vind het groot want ik kan alles zien wat er achter ons huis gebeurt. ’s Nachts doen mensen vaak lichten aan dat vind ik leuk om naar te kijken. Volgens mij ziet niemand dat ik daar lig dus dat is ook veilig.

Opeens

Alleen toen lag ik daar, het werd ochtend dat zag ik aan het licht maar ik doezelde net lekker en toen opeens begon de regen. Keihard tegen het raam. Ik schrok helemaal wakker en ik was uit mijn doezel en ik voelde me bang.

Ik woon nou al jaren veilig hier maar dingen van vroeger inenen terugkomen, dat je niet meer goed weet wie je bent en hoe je leeft.  Mijn vrouw zegt, dat is een herbeleving van moeilijke gebeurtenissen van vroeger. Ik hoef het niet maar het gebeurt toch.

Bed

Als je bang bent dan is nadenken moeilijk. Ik wist ook niet goed wat ik moest doen. En toen weer wel wat ik hopte uit de vensterbank, liep naar het bed in de slaapkamer en miauwde zachtjes want harder lukte niet. Ze werd wakker. “Kom er maar gauw bij hoor,” zei ze en ze klopte op het bed, precies op mijn stuk. Ik sprong op het bed. Ze aaide me zachtjes. “Wat een rege, hè,” zei ze, “ik snap best dat je daarvan schrikt.” Ze aaide verder en ik geloof dat ik toen nog even heb geslapen.

Dus zo ontdekte ik wat je moet doen als je schrikt: knuffels gaan halen!!

18 thoughts on “Wat je moet doen als je heel erg schrikt

 1. Hallo Bert,

  Nou ik snapper het wel hoor dat je veel schrik had en zeker als het patsboem is en je wordt wakker gemaakt uit een fijne slaap. Ik was deze week en vrouwtje zelfs ook, zo erg geschrokken ik lag ook een heerlijk dutje te doen en ineens was er buiten een heel groot weerlicht, het leek wel een grote vuurbal en meteen een klap erachteraan. Ik ben helemaal niet bang van onweer maar dit vond ik vreselijk eng en ben toen maar ergens anders gaan zitten. Vrouwtje had een vermoeden dat hier ergens de lichtbal was ingeslagen. Het leek wel vuurwerk en ja daar ben ik erg bang van.
  Bert het klopt helemaal wat je schrijf doet, er is dan maar een manier om weer rustig in de kop te worden en is knuffels halen bij vrouwtje en zelf zo goed geholpen bij jouw dat je weer een slaap kon doen. Ik had ook heel veel knuffels gekregen en zachtjes een miauw gesprekje met vrouwtje had mij ook geholpen.
  Bert vrouwtje zegt dat ik moet stoppen, want ze gaat boodschappen doen en dan moet ik even gaat slapen. Jij een fijne dag met vrouwtje samen en knuffel van vrouwtje. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat is ook moeilijk geweest onweer dat op vuurwerk lijkt dat moet wel knalhard zijn geweest. Gelukkig dat je vrouw thuis was. Knuffels en een gesprekje dat helpt altijd zo goed ook al blijf je nog even bang je voelt je toch van binnen beter. Ik hoop dat er vandaag geen moeilijk onweer komt en dat je een fijne dag hebt, poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert,
  Dat is helemaal niet stom Bert. Het zit er bij jou nog steeds in dat je moet rennen als het begint te regenen. En als je wakker schrikt moet je dan heel snel nadenken waar je bent, en waar je heen moet rennen om droog te blijven. Pas dan dringt het tot je door dat dat niet meer hoeft, maar ja, dan ben je inmiddels al bang.
  Ik lag vorige week lekker naast mijn vrouw op bed toen het ’s nachts keihard begon te regenen. Alle bovenlichten (waar ’s nachts helemaal geen licht doorheen komt) stonden open, en de slaapkamer van mijn vrouw heeft een plat dak, dus dat gaf een heleboel kabaal.
  Mijn vrouw aaide me en zei “Kom maar hoor.”, en toen ben ik vlug bovenop haar gaan liggen, toen waren we allebei veilig.
  Fijn hè, om een veilig huis en een lieve vrouw te hebben!!
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo ja dat zijn superfijne woorden om te horen. Als ze kom maar hoor zegt dan weet je van binnen al dat het toch in orde is al voel je ook dat je bang bent in je lichaam. Ook eng dat je net lekker ligt en dat er dan zoveel kabaal komt daar zou iedereen van schrikken, poot van mij

 3. Lieve Bert,

  Oooooh mij jongen, wassie zo geschrokke van jou harde regen. Mij hart begrijp jou van jou herbelefing. Van vroeger. Dattie rieleks ben en er gebeur iets waarvan jij schrik. In jou kop ben jij dan in jou moeilijke situatie van vroeger. Dan ben jij bang Bert en het voel als echt maar jou bang zijn kom van vroeger. Oooh Bert jij weet dattie altijd bij mij eigen terech kan. Jij kan jou kop teege mij vacht legge en dattie dan diep van binne voel dattie veilig ben. En in jou nacht is jou vrouw altijd in jou huis. Jij heb het goed gedaan Bert, jij ben knuffels gaan haale en jij heb jou eigen nie verstop. Jij voel jou eigen toch veilig.
  Van me eigen schrik ik soms ook. Dan ren ik naar mij groote bed maar dan ga ik meestal onder mij bed zitte. Maar mij moeilijkste herinnering van mij eigen is dattie niks te eete krijg. Nu ben ik veilig, nu durf ik wel mij eigen te laate hoore. En ik krijg eete én knuffels en ik heb ook verkering. Dan hebbie het toch ver gebracht Bert….

  Liefs van jou Loesje en jij ben wel mij held….

  1. hoi lieve Loesje dat is lief dat ik altijd bij jou mag komen als er wat is, met mijn kop tegen jouw vacht voel ik me veilig en warm van binnen. Dingen van vroeger zijn moeilijk Loes dat heb jij dus met eten. Wat erg toch dat je vroeger honger had. Gelukkig kun je nou genoeg eten en extra en ik wil ook altijd mijn brokjes met je delen!! je Bertje

 4. Hoi Bert, dat is heel slim van je dat je naar je Vrouwke bent gelopen en op het grote bed bent gaan slapen want dat is super veilig en zeker met de allerbeste knuffels die je erbij ktijgt.
  Ik ga ook knuffels halen bij mijn Personeel als ik bang ben dat doet mij goed!

  Knuffel je vriendje Ollie

  1. hoi Ollie, dan doen we hetzelfde als we bang zijn! Wat fijn dat het bij jou ook werkt dan knuffelt je vrouw precies goed daar bof je dan mee. pootje van mij

 5. Ome bert. Asse ik bang ben dan kjijg ikke alleteit een dik sjtaartje.
  Vrouw sjeg dat hette net op een kerstboom leik.
  En dan plaag sje me er mee. Dat isse gmeen fjin ik

  1. Doorman, mijn mensen plagen me altijd met mijn kleine propellertje, als ik een dikke staart heb. Ik vind dat niet netjes. Maar je merkt als jonge kater al dat het gebrurt, Dorus.
   Een adfies dat ik je kan geven is : NIKS VAN AANTREKKEN!
   Lieve kopjes van je ome Bolle.

 6. Bert het is ook akelig als je schrikt!!!
  Gelukkig dat jou vrouw het begrijpt en een heerlijke knuffel geeft zodat jij kunt bekomen van de schrik en je veilig voelt!!

 7. Hoi Bert, ik vind het superstoer dat je naar je vrouw bent gegaan en hebt gemiauwd!
  Dan was je niet zoooo bang dat je helemaal niet meer kon denken, wwnt je hebt een oplossing bedacht.
  Harde geluiden vind ik ook altijd een beetje eng. Als het een hele tijd is wen ik wel aan, maar als het maar af en toe is schrik ik er van.
  Als je weet dat het regent is het niet meer zo grieselig, maar wls je het ineens tegen jouw raam hoort… brrrr, dat is eng.
  En soms kan je zomaar in vroeger zitten, Bert. Dat heb ik ook. Dat is helemaal niet fijn, maar soms gebeurt het toch. Dan heb je eventjes tijd nodig om weer te weten dat je nu veilig bent, bij je vrouw.
  Gelukkig maar dat je zo slim was om naar je vrouw te gaan, en gelukkig maar dat je nu lekker warm en droog binnen woont.
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, nou het voorbij is snap ik het niet meer goed. Waarom opeens iets van vroeger er weer is. En hoe ik dan toch snapte dat ik naar mijn vrouw moest. Maar ik weet dat vroeger wel voorbij is alleen is het niet weg. Gelukkig is het meestal hier en nu en dan kan ik rieleksen en me veilig voelen dat is extra belangrijk voor mij, kopje van Bertje

 8. Lieve Ome Bert. Wat erg dat u zo geschrokjes was. U heeft vjoeger natuurlijk veel meegemaakt op se straat en dat blijffe altijd een beetje in u sitte. Hier weten wij niet egjes wat bang zijn is, maar bv met onjesweer of se vuurwerk dan blijft ons vrouwtje rustig en doet net of alles normaal is. Met het vuurwerk gaat de tv iets harder en we krijgen dan extra knuffels. Raar maar omdat ze rustig is blijven wij ook rustig.

  1. ja daar hebben jullie gelijk in de straat dat was een heel moeilijk leven dat zit nog in me. Wat goed dat jullie vrouw zo rustig blijft dan voel je zelf ook dat het in orde is. Extra knuffels helpen mij ook altijd!!

Reacties zijn welkom