kater Bolle over: als je oogdruppels krijgt

oogdruppels

Een paar weken geleden ging mijn linkeroog ineens huilen. Alle tranen liepen er zomaar uit. Ook als ikzelf helemaal niet hoefde te huilen.

De tranen liepen over mijn wang en onderaan bleven ze zitten in een korstje. Ik had er geen last van en het deed ook geen pijn. Mijn vrouw maakte mijn oog steeds schoon met gekookt water. Pas als het water weer koud was, natuurlijk.

Naar de dokter

Mijn Molletje had dat huilen ook aan haar ogen. De dierendokter zei dat haar traanbuis was verstopt en dat dat niet erg was. Mijn Molletje was toen al oud en er hoefde niks aan gedaan te worden. Voor mij was ze soowiesoo de mooiste poezenvrouw, natuurlijk.
Mijn mensen dachten dat ik nu ook zoiets had en gingen niet meteen naar de dierendokter.
Maar na een tijdje leek het ze beter om toch even naar mijn oog te laten kijken.
Ik wilde niet mee, maar ik moest. Ik werd zo HOP in mijn reistas gezet, ondanks dat ik tegenspartelde.

Druppels

De dokter keek in mijn oog. Mijn oog zag er gezond uit. Daarna kreeg ik groene druppels in mijn oog, die moesten er weer uit via mijn neus.
Ik vond het niet fijn. Mijn ogen zijn van mij en ik wil geen groene ogen, en ook geen groene neus. Maar mijn neus werd pas na een hele tijd een beetje groen. Het meeste groen liep zo uit mijn oog op mijn wang.
Mijn mensen kregen druppels mee voor in mijn oog en toen konden we weer naar huis.

Hijg

Toen we thuiskwamen werd ik eigenlijk zomaar ineens vreselijk bang. Ik moest denken aan vroeger, toen ik altijd bang was. Bang voor mensen, die me pijn deden.
Ik bleef doodstil staan, en deed mijn mond open. Mijn tong viel er uit en ik deed een hijg. En dan weer stil, en dan weer een hijg, en dan weer stil.
Mijn mensen schrokken zich de tandjes, zegt mijn man. Mijn vrouw belde de dierendokter en mijn man bleef bij mij. Ik bleef steeds een pufgeluid maken en verstopte me in de tuin.
De dierendokter zei dat het niet van de druppels kon komen maar dat het van de hitte was of van angst. Ik bleef meer dan een half uur hijgen, daar in de struiken.
De hele dag heb ik geslapen want ik was supermoe.
In de avond kwam mijn vrouw naar me toe, aaide me en pakte mijn hoofd. Ze was zenuwachtig, dat merkte ik meteen. Ze probeerde me die druppels in mijn oog te doen! Dat lukte niet, maar ze probeerde het tóch nog een keer.

Buiten

oogdruppelsDie avond ben ik niet naar binnen gegaan. Ik bleef buiten in mijn huisje. Pas in de nacht ben ik weer eventjes naar binnen gegaan.
De volgende dag regende het en ik bleef buiten. In mijn huisje. De hele dag.
Ik wilde niet eten, alleen een heel klein beetje. Als mijn vrouw kwam deed ik net of ik haar niet zag. Ik was verdrietig en voelde me verraden. Ik dacht dat ik haar kon vertrouwen en toch maakte ze me bang. Dat snapte ik niet. Ik zou haar nooit bang maken.
Mijn vrouw kwam steeds naar me toe en zei sorry. Na een tijdje huilde ze. Net als ik, maar dan met twee ogen. Als mijn man kwam gaf ik hem snel een kopje. Toen het helemaal donker was kwam hij me halen en nam me mee naar binnen. Ik bleef binnen slapen, maar in mijn eentje op mijn kurk.
We waren alledrie in de war en verdrietig en bang. Allemaal door die stomme druppels.

Weer rustig

Bert had intussen op zijn feesboek om adfies gevraagd, voor mijn oogdruppels.  Dat vond ik supergeweldig, en mijn mensen ook. Dan weet je dat je echt een goede vriend hebt.
Er kwamen allerlei adfiesen, die heel handig waren. Maar mijn mensen durfden het niet meer. Mijn vrouw was bang dat ik helemaal niet meer binnen zou komen als ik nog meer druppels kreeg. Dat ik dan met twee gezonde ogen weer buiten zou gaan leven, net als vroeger.
Dus hebben mijn mensen vijf dagen gewacht. Zodat we alledrie weer rustig konden worden. Ik heb ekstraveel kusjes en knuffels gekregen en ook nog allerlei lekkere sneks. Ik heb zelf ook ekstraveel kusjes gegeven en was helemaal blij dat alles weer gewoon was.

Beter

Maandag heeft mijn vrouw de dierendokter gebeld om te zeggen dat het niet lukte met de druppels en dat ze het niet meer wilde doen omdat ik zo bang werd. Nu krijg ik gelukkig geen druppels meer in mijn oog.
Elke dag kamt mijn vrouw me heel uitgebreid op mijn grasveld. Soms lijkt het dan net of ik een druppel in mijn oog voel. Af en toe verdenk ik mijn vrouw dat ze stiekem iets doet, maar ze zegt van niet.
Gek hè, en toch is mijn oog al weer wat beter.

Extra: mevrouw Bolle wil wat zeggen

Nu even een klein stukje van de vrouw van Bol. Alleen voor mensen, niet voor katten!
De dierenartsassistente zei dat we Bol van achteren moesten benaderen, zodat hij ons niet zag aankomen met de druppels.
Nu ga ik hem heel uitgebreid aaien, of hem borstelen. Ik laat hem zien dat ik niks in mijn handen heb. Het flesje oogdruppels heb ik in mijn broekzak. Als Bol na een tijdje lekker ontspannen is ga ik achter hem zitten, trek ik zijn hoofd iets naar achteren en doe van bovenaf een druppel in zijn oog. Dit is tot nu toe steeds gelukt en zijn oog ziet er beter uit.
Het gaat zo snel dat hij niet precies doorheeft wat er gebeurt, en hij ziet niet dat ik het doe.
Zo lang als het goed blijft gaan blijf ik dit volhouden. Daarna kan Bols’ man het nog proberen.
Als hij weer bang wordt is het meteen afgelopen met druppelen.
Zo bang als hij vorige week was, dat willen we alle drie niet nog een keer.

23 thoughts on “kater Bolle over: als je oogdruppels krijgt

 1. Oooh Bolle,

  mij hart is nu van mij slag, assie dit lees breek jij ergens in jou binnenste. Dattie zó bang was….
  Jij ben mij vriend, dan wil jij niet dattie zo bang ben…
  Van me eigen en van mij Bert weet ik hoe moeiluk het is assie bang ben. Assie jou eigen niet meer veilig voel. Offie nou iets aan jou oog heb of jij heb het niet, assie zomaar in jou tas mee moet naar jou dierendokter dan ben jij in jou sjok. Al jou veilig zijn ben jij kwijt, oooh Bolle mij hart voel het.
  En dattie geen druppel in jou oog wil, van me eigen ken ik niemand die ze druppel in ze oog wil. En dattie bij jou dierendokter jou groene oog heb , mij hart leef met jou mee. Maar jij ben wel flink gewees en sterk. Jij ben wel mee gegaan in jou tas. Mij vrouw doe het ook weleens Bolle. Dattie mij eigen in ze tas zet en dattie dan mee moet. Ik vind er niks aan…
  Maar dattie zo moes hijge…
  Bolle jij was in jou sjok. Jij was misschien in jou hieperfentilazie van jou bang zijn.
  Gelukkig doe jou vrouw jou nou elke dag kamme. Van me eigen vind ik kamme fijn. Dan bennie weer veilig Bolle en jij voel het in jou hart. Veilig zijn is belangrijk. Voor jou eigen jou aller belangrijkste gefoel. Dat kan jij meer, anders durf jij straks niks meer.
  Maar mij eigen wil ook zegge, jou vrouw en jou menseman heb het wel goed bedoel Bolle. Dat voel mij hart. Mij vrouw zeg dattie met jou en jou mense meeleef. Zij maak mij oog ook schoon en zij zeg dattie weet hoe moeilijk het is. Van me eigen wil ik nooit druppels Bolle, maar kamme vind ik fijn. Dattie helemaal rieleks ben….
  Bolle van mij vrouw en mij eigen en van ons allemaal wil wij zegge dattie heel veel sterkte krijg voor jou oog. Maar ook dattie jou eigen weer ben. Dat is belangrijk want dan kan jij jou weereld weer aan.
  En mij vrouw zeg dat jou mense het goed gedaan heb. Nou van me eigen ga ik dan maar onder mij groote bed zitte, assie straks ineens planne heb
  Beloofie mij dattie goed voor jou eigen zorg en dattie nog meer beter ga zijn,

  Liefs voor jou vrouw en jou menseman van mij vrouw en mij famielie en voor jou eigen. Van mij krijgie mij zachte kopjes

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, dank je wel voor je lieve woorden. Dat helpt, dan voel ik steun en mijn mensen ook. Dat is belangrijk als je bang bent. Want als je bang bent voel je je heel klein en helemaal alleen.
   Ik denk wel dat ik begrijp dat mijn mensen het goed bedoelden, maar ik vind het moeilijk als ik iets MOET. Daar word ik bang van. Van vroeger is dat nog. En ik weet wel dat het nu niet meer vroeger is, maar soms voelt het ineens zo. Net als Bert had met die regen. Of wat jij hebt, met eten.
   Gelukkig is alles nu weer goed, mijn mensen en ik zijn weer de beste vrienden. We zijn weer een famielie. En dan heb ik ook nog zulke lieve vrienden en vriendinnen van de blog! Zeker weten bedoel ik dan ook jou, Loes!
   Daar bof ik maar mee, en daar wordt mijn hart blij van. Want ik vind liefde het allerbelangrijkste op de wereld. Toen ik dacht dat mijn vrouw me ekspres bangmaakte en niet meer van me hield, wilde ik geeneens meer eten. Zo verdrietig was ik.
   Nu ben ik weer vrolijk en eet weer gewoon en lig lekker in het zonnetje te slapen.
   Mijn mensen zeggen: we zien wel hoe het met je oog gaat. Dat vind ik fijn, dat we samen beslissen hoe of wat.
   Loes, je bent een supervriendin! Als je ooit een keer bang bent hoop ik dat ik je ook zo goed kan helpen als jij mij hebt geholpen. Maar het allermeest hoop ik dat we nooit meer bang hoeven te zijn, dat niemand meer bang hoeft te zijn!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes voor jou, en je vrouw, en je broer en je zus. En van mijn mensen liefs voor jullie allevier.

 2. Lieve Ome Bolle. Ik vind het niet leuk dat u zo bang. Want bang zijn is niet leuk. Gelukkig heeft u lief personeel en weet u dat u niet bang hoeft te zijn. Kammen is fijn , hier kamt ons vrouwtje soms maar meestal is het borstelen dat is fijn. Dan zegt ze ik ga jullie extra poetsen. En natuurlijk een snek die is belangrijk. Hier vinden wij onze oren schoonmaken niet leuk. Wij hebben heel veel oorsmeer en dat moet eruit. We zien het flesje en dan is het van nee hè, maar er liggen ook sneks. En na dat onze oren schoon zijn krijgen we een snek als beloning extra knuffels en dan is het niet meer zo erg. Ik denk niet dat u vrouw personeel u druppels geeft hoor. Want dan zou het toch weten . Ik ben blij dat het beter gaat met u oog en van mij en ons allemaal een dikke knuffel. En u natuurlijk een extra kopje van mij. Ik ben heel trots op u.

  1. Dag lieve slimme krullenbol, gelukkig dat je zegt dat ik geen druppels krijg van mijn vrouw, als ze me kamt. Want ik wil geen druppels meer. Ik kan het me haast ook niet voorstellen dat ze dat doet.
   Wat zijn jullie allemaal dapper, zo met jullie oren. Krijg je dan druppels in je oren? Dat lijkt me kriebelen. Mijn mensen kennen een kat die dat ook heeft, en die moet ook druppels.
   Kammen en borstelen is zeker weten fijn. Ik ga er altijd goed voor liggen, en dan moet mijn man of vrouw een hand naar me uitsteken. Als mijn mensen mij kammen was ik die hand. Zo hoort dat, vind ik. Alleen mijn staart, die wil ik niet gekamd hebben.
   En sneks zijn belangrijk, die horen er bij.
   Ik ben superblij met alle goede vrienden en vriendinnen van de blog! En dank je wel dat je trots op me bent. Daar ben ik trots op!!
   Heel veel lieve kopjes voor jou lieve kleinegrote Kyana, en ook voor je famielie en je vrouw, van je Ome Bolle.

 3. Ohhh Bolle, wat een akelige ervaring voor jou!!! Kan me voorstellen dat je helemaal uit je doen was!!!
  Ook voor je man en vrouw was dit natuurlijk niet leuk.
  Gelukkig dat alles nu opgelost is en je oogje ook weer beter wordt!!!

  1. Hoi Moby, Panda, Izzy, Tica, Belle, Panda en mevrouw Ceciel, we vonden het alledrie helemaal niet fijn, die druppels.
   En zeker weten dat ik blij ben dat alles nu weer goed is. Mijn oog is nog niet helemaal beter, maar ik hoef niet meer de hele tijd heel veel te huilen. En ik ben niet meer bang, want dat wil ik niet. En mijn mensen ook niet.
   Maar ik ben superblij met de goede vrienden en vriendinnen van de blog, dat is heel biesonder!
   Lieve kopjes voor jullie allemaal van Bolle.

 4. Ooh oompie bolle. Ikke fjin het sjo sjielig voor uwes datte uwes sko lasjt hat fan uwes oogie.
  Ikke moese forige maand ook mesiesjijntjes sjlik doen foor mijn hoesie.
  Sjoms hoesse ikke nog, dus frauw gjaat bel doen daarofer.
  Bent uwes niet meer bjang nu fjoor uwes mensen?

  1. Dag grote jongensstuiterbal, moest jij je meediesijnen in je mond krijgen? Of kon je ze opeten? Als je mensen met zo’n spuitje in je bekkie moeten, dat is helemaal niet fijn!
   Ik hoop dat je snel niet meer hoeft te hoessen, Door. Je zit toch niet stiekum siegaaretjes te rooken? Laat je weten wat de dokter zegt, als je vrouw haar belt?
   Mijn oog is nog niet helemaal beter, maar ik hoef niet meer de hele tijd tranen met tuiten te huilen (zo zeggen mensen dat, gek hè). En ik ben weer vrienden met mijn mensen. Gelukkig maar.
   Maar ik moet soms wel een beetje huilen omdat we hier zulke goede vrienden en vriendinnen zijn, en omdat ik de oom ben van een stoere krullenbol en een prachtige stuiterkater! Daar word ik helemaal blij van!
   Heel veel kopjes en neusjes van je ome Bolle.

 5. Lieve Bolle, wat erg dat je zo bang was. Maar wij snappen het wel hoor, soms moeten we spugen als we van de witte jas komen, van de stress zegt onze vrouw dan. En druppels in je oog lijkt ons ook helemaal niet fijn. Oliver krijgt ook medicijnen voor zijn nieren, maar dat zijn druppels over zijn eten, en hij vindt het gelukkig niet vies. Bikkel moet medicijnen voor zijn astma, die doet onze vrouw in iets lekkers en nu vindt hij het ook niet meer erg. Alleen Bas is nog moeilijk, de pilletjes die hij krijgt omdat hij zo slecht eet, zijn een tijdje niet meer te krijgen en nu maakt de witte jas een drankje voor hem, maar die wil Bas niet innemen, ook niet met wat lekkers, vrouw probeerde het van de week met een spuitje rechtstreeks in zijn bekje, maar Bas stribbelde tegen, en nu wordt hij ook weer bang als onze vrouw dicht bij hem komt. Onze vrouw laat het nu ook maar even rusten maar het is wel belangrijk dat Bas goed eet natuurlijk. Kammen en borstelen vinden wij ook fijn, daarna krijgen we altijd een snek en knuffies. Goed dat het toch wat beter gaat met je oog Bolle en dat je niet meer zo bang bent, want bang zijn is niet fijn. Ga je vandaag weer op onderzoek in je tuin? Wij maken er weer een lekkere rustdag van.
  Knuffies van Bas,Bjarne, Oliver,Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Dag lieve vijf, oooo wat erg dat jullie soms moeten spugen als je bij de dokter bent geweest. Dat snap ik heel goed, maar ik vind het wel verdrietig. Mijn mensen zeggen altijd dat de dokter me beter maakt, maar ik vind mezelf prima zoals ik ben. Maar gelukkig zijn mijn mensen en ik nu gewoon weer vrienden!
   Mijn Molletje en Beer kregen ook meediesijnen door hun eten, net als Oliver en Bikkel. Dat ging meestal prima, zeggen mijn mensen. Hoeft Bikkel geen puffertje? Dat lijkt me ook best eng, zo’n ding voor je gezicht.
   En wat vervelend Bas, dat je nu iets krijgt wat je vies vindt. Zo’n spuitje in je mond zou ik ook niet willen. Bas, heb je wel eens beebievoeding gegeten, voor mensenbeebies? Dat vinden veel katten ook lekker.
   Het is moeilijk als je iets moet wat je niet wilt, dat snap ik helemaal. GroteBeer heeft een keer een heel klein ieneimienie beetje VaaLieUm voor mensrn gekregen bij de dierendokter, toen hij niet wilde eten, en toen lustte hij ineens wel zijn eten!
   Ik ben heel blij met alle lieve vrienden en vriendinnen van de blog! Dan ben je niet alleen en dat is fijn.
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel en Oliver, eel veel lieve knuffies terug vanuit mijn tuin, en geniet maar van jullie rustdag! Ook voor jullie vrouw veel lieve kopjes natuurlijk!

 6. Oh lieve Bolle,
  Wat erg dat je zo bang was en verdrietig!
  Maar volgens mij waren jouw mensen net zo bang en verdrietig. Want ze willen niet dat jouw oog pijn gaat doen, of erger gaat tranen, maar ze willen je ook niet bang maken.
  Wat fijn dat je zo gekamd wordt in de tuin, als je dan wat voelt in je oog is het misschien wel een traan van blijdschap dat je geen druppels meer krijgt!!!! En je oog wordt dan gewoon van blijdschap weer een beetje beter. ik zou niet weten wat het anders zou moeten zijn!
  Mijn voorganger Mischa had een keer oorontsteking, en moest druppels in zijn oor. Mijn vrouw probeerde dat te doen als hij sliep. Nou…eh..ze kon tien keer naast hem gaan zitten zonder flesje in haar hand, hij sliep gewoon door. Maar als ze rustig naast hem ging zitten met een flesje, dan stond hij op en was hij vertrokken!!
  Mischa vond het heerlijk om z’n mandje mee te rijden op de scootmobiel van mijn vrouw, en die goeie sukkel liet zich twee keer per dag meenemen naar de dierenartsassistente, die dan een druppel in zijn oor deed. Zo is het toch nog goed gekomen. Bij mij zou dat niet lukken, ik zit al onder het bed, of onder de bank als mijn vrouw naar het vervoersmandje kijkt gewoon voor de zekerheid, net als Loesje.
  Bolle, pas je goed op jezelf en je mensen?! Het schijnt morgen weer te gaan regenen, dus als je dan een druppel in je oog voelt, niet bang zijn, het is gewoon een regendruppel.
  Heel veel lieve troost en beterschapskopjes voor jouw en je mensen, ook namens mijn vrouw, van Vlo.

  1. Dag lieve Vlo, het zou best kunnen dat ik een traan van blijdschap voel als mijn vrouw me kamt. Ook omdat ik zoveel lieve vrienden en vriendinnen heb op de blog. Dan weet je dat je niet alleen bent, en dat is fijn. Want als ik bang ben voel ik me superalleen en zo klein als een muisje.
   Wat Mischa deed, dat had Popje ook. Dan lag hij op zijn rug zachtjes te snurken in zijn mandje, en dan zei mijn man tegen mijn vrouw zonder naar Pop te kijken “Zullen we zometeen zijn zalf doen?” En dan stond Pop op, en rende naar buiten.Dat komt omdat wij katten ekstreem slim zijn, denk ik.
   Ik heb ook nieuw haarbalspul, en wat mijn mensen ook doen: ik wil het niet. Mijn vrouw heeft het zelfs op mijn poot gesmeerd, maar dat heb ik aan het gras afgeveegd.
   Ik hoef niet meer heel veel te huilen met mijn oog, maar nog wel een beetje. Komt allemaal goed, zegt mijn vrouw.
   Dank je wel voor je troost en je beterschapswensen Vlo! En ook voor je vrouw heel veel dankjewels. En heel veel lieve kopjes voor jullie allebei, van Bolle. En ook van mijn mensen!

   1. Oh Bolle, vind jij dat haarbalspul ook zo vies? Ik krijg nu lactulose over mijn eten. die dierenarts zei dat dat ook kon. Ze zei; “Koop maar gewoon bij de drogist voor mensen, het is precies hetzelfde en als hij het dan niet lust, ben je niet zoveel geld kwijt.”
    De eerste dag kreeg ik 1 ml over een beetje goermetmoes, en ik nam het niet. De tweede dag vond ik het opeens superlekker. Ik mag 3 ml, maar mijn vrouw is bang dat ik het dan niet meer neem, en het helpt al goed, ik ga veel vaker op de bak.
    Mijn voorganger David kreeg van de dierenarts ook pasta op z’n poot. Hij lustte het niet, en liet het gewoon zitten. De dierenarts zei dat hij het toch wel op zou likken, mijn vrouw zei “Wedden van niet!!” Twee dagen later kwam de dierenarts koffie drinken (het was een vriend van Opa), en hij zag David liggen met een keikarde
    klodder op z’n poot. “Zie je nou wel.” zei mijn vrouw, en toen heeft ze het er maar afgewassen 🙂 ! David was te lui om het er zelf af te halen, het was een viespeuk zei mijn vrouw.
    Slim dat jij het aan het gras hebt afgeveegd.
    Mijn vrouw verwacht van mij trouwens ook dat ik dat spul over een poosje weer laat staan hoor, zoiets heeft ze al vaker met me meegemaakt.
    Het komt vast goed hoor, met je oog, net zoals je vrouw zegt. Je bent een sterke kater!
    Mijn vrouw is net thuis van kattenvriendjes voeren. Ik rook er drie van de vijf, de andere twee waren zeker buiten.
    Ik ben blij dat mijn vrouw nooit op vakantie gaat!!!
    Heel veel kopjes van Vlo.

    1. Vlo, wat superstoer van David! Dan ziet de dierendokter dat David het echt zeker weten NIET eet!
     Ik heb nu Kat-a-Lax. Maar zelfs als er maar een minibeetje in mijn eten zit laat ik het meteen staan. Misschien lust ik ook wel lactulose? Ik spuug nu soms hele siegaaren uit. Zo noemen mijn mensen dat.
     En je hebt helemaal gelijk dat je dat spul over een tijdje gewoon weer laat staan als je het niet meer lust. Daar ben je kat voor, tenslotte.
     Ik kreeg vanmiddag iets te eten dat ik al een hele tijd niet meer had gegeten, en ik heb zitten smullen! Terwijl ik het een maand geleden niet meer at. Maar nieuwe dingen zijn vaak lekker, vind ik.
     Wat goed dat je kon ruiken hoeveel katten je vrouw heeft gevoerd. Dan heb je een superneus.
     En ik ben ook heel blij dat mijn mensen niet op vakantie gaan, ik zou er niks aan vinden.
     Lieve kopjes terug van Bolle.

     1. Brrr Kat-A-LAX, je hebt gelijk hoor, lust ik ook niet. Mijn vrouw heeft alle pastaas uitgeprobeerd, maar ik lustte er niet één van.
      Als je vrouw toch om onduidelijke redenen 🙂 de dierenarts moet bellen, kan ze vragen van de lactulose. Veronica heeft het flesje van het Kruidvat hier bekeken, en er zit precies dezelfde konsentraatsie (of zoiets) in als van de dierenarts. Mijn dierenarts zei dus zelf dat mijn vrouw het maar bij de drogist moest kopen. 1 tot 3 ml per dag, en we zijn vrijwel even zwaar denk ik. Ik eet het nu al 3 weken over een beetje voer. Wees maar blij dat je de siegaaren uitspuugt, ik heb in de 5 jaar dat ik hier nu woon maar één keer een haarbal gespuugd. Voor de rest gaat het bij mij allemaal door m’n darmen. Niet best als het daar vast komt te zitten. David heeft het een keer gehad, hij kreeg daarna zalmolie over z’n eten. Als de lactulose niet lukt, lust je dat misschien wel. Mijn vrouw vindt het stinken zegt ze.
      Ik kreeg laatst ook brokjes die ik een hele tijd geleden niet meer lustte, nu vind ik ze voorlopig weer heel lekker, gek is dat toch.
      Kopjes van Vlo.

 7. Hallo vriend Bolle,

  O wat heb jij veel beleefd zeg , een ziekjes oog, dan in de reistas hopla en naar de dierendokter, wat een angst krijg je dan en dan miauweren we het nog maar niet over dat rare groene spul in je oog. Je zou haast de Hulk Bolle zijn geworden zeg. Oei en dan weer die grote angst en niet vertrouwen van jou lieve vrouw en man, wat een verdriet zeg. Alle angst en wantrouwen was weer helemaal terug van vroeger. Maar ikke ben heel blij dat je niet bent weggegaan bij jouw lieve mensen en je tuin, maar ik zou het wel begrijpen. Alles van vroeger komt zo snel ik je koppie. Ja niet alleen jij maar ook jouw mensen hadden veel verdriet, want ja dat oog moet wel weer beter worden hoor, andere wordt het moeilijker als je de controle over je landgoed en schuurtje moet gaan doen. Gelukkig gaat het nu beter met je en ik weet wel zeker dat het komt door al die liefdevolle aaien en kam en borstelbeurten die jij steeds krijgt. Bolle als je weer eens naar de dierendokter moet dan miauw je ze maar dat ze geen druppels hoeven te geven maar een fijne kam en borstel, want dat is een wonder medicijn. Ga ik ook miauw vragen als ik medicijnen moet, want ik vind borstelen een super moment van de dag, vanmorgen weer een heerlijke borstel/knuffel beurt gehad. Vrouwtje zegt al hebben we het nog zo druk, dit blijven we doen hoor.

  Nou Bolle vandaag gaat vrouwtje beginnen met de verhuisdozen vol te maken met onze spullen. We gaan nu voor heel veel maanden op een bungalowpark wonen tot vrouwtje een super fijn huis heeft gevonden voor ons. 6 Sept. gaan we naar het tijdelijke huis en de verhuis meneer brengt daar alle spullen die we nodig hebben voor ongeveer 7 maanden daar na toe en de andere spullen van ons doet hij in reuze grote kisten en bewaard hij voor ons in een hele grote opslag bij hem thuis. Ja het wordt nu nog veel meer drukjes voor vrouwtje maar ik ga haar heel goed mee helpen als opzichter. Kijk maar bij Bert hoe ik dat ga doen. Mocht het zijn dat ik maar een klein schrijfje kan doen of ik ben er even niet, dan hebben we het heel drukjes en we komen eggies weer met veel schrijfjes terug. Maar vrouwtje zegt dat ze wel iedere keer probeert mij een schrijf te laten doen. Want jullie moeten toch ook op de hoogte blijven van mijn avonturen.

  Nu moet ik stoppen want vrouwtje roept al waar de opzichter blijft.

  Bolle laat je veel behandelen met je super borstel en kam medicijn en zorg goed voor je oog, laat ons wel weten hoe het ermee gaat hoor, want wij zijn net zo goed bezorgd om jou als jij altijd voor de andere bent.
  Fijne dag in je tuin en ik moet je veel knuffels sturen van vrouwtje.
  Poot en kopje van je grote vriend opzichter Jip

  1. Dag lieve Jip en mevrouw Jip,
   Dat gaat een groot avontuur worden voor jou en je vrouwtje!! Verhuizen is best spannend, en twee keer verhuizen nog spannender, maar jullie krijgen er vast een prachtig huisje voor terug!
   Mijn vrouw en ik kijken iedere dag op Berts feestboekpagina naar jouw foto’s Jip, en we zagen dat je ook een mooi wit staartpuntje hebt, en je raadt het vast al…net als Stiefel.
   Mijn vrouw heeft een winkel gevonden in Veenendaal waar ze piepkleine hoedjes verkopen. Ze krijgen daar regelmatig nieuwe modellen binnen, dus mijn vrouw gaat steeds even kijken of er ook een Gelaarste Kat Hoed komt. Als het lukt, laten we het weten.
   Heel veel sterkte met de verhuizing. Let je wel een beetje op dat je vrouwtje en jij niet te veel achter elkaar doen?! Wel rust nemen hoor.
   Heel veel lieve zachte kopjes voor jullie allebei van Vlo, en een knuffel voor jou en groetjes voor je vrouwtje van mijn vrouw.

   1. Hallo Vlo, dank je wel hoor voor jouw schrijf.
    Ik heb vrouwtje al veel meegeholpen vanmorgen, nu heeft vrouwtje even knabbel pauze en ga ik een dutje doen, want opzichter zijn is een druk baantje.
    Wat lief van jouw vrouwtje dat ze op zoek is voor een hoedje voor mij, dan wordt ik een echte Gelaarsde Kat Jip.
    Zo nu ga ik een dutje doen en vrouwtje weer verder met inpakken.
    Knuffel voor jou en je vrouwtje van mijn vrouwtje en voor jou een poot en kopje van je grote vriend Jip

  2. Dag lieve opzichter Jip, wat spannend allemaal! Maar ik weet zeker dat jij een goede opzichter bent. Mijn mensen noemden Popje ook altijd de opzichter, want die ging altijd ’s nachtd kijken in huizen waar verbouwd werd. Hij heeft de halve buurt hier helepen renoveren, zeggen mijn mensen.
   Kijk maar hoe het lukt met schrijven Jip. Je werk is nu belangrijker, en we vergeten je zeker weten niet!
   Let je ook op dat je vrouw wel soms rust neemt, samen met jou? Dat ze jou goed kamt en borstelt, en dat jij haar gezicht eventjes vasthoudt? Want rust is net zo belangrijk als inpakken en opzichter zijn! Gelukkig dat je vrouw zegt dat je elke dag eventjes gekamd wordt.
   O en Jip, dat had ik wel gewild dat ik de Hulk was geworden! Dan was ik wel op teevee geweest, denk ik. Gelukkig ben ik nu niet meer bang en zijn mijn mensen en ik weer de beste vriendjes. En dan heb ik ook nog alle vrienden en vriendinnen van de blog! Dan ben je rijker dan met alle geld of alle brokjes van de wereld, dat vinden mijn mensen ook.
   Jip, ik doen aan je denken. Want je hebt een ver-ant-woor-de-lij-ke basn gekregrn. Maar je kunt het! Als iemand het kan, dan ben jij het!
   Het zal best wel spannend zijn, als je verhuist, en misschien soms wel eventjes eng, maar denk dan maar aan iedereen van de blog. Want wij denken aan jou, en dan moet alles goed komen. En de lieve sterren van jou en je vrouw, die verhuizen gewoon mee.
   Mijn mensen en ik doen voor jullie duimen Jip en mevrouw Jip! Dwt jullie een mooie buffalo krijgen en dat alles lukt met inpakken. En dat er ook nog wat dozen overblijven voor jou, Jip!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes voor jou en je vrouw van je grote vriend Bolle, en van mijn mensen heel veel lieve groetjes!

   1. Hallo Bolle ,
    Hier ben ik nog eventjes. Ik heb al goed meegeholpen en ik heb het goed gekeurd wat vrouwtje al klaar heeft. Ik heb al een door ingepikt en leve de lol er mee. Nu maar hopen dat ik de doos mag houden en anders moet vrouwtje daar maar de spulletjes in doen voor voor onze tijdelijke Buffelo heb ik gemiauwd.
    Dank je wel voor jullie steun en ik zal proberen goed op vrouwtje te passen, en ook zorgen voor mijn eigen dat ik veel knufjes en zo krijg.
    Zo nu ga ik een dutje doen van de vermoeienissen en vrouwtje moet maar even verder zonder de hulp van haar Opzichter Jip.
    Knuf van vrouwtje en poot van je grote vriend Jip

 8. Hoi lieve Jip, ook nog even een meel van mij. Ik zag dat ik allemaal foute letters had gemaakt in mijn vorige meel. Ik hoop dat je me toch kon begrijpen.
  Ik denk dat het als opzichter belangrijk is dat je goed slaapt, want het is een zware baan. Onze Pop werkte vooral in de nacht als opzichter, en dan sliep hij overdag veel. Maar ik denk dat het voor je vrouw makkelijker is als jij overdag werkt, en in de nacht slaapt. En tussendoor ook wat dutjes doet natuurlijk. Anders kun je je niet konzentreeren.
  Goed dat je al een doos hebt uitgezocht! Die heb je wel verdiend na het inpakken en goedkeuren.
  Veel lieve kopjes en sukses met je werk, ook voor je lieve vrouwtje, van je grote vriend Bolle.
  Pee Es: ik vind het biesonder dat ik nu een echte opzichterkat ken, die in een buffelo gaat wonen!

 9. Hoi Bolle pffffff wat een gedoe met je druppels, nu gaat het gelukkig beter met je!
  Dat godoe aan je lijf dat wil je toch niet de hele tijd.
  Gewoon lekker kunnen relaxen dat is wat wij katten en poezen willen !

  Knuffel Ollie

  1. Hoi lieve Ollie, ja zeker weten pffffff! Ik vind er niks aan, die druppels in mijn oog. Ik vond het ook niet fijn dat mijn vrouw mijn oog schoonmaakte, maar dat ging nog.
   Je hebt helemaal gelijk dat wij als kattenjongens en kattenmeisjes gewoon lekker wiilen rieleksen, en dan niet allerlei gedoe met druppels. Ik laat je reaksie meteen even aan mijn mensen lezen, dan weten ze dat ook.
   Ik vond het wel super om te merken dat ik zoveel vrienden en vriendinnen heb die wilden helpen!
   Muchos abrazos de Bolle (dat is Spaans! Mijn vrouw heeft me daar mee geholpen. Spreek je nog een beetje spaans, Ollie? Voor de zekerheid zeg ik het ook in het nederlands: veel knufrels van Bolle).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *