Waarom ik van de krant wilde eten (filmpje)

Ik had de hele tijd zitten wachten op mijn wiekentsnek en eindelijk ging ze naar de keuken. Toen ze het bordje voor me neerzette, wist ik het meteen. Foute boel.

Bord

Nou moet ik zeggen dat als je samenwoont je dingen voor elkaar doet en laat. Dat is gewoon zo.  Zij houdt van borden en die moeten bloemen hebben en goud en al die dingen meer. Is een vrouwendingetje. Mij maakt het niet uit.

Nou ja, ik kreeg een keer soep in een bord met gaten toen dacht ik wel waar is ze mee bezig. Dat is gelukkig maar één keer gebeurd. Verder eet ik van het bord dat ze neerzet. Ik een snek, zij dat bord, ik zeg win-win. Maar zondag voelde ik: nee.

Oer

Er kwam weer zo’n bordje en daar lag een zalm kauwstaaf op. Lekker spul. Had ik al een hele tijd niet gehad. Dus ik voelde meteen trek. Ik keek naar het bord. Eten kon niet.

Kauwstaaf is voor het oer in de katerman. Zo erfaar ik dat. Je tanden ergens in en dan flink kauwen en dan voelen dat je wat kunt. Met soep heb ik dat gefoel niet. Met kauwstaaf wel. Kauwstaaf eet je van de krant, dat weet iedereen. Zij ook. Waarom dan toch een bordje met bloempjes en goud? Serieus, vrouwen snap ik soms niet.
Zo kon ik het toch niet eten.

Krant

Gelukkig snapte ze me best snel. Ze ging naar de keuken en haalde daar een krant. Die legde ze op het tapijt en toen kreeg ik de staaf stukje voor stukje, precies zoals ik het graag heb. En serieus, het was een superlekkere wiekentsnek.

Alleen toen ik het bijna op had, kwam toch weer even dat bordje. Waarom, denk je dan als huiskater, waarom? Ik at niet. Ze gaf het laatste stukje gewoon op de krant.

Het leven kan zo gemakkelijk zijn, maar dan moet je het niet moeilijk maken.

24 thoughts on “Waarom ik van de krant wilde eten (filmpje)

 1. Hai Bert,

  Gelukkig daar je het uiteindelijk wel op de krant kreeg. Lekker oer doen. Ik wilde gisteren zelf m’n wiekentsnek pakken uit de kast. Dacht, dat kan ik best zelf… Nou, ik werd mooi terug op de grond gezet. Gelukkig kreeg ik de snek wel nog.

  Poot van Minnie

  1. hoi Minnie, je kreeg vast de snek omdat je het probeerde dus als beloning omdat je je best deed. Sprong je zomaar in de kast? Ik durf geeneens op het aanrecht te springen.

 2. Ikke hoorde uwes sjmak doen oompie bert. Mijn frauw sjegge dat ikke ook sjmak.
  Nou ja!! Ikke hep nooit een sjtaafie gehad. Ikke ga het ook fjaag doen. En dan wil ikke het ook fanne kjantje

  1. Smakken hoort als je lekker eet Door, dan eet je nog lekkerder vanzelf. Dus gewoon blijven doen je vrouw bedoelt het vast poosietief. Ik hoop dat je ook een staafje krijgt maar dan moet je eerst stevige tanden hebben.

 3. Ome Bert, een lekkere kauwsnek. Die zijn lekker . Hier krijgen we ze ook maar wat doet ze dan ze breekt hem in stukjes. Erg hoor want er zijn er hier die willen een hele denk die proberen ze te pakken en dan komt de vinger en pakt ze de sneks weer af. Nee horen we dan dat is te groot en moeten we wachten tot de sneks in stukjes gaat. En dan is ze streng hoor. Ze weet precies wie er gehad heeft en wie niet. En als we allemaal hebben gehad dan krijgen we weer een stukje net zolang tot iedereen een hele snek heeft gehad. Zo zegt ze is het eerlijk en krijgt iedereen hetzelfde en als we naar de dierenarts moeten is het extra snek als we klaar zijn.Dat is dan wel weer cool

  1. eerlijk is eigenlijk best goed ook al lijkt het moeilijk. Dan weet je dat je niet je best hoeft te doen voor je snek en dat je genoeg krijgt dat is toch ook wel fijn. Een extra snek na de dokter is wel superfijn!!

 4. Hoi Bert,
  Jij bent een kater met prinsiepus, en zo hoort het ook!
  Ik voor mij persoonlijk voor me eigen zelf zou met dat bord geen moeite hebben hoor, kauwstaaf is kauwstaaf, en die krijg ik vanwege m’n dieet bijna nooit, dus ik zou het opgegeten hebben, hoewel de krant natuurlijk beter is.
  Toen jij zo lekker zat te kraken en te smakken, zat ik met m’n neus tegen het beeldscherm. Gelukkig zag mijn vrouw dat, en kreeg ik ook wat lekkers op m’n favoriete papieren zak.
  Toch vinden mijn vrouw en ik dat gedoe met die borden van je vrouw wel spannend, want we zijn iedere keer benieuwd of er een bordje komt wat we nog niet gezien hebben 🙂 !!
  Prettige dag Bert, en op naar de volgende wiekentsnek!
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, dat van die bordjes is een vrouwendingetje ik doe er niet aan mee behalve als ik van het bordje eet, dat vindt zij dan weer leuk. Gaaf dat jij nou ook een ekstra snek hebt gehregen dat is een goed begin van de dag. poot van mij

 5. Hallo Bert,
  Even een klein schrijfje want vrouwtje moet weg.
  Wat heb jjij mooi laten zien dat vrouwtje voor jouw hele mooie bordjes heeft om van te eten. Heel gezellig jij eet dan altijd tussen de bloemetjes. Maar dat jij je staafje daar niet van eet kan ikke wel bedenken hoor. Dar staafje is oer eten en moet voor jou van de krant. goed dat je dat duidelijk hebt gemaakt aan vrouwtje. Ik krijg ook lekkere staafjes, maar het is dan voor mij 3 X per dag een stukje, want vrouwtje doet hier mijn pilletje in.
  Sorry Bert, vrouwtje moet nu eggies weg, ze gaat naar het tijdelijke huis kijken en een poot tekening zetten onder het huurcontract. Ja dat mag ze natuurlijk niet mis lopen want het heeft heel wat moeite gekost om hier aan te komen. Fijne dag en knuf van vrouwtje. Kopje en poot van je grote vriend de opzichter Jip

  1. wat een spannende tijd Jip en wat super dat je toch nog even op de compjuuter mag je hebt het nou ekstra druk en je vrouw ook. Wat knap dat je vrouw een nieuw huis heeft gevonden, je weet nou al dat je er veilig bent anders nam ze het niet. En je snapt het helemaal van de kauwstaaf!! poot van je vriend Bert

 6. Ooh Bert,

  assie jou zie snekke wil jij voor jou altijd jou wiekent. Jij geef jou goede foorbeeld van jou snek. Jij voel oer assie jou snek van jou krant eet. Van me eigen eet ik nooit van mij krant. Ik ga mij vrouw wel fraage Bert. Van de snek.
  Van me eigen lus ik ook kauwstaave, mij ene tand eet alles. En jij heb ook mooie bordjes Bert maar assie oer wil zijn kan jij beter van jou krant eete.
  En jij heb toch maniere en jij heb beschaafing.
  Van mij hart ben ik trots op jou,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje van de krant eten is voor het gefoel maar dat is persoonlijk dus misschien is het niks voor je. Ik vind netjes eten belangrijk maar oergevoelenes ook dus dan is het soms moeilijk. Maar met de kauwstaaf wist ik het meteen. Ik find je lief Loes. je Bertje

 7. Hoi Bert,
  Ik snap dat best, dat je liever van de krant wil eten. Mijn Tijger eet zijn kauwstaaf het liefste in de tunnel, dat vind ie spannend even goed zoeken of hij wel alle stukjes kan vinden. Maar Tijger moet nu verplicht uit mijn hand eten, want hij is erg ziek geweest en toen moest ie van de dierendokter een kraag om. Hij krijgt nu iedere keer als hij sondevoeding gehad heeft, dat is vloeibaar eten via een slangetje een paar stukjes kauwstaaf. Dat ie het zo goed verdraagt. Och Bertje mijn Tijger was toch zo ziek, ik wist me geen raad en toen moest ik denken aan Katrientje en de babykat, die over de regenboogbrug gegaan waren. Ik kon zelf gewoon niet eten van de zenuwen. Gelukkig gaat het weer een stuk beter en kan hij weer lekker genieten van de kauwstaaf.

  Liefs van het vrouwtje van Tijger en een pootje van Tijger zelf

  1. hoi Tijger en vrouw van Tijger, wat moeilijk om zo ziek te zijn, dan voel je je slap en gespannen tegelijk. En dat van die zenuwen snap ik heel goed. Wat fijndat het nou weer wat beter gaat, dat komt ook vast door de goede verzorging!! zacht kopje van mij

   1. Dag Tijger en mevrouw Tijger,
    Heel veel sterkte en beterschap, en ik hoop dat je vlug weer lekker gewoon kan eten!
    Lief beterschapskopje, ook namens mijn vrouw, van Vlo.

  2. Hoi Tijger en zijn vrouw, ik doe duimen dat Tijger snel weer helemaal beter is en dat jullie dan samen lekker alles kunnen eten wat jullie willen!
   Lieve kopjes van Bolle.

   1. Dank jullie wel voor de goede wensen, Tijger zou zelf ook antwoorden, maar hij zit even op de uitkijk, dat er niemand zijn tuin in komt nu.

  3. Beste vrouw van tijger.
   Ik ben blij te lezen dat het weer goed gaat met de kat.
   Ook ik had toen moeite met eten toen katrien en poppy zo ziek waren. Eigenlijk een normale reactie. Ik bleef het liefst ook thuis. Veilig bij hun.
   Je moet, nu hij weer gezonder gaat worden, het echt proberen achter je te laten. Ik weet… heel makkelijk gezegd. Ik kreeg dat ook steeds te horen. Ook van mijn dierenarts. Het heeft ruim een maand geduurd, en nu hebben we zoiets van oke… we houden fip in ons achterhoofd maar ik weiger het iedere dag te denken.
   Dorusje gaat nu goed en we genieten van dat boendertje 😸😸
   Liefs
   Anita

   1. Lieve Dorus en vrouwtje Anita. Dat snap ik hoor dat het lang duurt voor je zoiets achter je kan laten. Gelukkig zie ik mijn Tijgertje weer helemaal zichzelf worden en dat helpt echt, dat ie weer ondeugend gaat worden. Die stomme kap zit nu nog in de weg en dan blijft ie weer vast zitten. Zodra die sonde eruit us, dan heb ik weer rust, dan wordt het weer normaal. Blijft toch heel bijzonder dat zo’n kat zoveel plaats inneemt in je hart. 😘😘

 8. Hoi Bert, dat is een goed idee van jou, die krant. Dan schuift je eten niet zo heen en weer de hele tijd.
  Ik zag dat jij zo’n staaf ook in stukjes wilt hebben, net als ik. De eerste keer legde mijn vrouw de staaf gewoon voor me neer. En ik snapte niet wat het was. Het rook wel heel lekket, maar het leek me niet iets dat je kon eten. Nu doet ze hem in stukjes. Alleen krijg ik er bijna nooit eentje!
  Met die bordjes is dat hier hetzelfde. Mijn man doet mijn eten gewoon in mijn kom die vooraan staat in de kast, maar mijn vrouw heeft allerlei bakjes en bordjes gekocht voor mij, die ZIJ dan zo leuk vindt. Ben ik net gewend aan het ene bordje, krijg ik weer een andere. Mijn vrouw vindt dezelfde bordjes mooi als jouw vrouw. Maar ik krijg ook wel eens van die beebie-bordjes, met hele kinderachtige plaatjes er op.
  Dan haal ik uit prootest mijn natvoer van het bordje af, en eet het van de vloerbedekking!
  Veel mensenmannen vind ik eng, maar sommige mensenvrouwen kunnen dan weer heel vreemd zijn.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat had ik ook dat die staaf gewoon neergelegd werd. Daar kan ik niks mee. Zoiets raars. Dus toen kwam het in stukjes. Ik snap het helemaal wat je zeg t van die bordjes uit mezelf hoef ik niks met een gouden rand en bloempjes. Beebiebordje lijken me helemaal niks. Gelukkig is je man normaal. kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *