kater Dorus over: hoe en wat

DoorHajooo iedejeen.  Sjoms denk ikke hoe het kan dat ikke hier bjen koom woon. Hepput sjo moet sjein of hep iets een pootje gejolpen?

Mein bjoertje

Jullie weet… ikke benne op een boererij geboor. Saam met mein bjoertje Poppy. Datte isse nu al 7 week geleede datte ik daar wegging. Alleen werd mein bjoertje sjiek en moese hij weggaan.
Ikke mis hem niet eggie, ikke sjpeel en eet eggiewaar heel gjoet. Alleen sjie ik toe en af mein frauw natte oogies kreig. En dan denk ik fjint sje me niet lief? Dan kjeik ik haar aan en dan sjeg ze datte sje Poppy sjo mist.
Maar sje hep mei tog?
Sje seg ook datte ik foorgoet ajjeen hier bjijf ommedat sje bang is dat ik een ander friendje kan besmet. En sje wil niet nog een kitten wegbreng doen.

Uitjeleg

Nauw fjaag ikke me af hoe ikke hier kwam.
Hep Oma Katrien gejolpen?
Ik sjal uitjeleg doen.
Ikke ben een sjtuntelaar. Ikke kjetter steeds van de bank af. Of asse ik ren fjegeet ik te jemmen. En boems… ik kjnal er tegenaan.
Ik hoor stjeets van mijn mensen dat Oma Katrien ook zoon sjtuntel was. Alleen win ikke het.
Hep Oma Katrien mei naar hun toegebjag? Besjtaat sjowiets? Offe is ut toefal?

Wat raar isse

Weet jullie wat raar isse? Ikke lig ook altijd op desjelfte plek oppe bank waar Oma Katrien sjiep. Maar ik hep niet haar lekkere wolletjedeke. Frauw sjeg dat dat van Oma Katrien bjijft.
Maak mei nies uit hoor. Ook sjit ik vaak oppe vennestebank. Maar mein mensen moet nu de onnerste raampjes jappen ommedat er pootafdjukjes fan mei op sjtaan.
Sje legte daar een kjeer een fjiesdeekuntje neer. Ommedat Oma Katrien dat sjo fijn von daar.Toen keek ik se aan en weigde daar op te gaan sjitten. Toen sjugte frauw en haalte het weer weg. Nauw gaan alle fjiesdekens naar hut asjiel.

Sjo zijn

Ikke hep ook geen mandje binne. Ommedat ik sje sjtom fin. Ook datte wau Oma Katrien niet.
Frauw hat een kartonne doosj met soon fjiesdeken er in neergesjet in de wonekaamur. Maar njee hoor, ikke wil hjet eg nie. Isse het dus toefjal of moese het sjo zijn?

Nau… ditte wasse het weer fjoor dees week.
Ikke sjuit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

16 thoughts on “kater Dorus over: hoe en wat

 1. Hallo Lieve Doortje,

  Ik weet wel zeker dat Oma Katrientje jouw vrouw en man naar jou en Popy hebben gestuurd. Lieve Poy werd helaas al snel een mooie ster en die is nu bij oma Katrientje en zij hebben daar boven bij de wolken dolle pret op de brommert en ze waken heel goed over jou. Jij wordt een hele grote stoere jongen hoor.
  Och Door dat jij niet van mandjes en dekentjes houd geeft niks, de bank en het tapijt is ook fijn om te slapen en wie weet vind jij het over lange tijd wel fijn. Dus vrouw kan ze eigenlijk best nog bewaren in dat kamertje wat vaak verboden is voor jou. Ik vond mandjes en dekentjes in het begin ook niet zo fijn maar nu ben ik er dol op hoor.

  Veel plezier met je muizen en toppie voor jou dat je vrouw en man vakantie hebben dan is het reuze gezellig.
  geniet van jou week en ome Jip moet weer aan zijn huistaken gaan beginnen. Ja als jij groot bent vind jij dat ook fijn om mee te helpen. Knuffel van vrouwtje en grote poot en kopje van je Ome Jip

  1. Hajoo ome jip.
   Dus uwe denk ook datte ik gjestuur ben door oma katrien.
   Frauw sjeg steeds datte ik sjo op haar lijk. Ikke klets ook eggiewaar heel fjeel.
   Ikke mjerk er ook heel feel dat mijn mensjen fjakanzie heb. Ik krijge opeens fjeel laatur mein eetuh. Erg he? Fanmorgen pas omme half van je 7. Sjooo ik hat honger!! Ikke sjat al te knabbelen. Maar ikke wauw nateten 😸
   Pootje terug ome jip. 🐾🐾

 2. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat heb je een mooi blog geschreven. Mijn vrouwtje zegt altijd dat toeval bestaat niet. Dat we worden gestuurd door een hogere macht. Vrouwtje noemt dat God.
  Ik denk zelf dat oma Katrientje je het één en ander influistert. Zoals waar het fijn liggen is. En dat je ’s morgens al heel vroeg om het eten moet miauwen.
  Jouw vrouwtje (En ook man) missen popy. En daar zijn ze verdrietig om. Ze zijn ook stapelgek met jou en jouw kunstjes.
  Dorus je hebt jouw gouden mandje gevonden. Oma Katrientje fluistert jou wel in hoe jij je personeel moet opvoeden.
  Veel plezier in huize van Eeuwijk
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en mijn vrouwtje.

  1. Dusse uwes sjeg ook datte ik gestjuurt benne?
   Ooh raar sjeg, want ikke hep nooit hoort dat ik naar mijn mensen moesj gjaan. Frauw sjeg alleen datte het raar is djat ik sjo op oma katrien lijk, ikke hep haar nooit gjekent.
   Pootje fan mei 🐾🐾

   1. Ja, dat is wel raar. Misschien is het een stem die we niet kunnen horen die ons stuurt . Ja, dat zal het wel zijn. Ik denk dat oma Katrientje je lieve en stoute streken influistert.
    Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

 3. Oooh mij beebieDoor,

  hier is jou MammaLoesje…
  Van me eigen weet ik zeeker dattie ben gestuur door mij hartjesdinnetje, jou oma prinses Katrientje. Ooh kleine, groote jongen jij zal nooit weete hoefeel gefoelens mij eigen heb voor mij hartjesdinnetje. Zij was sool en zij was biesonder. Jij lijk op mij dinnetje, jou oma. Mij eigen hoor het assie praat ook al bennie nog jong. Offie in ze geene sit Door.
  Mij eigen weet ook jij ben mij leevestaak van mij hart. Dan is het anders dan mij verkering Bert. Mij Bert is mij liefde van mij leeve assie verkering heb. Mij hart voel jij maak mij hart kompleet en mij dinnetje heb erfoor gezorg. Er is meer tusse mij prinses ze heemel en jou aarde BeebieDoor. Voor jou eigen is dat MammaLoesje.
  Dattie dat nooit fergeet. En dattie nooit ze slechte woord zeg ofer jou oma Katrientje. Zij heb jou gevonde en zij heb jou gesonde. Het is spierueel, jij zal het laater wel begrijpe…

  Lieve jongen, MammaLoesje zorg foor jou eigen. Jou oma heb het so gewil….

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Ooh mammaloes. Ikke sjal nooit sjegt praat oof oma katrien. Want asse sjij mei stuurt hept dan isse sjij de beste poes ter weerelt weest.
   Ikke sjag haar naam oppe arm fan fjauw. En fjauw sjei dat poppy sjijn naam er fandaag bij komme. Maar she sei ook datte mijn naam er niet bij kjom.
   Dus uwes sjeg ook al datte ik stjuurt ben. Sjo raar, want ik heppe nooit hoort datte ik hier naar toe moes.
   Asse ik eerdaags bij uwe kjom sjape moet uwes alles furtel doen oof oma hoor. Ikke hau uwes. Koes koes liefe mammaloes 😽😽🐾🐾

 4. Lieve Door,
  Het heeft zo moeten zijn dat jij en Popey bij jullie man en vrouw terecht zijn gekomen. Het waarom is moeilijk te verklaren. Zeker zal oma Katrien daarbij een handje hebben geholpen alleen weten we niet precies hoe ze dat gedaan heeft!!!
  Het is een gevoel, je hart wordt helemaal warm en je denkt
  “dat zijn ze die ik graag wil hebben”
  Jullie hebben aantrekkingskracht naar elkaar!!! Jullie vinden elkaar leuk!!!!
  Heel verdrietig is het dat Popey maar zo kort bij jullie is geweest maar hij zal zeker nu bij oma Katrien achterop de brommert rond crossen en samen maken ze de boel onveilig!!!!
  Zeker missen man en vrouw hun nog en laten ze ook nog wel een traantje voor hun maar onthou dat ze heel veel van jou houden en van al je capriolen genieten!!!
  En jij Door, geniet en hou van je man en vrouw want beter als bij hun kun je het niet hebben!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!
  😽😽😽😽😽😽😽😽

  1. Mijn mensen sjegge datte sje heel blij met mij sjijn. Behalve asse ik tauwt ben. Want ik spjing weer vjoor ze tiefie hihihi.
   En dan hore ik DORUS!!! offe sjoms boris boef. NOU JA!!
   Maar sje sjegge allebei datte se heeeeel bjij mette mij sjijn 😸

 5. Dag lieve Dorus,
  Natuurlijk ben jij gestuurd door Oma Katrien. Die heeft van over de regenboogbrug goed gekeken wie er bij jouw mensen past. Net zoals Tim van mevrouw Bert Bert heeft aangewezen, dat kon ze zien omdat ze allebei wat aan hun oor hadden.
  Dat jouw mensen nog verdriet hebben om Pop, ligt helemaal niet aan jou hoor! Ik woon hier al 5 jaar, en soms heeft mijn vrouw nog tranen in haar ogen omdat ze één van mijn voorgangers mist. Dan begint ze me opeens heel hard te knuffelen, en zegt dat ze zo blij is dat ik er ben, en dat ik zo’n goede vriend en opvolger ben. Dus…, als je vrouw weer eens tranen heeft, moet je haar maar vlug kopjes geven, of iets geks doen, dan moet ze vanzelf lachen, en wedden dat ze je dan gaat knuffelen?!
  Misschien moet je vrouw toch maar een paar vliesdekentjes bewaren, zoals Ome Jip al zei. Toen Broddel hier kwam moest hij ook niets van dekentjes hebben, later waren alle dekentjes in huis van hem.
  Ik ben ook een boerderijkitten geweest. Ik lig ook nooit in dozen of mandjes hoor. Ik heb alleen een schaapkleedje met een klein randje, daar slaap ik wel veel op.
  Ik ben niet echt een schootkater, ik lig wel op schoot, maar nooit lang. Wat mijn vrouw wel vreemd vind is, dat als ze op het kleine bankje gaat zitten, ik meteen rechts naast haar klim, en tegen haar aan ga liggen. Dat deden mijn voorgangers David, Poncke en Broddel ook altijd, precies zo.
  Jij bent nu de Opperkater van jou mensen, dus pas maar goed op ze. En net als van Oma Kartien, Pop en alle voorgangers houden ze net zoveel van jou. Jullie hebben geboft met elkaar!!!
  Zacht kopje, ook voor jouw mensen van Vlo.

  1. Hoi fjo. Ooh jij denke hette ook. Ikke fin het sjonde dat ikke nooit oma katrien gekent hep. Maar ikke weet wel ajjes hoor.
   Ikke doe heel feel dinge utselft sjeg frauw. En datte sje dat gjappig fin 😸
   Pootjes tewug 🐾🐾

 6. Ik denk dat Oma Katrien jouw al haar schurkenstreken gaat leren, en die moet MammaLoes jou dan weer afleren 🙂 . En Oma Katrien en Pop maar lachen daar aan de andere kant van de Regenboogbrug!!
  Dikke kop van Vlo.

 7. Dag grotekleine Dorus, het zou zeker kunnen dat je oma Katrientje jou gestuurd heeft! Mijn vrouw denkt dat onze Pop en Beer mij hebben gestuurd, om mijn mensen en mijn Molletje te troosten. En ik kan daar niks over zeggen, want als sterren je iets vertellen is dat heel biesonder en alleen voor jouzelf.
  Ik denk dat je oma Katrientje jouw mensen heeft ingefluisterd dat er twee katjes waren die graag een huis wilden, en dat het dringend was. En dan is het een grapje geweest van je oma dat jullie eerst twee meisjes waren maar eigenlijk twee jongens!
  Je broertje Pop heeft een paar weken een famielie gekend, en liefde, en jij wordt een grote jongenskater bij je mensen. Zo had je oma dat gedacht, denk ik. Want stel je voor dat je broertje nooit een huis had gekend, en jij ook niet? Dat zou heel verdrietig zijn.
  En nu heb je mensen, MammaLoesje, allemaal ooms en tantes van de blog, een sterrenoma en een sterrenbroertje. Wat een hoop famielie!
  Als je vrouw natte ogen heeft, is dat omdat ze je oma en je broertje mist. Niet omdat jij iets fout doet. Geef haar maar snel een dikke knuffel als je dat ziet, dat helpt een beetje.
  Je krijgt van je ome Bolle heel veel kopjes en pootjes, en doe maar goed stuiteren!

  1. Ooh.. dusse jij benne ook gestjuur? Hep jij dan ies ghoort?
   Ooh hihihi… ik weete nog dat sje dagte datte we meisies waaruh. Maar we bleke kjnikkurs te hep 😹😹 en mammaloes was eve in sjok. IN SJOK.
   Ooh ik hep meegafeel ooms en tantes. Ikke wisse dat niet eens!! Maar de lieffeste is mijn mammaloesje hoor. Maar soms isse sje sjtreng, wante ikke wil sjoms geemen en dan sjegge sje nee. Errug he?
   Stuiteren isse leuk 😸😸 poink poink poink
   Totte de folg keer ome bolle 🐾🐾

   1. Tuurlijk is MammaLoesje de liefste, want dat is je Mamma!!
    Dat heeft je oma misschien wel allemaal zo geregeld, omdat ze wist dat jij een stuiterbal bent die van geemen houdt. En dan heb je de allerbeste mamma nodig die er is, en dat is MammaLoesje, samen met je mensen. Ja, en die moeten soms streng zijn.
    Maar dan heb je je ooms en tantes die je af en toe wat kattenkwaad kunnen leren, zo hoort dat!
    Pootjes en kopjes van je ome Bolle.

 8. Lief neeefffiieee Dorus. Ik benne er bjijna sekers van dat voor mij was ze Tante Katrientje er iets mee te maakjes heeft. Mijn vrouwtje segt toeval bestaat niet en dat er iets is dat wij niet begjijp.
  Ikke denkjes niet dat Tante Katrientje had gewild dat Poppy veel te vroeg en 🌟 werd, maar dat heeft de natuur sedjaan. Vrouwtje zegt de natuur is hard en niet te begrijpen. Maar geloof mij Tante Katrientje sjorgt sjoed voor hem. Lievvveee neeefieeeee Dorus jij sjoeft nooit bangs te sjijn dat ze jou niet lief vind hoors. Sje sjijn besjorgd en sje pjobeer jou soede opvoedings geef. En sjoof mij wij allemaal sjouden van jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *