Waarom ik op de kale vensterbank lig

vensterbank

Deze zon is het fijnste. Gewoon lekker warm dat ik er gewoon in kan liggen. Ik krijg vaak de vraag waarom ik op de kale vensterbank lig. Dat zal ik uitleggen.

Liggen

Thuis heb ik veel kussens en dekentjes om op te liggen. Ik heb ook een doos. ’s Nachts lig ik graag in de vensterbank boven die is klein en laag en dan kan ik zien wat er achter ons huis gebeurt. Daar lig ik op een dikke handdoek. Maar deze vensterbank heb ik liever kaal, serieus waar.

Anders

Deze vensterbank is anders dan die boven. Deze is langer en hoger. Dat hoge daar gaat het om. Ik heb er een keer een dekentje gehad en toen wilde ik niet meer in de vensterbank want ik vertrouwde het niet. Eerder kreeg ik een mandje, superfijn hoor, tot ik er zomaar uit rolde en toen wist ik van binnen zeker dat ik nooit meer een mandje wilde en dat hoeft van thuis ook niet. Zulke erfaringen maken me voorzichtig. Je weet nooit.

Kijk als ik boven uit de vensterbank rol dan ben ik bijna meteen op de overloop. Die kan ik gemakkelijk zien als ik lig. Dus dat snap ik. Het is een pootlengte diep. Dus dichtbij.

Maar de vensterbank boven die is gewoon hoog. En ik wil voelen waar ik lig dus niks met dekentjes of kussens die kunnen schuiven en waar blijf je dan als je slaapt dus dat is eng.

Kaal

Dus daarom lig ik op de kale vensterbank. Dan voel ik me veilig. Want ik snap waar ik lig en onder me gaat niks schuiven. Plus het is ook nog eens zo dat ik helemaal niet bot over vel ben dus ik heb altijd wat van mijn eigen lichaam om op te liggen. En ik lig lekker, anders ga ik wel op mijn kussen liggen of in mijn doos of op mijn kruk waar fleecedekens liggen.

Dat wilde ik even uitleggen.

15 thoughts on “Waarom ik op de kale vensterbank lig

 1. Hallo Bert,

  Zo vrouwtje was weer eens voor de verandering heel vroeg uit bed en dus kan ik jou mooi even een schrijf doen.
  Wat het is om binnen op een vensterbank te liggen weet ik niet, want die hebben we niet , Ja toen ik bij andere mensen woonde tot mijn eerste jaar daar, zat ik ook op zo’n domme schuine buiten vensterbank, Niet voor de lol maar om te smeken of ik binnen mocht wat nooit is gelukt. Hier lig ik op de grond voor het raam en mijn klim en speelmeubel staat voor het raam en ja ik kan ook heel ver kijken. Is ook nodig hoor als je controle van buiten gaat doen. Ik heb aan vrouwtje gevraagd of ik in ons nieuwe huis een vensterbank krijg, maar dat weet ze niet want alle huisjes die ze tot nu toe gezien heeft hadden geen vensterbanken. Gisteren is ze in een huis geweest waar boven vensterbanken zijn en een op de overloop van wel een halve meter breed. Nou dat zou gaaf zijn voor mij. Bert ik moet gewoon afwachten zegt vrouwtje en het belangrijkste is dat ik een grote ren en buitenverblijf ga krijgen.Bert ik vind wel van een vensterbank heel belangrijk dat die niet te smal is, want dan lig je zo op de grond en er mag niks of een klein beetje spullen van vrouwtje op staan. Dit heb ik haar al laten weten zodat ze daar rekening mee gaat houden met het huizen kijken, Ja ik heb ook een poot daarin hoor, wij wonen samen en het huis wordt dan ook van ons samen.

  Zo nu stop ik weer en gaat vrouwtje zo weer werken en ik mijn huistaken doen. Morgen gaan we weer verder met inpakken.

  Fijne dag Bert en knufjes van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip folgens mij gaat je vrouw iets heel fijns uitkiezen voor jullie samen maar ja dat duurt even voordat ze iets heeft. Dat buitenverblijf lijkt me heel spannend en ook fijn want dan ben je buiten en toch veilig binnen dus dat is goed. Ik hoop dat je het inpakken niet eng vindt want het is thuis dan toch heel anders, poot van je vriend Bert

  2. Dag Jip,
   Wat spannend zeg, huis met of zonder vensterbank!
   Een deel van mijn voorgangers hebben een tijd in een huis zonder vensterbank in de huiskamer gewoond. Daarvoor woonden ze in een huis met brede vensterbanken, dus ze vonden het helemaal niets!
   Toen hebben mijn Opa, Oma en mijn vrouw voor een deel van het raam een plank op grote vierkante stenen neergelegd, boven het rooster in grond waar de warmte uitkwam. Ze vonden het super!!! Ze lagen lekker warm, en konden goed naar buiten kijken.
   Later verhuisden ze naar het huis waar ik nu woon, en daar zijn gelukkig wel vensterbanken, heerlijk!!
   Veel succes met het zoeken naar een geschikt huisje voor jullie allebei, en oh Jip, die ren, wat spannend!!!
   Groetjes voor je vrouwtje en een knuffel voor jou van mijn vrouw, en kopjes voor jullie allebei van Vlo.

 2. Ja Bert, de vensterbank kaal is zeker fijn! Dan voel je tenminste hoe je ligt. Ik heb twee vensterbanken, eentje voor die is wat hoger en eentje achter, die is wat lager. Bij allebei kan ik slapen of liggend naar buiten kijken voor de controle. En er zijn balken in huis om overheen te paraderen. Dan voel ik me net een circuspoes 🙂

  1. hoi Minnie nou volgens mij ben je zeker weten een circuspoes dat je over die balken durft en het nog leuk vindt ook nog, dat zou ik veel te moeilijk vinden, ik lig het liefste, daar ben ik heel eerlijk over.

 3. Hoi Bert,
  Je hebt weer helemaal gelijk hoor, je moet weten wat er onder je poten is, dat je stevig staat, zit of ligt. Ik heb allemaal kale vensterbanken, Alleen de vensterbank in de huiskamer is voor mijn voorgangers breder gemaakt. Daar stond in het midden altijd een doos, waar ze in konden liggen, en in een hoek een grote bak met water. Ikke ben geen dozenjongen, dus nu ligt in het midden een soort schaapmatje, met een klein opstaand randje van een centimeter hoog. daar lig ik vaak in of eigenlijk meer op. Maar als ik vensterbankwacht heb, dan zit of lig ik ernaast, want ik mag dan natuurlijk niet in slaap vallen.
  Fijne dag Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo een schaapmatje lijkt me best fijn liggen. Ik heb ergens een dekentje van schaap geloof ik. Dan kon ik heel goed rieleksen en jij dus ook. Goed dat je blijft opletten bij vensterbankwacht want thuis moet het wel veilig zijn en blijven. poot van mij

 4. Bert dat was een duidelijke uitleg!!!
  We snappen het helemaal!!
  Onze vrouw heeft het ook gelezen dus die gladde dekentjes zijn van die vensterbank verdwenen!!!!

  1. Ik hoop dat jullie dan ook rustiger liggen. Op feesboek zeiden mensen soms dat ik zielig op het kale lag nou daar zit dus een verhaal achter.

 5. Hoi Bert, Bikkel en Bjarne liggen ook graag op de vensterbank, wij hebben er wel een zacht kussentje op liggen. Onze vrouw heeft die er op vastgeplakt of zoiets, dus ze kunnen er niet af vallen. Als de zon schijnt is het heerlijk om daarop te liggen en te slapen. Als we de boel in de gaten moeten houden zitten we naast de kussentjes, want dan moet we goed opletten en heen en weer lopen om alles goed te kunnen zien. Onze vrouw is een beetje ziek geweest en nu nog aan het herstellen dus we hebben een paar dagen niet kunnen schrijven op de blog. We hebben wel goed voor haar gezorgd hoor, gelukkig gaat het nu weer wat beter. Knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. hoi Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, wat fijn dat jullie vrouw opknapt en dat jullie nou weer compjutertijd hebben. Dan is het leven weer wat gewoner. Goed dat jullie voor haar gezorgd hebben dat scheelt heel erg veel. Ik snap presies dat jullie naast het kussen zitten anders val je misschien toch in slaap en dan kun je geeneens meer opletten. pootje van mij

   1. Dank je wel, lieve Bolle, het gaat al weer wat beter met onze vrouw. Maar ze is nog wat zwakjes. Wij zijn nu ekstra lief voor haar en dat helpt echt. Gr en knuffies van ons allemaal

 6. Hoi Bert, je hebt het heel goed uitgelegd. Ik wil ook geen kussens of dekens in de vensterbank.
  Mijn Molletje had een plat kussen, en dat was vastgeplakt. Dus ze kon niet met het kussen van de vensterbank vallen. Beer zat altijd aan de andere kant van de vensterbank, en hij had geen kussentje. Maar als Mol er nog niet was ging hij altijd snel op haar kussen liggen. Toen heeft mijn vrouw presies hetzelfde kussen voor hem neergelegd, aan zijn kant. Maar dat wilde Beer niet! Hij heeft twee weken lang naast het kussen gelegen, heel klein opgevouwen, tot mijn vrouw het begreep. Beer vond dat aan zijn kant geen kussen hoorde te liggen, ook al was dat misschien wel fijner.
  Ik lig zelf het liefst gewoon met mijn eigen lijf op het hout. Zeker als in de winter de verwarming aan is, dan word ik helemaal gestoofd. Heerlijk is dat!
  Als je één keer ergens uit of af bent gevallen, dan doe je het nooit meer. Dat snap ik helemaal.
  Vroeger was hier in mijn tuin een brede plank op het hek gemaakt, voor katten die van het achuurtje afsprongen. Na heel veel jaren is Otje, een kater die hier vlakbij woonde, een keer gevallen toen de plank brak. Mijn man heeft een nieuwe plank gemaakt. Maar niemand wilde hem meer gebruiken. Dat is omdat wij katten superslim zijn!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik zou ook niet meer over die plank willen, als je toch weet dat Otje eraf viel. Dat is het een verkeerde plank. Dat soort dingen komen gewoon heel precies net als ja dan nee kussens. Beer had daar een mening over en die snap ik. Overal kussens hoeft nou ook weer niet, als je een eigen plek zonder hebt dan kan het niet met en omgekeerd ook, dat vond Molletje misschien ook wel. Ik heb hier geen hout dat lijkt me superfijn liggen zoals je het vertelt. kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *