Loesje vertelt assie foorlichting ga geeve… 

voorlichting

Misschien heb U het ook wel gezien van u eigen, mij beebie Dorus is mij groote jonge aan het worde. Assie effe nie kijk dan is jou beebie jou puuber. Dan hebbie ze sikspek en willie ze eigen scheere.

Opfoede

Als mammaLoesje hebbie daar niks ofer te zegge. Jij kan probeere mee te groeie maar van me eigen groei ik liever in mij breedte. Wattie wel moet doen is jou beebie volge. Dat jij weet waar jou beebie mee beezig is van ze eigen. Opfoede is jou leevestaak ook al hebbie er misschien nie altijd zin in.
Assie jou beebie nie volg, dan kan jij saame uit elkaar groeie. Dan raak jou beebie ontspoor en dan ga jou beebie nooit meer naar jou eigen luistere. Ook nie al hebbie nog soiets belangrijks te vertelle.

Versorge

Opfoede begin met versorge van jou beebie maar jou taak ferander steeds. En jij heb jou ferantwoordelukheid, dat jou beebie netjes opgroei. Als MammaLoesje volg ik mij beebie Dorus op ze Feesboek. Jij wil toch weete wat jou jonge uitspook. Dan bennie trots maar soms schrik jij zo dat jou ene tand bijna jou proteesie word. U weet van me eigen kan ik niet met mij bek vol met mij tande zitte. Assie maar één tand heb kan jij daar alleen maar van droome assie schrik.

Afanzes

Vorige week schrok mij eigen zo, toen heb ik eerst mij 8 garnaale en mij 7 stukke zallum weggewerkt. Jij weet toch niet wat jij zie als jou beebie op ze feesboek afanzes maak naar ze kitten die net kom kijke. Ook al hebbie nog zoveel mooie krullie in ze vacht. Jij wil nie dat jou jonge ze groote oore laat hange om achter ze andere kitten aan te gaan. Maar kan jij het foorkoome? Kan jij het ferbiede? Van me eigen ben ik op mij strijkplank gaan ligge want die stond er nog van mij vorige week. Toen kreeg mij hart wel meer rust.
Jij voel jij moet jou konfrontazie met jou beebie aan gaan. Jij moet jou beebie dinge gaan vertelle waarvan jij hoop dattie die nooit hoef te vertelle. Jij moet jou beebie foor gaan lichte. Maar wat ga jij foor lichte?

Hij stuur hartjes

voorlichtingVan me eigen ben ik mij nette poes. Soms doe ik schrokke als mij begeerte groot is. Dan kan ik mij eigen niet beheerse. Soms vlieg mij tonijn dan al mij kante op, maar assie jou vrouw goed opfoed dan blijf jou omgeefing schoon. Verder ben ik bescheide en foorsichtig. U zal mij eigen nooit zien als mij fam fataal. Mij Bert zou van ze schrik nooit meer van ze vensterbank afkoome. Dat wil jij niet assie verkering heb, jij wil saame lief zijn.
Mij beebie Dorus scharrel stiekem met ze andere beebiekitten. Hij stuur hartjes en hij voer iets in ze schil, mij hart is nie gek. Dan moet jij jou jonge foorbereide op jou groote, oferweldigende buiteweereld. Waar alle ferleidinge op jou loer ligge.
Mij zoon groei neutraal op van ze gember, dan is liefde oferal. Maak mij niks uit offie thuiskom met ze krulliepoes of met ze stoere katerkrul. Gember is jou kleine stukje van jou eigen, maar het bepaal wel wie jij ben. Dan kan jij het beste open staan voor liefde in jou breedste zin van jou woord. Dan doe jij als jou MammaLoesje, die maak ze eigen al ze hele leeve breed.

Mij tips assie foor ga lichte:

 • Jou jonge moet weete dat liefde belangrijk is en dattie ze eigen heb te gedraage.
 •  Nie beginne te sjoowe met jou sikspek. Mammaloesje heb er een heekel aan, jij koop er niks foor.
 • Jij kan gewoon roepe en jij mag sellufs schreeuwe, dat jou heele buurt hoor dattie verlief ben.
 • Assie saame ben kan jij saame rolle over jou gras, jij kan kopjes geeve dattie wel weet, jij ben van mij.
 • Jij ga nie oferheerse en jij ga jou eigen nie opdringe. Dan hebbie geen liefde, dan hebbie macht. Assie gemberneutraal ben hoef jij geen macht. Jij ga er niet gelukkig van worre.
 • Jou jonge moet ze eigen kunne zijn. Jij moet veilig zijn biede.
 •  Folg jou hart, laat jou eigen hart spreeke
 • Jij heb recht op jou prieffee
 •  Liefde kom van ze eigen

Zo assie selluf wil

Mij Bert kwam op mij beste tijd van mij leeve en ik zat voor mij kompjuuter. Jij weet het en jij voel het. Jij ga straale want jij heb jou soolmeet gevonde. Van me eigen was ik neege jaar, mij beebie moet nog ze eerste half jaar worre. Hij zeg mammaLoesje ik heb mij droomprins gevonde en hij heet Jiekietta. Hij heb krulliewullie in ze vacht en mij hart voel ze eigen blij assie hem zie.
Als MammaLoesje kan jij dan alleen maar trots zijn. Jou beebie heb lef, jou beebie durf ze eigen te zijn. Hij zeg gewoon, mij hart is verlief op mij kater en hij heb krullie in ze vacht. Misschien hebbie ze eerste puppieluf, jij weet het niet. Maar jou jonge moet ze eigen onwikkele zo assie selluf wil. Van me eigen vind ik wel, mij beebie is te jong voor ze verkering. Hij kom nog maar net kijke. Maar mij hart is blij, mij eigen glim van mij trots zijn. Jiekietta jij ben welkom in mij hart. Assie mij beebiezoon gelukkig maak dan maak jij MammaLoesje gelukkig.
Mij beste foorlichting is, liefde is mooi assie jou hart laat spreeke. En wattie saame doe is jou prieffee.

Liefs van Loesje

20 thoughts on “Loesje vertelt assie foorlichting ga geeve… 

 1. Lieve Tante Loesje. Ik en wij allemaal zijn blij voor Dorus en Nikita. Hij is een goede lieve jongen waar u trots op mag zijn. Enne u hoeffe geen glaasje water hoors. Ze mogen pas ferkeer als ze ouder zijn. En Dorus is heel welkom in de familie.

  1. Lieve beebiepeuterkleutermeisjemetjoumooiekrullie,

   assie jou beetje mee oppas kom het goed met mij jonge en ze krullie van ze hart. Ze zijn nog jong van ze eigen en dan hebbie begeleid noodig. Jij ben een wijs neusje en jij help jou tante Loesje altijd met jou krullie hart. Dorus en Jiekietta heb geluk dattie zofeel liefde krijg.

   Dank jou wel,
   Jou tante Loesje

 2. Dag lieve Loesje,
  Ik zou me maar niet teveel zorgen maken hoor, die kittens van tegenwoordig zijn veel wijzer dan wij vroeger. Bovendien….als hij gelukkig is moet hij gewoon zijn hart volgen, en die kleine krullenkater ook.
  Hij heeft bovendien ook nog z’n mensen, en ik begreep dat die gezegd hebben, : “Geen verkering voordat je een jaar bent!”.
  Volgens mij kunnen ze kletsen wat ze willen, want als je verliefd bent, ben je gewoon verliefd 🙂 !!! Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan zeggen ze dan.
  Domme uitdrukking trouwens, want als het bloed ergens kruipt, dan gaat het er toch gewoon?
  Toen ik op die leeftijd was, had ik alleen nog maar belangstelling voor m’n speelmuis, maar de tijden veranderen, kittens zitten tegenwoordig eerder op internet dan dat ze zelfstandig op de bak gaan, het is gewoon niet anders.
  Laat hem maar gewoon gelukkig zijn Loes, hij speelt ook nog genoeg met zijn tijger en z’n muizen, dus hij is ook nog kitten genoeg. En als die kleine Jiekietta de ware voor hem is, en hij de ware voor Jiekietta, dan is dat toch alleen maar heel mooi?!
  De tijd zal het leren Loes, wees blij dat het een huiskater is, als hij op straat rondzwierf zou je pas echt zorgen moeten maken, dan zou je niet weten wat hij uithaalde.
  Bovendien, zolang hij je nog alles vertelt zou ik me maar niet al te druk maken hoor.
  Heel veel lieve, bemoedigende kopjes voor jou, en ook voor je familie, ook namens mijn vrouw.
  Neusje van Vlo.

  1. Oooh Vlo,

   jij kan wel merke dattie van mij geenerazie ben Vlo. Jij zeg wijze dinge en jij weet ook dattie nu in jou andere tijd leef. Mij eigen zeg het eerlijk Vlo, assie opfoed kom jij dinge teege dattie denk…
   Waar blijf mij tijd, mij eigen tijd. Zo assie selluf al zeg, toen wij kitten was hing ie nou nog aan jou mamma. Had jij geen tijd foor jou afanzes naar jou krulliewullie van jou Feesboek. Jij sliep en jij at. En jij leerde jou goede kneepjes van jou tonijn. Maar assie nou kitten ben dan moet jij mee en jij moet geeme en twitte en jij ben van jou eigen jou heele dag on jou lijn. Dan hebbie jou andere kijk op jou leeve en jou liefde.
   Oooh Vlo wat zeggie dat goed. Als Jiekietta ze straatzwerfer was, ooooh.. .. mij eigen dee geen oog meer dicht. Mij visboer kwam tonijn tekort in ze fieliejaal. Jij moet er niet aan denke. Dan ging ie reppe en hij verwilder. Gelukkig is Jiekietta in ze eigen huis bij tante Sylvia. Dan kan jij fertrouwe hebbe Vlo….

   Wat vraag jij mij nou. Of Jiekietta Nikita heet Van ze naam? Mij jonge zeg dattie verlief is op Jiekietta, hoop dattie desellufde bedoel als mij eigen. Oooh wat maakie los Vlo. Voor mij eigen issie Jiekietta , voor ze famielie Nikieta ??

   Dank jou wel Vlo dattie mij zo goed begrijp , jij krijg mij pootje en mij eigen zachte kopje, ook voor jou vrouw

   Van Loesje

   1. Loesje, ik geloof dat tante Sylvia en Krullenpuber hem Nikita noemen hierboven, maar als Doris hem Jiekieta noemt weet ik het ook niet meer 🙂 .
    Maar het geeft, niet, als het beessie maar een naam heb, nietwaar, en als ze maar gelukkig zijn. Dat is het allerbelangrijkste!!!
    Toch ben ik best bij dat ik in een andere tijd ben opgegroeid ben, want ik ben al blij dat ik de leptop aan en uit krijg 🙂 .
    kop van Vlo

 3. Ooh mammaloes.
  Ikke benne sjo bjij mette jiekkietta. Enne ik ben bjij datte uwes hem met ope pootjes ontvangen hept.
  Ikke vinne jiekiettaas kwullies sjo mooi. Enne ik fin iedeween bij jiekietta sjo lief.
  Ikke was eers een beetje bang toen u sessuweele foordinges gaf. Maar nu weete ik bijna alles danksij uwes.
  Koes koes
  Mammaloes
  😽😽🐾🐾

  1. Ooooh mij Dooiorus,

   hebbie alles goed in jou groote oore geknoop? Jij moet goed oplette van mij foorlichting , wat zeggie issie sessuweel?? Oooooh jij ben slim voor jou twee…
   Maar jij heb glijk, jou famielie van jou Jiekietta is allemaal lief. Jij ben met jou neusje in jou vismoes gefalle . Oome Vlo zeg ook, jij kan ook jou straatzwerfer treffe met klitte in ze vacht. Nou dan hebbie andere planne want jij kan meteen naar jou kapper.
   MammaLoesje houw jou,

   Koes koes van jou MamaLoesje

 4. Wat een liefdevol.verhaal heb je geschreven Loesje, ik ben nog steeds erg flieft op Gijsje en de liefde is zo mooi.
  Maar Dorusje moet nog veel leren hij komt net kijken!
  Maar de puber streken zijn er al oooooooh !

  Kopje van Ollie

  1. Ooooh Ollie,

   Jij zie het ook en jij voel het. Mij Dorus heb ze streeke en hij kom net kijke. Dan hebbie jou MamaLoesje wel noodig dattie oplet foor alle gefaare. Jij heb gelijk Ollie, assie verlief ben dan voel jou liefde mooi. En het maak nie uit.
   Liefde heb ze eigen kleur en mij beebie heb ze teiger,

   Liefs van Loesje en jij ben een lieve jonge Ollie

 5. Hoi Loesje, war heb je weer een goede blog geschreven, zo vol gevoel en zo open en eerlijk. Natuurlijk moet Dorus zijn kleine hartje volgen en als hij echte liefde voelt voor Nikita dan moet dat mogelijk zijn. Zoals Vlo al schrijft zijn de tijden veranderd en de kittens van nu zijn heel anders dan toen wij kitten waren. Ze zijn al zo snel volwassen. Wij waren veel langer kitten naar mijn bescheiden idee en mening. Gelukkig speelt Dorus ook nog veel, dus hij is ook nog een groot kittenkind. Volwassen zijn kan hij nog lang genoeg, dus laat hem ook nog maar lekker spelen. Wel goed dat je hem voorlichting heeft , daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.
  Als je hulp nodig hebt Loesje mag je me altijd om hulp vragen, met 4 broers heb ik wel de nodige ervaring met jongens. Groetjes en knuffies van je dinnetje Kruimel, en Oh ja ook nog de groeten van mijn broers en broertje.

  1. Lieve Kruimel,

   dank jou wel dattie mij verhaal begrijp en dattie mij steun. Van jou eigen hebbie jou erfaring met jou broers en dattie weet hoe het werk in jou weereld. Mij beebie Dorus begin ze eigen te ondekke en onwikkele. Dan moet jij daar assie MammaLoesje ben wel met jou eigen neus boofe op zitte want jij wil nie dat jou jonge onspoor. Maar hij heb ze streeke, dattie ze MammaLoesje in ze maaling neem. Dan moet jij soms jou jonge streng toespreeke Kruimel. Maar jij moet ook jou jonge laate foele dattie veilig is. En dattie mag speele en dattie ze eigen keuse mag maake. En mij jonge houw van krullies, dan kun jij als MammaLoesje alleen maar trots zijn.
   Maar jij heb het niet altijd makkeluk van jou eigen, dat weetie selluf wel van al jou broers.
   Geefie iedereen mij knuffel Kruimel en jij ben lief,

   Loesje

 6. Dag lieve Mammaaloesje, ja wat gaat dat snel hè, het ene moment is je beebie nog een kitten met kleine tandjes en een rond hoofdje en het volgende moment heeft ie grote oren en een eigen willetje. Dat is best moeilijk als je manma of pappa bent.
  Maar je zegt het zelf al: als je je kind liefde en vertrouwen geeft, en ook soms de grenzen aanwijst (niet de hele nacht op de kompjoeter, netjes je eten opeten, niet bijten) dan komt het vast allemaal goed.
  Weet je wat ik denk Loes? Door wordt groter en dan beginnen zijn mormonen op te spelen. Dat krijg je, als kater en als poes. Dan wordt je verliefd en dan wil je de ander kopjes geven en samen in het gras rollen en samen rennen. En achter de kompjoeter is dat ook veilig en kan er niks geks gebeuren. Het zou pas eng zijn als er allemaal oude katermannen zouden meelen met Door. Dat hoort niet, vind ik.
  Je weet, ik heb 10 kinderen. Dus ik weet hoe die dingen werken, van die foorlichting.
  Maar ik heb mijn eigen kinderen nooit foorlichting kunnen geven, want ze werden bij me weggehaald toen we allemaal gevangen werden. Toen ik ze terugkreeg waren we allemaal geoopereerd, dat er iets aan je veranderd is. Dan zijn die mormonen ook weg.
  En toen ik mijn Molletje leerde kennen was ik een keurignette kater. Anders had ze me ook een dreun verkocht… ik moet er niet aan denken.
  Geniet er maar van dat je kleinegrote jongen hartjes in zijn ogen en in zijn meels heeft.
  We houden allemaal een oogje in het zeil, dus je bent niet alleen!
  Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw en je broer en je zus, en een ekstra lief kopje voor jouzelf van Bolle. En van mijn mensen liefs voor jullie allemaal.

  1. Oooh Bolle,

   wat zeggie nou…
   Ouwe katermannen op mij jonge ze kompjuuter?? Oooh mij hart schrik ze eigen ze verschrikkelukke schrik. Oooh wie verzin soiets Bolle? Is mij jonge dan nerges niemer veilig? Jou weereld ferander so, jou beebie groei op in een weereld die jij nie ken. Jij kijk eeve nie en jou jonge is groot en nie alleen ze oore.
   Maar wat altijd blijf Bolle is jou liefde. Liefde is van alle tijd en jou jonge heb er veel van noodig. Hij heb er honger naar en assie mammaLoesje kan jij het geeve. Dattie ze baasis heb Bolle.
   Oooh zeggie nou dattie 10 beebies heb….
   Hebbie 10 Doorusse, oooooh Bolle. Wat hebbie toch veel meegemaak. Dan hebbie veel erfaring want jij heb ook verkering met jou Mol gehad. Jij ben jou eigen kater van jou weereld. Jou Mol wis wel waar ze aan begon van ze eigen.
   Hebbie mormoone gehad Bolle? Oooh mij hart zeg dat mij jonge ook mormoone krijg. Assie last heb dan ga mij eigen wel jou hellup vraage.
   Al ze vriendjes van ze Feesboek leef mee en zij moet wel ze goede foorbeeld krijge. Mij eigen weet niks van mij mormoone, mij eigen weet wel alles van mij begeerte. Van mij tonijn Bolle.
   Jij kan het niet meer folge want jou weereld heb jou andere kleur. Jou beebie groei op met ze eigen norme en waarde. Daarom moet jij op jou juiste tijdstip jou foorligting geeve. Dattie er iets aan heb.
   Mij eigen hoop stiekem dat mij jonge nog lang met ze teiger speel maar jij weet het niet…

   Dank jou wel Bolle dattie zo mee denk en meeleef, jij ben een grote vriend van mij eigen. Geefie jou vrouw en jou menseman mij kopjes en jij krijg het ook van mij vrouw en mij famielie. En van mij eigen,

   Loesje

   1. Mammaloes en ome bolle… ikke hep van frauw gehoord dat er fiese bejaarde kaaters bestaan die je mee wille lokke. Frauw sei dat ik meteen haar moet woepe asse er een fieserik wat wil.

    1. Door, je kunt ook altijd je ome Bolle roepen, die komt dan meteen en jaagt die fieserik weg! Zeker weten!
     Lieve kopjes van je ome Bolle.

     1. Dank jou wel lieve Bolle, jij ben lief voor mij beebie,

      Loesje

    2. Ooooooooh mij beebie,

     Jij moet meteen roepe van jou hellup en jou oom Bolle kom eraan…
     Jij ben dan wel veilig en mij eigen ook.
     MammaLoesje houw nie van fieze kaaters oooooh

     MammaLoesje koes koes

 7. Hallo lieve Loesje,

  Bedankt voor jouw geweldige schrijf en er valt best veel over te katerdenken.
  Maar lieve Loesje ikke moet het nu kort houden van vrouwtje met schrijf, want wij moeten nog o zo veel doen en vrouwtje is erg moe en gaat dadelijk overal mee stoppen en alleen maar uitrusten, zodat we morgen weer verder gaan. Ja morgen over een week ga ik naar ons tijdelijke huisje toe. Als we alles een beetje op orde hebben en wat zijn uitgerust kan ik weer veel schrijf doen., maar we willen op deze manier wel laten merken dat we wel alles lezen en aan jullie denken. veel knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je hele grote vriend Jip

  1. Oooh mij vriend Jip,

   dank jou wel dattie mij toch schrijf Jip. En jij weet mij hart zeg jij ben altijd goed en jij ben welkom. Offie lang schrijf of kort, jij schrijf uit jou hart. Jij ben wijs en jij moet nu jou vrouw helpe.
   Van me eigen ben ik ook druk met mij hoedjes en mij herdenkingsjoow voor mij hartjesdinnetje. Dan kan jij nie alles en mij vrouw zeg ook, Loes jij moet op jou tijd slaape. Jij kan nie alleen maar werke en eete, jij heb ook jou rust noodig.
   Jip mij eigen begrijp jou eigen en mevrouw Jip en dattie mij toch nog schrijf geef mij gelukkige gefoelens.
   Dank jou wel Jip en mij vrouw en mij broer Floris, mij zus Zusje en mij eigen leef echt met jou mee,

   Liefs van Loesje

Reacties zijn welkom