“Ben jij dat, Bert?”

geluid

Gelukkig dat het keihete nou voorbij is. Ik lag lekker bij te komen op het krukje naast de werktafel van mijn vrouw, toen er een vreemd geluid klonk. “Ben jij dat, Bert?” vroeg mijn vrouw.

Geluid

Ik had het  ook gehoord. Een lang geluid van heel veel kleine geluidjes achter elkaar. Het kwam uit mijn lichaam. En toen het geluid ophield, rook het een beetje anders in de kamer. Mijn vrouw keek naar mij. Ik keek terug. En ik voelde me een beetje eng. Ze keek zo intens opeens. Of er iets met mij was.

Hapjes

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik zulke geluiden haast nooit maak. Zeker niet zulke lange. Misschien kwam het door de hapjes met water die ik had gekregen tijdens de keihitte. En ’s morgens had ik nog een bordje water op met twee snoepjes, daarvan had ik er maar eentje opgegeten. Toen vond ze dat goed en nou opeens niet want toen ze naar me keek, voelde ik gewoon dat ze aan de dokter dacht.
Maar serieus:

 • in mijn bak was alles als anders dus niks aan de hand
 • ik had die ochtend gewoon wat brokjes gegeten net als altijd
 • water drinken is en blijft iets waar ik steun bij nodig heb dan lukt het
 • mijn vacht glansde en mijn neus was nat

Dus niks aan de hand, dacht ik.

Intens

Maar als een vrouw eenmaal ongerust is, berg je dan maar, hoor. Ze wilde opeens aan mijn vacht ruiken waarom wist ik niet. Toen we gingen bankaaien bleef ze intens naar me kijken, nou probeer dan maar eens te ontspannen.  Uiteindelijk viel ik toch in slaap en toen ging zij gelukkig weer aan haar werktafel zitten.

Ik zal nou eerlijk zeggen: ja,  ik was het. Soms laat ik een wind. Dat hoort gewoon bij het leven en als je samenwoont dan ga je elkaar daarvoor niet naar de dokter brengen.

26 thoughts on ““Ben jij dat, Bert?”

 1. Hallo Bert,

  O Bert nu is het hier een beetje erg hoor, zit vrouwtje te lachen om jouw schrijf. Zal ik jouw eens vlug wat vertellen. Ik laat ook windjes en dan die je niet hoort en ze zijn uit mijn achterdeurtje ontsnapt voor ik het in de smiesje heb en ja er hangt dan een geurtje om mij heen. Ikke maar denken hoe kan dat geurtje nu hier zijn, want ik ben niet op de bak maar ligt heerlijk bij vrouwtje. Vrouwtje zegt dan meestal:Jip ik denk dat jij zo naar jouw kleine kamertje moet (bak) klopt ook meestal wel. Soms zijn het van die grote stinkers hoor en ik vind dat vrouwtje dan niet moet zeggen van Jip dat is geen windje hoor maar een knal scheet. Gelukkig hoef ik daar niet voor naar Tante Ans, maar ik moet tussen de drukte door nog wel naar Tante Ans voor mijn APK. Ik ben bang dat ik vanmiddag in de reismand moet. Tenminste als er in vrouwtje haar drukke programma niks tussen komt, ze wil al de hele week met mij gaan maar steeds kan het niet.
  Nou Bert ik ga nu nog maar even een dutje doen en nagenieten van mijn ontbijt. Jij een fijne dag en knuffel van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriendje Jip.

  1. Lieve Jip, veel sukses als je naar de dokter moet! Ik doe aan je denken!
   Veel lieve kopjes van je vriend Bolle.

   1. Hallo Grote vriend Bolle,

    Tante Ans was heel lief en ikke ben goed door de APK gekomen en ze was trots op mij dat ik nog steeds goed op gewicht ben, ik hoefde geen pilletje voor de sliert beestjes, want vrouwtje geeft voor we volgende week gaan verhuizen druppeltjes voor alles tegelijk. Ja ik kreeg wel een kadootje en wel een prik, ja en daar wordt je wel slaperig van en nu vandaag verder maar niet meer opzichter zijn voor het inpakken van de dozen. Knuffel van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

    1. Wat superfijn dat je helemaal piekoo belloo in orde bent, Jip! En dan ook nog keurig op gewicht, dat is heel moeilijk. Dus kompliementen van mij!
     En zo’n prik, ja, dat hoeft van mij ook nooit, maar ik vind het minder erg dan een pil.
     Doe maar lekker uitrusten vandaag, je vrouw weet hoe jij het wilt hebben met inpakken dus je kunt best even een dutje doen.
     Heel veel lieve kopjes, ook voor je vrouw want die heeft het knetterdruk, van je Grote en een beetje Dikke vriend Bolle?

  2. hoi Jip, o dus jij hebt het ook!! En ook heel verschillend maar jouw vrouw doet tenminste normaler dan mijn vrouw. Misschien moet ik het vaker doen dat ze eraan went. En dat jij nou ook nog naar de dokter tante Ans moet, het is al zo druk maar ja het is wel voor je gezond en dat is belangrijk!! ik hoop dat je helemaal in orde bent, laat je dat nog weten als het lukt? poot van je vriend Bert

   1. Hallo Bert, ik ben toch vanmiddag naar Tante Ans geweest en ik ben goed door de APK gekomen en ik kreeg een kompeliment dat ik nog steeds goed op gewicht ben. Dus ikke en vrouwtje zijn heel blij dat ikke gezond ben en ik heb Tante Ans vertelt dat ik ga verhuizen, maar als het maar kan dat ik altijd bij haar terug kom en dat vond ze heel lief. Nu ben ik wat moe van het reisje en het prikje en ga ik veel slapen verder vandaag. Vrouwtje neemt nu ook rust en we gaan morgen weer verder. Heel veel knufjes van mij, je vriend Jip

    1. hoi Jip wat goed dat Tante Ans goed nieuw had over je gezond, dat is heel belangrijk. En hoe het na de verhuizing gaat dat komt best in orde, poot van je vriend Bert

  3. Lieve Jip, sterkte als je naar de dokter toe moet. Laat je even weten hoe het is gegaan.
   Knuffies van ons allemaal

   1. Hallo Bende van vijf. Ikke ben door Tante Ans helemaal goed door de APK keuring gekomen hoor en ze was heel tevreden over mij, Als beloning kreeg ik een prik, maar geen pilletje voor de sliertje in je lijf, want volgende week krijg ik van vrouwtje druppeltjes voor alles.
    Kopje van jullie vriendje Jip

    1. Gelukkig Jip, goed nieuws, wij zijn blij voor jou. Sterkte met het dozen inpakken en het verhuizen. Knuffies van ons allemaal.

 2. Ooh oompie bert. Ikke laat iedewe dag fan die scheetjes. Hihihi
  Ooh en dan moet je mijn frauw hoore. Dan zitte ze echt wat ben jij een vies stinkdier. A sgeet a deej keeps de dokter uweej oompie.
  Die sniekie, geluidloze, floepers DIE stinken zo fijn.
  Oompie bert… laat ze maar lekker floepen hoor. Inhoude isse juis niet goed

  1. nou ben je zo’n jonge katerman Dorus en je zegt al zoiets verstandigs: inhouden is niet goed. Nou dat gaat Ome Bert nou zeker weten niet doen. Als ik wind heb, dan heb ik wind. Dat laat ik nou floepen!

 3. Hoi Bert,
  Oh wat erg, mag je dan niet eens zo nu en dan een wind laten? Als mij dat gebeurd kijkt mijn vrouw mij alleen maar aan en dan begint ze te lachen. Ze zegt dat ik niet voor een grote kerel onder doe.
  Bovendien, rommelt er bij jouw vrouw nooit eens wat? dan ga jij toch ook niet aan haar snuffelen? Zoiets is gewoon niet beleefd hoor 🙂 !
  Met dit warme weer moet je veel drinken, dan drink je braaf veel, gaat er iets rommelen vanbinnen, is het weer niet goed. Mensen zijn toch best vreemd zo nu en dan.
  Oh Bert, je kan niet zonder, maar wat kan het leven met een mens, en vooral een vrouw ingewikkeld zijn.
  Als ik een wind laat, kijk ik wel eens beschuldigend naar mijn vrouw, dan gaat ze twijfelen 🙂 !!
  Sterkte Bert, en laat ze maar lekker vliegen, mijn Opa zei altijd “Laat gaan, het is vergif in een gezond lijf!! “.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, ja dat kan ook dat ik naar haar kijk van nee ik was het niet. Maar Dorus heeft gelijk inhouden is niet gezond en dat vind jij dus ook. En volgens mij kun jij het heel goed omdat je vaak geoefend hebt. Dat is toch mooi Vlo dat je iets goed kunt. Dan verdien je complimenten. Zo zie ik dat. poot van mij

 4. Hoi Bert, onze vrouw moest ook wel lachen om jou verhaal. Ze keek gelijk naar ons, maar volgens ons doen we dat niet hoor, windjes laten, of misschien wel stiekem. Maar wij zijn met zoveel, dat we elkaar dan maar aan gaan kijken, dan weet niemand wie het nou gedaan heeft.
  Wat is dat toch met onze vrouwen en dokters, die van ons denkt ook bij het minste of geringste dat we naar de dokter toe moeten. Soms is ze wel eens te bezorgd. Maar aan de andere kant misschien liever iets te bezorgd dan helemaal niet.
  Vandaag is het lekker om op het balkon te gaan Bert, het is niet meer zo heel warm.
  Knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, nou als jullie het ook al doen dan weet ik zeker dat het echt gewoon is. Het is wel zo wat jullie zeggen dat het beter is als een vrouw te bezorgd is dan helemaal niet. Nou kan ik me thuis toch veilig voelen. Dat ze zo oplet. Dat hebben jullie ook. Het is moeilijk maar ik val altijd toch wel in slaap. poot van mij

 5. Hoi Bert, dat is heel gewoon hoor, dat je af en toe even moet ontluchten.
  Mijn mensen horen dan vaak mijn buik rommelen, en soms moet ik dan een beetje hikken of met mijn mond puffen, en soms aan de andere kant. Mijn vrouw zegt dat ik toen ik hier kwam wonen een hele wolk viese lucht om me heen had hangen. Dat geloof ik persoonlijk niet, dat zou ik nooit doen. Maar soms moet ik een wind laten en dan denk ik zelf ook wel POE..! En andere keren doe ik het zonder dat iemand het merkt.
  Popje was kampiejoen winden laten. Die kroop dan onder het dekbed bij mijn mensen en begon. En daarna ging hij miauwen, want hij was er trots op! En mijn Molletje zat altijd te burpsen. Zo noemnden mijn mensen dat. Ze at toen ze net hier kwam wonen veels te snel, en dan ging ze nog een hele tijd hikken en boertjes laten.
  Bert, je zou pas naar de dokter moeten als je een hele grote ballon vol lucht in je lijf had. Nu komt het er uit zoals het hoort, dus alles werkt. Niks aan de hand.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. O, en Bert, weet je wat ik grappig vind? Onder je stukje van vandaag staan stukjes van vroeger, die je ook kunt lezen. En het derde stukje van vandaag dat je vroeger hebt geschreven heet Lekker de wind in mijn vacht.
   Nou, dat vond je toen dus ook, haha!
   Een kopje van Bolle.

  2. ja dat dacht ik ook Bolle, alles werkt en er is niks aan de hand. Maar als er zo intens naar je gekeken wordt dan ga je in jezelf toch twijfelen. Zoals Pop kan ik het niet dat je erna nog complimenten wil. Over burpsen moet ik nadenken. En misschien heb ik wel een ballon in mijn lichaam want ik ben best slank, dat weet ik gewoon, alleen kun je het niet goed zien. pootje van mij

 6. Ome Bert wij hebben gelachen hoor. Wij laten hier ook wel eens windje. Soms hoor je ze niet en die stinken zegt ons vrouwtje en soms is het proep geluid. Ach ons vrouwtje doet het ook hoor in haar slaap vooral als ze iets van bonen en ui eet. Nou dat ruikt ook niet naar roosjes Ome Bert. Een windje laten hoort er gewoon bij. En inhouden is niet goed hoor.

  1. dank jullie wel voor de steun en ik ga zeker weten ook niks meer inhouden, ik weet nou zeker dat het erbij hoort!

 7. Lieve Bert,

  wil jou vrouw jou naar jou dierendokter brenge assie wind uit jou vacht heb. Oooh Bert maar jij kan er niks aan doen, het hoor erbij. Soms hebbie wind, soms hebbie reege. Zo is het wel en mij Dorus heb gelijk, jij moet het niet inhouwe. Bert jij moet mij eigen beloofe dattie nooit iets in jou eigen hou. Dattie opzwel en nie meer atleeties ben. Assie maar maniere hou, dattie netjes ben op jou eigen.
  Van me eigen ben ik een poes, dat weet jij wel van jou hart. Mij eigen ga niks in houwe Bert, mij maatje meer besta nie uit mij lucht. Wat joe sie is wat jij krijg, dattie weet Loesje is geen gebakke lucht van ze eigen.
  Assie poes ben mag jij nog minder Bert, jij moet jou eigen gedraage assie een poezedame ben. Assie een kater ben dan bennie stoer. Assie poes ben dan hebbie jou eetiekette. Gelukkig ben ik Loes en ik ben mij eigen. Dattie doe wat jij selluf wil Bert, ook assie poes ben.
  Jij heb recht op jou eigen wind Bert, zo vind ik het wel van mij eigen,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, daar ga ik mijn best voor doen om niks in te houden en atleeties te blijven en ook netjes op mezelf. Ja jij hebt wel gelijk als je zegt dat het eigenlijk moeilijker is als je poes bent maar als kater zeg ik Loes jij mag ook niks binnen houden en jij hebt ook recht op jouw wind!! je Bertje

 8. Hpi Bert, ons Personeel is aktijd bezorgd om ons , zelfs een scheetje is al al van oooooh wat gebeurt er nu, nou doe ik dat zekf bijna nooit maar wat moet dat moet Bert, gewoon laten gaan hoor!

  Liefs Ollie

  1. hoi Ollie dus jij hebt dat bezorgde thuis ook, het is toch soms best moeilijk. En je hebt gelijk wat moet dat moet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *