Kater Bolle over: als je een kat vindt, voor Iris en Wolf

Bolle

Een tijdje geleden gingen mijn mensen eten bij een vriendin. Wegens de praivusie zeg ik niet haar echte naam. Ik noem haar gewoon Iris. Bij Iris woont ook een hond, Wolfje. Wolf is best verlegen en hij is een beetje bang voor mensen.

Wolf heeft me een keer een kaart gestuurd die hij zelf had geschreven. Helemaal uit Frankrijk! Dat is volgens mij heel ver weg en ik denk niet dat ik er zelf wel eens ben geweest. Ik was superblij met die kaart, en ik heb hem bewaard.

Miauw

Toen mijn mensen bij Iris waren was het mooi weer en de deuren naar de tuin stonden open.
Ineens klonk er heel hard miauw. En nog een keer: miauw!
Mijn vrouw ging kijken waar het vandaan kwam, en zag dat er een kat in de tuin stond.
Ze zei ben jij zo hard aan het mauwen? En de kat deed nog een keer keihard miauw.
Mijn vrouw zei kom maar, en hij kwam aanlopen. Hij liet zich meteen aaien en liep door naar binnen. Daar staat de etensbak van Wolf. Met brokken voor een hond. Ja, dat is logies natuurlijk.

Brokken

De kat begon meteen te eten en at de hele bak leeg. Hij kreeg nog meer van de vriendin van mijn mensen. Die brokken at hij ook allemaal op.
Mijn mensen zeiden dat het wel een beetje raar was dat de kat zoveel hondenbrokken at, omdat katten dat meestal niet zo lekker vinden. Iris vertelde dat de kat al een keer eerder in haar tuin was geweest.

Sjip

De kat was inmiddels bij mijn man op schoot geklommen en had zich helemaal op gekruld. En spinnen dat hij deed! Na een tijd klom hij van de schoot van mijn man af en klom op schoot bij mijn vrouw. Ook daar maakte hij een klein krulletje van zichzelf en ging slapen.
Iris en mijn mensen vonden het een beetje vreemd. De kat voelde heel mager aan, je kon al zijn botjes voelen. Ze maakten zich zorgen dat hij misschien een zwerver was.
Ze zijn op internet gaan zoeken of er misschien een kat die op deze kat leek vermist werd. Maar nee.
Iris zei dat de kat wel kon blijven, en dat ze met hem naar de dierendokter zou gaan om te kijken of hij een sjip had. De kat ging af en toe eventjes naar buiten maar kwam steeds snel weer terug.
Mijn vrouw heeft een pakket gemaakt met allemaal brokken en speelgoed van mij. Zonder mij iets te vragen. Maar ik vind het prima, want het is niet fijn als je geen huis hebt en honger hebt.
En eigenlijk lustte ik die brokken toch niet.

Papiertjes

De volgende dag is Iris met de kat naar de dokter gegaan. Die zei dat de kat nog jong was, misschien drie jaar. Hij had geen sjip. En ze dachten dat hij altijd binnen had gewoond, en misschien naar buiten is gevallen of geglipt.
Iris heeft heel veel papiertjes gemaakt met een footoo van de kat. Die heeft iedereen in de buurt gekregen. En de kat is opgegeven bij Amivedi en Petalert. Daar kun je laten weten dat je een kat of een hond of een vogel hebt gevonden of juist zoekt. Misschien ook wel als je een oliefant of een teiger hebt gevonden, maar dat weet ik niet.

BolleBij Iris

Stel je eens voor, je hebt altijd een huis en mensen gehad. Je bent dol op knuffelen en lekker eten. Je hebt geen zorgen aan je hoofd. En dan sta je ineens in tuinen die je niet kent en waar je de weg niet weet. Je krijgt honger en weet niet hoe je aan eten kunt komen. Je bent bang als het donker wordt of als het regent, want waar kun je je verstoppen?
Gelukkig weet je zeker dat je mensen je komen zoeken en dan is je grieselige avontuur weer voorbij.
Als de weken voorbij gaan word je steeds banger. En dunner, want je hebt niets te eten.
Je mensen komen nog steeds niet en je vraagt je af waarom niet. Misschien heb je iets fout gedaan, denk je. Ook al kun je niks verzinnen. Maar er moet een reden zijn dat je mensen je niet komen halen. Je voelt je helemaal alleen op de wereld.
Je gaat in de tuinen roepen HELP, ik heb honger! Maar niemand doet iets.
Tot je in de tuin van Iris komt.

Bij Wolf

Al zes weken lang heeft niemand gebeld of gemeeld voor de kat. Maar hij mocht gelukkig al die tijd bij Iris en Wolfje blijven.
Wolf en de kat moesten best aan elkaar wennen. Maar het gaat steeds beter. Ze doen elkaar niets en laten elkaar met rust.

Skip

Mijn mensen en ik kregen een meel dat de kat apetrots zou zijn als zijn naam in mijn verhaal zou komen. En dat hij hoopte dat hij de hoofdrol zou spelen.
Hij zegt dat hij van alles beleeft, en soms ook helemaal niets. Net als ik, eigenlijk.
Hij heeft nu een huis, een tuin, een hond en een mens. En een eigen naam.
Hij heet nu Skip.

En zo kan iets verdrietigs gelukkig veranderen in iets moois.
Zo zie je maar dat er lieve mensen zijn. Zoals Iris. En lieve honden. Zoals Wolf.
Zeker weten dat Skip dat ook vindt.

20 thoughts on “Kater Bolle over: als je een kat vindt, voor Iris en Wolf

 1. Lieve Bolle,

  wat een mooi verhaal hebbie geschreeve. Mij oog voel mij traan want het is ook emozioneel. Wat Skip mee heb gemaak dat wil jij niet. En mij hart zeg, jij wil het ook wel. Zo kan jou leeve gaan zeg mij vrouw. Van me eigen weet ik zeeker dat mij leeve zo nie ga. Mij eigen ga mij huis nie uit. Misschien soms eeve op mij balkon ligge maar assie de deur dicht doe flieg ik naar binnen met mij eigen. Nou ja fliege, mij lijf kom omhoog…
  Oooh Bolle denkie nie dat Skip bang is gewees. En hij is dapper want hij durf zomaar in ze tuin van mevrouw Iris te roepe. Dan hebbie lef, dan ben jij dapper. Jij weet nooit wie er achter jou tuin woon. Maar assie dan zo een lieve mevrouw tref en jou vrouw en menseman, dan hebbie eigenluk ook veel geluk van jou eigen. En jij krijg hondebrokke… Ooooh Bolle mij buik ken geen hondebrokke. Mij vrouw zeg dattie ze ook nie ga koope, zij zeg Loes jij ben geen hond en jij kom niks tekort.
  Gelukkig heb Skip ze wel mooge eete want assie ze lang zwerf bennie vast jou maatje minder. Dan hebbie groote brokke noodig om weer op jou kracht te koome. Mij hart is wel trots op mevrouw Iris dattie alles heb gedaan om ze mense van Skip te vinde. En dattie dan nie koome, mij hart snap er niks van. Maar Bolle soms ga het zo, daar heb mij vrouw stiekum wel ze gelijk. Mij hart zeg, Skip heb ze nieuwe huis en ze vrouw en hond uitgezocht. Nu kan hij gelukkig zijn en eete en spinne en hij krijg liefde. Oooh willie mevrouw Iris zegge dattie lief is en dattie ze mooie hart heb. En jij ook Bolle want jij geef zomaar jou speelgoed en jou brokke af. Ook al lussie ze nie.
  Assie soiets lees kan jij alleen maar blij zijn dattie goed afloop, voor Skip.
  Dank jou wel Bolle voor jou mooie verhaal en jij krijg mij zachte kopje en ook voor jou vrouw en jou menseman. En deze week ook voor mevrouw Iris en Skip. Ooh en heel foorsichtig voor Wolf…..
  Ook van mij famielie,

  Loesje

  1. Lieve Loesje, gelukkig dat je snel naar binnen vliegt als de deur dicht gaat van je balkon. Je vrouw zou je nooit op het balkon achterlaten, dus dan hoef je niet keihard te vliegen. En gelukkig dat je niet zo heel snel hoeft te vliegen, want dat is best moeilijk, ik kan het niet.
   Skip is zeker weten een dappere kater. Dat hij zo hard ging roepen in de tuinen, ik zou dat zelf nooit durven. Hij klom ook meteen op schoot, want hij vond knuffelen misschien nog wel fijner dan eten. Hij kroop helemaal tegen mijn mensen aan, en viel in slaap.
   Iris en mijn mensen snappen er niks van dat niemand Skip mist. En ik ook niet. Maar ik weet dat toen ik in de tuinen woonde, ook niemand mij miste.
   Soms word ik wel verdrietig Loes, als ik denk aan alle katten zonder huisje. en daarom ben ik zo blij als een kat een huisje krijgt. En dan ook nog een hond en een mens erbij!
   Ik geef al je lieve woorden en kopjes door aan Iris en Skip en Wolfje. Je weet, ik ben superbang voor honden, maar Wolf is echt heel lief. Hij komt uit Roemenieeje, en is heel verlegen. Hij keek alleen naar Skip, maar deed helemaal niks. Terwijl Skip zijn eten at!
   Ook al zijn hondenbrokken helemaal niet lekker, Wolf gaf ze toch maar aan Skip. Net als ik, met mijn brokken. En mijn vrouw vertelde me net dat er ook dingen bijzaten die ik wel lekker vond, en dat vind ik helemaal prima. Want als we eerlijk delen is er genoeg voor iedereen.
   Dank je wel voor je zachte kopje, en je krijgt er van mij eentje terug, met een pootje erbij.
   En voor jouw mensen en je famielie ook veel lieve kopjes van Bolle, en van mijn mensen liefs voor jullie allemaal.

 2. Hajoo ome bolle.
  Ikke moes afentoe mijn oogies droog maak doen. Wat fijn dat skip nu een foor alleteithuisie heef. Kanne naagaan wat een honger ome skip hat datte die woefbrokken at. Nau zegge man en frauw datte ik op een hont lijk, maar noo weej hosee datte ik woefbrokke gaat ete.
  En sjo helthaffig dat uwes wat fan uwes speelgoed gaf aan ome skip.
  Ikje hoop dat mefrauw iris, woeffie wolluf en ome skip heeeel lang bij elkaar moog bjijfe.
  Ik ga nu weer met mijn teiger speele.
  Dag ome bolle 🐾🐾🐾

  1. Och klein teigertje, wat een verdrietig verhaal was het eerst hè? Maar gelukkig is alles nu weer goed gekomen.
   Ome Skip had zeker weten veel honger, want hij had twee bakken hondenbrokken wegewerkt, en de bak was zo groot dat hij er zelf bijna in kon zitten! Ik ga zelf ook niet aan die brokken beginnen, denk ik. Het lijkt mij helemaal niet lekker. Daarom kreeg ome Skip mijn brokken, en die vindt hij heerlijk! En mijn speelgoed, want ik heb veels te veel, zegt mijn vrouw. Maar mijn veren heb ik zelf gehouden, Door! daar speel ik elke dag mee.
   Doe maar goed op je teiger letten, en doe tegelijkertijd maar goed eten en groeien en knuffelen en slapen en kompjoetere met Jiekieta. Dan wordt je straks misschien wel net zo groot als je teiger.
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je ome Bolle!

 3. Dag lieve Bolle,
  Oh wat een verhaal!!! Eigenlijk een verdrietig verhaal dat een heel erg mooi verhaal geworden is!
  Wat is Skip een slimme kat zeg! Precies de goede tuin uitzoeken, van het goede mens, met de goede hond, en dan ook nog op een moment dat jouw mensen op bezoek zijn, zodat Wolf kan zien dat hij een aardige kat is, die bij Wolf wil komen wonen, maar niet zijn plaats wil innemen.
  Wat een geluk dat mensen zijn als Iris, en jouw mensen, en eigenlijk alle mensen hier op de blog.
  Welkom bij de grote vriendenclub Skip, ik hoop dat we nog veel meer van je gaan horen!
  En wat is Wolf een lieve hond, want het is natuurlijk best even wennen als je er een huisgenoot bij krijgt.
  Toen ik ooit, toen ik nog bij mijn vorige mensen woonde een week verdwaald was, hebben mijn mensen zich gek gezocht, en me gelukkig gevonden, maar oh wat ben ik ongelukkig en angstig geweest. Ik heb er nog een hele tijd last van gehad, en was erg onzeker. Gelukkig is dat nu veel minder, maar ik heb heel veel respect voor Skip, die zocht gewoon hulp bij een nieuw mens, wat een dappere, slimme kater.
  Bolle, wil je Skip, zijn vrouw en zijn hond mijn groeten overbrengen, ook van mijn vrouw, en ze samen een heel gelukkig leven toewensen? Want dat verdienen ze!
  Heel veel lieve zachte kopjes, ook voor je mensen, van Vlo, en groetjes van mijn vrouw,

  1. Hoi lieve Vlo, ja, wat is Skip een dappere kater hè? Toen ik in de tuinen woonde was ik superbang voor mensen, het enige dat ik deed was weleens stiekum door kattenluikjes gaan en het eten van andere katten opeten. Maar ik zou nooit zo durven roepen. En Skip riep echt keihard, zegt mijn vrouw. Daarom ging ze kijken, en hij stond echt met wijdopen mond te roepen. En hij wilde zoooo graag knuffelen, hij moet gewend zijn om veel te knuffelen.
   Ik kan me heel goed voorstellen hoe eng het was dat je zomaar ineens op straat liep, Vlo. Dat was helemaal geen fijn avontuur. Gelukkig zijn je mensen je gaan zoeken en hebben ze je weer gevonden. En hopelijk ben je over een tijdje helemaal je angst dat je nog eens verdwaalt, kwijt. In je huis kan je dat echt niet gebeuren, dat weet ik zeker.
   Gek is dat toch, als mensen hun kat niet gaan zoeken. Als mijn mensen verdwaalden zou ik ze zeker gaan zoeken! Ik vind dat het niet hoort dat mensen niet lief zijn tegen hun kat of hond. Als ik ooit preesiedent word, ga ik daar wat aan doen.
   Want elke hond of kat of konein of hamster heeft een huisje nodig.
   Veel lieve kopjes voor jou en je vrouw van Bolle, en van mijn mensen veel goetjes voor jullie allebei.

   1. Oh Bolle, ik denk dat jij een heel goede preesiedent zal zijn!
    Ik snap ook echt niet dat mensen hun kat niet gaan zoeken. Hier hangen vaak footoos aan lantarenpalen van mensen die hun kat kwijt zijn, Mijn vrouw heeft zo al drie katten thuis kunnen brengen, en van de vierde wist ze dat hij in de uiterwaarden zat, die is daar toen door zijn mensen opgehaald,
    Zo kan het dus ook.
    Ik wil niet eens meer naar buiten, het is mij veel te gevaarlijk, ik ben nooit zo erg graag buiten geweest, en zeker niet na mijn enge zwerfavontuur.
    Mijn vrouw is daar ook blij mee, want zij heeft altijd binnenkatten gehad.
    Wat zal Skip blij zijn dat hij weer geknuffeld wordt!!!
    Heel veel lieve kopjes van Vlo.

    1. Dag lieve Vlo, ik weet nog niet zeker of ik preesiedent wil worden. Want dan moet ik vaak van huis weg, denk ik. En dat wil ik niet.
     Mijn mensen hebben een keer een kater terug gevonden dat al een maand weg was. In één avond. Het vroor, en mijn mensen hebben uren op dezelfde plek gestaan en gepraat. En toen kwam Otje tevoorschijn!
     Binnen is veilig Vlo, dat is zeker waar. Ik ga ook nooit echt ver meer, want ik vind mijn huis en mijn tuin al fijn genoeg.
     Mijn vrouw zei dat Skip een ontzettende knuffelkont was. Terwijl hij volgend mij met zijn hele lijf geknuffeld wilde worden.
     Veel lieve kopjes terug van Bolle.

     1. Oh wat zullen Otje en zijn mensen blij zijn geweest! En wat stoer van je mensen dat ze zolang voor hem in de kou gestaan hebben.
      Dat is dierenliefde!!!! Je hebt prima mensen uitgezocht Bolle, maar zij hebben ook een prima kater 🙂 !!
      Kop, Vlo.

 4. Oh Bolle, wij zitten hier allemaal met tranen in onze oogjes je stukkie te lezen. Bij sommige van ons, zoals bij Bas kwamen ook weer allerlei herinneringen boven. Bas was waarschijnlijk ook ooit een huispoes, maar is op de een of andere manier ook op straat terecht gekomen, jarenlang heeft hij zo moeten leven. Gelukkig waren er ook voor hem lieve mensen die toen hij ziek werd, de ambulance belden, en nu woont hij al weer 4 en een half jaar bij ons, maar dat bange zwerfkatje zit nog steeds in hem, ook al heeft hij nu een warme mand en krijgt hij eten en sneks en knuffels. Maar goed dat er ook lieve mensen zoals Iris bestaan, die om dieren geven en ze goed verzorgen en veel liefde geven. Dat maakt de wereld weer een stukkie mooier. En wat lief van jou dat je je eten en speelgoed wil delen met Skip. Wij hopen dat Skip nog heel lang bij Iris en die woef mag leven. Mooi verhaal Bolle, dank dat je het met ons wilde delen. Geef Skip namens ons maar heel veel knuffels, ook voor jou natuurlijk en pootjes voor Iris en die woef en voor jou mensen vrouw en mensen man. Knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.
  Pee es: Oliver moet woensdag weer naar de witte jas, mag hij zich weer bij jou komen verstoppen? Moeten we wel iets verzinnen zodat hij het huis uit kan komen.

  1. Dag lieve vijf, dat snap ik Bas, dat je herinneringen krijgt over dat je een zwerver was.
   Dat je zooo lang op straat hebt moeten zwerven, wat erg! En wat superfijn dat je nu een huisje hebt en een hele lieve vrouw, en een zusje en drie broertjes. Dat is het fijnste op de hele wereld, als je een huis hebt. Zonder huis ben je altijd op zoek.
   Bij mij zit ook nog veel van toen ik geen huis had. Maar Skip wilde alleen maar eten en knuffelen, de hele tijd. Mijn vrouw zegt dat hij van gekkigheid niet eist hoe hij op schoot moest gaan liggen om zoveel mogelijk aaitjes te krijgen. Hij had zijn kopje in mijn vrouws hand gestoken, en zijn achterpootjes in haar andere hand. Nou, daar begin ik echt niet aan hoor!
   Ik geef de pootjes en knuffels voor Skip en Iris en Wolfje door!
   O, en Oliver, natuurlijk ben je van harte welkom! Jij hebt toch een balkon? Misschien kun je op het balkon gaan staan en dan kom ik langs, op de fiets. Dan kun je achterop springen! Niet tegen je vrouw zeggen hoor!
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel en Oliver, heel veel knuffies terug van Bolle, ook voor jullie vrouw. En van mijn mensen veel groetjes terug voor jullie allemaal.

   1. Goed idee Bolle, ik ga op het balkon staan en op je wachten, dan moet je bellen met je fietsbel dan weet ik dat jij het bent. Dan spring ik snel achterop. Hopelijk is het woensdag mooi weer anders zie ik je misschien niet door de regen,. Ik ga vragen aan een van mijn broers of mijn zusje dat ze onze vrouw gaan afleiden, dan heeft ze niet door dat ik weg ben. Tot woensdag Bolle of kom je dinsdag al? Groetjes van je vriend Oliver.

    1. Hoi Oliver,
     Ik hoop zo dat het je lukt om naar Bolle te gaan!
     Maar als het niet lukt heel veel sterkte, en laat je even weten hoe het gegaan is woensdag?.
     Het bezoek aan Bolle, of aan de dierenarts 🙂 .
     Kopje van Vlo.

     1. Dank je wel Vlo, zeker weten dat ik je het laten weten. Draai maar pootjes voor mij dat het gaat lukken om op tijd naar Bolle te gaan. Knuffies van Oliver

    2. Dag Oliver, ja dat is een slim idee van die fietsbel! Ik doe 3 keer bellen met mijn bel, en een zacht miauwtje. En ik leg een kussentje achterop, dan kun je dqar op springen. Als je zit scheur ik er meteen vandoor!
     Zal ik dinsdagavond komen?
     Kopjes en fietsbelletjes van je vriend Bolle.

     1. Dinsdag is goed Bolle, ik wacht op je.
      Groetjes Oliver

 5. Dag Bolle,wat heb je een mooi verhaal geschreven.Gelukkig had het verdrietige begin een prachtig einde.Skip had goed in de gaten welke tuin en mensen hij uit moest kiezen.Weet je Bolle,ik {Fynn} heb dat ook gedaan.Mijn eerste jaar ben ik ook op straat beland, en had ook een plekje gevonden waar ik in de winter een warm mandje,eten en drinken in de tuin was.Oei op straat in de winter is moeilijk….want dan wordt ook het water in de nacht nog eens kei hard en moet je met je nagels wat los krabbelen.Mijn vrouw krijgt bij dat stukje verhaal altijd een brokje- niet eetbaar brokje- in de keel.Ik ben dan ook blij dat ik nu al jaren een huis,vrouw,2 zusjes en een heerlijke water fontein heb en altijd lekker eten.En een sjip kreeg.Kan ik nooit meer weg raken! Wat is het toch fijn dat er vrouwen als Iris en hondjes als Wolf zijn die Skip nu in huis genomen hebben.En super lief van jou en je vrouw om ook brokjes en speeltjes te sturen.Daar heb je wat aan als ex- zwerver!!
  Voor jou,en allemaal een stevige poot van je vriendje Fynn,van mijn vrouw een knuffel en van mijn zussen een kopje

  1. Dag Fynn, ik wist geeneens dat jij ook hebt gezworven! O, en dat je het water open moest krabben om te drinken… Ik deed toen ik in de tuinen woonde altijd aan de planten en het gras likken als het heel koud was, om te drinken.
   Wat fijn dat we nu een eigen huis en eigen mensen hebben hè? En dan heb jij ook nog twee zusjes, gezellig hoor.
   Nee, zwerven is maar niks, dan moet je de hele tijd opletten en afwachten of je ergens te eten kunt vinden.
   Ik ben superblij dat Skip een huisje en een vrouw en een hond heeft. En raad eens? Hij heeft ook nog een vijvertje in de tuin! Dus hij kan drinken waar hij wil.
   En ik ben ook superblij dat jij een huisje hebt, en ik, en iedereen van de blog.
   Ik hoop dat op een dag alle dieren die dat willen een huisje hebben!
   Veel lieve kopjes terug voor jou van je vriend Bolle, en natuurlijk een knuffel voor je vrouw en ook lieve kopjes voor Muzetten en Sparkle.

 6. Hallo Bolle,

  Ojee, ik heb je helemaal vergeten een schrijf te doen, maar dat zul je wel begrijpen hoe dat zo komt. Moet je nagaan dat vrouwtje om half 3 al weer in de benen was, want ze is de slaap kwijt en kan die niet goed vinden.
  Wat heb je een mooie schrijf gedaan over Skip ( wat een prachtige naam overigens zeg) Nee als je door wat voor reden geen veilig thuis en mandje hebt en dus moet gaan zoeken naar een hapje eten en een veilige plaats om te gaan slapen, heb je een heel hard leven. Daar weet onze grote vriend Bert over mee te miauwen. Wat een lieve mensen dat ze Skip ik hun huis hebben opgenomen en dat hij nu ook een lieve vriend Wolf de woef heeft.
  Ikke hoop nooit zoiets als Skip mee te maken hoor. Ikke hou vrouwtje nu heel goed in de smiezen van wat ze toch allemaal doet. We hebben een kaal huis, alle meubels staan heel gek van de plaats en allemaal bergen met dozen. Vrouwtje heeft het allemaal over dat we hier weggaan en dat ik daarom de taak heb van opzichter zijn en zorg dat vrouwtje alles netjes inpakt. Vrijdag gaan we hier weg. Ik heb toen ik deze week naar Tante Ans ging al goed geoefend met zingen en ik heb heel netjes gezongen hoor en zelfs niet vals en ook netjes zacht. Voor mijn bang zijn krijg ik weer druppeltjes en is het minder eng allemaal.
  Nu moet ik weer stoppen met schrijf, want vrouwtje is zo erg moe dat ze in bed wil gaan uitrusten, want morgen is het hier weer rennen, vliegen en draven, nou ja vrouwtje heeft al weken geen rustdag meer, komt goed zegt ze als we ergens ander wonen. Nou ik hoop het hoor. Maar Bolle een ding daar maakt ze steeds tijd voor en dat is een goed miauw gesprek en veel knuffelen.
  Fijne avond Bolle voor jou en je mensen, vrouwtje roept, vergeet niet mijn knuffels te sturen, nou Bolle die zijn hopelijk over gekomen naar jou. Grote poot en kopje van je grote vriend Opzichter Jip

  1. Dag lieve Jip, ik dacht al dat jullie het druk hadden. Jij als opzichter en je vrouw met inpakken. Als je dan een keer geen tijd hebt om te schrijven begrijp ik dat helemaal hoor! Maar ik vind het wel heel gezellig dat je nog geschreven hebt.
   Wat vervelend dat je vrouw helemaal haar slaap kwijt is. Hebbrn jullie gezocht, of jullie hem weer konden vinden? Misschien vinden jullie hem terug als jullie verhuisd zijn, dat hoop ik maar.
   Wat spannend dat jullie vrijdag naat een buffelo gaan, Jip. Dan kun je daar alles gaan bekijken en overal snuffelen.
   Jullie hebben al een hele hoop werk verzet, dat lees ik zo al.
   Wat fijn hè,dat Skip een huisje heeft. Met een vrouw en een tuin en een lieve hond. Wolfje kijkt alleen maar, hij doet helemaal niks. Zo’n hond zou ik ook wel lief vinden.
   Jij en ik kennen alleen maar dat een hond probeert je te vangen en te bijten. Dat is helemaal niet leuk.
   Jip, doe je je vrouw welterusten wensen van mij en mijn mensen? En gelukkig dat jullie nog tijd hebben voor knuffels en een goed gesprek. Want dat is superbelangrijk!
   Kruip maar snel bij je vrouw, dan kunnen jullie goed slapen. En laat je vrijdag eventjes weten hoe het is, zo in je nieuwe huis? Ik doe voor jullie duimen!
   Veel lieve kopjes van je grote vriend Bolle, ook voor je vrouw natuurlijk. En van mijn mensen veel lieve groetjes en veel sukses gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *