Gelukkig kan ik altijd slapen

slapen

Serieus waar, ik had niet gedacht dat het toch nog zo keiheet zou zijn. Het was juist fijn, zachtjes zon en soms niet en soms wel en toen opeens WAM. Keiheet. Gelukkig kan ik goed slapen.

Bewegen

Ik was net bezig met elke dag speelkwartier. Dat moest van thuis voor mijn gezond. Bewegen en netjes eten dat helpt, zegt mijn vrouw, ze wist het zeker en dan begin je niks meer als eenvoudige huiskater, hoor. Dan doe je mee.

Maar alles veranderde toen het keiheet werd. Ik kreeg soep (anders alleen als wiekentsnek), ik kreeg sneks in water (mooi meegenomen) en ’s middags gingen we samen voor het waaiding liggen en ik kreeg buikkriebels tot ze in slaap viel. Zult u zeggen dat is het betere leven Bert, maar ik heb wel een hele dikke vacht en keiheet is dan moelijk, hoor.

Liggen

Nou heb ik thuis het voordeel dat ik overal mag liggen. Het nadeel is dat ik heel erg het gevoel heb dat ik wil samenzijn. Daarom ga ik nooit in de badkamer liggen ook al is het daar niet zo keiheet. Overdag slaap ik nooit op het grote bed boven ook al is het daar zacht en gezellig, alleen is te alleen. Dus ik lig vooral in de huiskamer. Dan heb ik het geluk: als ik lig, dan kan ik slapen. En slapen is fijn.

Slapen

Waar kan ik liggen en dus slapen, dat is:

 • onder de werktafel van mijn vrouw, dat klinkt stom maar het is daar stil en donker alleen raakt haar voet mij soms maar dan zegt ze altijd Sorry Bertje
 • in de vensterbank, dat kan alleen ’s morgens en ’s avonds anders is het te heet
 • in mijn doos, maar dat is meer voor de kleine dutjes tussendoor
 • voor de ventilator, persoonlijk combineer ik dat met buikkkriebels maar dan moet ze niet in slaap vallen natuurlijk
 • op mijn bankkussen
 • zomaar op het tapijt, dat is lekker in de ochtend

Dus ik heb niks te klagen thuis, en op het dekentje ga ik nou niet wegens te warm. Maar eerlijk waar, hoe fijn slapen ook is, voor mij hoeft dat keihete niet. Dan maar verplicht een speelkwartier.

12 thoughts on “Gelukkig kan ik altijd slapen

 1. Hallo Bert,
  Volgens vrouwtje de laatste dag en dan mag jij weer aan je speelkwartiertje beginnen,
  Gisterenavond kreeg ik het dolle en wilde half uurtje. Ik was de laatste weken gewoon moe van het opzichter zijn en had ik geen zin om veel samen met vrouwtje te spelen. Ja een snipperdag voor veel duties ddoen gaf mij weer veel zin. Ik was weer een race Jip en veel met mijn vishengel gespeeld. Nu was ik niet die moe werd maar vrouwtje. Met de hitte dagen doen we wel veel knuffelen tussen het drukke inpakken door.
  Bert geniet vandaag nog veel van je extra drinksneks en vrijaf van sporten. Van vrouwtje veel knuffels en van mij kopje en grote poot van je vriendje Jip

  1. hoi Jip ja je moet toch af en toe even rennen ook al is het nog keiheet, je hebt zo hard gewerkt en het gefoel in huis is nou anders dus met rennen ontspan je weer. Voor je vrouw is het misschien ook goed dat ze even aan iets anders kan denken en ik hoop dat ze daarna ook goed geslapen heeft. poot van je vriend Bert

 2. Hajoo oompie bert. Ikke lig nu hele dage in de doesj te slaap omdat het daar kauwer is. Ajjeen moet ik dan wel de doesjmat verplaatse. Want die ligge in de weg. En dan lekker op de kauwe floer slape.
  Frauw seg dat ik goet drink. Ze ververse nu heel vaak mijn water. Nou… datte is superlekker. Lekker koud water in mijn puikie.
  Fan mij mag het nu wel kieler word hoor oompie.

  1. hajoo Dorus. Goed van je dat je een eigen plek heb gevonden en dat je goed kunt drinken. Dat is belangrijk om te leren als jonge katerman, dan kun je meteen goed. Het wordt folgens mij nou snel koeler.

 3. Hoi Bert,
  Je hebt weer helemaal gelijk, met die warmte moet je niet teveel doen; en slapen is best één van onze favoriete bezigheden.
  Wel prettig dat dat verplichte speelkwartier nu even niet hoeft. Mijn vrouw vindt spelen ook heel leuk, en vindt dat ik het meer moet doen, maar ik weet gewoon niet wat ze er nu zo leuk aan vindt. Ik doe meestal dan ook niet mee, ja soms even om haar een plezier te doen.
  Ik heb het bovendien hartstikke druk met verharen. Mijn vrouw zegt dat ik allang kaal had moeten zijn, ze vind overal plukken, en als ze me soms even mag kammen, kijkt ze bezorgd of er nog wel haar op me zit. Nou, dat zit wel goed.
  Ik zie haar ook iedere keer naar mijn wollige achterwerk kijken, en dan naar de borstel of kam…maar dat gaat mooi niet door, staart en achterpoten mijn priefee, daar wordt niet gekamd!!!
  Wel slaap ik nog steeds tegen mijn vrouw aan ’s nachts of bovenop haar, vindt ze heerlijk, ze maakt dan allemaal puf geluidjes, ik denk dat ze dan probeert te spinnen of zo.
  Ze zegt dat het morgen koeler gaat worden. Ik hoop voor jou dat dan niet meteen het speelkwartier weer begint.
  Fijne slaapdag Bert, je ligt er lekker ontspannen bij.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo dus jij merkt ook van alles van die hitte. Dat verharen doe ik ook. Beroerd. Ik vind er niks aan maar gelukkig doet mijn vrouw niet aan kammen. Dat heb jij weer!! Erg hoor dat ze zelfs naar priveeplekken kijkt en dat ze nog niet snapt dat het echt niet kan. Het is danwel weer lief dat ze probeert te spinnen. Misschien lukt het nog een keer. poot van mij

 4. Ha die Bert, wij weten door die warmte soms niet hoe we moeten liggen, overal in huis is het nog warm. Zelfs het balkon is warm. Onze vrouw zegt dat het nu weer wat koeler gaat worden. Spelen doen we nog niet of nauwelijks, daar is het veels te warm voor. Onze vrouw heeft een filmpje van Bikkel op feesboek gezet , dan kan je zien hoe hij bij de waterkraan drinkt. In het begin is het filmpje wat wazig, maar zo heb je toch een beetje een idee. Wij doen vandaag nog rustig aan hoor, beetje slapen af en toe een beetje rondlopen, op de vensterbank kijken , meer zit er niet in vandaag, en wie weet, krijgen we toch nog een lekkere snek omdat het nog warm is in huis, onze vrouw heeft nog van die lekkere soep, dat hebben we selluf gezien.
  Dag Bert, knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. We hebben Bikkel gezien!! En mijn vrouw zei dat het heel knap was en dat vond ik ook. Alleen ik zou het nooit durven ook al niet omdat ik dan op het aanrecht moet. Ik vind dit weer ook moeilijk net als jullie. Eerst denk je lekker warm en dan voel je bleeeh alweer warm. Dus ik hoop dat het morgen over is!! poot van mij

 5. Het is wat he Bert, warmte en ook nog een dikke vacht hebben!!!!
  Gelukkig dat je overal kan liggen waar je wil!!! Nog even volhouden en dan is de warmte voorbij!!!!
  Wij zijn daar ook blij mee!!
  Dikke knuffel van
  Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey en natuurlijk onze vrouw.

  1. hoi Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey en Ceciel, het is hier nog warm maar minder dan gisteren maar ik heb toch extra geslapen. Misschien doe ik dat voor de zekerheid morgen weer. poot van mij

 6. Hoi Bert, het is zeker ineens weer keiheet!
  Ik lig de hele dag, en ook bijna de hele nacht, voor flup. Zo noemt mijn vrouw dat, omdat ik helemaal flubberig ben. Ze zegt dat ik net een gekookte spaagetiesliert ben, helemaal lang en warm en slap. Ik lig ook soms overdwars in mijn manden buiten, zo heet is het!
  Voor mij mag het ook best een beetje koeler zijn, als het maar niet weer de hele tijd gaat regenen.
  Mijn mensen zijn ook best flubberig op het moment, als ik eerlijk ben.
  Dus dan zijn we hier de famielie Flubber, hoe vind je dat?
  Gelukkig dat jij altijd kunt slapen. Ik ook hoor, maar niet echt diep. Geeft niks, ik haal het wel weer in.
  Enne… lekker zijn die soepjes allemaal hè? Ik krijg ze ook elke dag. Dat is jammer genoeg voorbij als het weer minder warm wordt.
  Lieve warme kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle als je met je allemaal flubber bent dan is dat vast gezellig, wegens dat je samen bent. Maar koeler is beter dan ben je samen en dan kun je recht in je manden buiten liggen dat is netter. Ik hoor dat Felix soep ook zo goed is. Nog niks van gehad. kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *