kater Dorus over als je aan het gjoeien bent

groeien
Hajooo daar ben ikke weer.  Vandaag ga ik ut heb oover gjoeien.
Een paar week gejeden plaatst ik, bij oompie Bert, een vootoo. Een hoop katjes sjeid dat mijn foorpootjes sjo gjoot waar.

We en wei

Ik benne pas bijna 15 weeks.
Ikke kan al, asse ik op mijn aggerpootjes sta, al met mijn koppie oof de saalontaaful kijk. En dan moet jullie mijn mensjes hoor. WE gaan nie op taaful spjing doen he Dorus. WEI gaan geen Boris Boef worde he?
Steeds da we enne wei. En wie isse Boris Boef?
Terwijl sje tog weete datte ikke dat gwoon doe.

Gjoot

Frauw sjei laas datte ik misjien uit mijn kleine reismandje gjoei. En datte ik dan de reiskooi van Overgrootoma’s Grietje en Poekie enne Oma’s Katrien en Catootje zal moet bruiken. Want die isse wel heel gjoot.

Bijt

Ikke bijt ook frauw al minder. Ikke ben bijna kjaar mette wisjel fanne mijn tandjes. Ooh wat hat ikke daar las van. Ikke hat ook pijn. Fandaar datte ik alles en iedereen zat te bijt. Ikke zat ook steeds de ijsere pootjes van de windiewoei te bijt. Mijn mensen fonden het sjielig voor mij. Ikke sjeg het eerlijk, en ik sjaam me er ook foor… ik heb frauw echt faak gebete. Ze hep ooferal wondjes oppe been en handen.

Halfe siemees

groeienIkke ben nie alleteit taut hoor. Ikke hep heel feel knuffelsessies mette mijn mensen. En dan ga ik me toch een partij spinnen. En dan ga ik hun hand likkielik doene. Dat finne se fijn.

En ik pjaat feel met hun. Soms tefeel. Frauw sjeg dat het komp ommedat ik een halfe siemees ben. Ikke folg se ook altijd. Asse se naar de kookkamer gaan folg ik ze mee en ga dan daar feilig ligge wachte totte se klaar sijn. Of sjoms woepen se ga je mee? En dan loop ikke mee. Ze zeg dat ik net een hond ben. Ze vinde mijn vacht ook raar. Ikke hep hele korte en zachte haare. Ikke ferhaar ook amper.

Jeuk en jief

Met mijn gjoeien komp er ook ies anders opborrelen. Ikke vin een jonge heel jeuk en jief. Jiekietta.
Frauw maakte mij een keer wakker toen ikke een djoompie hat. Ikke zat steets hihihi en sei jiekietta zijn naampie in mein sjaap.
Frauw sei dat ik hette eerst aan MammaLoes (dikke koes) moese sjeg doen. En frauw sei datte ik eers auwder moet worre. En asse ik dan jiekietta nog sjo lief vin ik het eerst aan Mamma en tante Sylvia moete fjaag doen.
Jiekietta isse mooie jongenskater mette kwullies. Ikke bejoof datte ikke een egte jentelmen zal sjijn hoor.

Nou… ditte wasse het weer foor dees week
Ik sjuit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

18 gedachten over “kater Dorus over als je aan het gjoeien bent

 1. Hallo Dorus,

  Hier Ome Jip even, het is niks raar hoor dat jij zo groot wordt, jij hebt altijd honger voor 2 Dorusjes. Vandaar dat jouw personeel roept van wat zijn WIJ aan het doen of van plan. Ze zien gewoon 2 lieve boefjes. Zeg maar dat ondeugend zijn bij het groot worden hoort en dat het niet stout is. Tja alleen je mag niet het eten van je personeel pikken, want dan hebben ze een lege buik en kunnen ze niet voor jouw zorgen. Zo nu moet Ome Jip weer aan het werkjes en wenst mmijn personeel en ikke jou een fijne dag en veell knuffels van ons.

  Jouw grote vriend Ome Jip.

  1. Ooh eet ik eggie foor 2? Fandaar datte ik zo snel gjoot word.
   Maar ome jip, ikke kan niet bejoof dat ik van het menseneet af kan blijf hoor. Het rrruik afentoe zooo lekker.
   Ikke word gejukkig niet meer opgesloot inne hal. Maar nu zette ze me iedere keer oppe vloer. Soms wel honderdmiljoen keer.
   U hep het druk seg met inpakke. Nog niet uwes speelgoed inpakke hoor.
   Gjote knuffel terug ome jip 🐾

   1. Hallo Dorus, ja drukjes hier, maar mijn spullen worden als aller laatste in gepakt hoor, wees maar niet bezorgd. Poot Ome Jip

 2. Hallo lieve Dorus,

  Hier Ome Jip even met een schrijfje naar jouw. Wat ben je al een grote kerel zeg dat je zo leuk en goed kan miauw schrijven.
  Ja jij wordt al een hele grote kerel en zeg even tegen je vrouw en manmens dat se een brilletje op de neus moeten doen, want er is maar 1 Dorus in huis hoor en niet 2. Dus het klopt voor geen ene staart dat ze zeggen wat zijn wij van plan om te gaan doen. Snappen jouw mensen dan niet dat jij alles moet leren en ontdekken. SSSTTT hoor maar als je eens ondeugend bent miauw je maar dat je op ontdekkings tocht bent, deed ik toen ik jong was ook. Tja alleen mijn vrouwtje trapte niet in mijn smoesjes.
  Lieve Dorus geniet maar heel veel en goed eten dan wordt jij een hele grote Dorus. Van mijn vrouwtje heel veel knuffels en grote poot en kopje van je Ome Jip

 3. Hoi Dorus,
  Wat een mooie grote kerel ben jij aan het worden zeg!
  Mijn vrouw moest lachen toen je schreef dat je uit Oma Katriens reismandje zou groeien. Al mijn voorgangers hadden best een grote mand, waar ze allemaal keurig in pasten.
  Maar toen kwamen Poncke (die zo op jou lijkt in alles) en Derrick. Toen moest mijn vrouw een nieuwe mand kopen 🙂 !! Als ik nu naar dei dierenarts moet, zit ik lekker ruim, dat is superdelux !!
  Poncke leek op zijn moeder wat betreft vacht, hij verhaarde wel, maar niet zo erg als Derrick, die precies zijn vader was. Hij voelde ook heel zacht aan net als jij.
  Mijn Opa en Oma noemden Poncke altijd de staart van mijn vrouw, omdat mij altijd kletsend achter haar aan liep. Hij hield alleen z’n mond als hij sliep, en net als jij kletste hij in z’n slaap vaak ook nog door.
  Waarom zegt je vrouw “wij” tegen jou als je op de tafel wil springen? Misschien wil zij er ook wel op springen! Mijn vrouw heeft dat soort rare dingen soms ook, zo van “He, wat zijn wij van plan?” Ik weet dan wel wat ik van plan ben, maar hoe moet ik nu weten wat zij van plan is?
  Droom jij maar lekker van wie je wilt hoor, misschien droomt Jiekietta ook wel van jou.
  Groei nog maar even flink door, dan hoef je niet eens meer tegen de tafel op te gaan staan om erop te kijken. Trouwens, Poncke mocht niet op tafel, en mijn vrouw heeft hem in het begin nooit betrapt, maar er stonden altijd pootafdrukjes op de tafel als ze binnen kwam. Ze heeft het later helemaal opgegeven met hem, als ze hem ergens afduwde, stuiterde hij gewoon weer terug.
  Als ik nu op tafel zit, zucht ze alleen maar; “Je weet toch, katten horen niet op tafel!” 🙂 !!
  Speel maar fijn lieve Dorus, en fijn dat je geen pijn meer aan je bekkie hebt,
  Heel veel lieve kopjes, ook voor je personeel,
  Vlo.

  1. Hajoo ome vlo.
   Ikke kanne nog net niet oppe taaful spring doen. Ik kan ajjeen kijk wat er op lig. En dan zegge ze gelijk NEE!!!
   Erg he?

   Ikke hoop dat jiekietta en ik later net sowiets kjijg als ome bert en mammaloes. Offe als oma katrien met opa floris hat. Maar we moet wagge totte we auwder sjijn. Want jiekietta isse 1 maand jonger dan ikke ben
   Pootje terug 🐾

   1. Oh ome Vlo!!!! Ik ben nu helemaal trots!!! Oom zijn van zo’n mooie katermans! Ik was al oom van poes Fietje, en nu ben ik 2 keer oom, oh wat gaaf!!!
    Zoiets als MammaLoes en ome Bert, en Oma Katrien en Opa Floris hebben is heel mooi, ik hoop ook dat je zoiets gaat krijgen later!
    Kopje van ome Vlo 🙂 !!

 4. Mij lieve beebie Dorus,

  wat hebbie weer jou mooie stukje geschreeve van jou groot worde. Jij groei als jou kool en jij ben net 15 weekjes. Oooh jij groei straks grooter als jou oom Bert. Dan bennie jou eigen groote, swarte katerman. Jij heb het niet van jpu MammaLoesje dattie zo groot ben. MammaLoesje groei ze andere kant op.
  Maar jij moet goed eete Door, jij ben in jou groei. Jij ga nie bijte in jou frauw ze arme, jij kan gewoon jou tande scherp maake aan jou brokke. MammaLoesje is er ook groot mee gegroei en zij heb nog steeds één tand ofer.
  Beloofie mij dattie nie saame met jou mense ga springe op jou taafel. Jij zou jou poote breeke jij arme jonge.
  MammaLoesje is ook trots dattie ben wie jij ben. Assie jou jonge leuk vin dan vin MammaLoesje dat jij wel froeg begin. Maar jij ben oferal froeg mee, met jou wakker worde, met jou tande in jou bek.
  Dorus jij ben mij zoon, MammaLoesje zeg jij ben gemberneutraal en jij mag houwe van wie jij wil. Poes, kater, tonijn, zallum…. Het maak nie uit. MammaLoesje is trots op jou eigen, assie jou eigen maar gedraag.
  Jij ben mij swarte paarel….

  Jou MammaLoesje koes koes

  1. Mammieeee. Ikke hau jou ❤
   Ikke ben gemberneutraal
   GEMBERNEUTRAAL
   Ikke wasse eers een beetje bang omme uwes te zeg datte ik jiekietta lief vin. Maar we sein sowals we sijn. Toch? Maar ikke hauwe ook fan zallum en toonein hoor. Maar dan anners 😸😸

   Ikke ben foorsigtig hoor met mijn pootjes. Ikke vinne 1x snachts naar de spietklieklniek zat geweest hoor. Ooh watte deed mijn pootje pijn toen.😿😿
   Ikke spjing nu echt niet oppe taaful.
   Koes koes mammaloes😽😽

 5. Hoi lieve grote Dorus, wat groei je toch hard en wat ben jij toch een knappe jongen geworden.
  Als je maar niet zo ondeugend wordt als mijn kleine broer Bikkel, die is zo stout, ik moet hem regelmatig tot de orde roepen, maar luisteren, ho maar.
  En dat je verliefd bent op een andere katerjongen is helemaal niet erg hoor, juist heel erg modern. En het belangrijkste is dat je een gelukkige katerjongen wordt. Ik heb zelf een bi-broer, Oliver vindt zowel mij , als poëzemeisje lief en hjj vindt zijn broers Bjarne en Bas ook erg lief, hij wast ons en slaapt met ons allemaal. Mijn vrouw zegt ook vaak: wat ben je aan het doen, ik denk dan vaak ” dat zie je toch” maar volgens mij snappen mensen het vaak niet zo goed. Kijk je uit met op tafel springen, dat je jeselluf geen pijn doet. En met dit warme weer moet je goed drinken hoor Dorus. Heel veel knuffies van je dinnetje Kruimel

  1. Ooh jouw bjoertje hauwe van kaaters en poesjes? Oooh wat mooi ❤❤
   Ikke hauwe van jiekietta alleen. Hij isse mooi mette zijn kwullies.
   Dus jijuwes hep ut ook🙀🙀🙀 steets datte we en wei. Oooh dar moete we een keer wat aan doen!!
   Kopjes en pootjes 🐾🐾🐾🐾🐾

 6. Dag grote Doorman, wat goed dat je zo goed aan het groeien bent. Misschien wordt je dan wel supergroot, net als een poema. Nou, dan durft niemand meer te zeggen dat je niet op de tafel mag!
  Kijk, weet je wat het is? Het woordje NEE, en ook WIJ, dat zijn mensenwoorden. Als kat heb je daar niks mee te maken. Als je vrouw of man “zegt wat doen wij op die tafel?” kun je gewoon denken “wij doen niks op die tafel, IK zit op de tafel”. Dat is vast een handige tip voor later!
  Ik ben zelf heel beleefd en klim nergens op, maar onze Popje, en mijn Molletje en GroteBeer deden dat wel. En als ze hoorden Nee, dan wachtten ze gewoon tot mijn mensen het niet zagen.
  Je kunt ook net als ik heel rustig en netjes worden, dat kan best. Maar iets zegt mij dat jouw karakter anders is, dat jouw karakter druk is. En dat is prima, want zo ben jij gewoon geboren!
  En met Niekieta, dat is mooi. Als je verliefd bent, ben je verliefd en dat is het mooiste dat er is. Je hoeft nog niet meteen te trouwen, daar zijn jullie misschien nog een beetje jong voor.
  Is hij ook een beetje verliefd op jou, denk je?
  Door, je boft maar met zulke lieve mensen en de allerliefste poezenmamma die er is!
  En wij, van de blog, boffen maar met zo’n lief stuiterballetje!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van je ome Bolle, die vindt dat je een prachtige jongen wordt. En bent, natuurlijk, je bent nu al een prachtige jongen!

  1. Ooh ome bolle. Wei moog nog geen furkeer hebben want onze frauwen en mammaloes zegge datte we te jong sijn. Pas asse we een jaar zijn moog we furkeer hep. Dat duurt nog langgggg sjugt.

   Naar nee luiser ik nu wel. Moest wel. Want ikke hing een keer in frauw haar hand en sgijnbaar hing ik er te diep in en toen kreeg ik van haar vrije hand een mep op mijn billies. Nou… toen luisterde ik. Ik sjaamde me ook want het bloedde eggiewaar erg 😿😿😿
   Toen belde frauw naar tante cynthia van de dierendokter. Die legte frauw uit hoe ze mij het beste kon corriesjeren.
   Toen sei tante cynthia dat frauw zich asse kat moest gedragen en mij bij mijn nekvel moese pakken en dan nee seggen.
   WOWWW ikke was zo onder de indjuk datte ik meteen luisere en ik heb al 9 dagen frauw niete meer bijt gedaan.
   Nu luiser ik heel goet 😸😸
   Pootjes ome bolle

   1. Zie je wel dat je een grote jongen aaj het worden bent?! Grote jongens bijten niet, dat zei mijn vrouw altijd tegen mij in het begin. Ik deed ook bijten, maar nu niet meer. Want als je iemand lief vindt moet je eigenlijk niet bijten, natuurlijk!
    Heb je nu al allemaal grotekatten-tanden?
    Wachten tot je een jaar bent is nog best lang. Maar misschien mogen Jiekieta en jij meelen?
    Pootjes terug, slimmerdje!

     1. Wat gezellig, dan is de tijd zooo voorbij en zijn jullie voordat jullie het weten al allebei EEn jaar!

 7. Hallo Dorus hier met Gijsje. Wat heb je een mooi stukje geschreven. Ben je al weer 15 weken. Wauw, wat gaat de tijd snel. En je groeit ook zo snel. Je wordt een hele grote lieve stoere katerman. Je gaat op jouw ome Bert lijken. Gelukkig, is het wisselen bijna voorbij. En bijt je jouw personeel ook niet meer. Dat doet echt zeer.
  Als ik iets doe wat vrouwtje niet leuk vindt dan zegt vrouwtje, nee Gijsje dat mag niet en dan doe ik het lekker toch. Of als ze denkt dat ik wat wil ga doen. Dan kijkt vrouwtje mij aan en dan vraagt ze aan mij
  ” wat ben je van plan? Wat ga je doen?” Zucht, dat weet ik nog niet. Ik laat het je wel zien wat ik van plan ben.
  Wat leuk dat je Nikita lief vind en dat Nikita jou lief vindt. Over 6 maanden ben je alweer een jaar en dan mogen jullie verkering met elkaar hebben.
  Ik heb verkering met Ollie. Ik hou heel erg veel van Ollie . Ik chat elke dag met Ollie. Soms gaan Ollie en ik bij elkaar logeren. Dat is héél leuk.
  Ik ga nu afsluiten.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Ooh is het nog maar sjo kort? 🙀🙀
   Oooh maar jiekietta is een maandje jonger als dat ikke ben. Ikke weet niet of ikke mag blijf sjapen bij jiekietta van mamsie.

   Ikke ben al een paar dagen een braafe dorus die niet meer bijt. Ajjeen spring ik soms foor de teefee en dan krijg ik nee te horen. Nou… ikke spjing er dan snel af hoor.
   Pootjes 🐾🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *