Katrien over: wat er op Dierendag gebeurde

dierendagIk ga jullie vandaag over afgelopen dierendag vertellen.  Mijn personeel kocht al vanaf vorige maand lekkere hapjes voor de diertjes in het asiel in Amsterdam.

Bofpoes

Ik vind van mezelf dat ik een bofpoes ben. Ik heb nooit in een asiel gezeten. Niet dat ik een leuke jeugd heb gehad, maar daar vertel ik ooit wel over in een ander blogje. Mijn personeel doneert al jaren hapjes of speelgoed voor alle dieren daar. Natuurlijk tjek ik wel of ik het toevallig niet lekker vind, zo ja dan eis ik dat ze dat ook voor mij kopen.
Ze stoppen het in het zijkamertje. En die deur gaat potjedicht. Oftewel, ik mag niet in het verboden kamertje. Hoe ik ook op die deur bons of krabbel, hij blijft dicht. Tenminste… bij vrouw. Bij man mag het wel. Maar daar ga ik het ook een andere keer over hebben.
Nou… afgelopen donderdag was het dus zo ver. Wat heel raar was… ik mocht niet mee. En dat terwijl het toch echt diertjesdag was.

Brommert

Het personeel pakte een hoop lekkers uit het verboden kamertje en brachten het naar de brommert beneden. Daar stopte ze het op die brommert. Wat er niet tussen paste, hield vrouw vast. Vrouw hield twee balen kruidenhooi vast en de sneks voor de kooneinen. Nou waren soolvrouw en soolzus Loes enorm lief geweest. Loesje gaf mij namelijk centjes om voor de neinen lekkers te kopen. Ik zal vertellen wat dat was. Twee zakken kruidenhooi, twee hele grote zakken neinbrokjes (tien kilo!! Vrouw tilde zich een breuk) en moetsjow veel knabbeltjes.
Het personeel had twaalf zakken kattenknabbels en speeltjes voor de woefjes en katten.

Pootafdruk

Nou waren er ook tattooinkt-mensen in het asiel. Het personeel heeft al heel veel plaatjes op zich. Ze wilden mijn pootafdruk nu op hun arm hebben. Maar in het asiel zeiden ze dat dat niet ging omdat ze mijn afdruk, op papier, niet goed konden zien. Of ze dan een willekeurig pootje op hun arm wilden. Nou… nee. Dus dat ging niet door. Toen gingen ze met het personeel praten daar en gaven ze al het lekkers. Ooooh wat waren ze blij!!! Het personeel liet ze een fowtoow van Loesje zien en zeiden dat Loesje alles voor de neinen had gekocht. Alleen feeguhtaaries.
Ooooh ze vonden Loesje zo mooi en ze bedankten Loesje heeel veel.

Opa Jan

Toen ze na een half uur weer weggingen (waarom ze een half uur zaten te praten…ik weet het niet) zijn ze langs hun vaste tattoomeneer gegaan. Opa Jan. Daar zaten ze ook een half uur te praten. En opeens zei hij: geef mij eens die afdruk. Oooh, hij zag meteen dat het wèl bruikbaar was. Het kon zelfs dezelfde dag gezet worden!! De fowtoow is hier  te zien. Het stond ook op Berts Feesboek de dag na diertjesdag.

Met een krabbel van mij er bij die ik 3 oktober daar geplaatst heb.

Ikjes hoop dat jullie het weer leuk vonden om weer wat van mij te lezen.

Tot de volgende keer.

Kusjes
Katrien ( lief en gelukkig prinsesje van beroep)

14 thoughts on “Katrien over: wat er op Dierendag gebeurde

 1. Ooooh Katrientje,

  ooooooh wat een mooi verhaal van diertjesdag en wat jouw personeel heb gedaan. Oooh voor alle arme dieren in ze asiel, ik voel traantjes van geluk in me hartje.
  En ook verlegenheid, ooh een footow van me eigen aan het personeel. Ooooooohh zo mooi, zo lief….
  Ik denk dat alle dieren gelukkig hebben kunnen knabbelen op ze dierendag. Oooh en allemaal op de brommert. Wat stoer…
  Op jouw eigen brommert Katrien??
  En zo mooi, jouw poottekening op de arm van soolvrouwpersoneel, oooh me vrouw vindt het ook mooi.
  Maar jouw eigen krabbel maakt het nog mooier Katrien, dan is het van jou eigen voor soolvrouw.
  Ooooh en een kamer met lekkers, oooh dat is spannend. Zwemt er ook tonijn Katrien, oooh me vrouw zegt dat me tonijn kan zwemmen. Nou daar merk ik niks van.
  Lieve soolzusjedinnetje, ik ben zo trots op jou en jouw soolvrouwmanpersoneel. Dat jullie de dieren zo gelukkig maken. Maar ik vind wel dat jij alles ook mag opeten voordat ze dieren het krijgen. Jij bent wel ze prinses van Feesboek en mijn allerliefste soolzusje,

  Sjeteem Loesje

  1. OOOOOH Loesje. Volgend jaar moet je maar hier komen hoor als er weer zoveel ligt. Dan ga ik afleiden en sniek jij naar binnen om lekkere hapjes te pakken. Ooooh het was zoooo lief van jullie dat jullie ook centjes gaven. En het was echt heel veel hoor. De neinen zullen er nu nog lekker van eten.
   Ooooh ze gingen op mijn brommertje en ik mocht niet eens mee😠

   Ik weet niet of er tonijn zwom. Als dat wel het geval was gaat ik echtjeswaar HH wel boos worden .Want dat zou heel gemeen zijn.

   Mooi hè dat ik die inkt persoonlijk af heb gemaakt hè?

   Ooooh sjeteem Loes.

   1. Oooh ik kom meehelpen Katrien, met ze deur open en dan samen alles proeven en dan opeten. Oooh me buik zegt nu honger en me hartje doet juige.
    Ik vind het fijn dat de kneinen nu nog kunnen eten van me spaarcentjes. Ik doe nu verder sparen Katrien, voor ze dieren.
    Oooh en ik vind jouw verhaal ook mooi geschreven Katrien en oooh zo mooi jouw footoow. Ik vind jou knap,

    Sjeteem Loesje

    1. Oooooh liesje. Jij bent de allermooiste lei-jonkwien. Oooooh en je hebt met bertje furkeering😽💖😽
     Oooh zooo rrromanties.
     Sjeteem jou meer😽😽😽😽

 2. Wat fijn Prinses Katrientje dat de dieren die het hard nodig hebben niet vergeten worden. Hier had baas Ed ook 2 dozen weggebracht voor de poezen. Wij hadden net als jou ook geen toegang tot de kleine kamer, maar kregen wel een extra snack. Hier zijn ze al bezig voor Kerstmis voor de dieren. En wij geven iedere maand allemaal iets van ons zakgeld. Lees verplicht hoor

  1. Oooooh vriendin sylvia,hier net zo hoor. Ook verplicht wat zakcentjes afstaan voor de zieligere diertjes. En ik vind dat niet zo erg hoor. Ik heb toch genoeg zakcentjes.
   Oooooh ook voor de kerst? Wat koel zeg!!! Ooooh dat moet ik tegen het personeel zeggen.

   1. Nou ja zeg wat dom van ons wij zijn helemaal de tatoo vergeten hoe koel die is. Ons vrouwtje heeft er 2 op haar enkel. Niet verder vertellen maar ze heeft een borduurmasjien en ze was vanmiddag bezig met iets voor Kenji zijn showset erbij. Als het lukt gaat ze dat ook maken voor de diertjes in de opvang en we zagen een pot met miew, en er staat iets geschreven met good. Maar ze doet het stiekem. We gaan proberen of wij erachter kunnen komen.

 3. Dag Prinses Katrientje,
  Wat een mooie, grote snor heb je op de foto! Nog extra mooi omdat je snor wit is, dan valt ie goed op. Mijn Molletje had ook een hele grote snor, daarom dachten mensen vaak dat ze een kater was. Maar zo werkt dat niet met katten, want wij hebben allemaal een snor.
  Geweldig dat je mensen zoveel eten en spullen naar het asiel hebben gebracht, ook namens Loesje. Want als je als dier in het asiel zit, is dat niet fijn. Waarom zitten er toch zoveel dieren te wachten op een huis, dat begrijp ik nooit. Want welke mensen willen nou zonder een poes of hond of hamster of vogel of vis leven? En toch bestaan die mensen. Dat is toch helemaal niet gezellig?!
  En de tekening van jouw pootje met een krabbel van de nagels van jouw pootje is mooi geworden! Een lief kopje van Bolle.

  1. Ooooh bolle,ikjes ben echt een meisje hoor. Want ik heb een strikje op mijn buikje gehad. Maar heel soms gedraag ik me wel jongensachtig hoor. Want vrouw zegt dat ik barstensvol streken zit.
   Ooooh ik snap het ook niet dat mensen geen diertje in huis willen. Dan is het huis toch leeg? Of ze zijn bang voor haartjes,of dat het een rommeltje kan worden.
   Nou…met verharen eten en drinken ze hier mijn haren. Vinden ze helemaal niet erg. Soms sloop ik wat,dat vinden ze dan weer wel een beetje erg maar daar heb je diertjes voor.
   Kusje op je wang terug😽

 4. Hallo Katrientje,

  Ja ik ben laatjes hoor, Vrouwtje moest werken en daarna ging ze nog met een blafsnuit een uur in de bossen wandelen, Dat doet vrouwtje 2 tot 3 X per week . Maar nu maar ik even compoeteren naar jou, ik heb vrouwtje gewoon erachter weg gebonjoerd.

  Wauw wat hebben jouw lieve man en vrouwmens veel geschouwd en weggebracht naar de dieren in het asiel. Volgende keer moeten ze maar zo’n aanhangertje achter de brommert doen. Maar Katrientje wij wisten heus wel wat er in het verboden kamertje was allemaal, We hadden toch een keertje stiekempjes de deur opengemaakt en onderzoek gedaan naar al dat lekkers, wat hadden we toch een nattigheid in onze bekkies zeg. Nee wij hebben geen verboden kamertje hier, alleen een kast waar al mijn eten en zo in staat.
  vrouwtje heeft ook jaren spullen en eten naar het asiel gebracht, ook handdoeken en lakens en bedjes die ze van mensen kreeg. Nu brengt vrouwtje die naar Kattendorp Harfsen toe en we hebben al weer 2 grote zakken staan. Het is een opvang voor niet meer plaatsbare poesjes en katers. Het is daar heel fijn voor ze een paradijs gewoon, maar ja daar kunnen ze ook veel spullen gebruiken.
  Dit jaar heb ik mijn spaarcentjes naar Stichting Poezensnuitje gedaan. Samen met vrouwtje kijken we waar centjes naar toe kunnen. Nu spaar ik weer in mijn spaarpotje voor de Kerstemes en dan kijken we samen waar we dat naar toe doen.

  Kijk Katrientje zo doet iedereen wel wat voor de dieren die in nood of in de opvang zijn.
  Je had een mooie pootafdruk gemaakt hoor met zelfs nog een potentekening erbij. Zo ben en blijf jij voor altijd bij je vrouwtje ozo.

  Katrientje nu moet ik ophoepelen van vrouwtje en stuur ik nog gauw knufjes van vrouwtje mee en veel pootjes en kopjes voor jou van je grote vriendje Jip

  1. Oooooh jip. Maar jij doet ook geweldig hoor. Zolang het maar voor de diertjes in nood is. En dat ze lekker kunnen smikkelen. Want wij hebben het gewoon goed.
   Er staat nog wel wat hier hoor. Dus als we snel zijn kunnen we nog een inspeksie doen. Er staat hier nog wat hoor. Want ik mag er nog steeds niet in. Zo stom. Misschien moet je weer een keer langskomen. Er liggen moetsjo speeltjes en kipkluifjes.
   Koel he,mijn gesinjeerde pootjeafdruk
   Man heeft hem ook. Alleen zonder krabbel er bij. Vrouw zegt alleen dat ze het zonde vind dat ze het van Catoo nooit gedaan heeft. Maar Catoo en ik waren bijna hetzelfde. Dus ons pootje ook. Dus we zeggen nu dat het half Catoo is en half katrien😸
   Kusje op beide wangen😽😽

 5. Hallo Katrientje,wat lief personeel heb je,dat ze ook aan asieldieren denken. En wat lief van Loesje en jou,dat jullie spaarcentjes naar de asieldieren gaan. Ik lees dat ook andere katten en hun personeel aan de asieldieren hebben gedacht. Wat goed en lief van jullie allemaal. Mijn vrouwtje heeft gecollecteerd voor dierendag en veel geld opgehaald voor de dierenbescherming. Ik vind jouw poottattoo op de arm van jouw vrouwtje heel mooi en persoonlijk. Ik heb vrouwtje gevraagd of ze ook zo’n tattoo wil met mijn pootafdruk en speciale persoonlijke krab van mij erbij. Neen,zei vrouwtje,dat hoeft voor mij niet. Heel lief van jou maar nee,bedankt. Ik heb ook een spaarvarken met centjes erin. Ik mag daar af en toe wat uithalen voor speelgoed wat ik leuk vind. Vrouwtje gaat dat dan voor mij kopen. Ik weet zo niets meer te schrijven. Ik ga maar wat eten en met vrouwtje knuffelen.
  Groetjes van Gijsje en vrouwtje.

  1. Nou,ze liep hier een beetje te piepen om de inktpoot. Het was dicht bij haar pols gezet en daar doet het erg auwie😹😹
   Oooh hier kopen ze gewoon speelgoed en mag ik mijn zakgeld opsparen. Voor als ik nieuwe huispakjes wil kopen😸

   1. Oh ja,dat kan ook. Sparen voor een nieuw huispakje. Ik wil sparen voor extra speelgoed of een leuk mandje. Zo sparen we allemaal ergens anders voor. Vrouwtje zegt,dat ze soms wat overmaakt naar een bankrekening voor asieldieren. Kijk,we doen het allemaal op onze manier. En dat is goed. Bedankt voor je antwoord. Ik vind het lief van je dat je altijd zo snel op mijn reactie reageert.
    Groetjes van Gijsje

Reacties zijn welkom