Aandacht inhalen is serieus werk

aandacht inhalen  Weet u waar ik niet van hou, dat is als mijn vrouw lang weg is. En met lang bedoel ik ook heel erg lang, dat ik me helemaal eenzaam en alleen voel en dat ik weet dat er niemand van me houdt. Dan komt ze terug en dan moet ik aandacht inhalen.

Alleen

Alleen zijn kan ik wel maar is het natuurlijk niet de bedoeling. Ik ben dus huisdier dat betekent dat er ook anderen in huis moeten wonen en die moeten er dan ook zijn.  Ik ben eigenlijk gezelschapsdier dus dan bied ik gezelschap aan iemand die ook thuis is.

Ja in die dingen ben ik heel precies.  Ik weet graag hoe iets is en hoe iets hoort te zijn. Dan snap ik het.

Lang alleen

Als ik lang alleen ben, ga ik slapen of naar buiten kijken of weer slapen en weer wachten. Er is niks aan.  Soms zit ik in de vensterbank naar de straat te kijken. Dat is anders als ik lang alleen ben. Niks aan, dat zei ik net al.

Samen

En dan komt ze eindelijk thuis. Het is niet zo dat dan alles meteen weer normaal is. Helemaal niet. Dan begint het pas. Ik ga miauwen, kopjes geven, ik wil lopen en aaien tegelijk, ik moet wennen en ik wil slapen, en alles tegelijk ook nog dus dat gaat niet.

Dat duurt even.

En als ik weer rustig in mijn kop ben, dan moet ik aandacht gaan inhalen. Dus dan heb ik mijn gewone aandacht nodig en de aandacht die ik tekort ben gekomen omdat ze zo lang weg was. Mijn vrouw zegt dan dat mijn batterijtje aandacht leeg is en weer gevuld moet worden, maar dat is te technisch voor mij.

Wat ik nodig heb is dan:

 • eerst kopjes kunnen geven tot het niet meer hoeft
 • dan lange buikknuffels
 • daarna aaien over mijn hele lichaam
 • nog een poosje vachthappen
 • wat complimenten en een fijn gesprek

Huis

Pas na het inhalen ben ik weer die ik was, mijn gewone huiskater-zelf. Dan slaap ik rustig. Ik ga nooit het huis uit en persoonlijk zie ik niet in, waarom een ander dat wel zou doen.

4 thoughts on “Aandacht inhalen is serieus werk

 1. Oooooh arme bertje. Hier gaan ze ook soms weg. Maar ze komen altijd weer thuis hoor. Maar soms moeten ze wel weg bert,als ze dat niet doen dan heb je savonds geen hapje. En een knorknormaagje wil je niet.
  Maar je hebt gelijk dat je aandacht opeist als ze weer thuis komt hoor. Laat het haar maar voelen dat zij fout is.
  Ooooh maar bert….volgens mij houd jouw vrouw echt heel veel van jou hoor

  1. hoi Katrien ja dat hoor ik dan ook dat ze geld voor brokjes moet verdienen. Dus dan doe ik er niks tegen. Maar als ze thuiskomt dan heb ik ook serieus aandacht nodig, en dat durf ik ook te vragen omdat ik weet dat ze echt van mij houdt dat heb je goed gezien.

 2. Hallo Bert,

  O ja, dat ken ik ook en jij weet dat ik het erg vind als vrouwtje veel weg is en soms van ’s morgens heel vroeg tot midden in de nacht, Soms ben ik dan nog bang dat ze helemaal niet meer terug komt en jij weet hoe dat is gekomen. Altijd als ik haar in de grote hal bij de voordeur hoor en ze moet dan de sleutel nog in het gaatje doen dan ren ik al naar de glazen deur en sta dan al luid te roepen dat ik zo blij ben dat ze er weer is en dat ik het niet fijn vond dat ze weg was. Maar ja vrouwtje heeft mij ook wel uitgelegd dat ze mensen dingen moet doen, Nou wat dat voor moet stellen snap ik als Jip echt niet hoor, ze kan als ze dat zo nodig moet doen toch ook bij mij hier in huis. Maar ze zegt dat mijn hapjes niet het balkon op komt waaien. Maar vrouwtje mijn hapjes die brengt toch de postduif, Ja Jip dat klopt wel maar daar moet ik als mens wel centjes voor verdienen. Gelukkig hoeft vrouwtje niet meer zoveel uit huis te gaan werken, die tijd is over, maar ze zorgt ook voor 3 poesjes en nu ook voor een blafsnuit. . Oke dat vind ik wel prima, want die blafsnuit moet ook in de pootjes voor wandelen en gaat natuurlijk niet als wij op de kattenbak. De poesjes zijn vaak alleen en vrouwtje gaat hen dan verwennen met veel knuffelen en bij hen zijn en natuurlijk lekkere hapjes klaar maken. Nou heb ik ook een leuke vriendin en ja dan is vrouwtje wel super lang weg hoor. Ik ga helemaal uit mijn Jippedak als ze terug thuis komt in de nacht. Eerst veel knuffelen en ik heb dan echt geen tijd voor mijn buikvulling hoor, Vrouwtje doet voor mij ook de balkon deur nog open en dan moet ik al mijn alleen zijn er uit rennen en Bert dat doe ik dan met heel hard miauwen. Vrouwtje zegt wel eens dat ik dan een brullende leeuw ben. Zo raak in dan mijn eenzaam en alleen zijn uit mijn lijf en kan ik daarna lekker buikvullen en samen naar ons grote Jippebed. en denk er maar aan er moet nog veel geknuffeld worden en vrouwtje vertelt dan hoe haar dag is geweest. Nou leuk dus, ik ben gauw uit gemiauwd, want het is net als bij jouw veel slapen en buiten kijken, veel zin in spelen heb ik dan niet.
  Ik moet me nu weer gaan voorbereiden op 3 dagen veel alleen zijn, maar ik ben weer wel heel blij en gelukkig als ze iedere keer terug komt.

  Bert voor nu ga heerlijk genieten van het zonnetje deze week en van vrouwtje veel knufjes Waar ze die allemaal vandaan haalt snap ik niet hoor, zouden die aan een boom groeien of zo, want ze heeft er altijd veel ook om weg te geven.
  Poot en kopje van je grote vriend Jip

 3. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Ik snap heel goed,wat je bedoelt met wat je geschreven hebt!
  Als mijn mensen lang weggeweest zijn en weer terugkomen, dan doe ik eerst of er niks aan de hand is. Ik kom even een kopje geven en kijken of ze ietsl lekkers voor me hebben meegenomen, en ga dan altijd naar buiten.
  Maar dan! Dan kom ik na een paar minuten ineens KEIhard binnenrennen en ga in de slaapkamer aan het kleedje voor de veer rommelen. Dat betekent dat er goed met de veer moet worden gespeeld, en soms moet ik ook nog een paar keer op bed springen met mijn hartje aan een veter.
  Dan moet er geknuffeld worden, en dan pas is alles weer gewoon.

  Ik ga zelf wel eens het huis uit, de tuin in. Maar ik blijf nooit de hele middag of avond (of middag én avond!) weg.
  Het kan niet alleen voor brokjes zijn, want ik weet toevallig dat er hier zeker vier grote zakken brokken in de kast staan. En toch gaan mijn mensen soms weg.
  Het moet dus iets anders zijn.
  Het zal wel weer een mensending zijn!

  Een lief kopje voor jou van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *