kater Bolle: over sport en spel en sportbrokken

sport spel

Van mezelf ben ik niet echt een heel drukke kat. Af en toe ren ik een keer een stukje door de tuin, of ik ren een klein stukje in huis. Ik mocht eigenlijk niet door het huis rennen van mijn Molletje, dus dat is dan natuurlijk de belangrijkste reden om het niet te doen.

Keukendeur

Nu Molletje  een hele mooie ster is, zou ik het natuurlijk stiekem wél kunnen doen. Heb ik ook weleens gedaan. En toen rende ik keihard tegen de keukendeur op.
En wat deed mijn vrouw? Die schoot in de lach.
Ik had er wel een plat hoofd aan over kunnen houden, dus ik vond het zelf helemaal niet leuk. Mijn man ook niet – die werd een beetje boos op mijn vrouw. Ik ook wel, eigenlijk.
Al met al vind ik door het huis rennen dus geen goed idee.

Veer

Ik speel wel met mijn vrouw een spel met een echte fazantenveer. Die beweegt zij dan onder een rond kleedje in de slaapkamer. Dat weet ik heus wel, dat mijn vrouw dat doet. Maar toch word ik altijd een tijger.
Ik probeer de veer te vangen, ik trap tegen het kleedje, ik ga op de veer zitten om hem tegen te houden, ik bijt de veer en soms blaas en grom ik zelfs tegen de veer.

Touwtje

En ik heb een spel met een stoffen hartje aan een touwtje. Dan bewegen mijn mensen dat touwtje door de lucht, en dan vang ik het hartje. Of mijn vrouw haalt het touwtje onder het dekbed door, en dan spring ik er bovenop.
En ik kan goed springen, al zeg ik het zelf. Ik kan wel een meter hoog springen, en anderhalve meter ver.
Mijn mensen zeggen dat ik wel een kikker lijk als ik zo spring. Maar dan eentje met haren en een staart.

Lampje

Ik doe alleen die twee spelletjes, want andere spelletjes vind ik eng. Ik vind dingen met geluid een beetje griezelig, en als mijn vrouw een balletje gooit schrik ik altijd.
Een laserlampje heb ik ook. Dat heb ik twee keer gevangen, toen was ik er klaar mee.

Bal

Ik heb ook een brokkenbal om mee te spelen. Maar ik heb altijd brokjes staan, dus waarom zou ik met zo’n bal gaan rollen?
Mijn vrouw vindt de bal heel leuk, ze rolt er mee over de vloer en doet dan heel enthousiast als er iets uitkomt. Dan wil ze dat ik kom kijken. Ik ben dus tot de conclusie gekomen dat die bal eigenlijk helemaal niet voor katten is, maar voor mensen.

Tuin

Verder loop ik door de tuin, en klim op het schuurtje via mijn eigen kattentrapje.
Heel soms spring ik ook nog wel eens over een schutting.

Sportbrokken

Wat ik maar wil zeggen is dat ik, ondanks dat ik het niet nodig vind, best aan sport en spel doe. Ik lig echt niet alleen maar te slapen of te zonnen. Waarom moet ik dan toch, net als Bert en Jip, aan de sportbrokken? Is het de bedoeling dat ik heel dun word, en wat moet ik dan met mijn naam doen? Ik heet tenslotte niet voor niks Bolle.
En ik denk dat ik vast extra veel van mijn oude brokjes ga eten, om te voorkomen dat ik straks honger ga lijden. Dan heb ik tenminste genoeg spekjes om de winter door te kunnen komen.
En dan ben ik voorbereid, als de sportbrokken komen.

6 thoughts on “kater Bolle: over sport en spel en sportbrokken

 1. Hallo Bolle,

  Bert is wel mooi bezig geweest met onze vrouwtjes en voor jou ook baasje op het idee te brengen om ons aan de sportbrokken te zetten.
  Ik stond al een jaartje op een dieet om een maatje minder te worden, maar er ging geen grammetje af, maar gelukkig ook niet erbij. Ja komt die Bert met een nieuw idee van sportbrokken, Nu ben ik aan mijn 3de dag begonnen. en ben heel benieuwd of dit gaat helpen. Volgens Bert in ieder geval wel. Het andere eten heeft vrouwtje in de kast gezet en kan ik dan opmaken als ik weer op mijn gewicht ben die Tante Ans (DA) en vrouwtje graag willen. Mijn vrouwtje is tevreden als er een goede kilo af is.
  Maar ja dat sporten, Ik heb geen tuin alleen een groot balkon. We hebben wel een trappenhuis, maar vrouwtje wil mij daar niet naar toe doen om trappen te rennen, ze is heel bang dat ik dan kwijt raak of ergens van schrik. Ja je weet ik ben een Jip op die een held op sokjes is, maar ja daar weten jij en Bert alles van dus we begrijpen elkaar wel en hoef ik niks meer uit te leggen. Ik heb wel een hele groot/hoog krabmeubel waar ik ik klauter, maar rennen er door doe ik niet meer. Ik ben er een keer uitgevallen en had mij aan een achterpoot opgehangen. Ik ben wel actief in huis, ik heb heel veel speeltjes en een hele grote muizen verzameling. Overal heb ik die weg gelegd of verstopt en als ik dan door het huis ren kom ik die tegen en neem ik er een in de bek en ga als een brullende Jippeleeuw door het huis tot ik er weer een zie en hup dan is die weer het muisje. Ik speel ook iedere dag veel met vrouwtje en de Funny Butterfly vind ik ook leuk. Maar ja zoals het bij een poes/kat gaat in het leven horen wij ook zeker 16-18 uur te slapen.
  Dat jij zo’n lampje ook niet wil, snap ik helemaal, ik ook niet. Denk je het te pakken te hebben is er niks en weg is het, nou ik ging na even op mijn kontje zitten en keek vrouwtje aan, van we zullen het anders doen, ik beweeg wel met dat ding daar in je handen en ga jij er maar achter aan hoor. Ik had in de gaten dat zij op haar achterste zat en dat stomme ding in haar handen.

  Nou Bolle we zullen elkaar wel op de hoogte houden met ons sporten en de brokken, en ik wens jou heel veel sterkte hoor. Oja het is niet de bedoeling hoor dat je een magere bolle wordt hoor en dat zal vrouwtje en baasje ook vast niet willen.

  Voor nu een fijne dag en geniet maar van de tuin want het wordt mooi weer, ik ga misschien nog op het balkon naar alle vogels en koeien en boten kijken.
  Van vrouwtje knuffels en poot en kopstoot van je vriend Jip.

  1. Dag Jip, dus jij bent nu al drie dagen aan de sportbrokken? Dan ben je al bijna klaar met dunner worden, denk ik. Ik ben zelf nu aan de tweede dag bezig, en ik voel al dat ik heel slank ben geworden!
   Wat een eng verhaal dat je van je krabmeubel was gevallen, en aan een achterpoot bleef haken. Dan snap ik wel dat je er niet meer doorheen rent. Zoiets onthoud je wel, net als ik met de keukendeur.
   Maar het klinkt alsof je een hele hoop doet op een dag, dus ik denk niet dat het nodig is om ook nog door je meubel te rennen.
   Succes met de brokken en voor jou en je vrouw een lief kopje van Bolle.

 2. Hallo Bolle,

  Ooooh moet jij ook al aan de sportbrokken voor je eigen? Ik vind jou best sportief en volgens mij ben je net als me Bert ook best atleeties. Ik vind Bolle ook best een mooie naam. Dat je voor altijd Bol bent van je naam.
  Bolle ik moet eerlijk zeggen van me eigen, ik ben een poes met een maatje meer. Vroeger was ik heel mager, dat was voordat ik me vrouw leerde kennen. Ik was niet gelukkig Bolle. Ik houd gelukkig erg veel van me eten, dus toen werd ik snel een maatje meer. En als poes moet je toch een beetje van ze rondingen hebben. Me Bert vindt me goed zoals ik ben. Ik ben niet sportief en ook niet atleeties van me lijf. Ik ben een rustige poes, Bolle ik ben ook nog best verlegen. En ik heb veel emozies, dan moet je veel eten. Maar ik ben ook trots op me Maatje Meer, dan weet ik wie ik ben.
  Ik ren iedere dag één keer door me huis en meestal raus ik dan over het grote bed. Dan neem ik het dekbed mee onder me nagels en vind ik het weer goed. Lampjes vind ik wel leuk, ik kan dan wel een beetje tijgerin worden. Me ogen worden dan wel groter dus dat vind ik wel sportief.
  Ik denk dat ik als poes ook anders ben. Ik doe vooral rustige dingen. Slapen, dromen, soms Jogaa en ik doe me Meeditaasie. Dat ik rielekst ben in me kop, van me emozies.
  Maar ik vind het knap dat Jip, me Bert en jij samen aan ze sportbrokken zijn. Oooh Bolle blijf je wel Bolle? Dat je geen kou hebt in ze winter. Ik moet bij me Bert ook alert zijn, als je verkering heb dan zorg je voor de ander en dan pas voor je eigen.
  Ik ga wel aan je denken Bolle, dat het lukt met de sportbrokken en dat er tonijn in zit…

  Liefs van Loesje

  1. Dag Loesje, ik denk ook wel dat ik sportief en atletisch ben. Alleen zie je dat niet zo goed aan de buitenkant.
   Goed dat je trots bent op je maatje (meer of niet), want op de foto’s kun je zien dat je een hele mooie poes bent. En nee, Bert hoeft nu niet jaloers te zijn, want ik heb nog altijd verkering met mijn Molly. Die was vroeger ook een beetje Mollig (haha!), maar later werd ze best dun. En dat is niet goed.
   Ik vind het heel knap dat je zoveel aan rustige denk-dingen doet. Dat moet tenslotte ook gebeuren en niet iedereen kan dat, maar jij wel! Een lief kopje van Bolle.

 3. Hoi bolle,
  Wat stom zeg dat je die sportbrokken moet eten. Nog even en ze moeten je dunnie noemen😳
  Dat kan niet hoor. Volgens floor weeg ik ook iets te zwaar. 4 kilo en 250 gram. Je snapt met wat op en af tellen dat ik dus 250 gram te zwaar weeg.
  Nou….ik ben maart volgend jaar 17 jaar. En ik weiger om op diejeet te gaan. En het personeel staat achter mij.
  Ik heb ook lintjes en een touwtje met kralen. En een egel met mieterse wiew.
  Ik heb ook een flindervladder die rondjes draait. Dat is leuk joh.

  Ik knal ook altijd tegen iets aan hoor. En ook van dingen af. Liggen ze hier ook in een deuk hoor.
  Rennen doe ik op mijn leeftijd niet meer zo veel,maar ik ben wel aktief hoor voor een megabejaarde😹😹
  Kusje op je wang

  1. Dag Prinses Katrientje, dus jij wordt thuis ook uitgelachen, terwijl het heel erg is dat je ergens tegen aan loopt? Wat is dat toch, ik vind het niet zo horen. Als mijn vrouw ergens tegenop loopt, lach ik haar ook niet uit. Nee, ik schrik en ren dan keihard weg. Maar daar heeft zij tenminste geen last van!
   Gelukkig dat jij niet óók nog aan de sportbrokken moet voor die paar grammetjes teveel. Ik hoorde mijn vrouw iets zeggen over die 700 gram er bij mij vanaf moet. Is dat veel? Ik vind van niet, en dat ik nu na twee dagen sportbrokken wel klaar ben.
   En eigenlijk vind ik dat elke poes en kater goed zijn zoals ze zijn. Of ze nou rond of vierkant zijn, als ze maar gelukkig zijn! Een lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *