Als er monteurs in huis komen

monteurs

Deze week had ik een hele rare dag. Dat was op Dierendag. Toen ik wakker werd, voelde ik dat er spanning in huis was. “Er komen monteurs, Bertje,” zei mijn vrouw. “Ze gaan supersnel internet maken met glasvezel.”

Spanning

Eerlijk waar, dat kan me niks schelen. Het is alleen dat ik ten eerste geen monteurs in huis wil en ten tweede maar kan ook ten eerste zijn dat ik in huis geen spanning wil. Als mijn vrouw dat voelt dan voel ik het ook. Dat gaat vanzelf als je een band hebt.

De hele middag deed mijn vrouw gek. Aan de computer zitten en dan opeens uit het raam kijken en dan weer gaan zitten. Ik probeerde te slapen maar dat gaat dan moeilijk.

Voordeur

Toen de monteurs kwamen, werd het nog erger. Beneden hoorde ik hard gepraat dat is niet goed. En ik rook en voelde dat de voordeur helemaal openstond. Het was koud en er kwam allemaal buitenlucht naar binnen dat ik van alles rook, ook de honden die door mijn straat lopen. Daar werd ik gespannen van.

Er kwam een monteur in de huiskamer staan en mijn vrouw ging voor me staan. Hij kon mij niet zien en ik hem niet. Toen moest hij weg. Mijn vrouw kwam terug en keek mij aan en ik kon het serieus niet helpen maar ik moest een paar keer echt hard miauwen van de spanning.

Stem

Het was nog niet afgelopen. Mijn vrouw ging met een boze stem telefoneren. Nou ik weer miauwen en zij aaien en die stem bleef maar.

Daarna kreeg ik gelukkig een hele lange buikknuffel om bij te komen. Ik was heel erg moe van alle ervaringen. En we hadden geeneens snel internet maar het oude internet deed het gelukkig nog.

Het was een hele rare dag. De dag erna was alles weer gewoon, alleen had ik nog extra knuffels nodig vooral op mijn buik dat vind ik het fijnste.

10 thoughts on “Als er monteurs in huis komen

 1. Hallo Bert,

  Foei wat een dag voor jou en het vrouwtje. Mijn vrouwtje wordt heel vaak een stresskip als er monteurs moeten komen. Dus wij hebben dan een stresskip (vrouwtje) en een stress haantje (ikke) Het erge vind ik nog dat jullie nu geen glasvezel hebben voor het internet, Alles is dus eigenlijk voor noppes geweest. Wij hebben tot de meterkast glasvezel, maar niet in huis ( de meterkast is bij de lift in de hal) Vrouwtje heeft van heel veel mensen gehoord dat er eigenlijk helemaal niet veel veranderd, dus wij hebben het gewoon bij de oude zolang het kan. Foei voor jou, al die mannen die zo hard praten en maar door jullie huis heen lopen en je het gevoel krijgt in je lijf van waar is mijn veilige huis gebleven, Voordeur ook nog open en je hoort zoveel geluiden die je niet wil horen. Wat te denken van die vreemde luchtjes die ze achter laten. Bert ik vind het super stoer en knap van jou, dat je in de kamer durft te blijven als die man ook nog in de kamer komt waar jij dacht veilig te zijn. Je weet ik durf dat echt niet hoor, mijn verstop plek is onder het dekbed van ons bed, wat ik niet zie, ziet mij niet miauw ik dan.
  Wat heb jij een goede uitlaat klep zeg, moet ik ook eens gaan doen, heel hard gaan miauwen als de rust er weer is, dan raak je natuurlijk heel veel stress kwijt. Die tip moet ik maar goed onthouden. Vrouwtje vraagt zich nu af, moeten ze nu nog een keertje terug komen om het in orde te maken?
  Gelukkig is er veel zonnetje de komende dagen en dat is goed om de spanningen uit je lijf te laten, Veel samen met vrouwtje van genieten hoor, mijn vrouwtje gaat vanmiddag weer naar haar oppas poesjes om ze veel te knuffelen en te verzorgen en ik ga dan ook fijn van de zon binnen genieten Bert een fijne dag en veel knuffels van vrouwtje en pootjes en kopjes van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, het was een rare dag met die monteurs, wat jij allemaal zegt dat had ik ook. Het rook anders en ik voelde me raar van binnen. Ik durfde ook gewoon niet van mijn kussen af Jip daarom bleef ik ook liggen. En ik wilde dichtbij mijn vrouw zijn want zij beschermt me. Ik hoop dat je je sportbrokken gemakkelijk eet ik ben nou wat atleetieser en ik ren vaker. poot van je vriend Bert

 2. Oooh Bertje,

  wat een moeilijke dag was dat voor jou. Dat er monteurs in je eigen huis komen en je vrouw met een boze stem. Oooh ik kan het voelen in me buik. Dat je hard ging miaaauwen vind ik goed. Dat je laat horen dat jij er ook bent en een stem heb. Dat vind ik ook stoer Bert en sterk. Ik denk dat jouw vrouw wel veel aan jou heb , jij laat je horen. En je kreeg daarna een lange buikaai. Oooh Bert soms zijn er ineens vreemde mensen in huis. Hoe zit dat dan met onze preifussie? Dat je voelt dat er iets moeilijks gaat gebeuren en dat er ineens andere geuren en stemmen zijn.
  Hoop dat de stem van je vrouw nu niet meer boos is en dat je wel op je kompjuuter kunt. Ik was ongerust Bert. Als ik je niet kan zien voel ik me anders, niet fijn in me eigen. Ik wil altijd bij je kunnen zijn op de kompjuuter, dat ik me poten om je heen kan slaan. Ik zal tegen de monteurs zeggen dat wij verkering hebben Bert, dat ze voorgoed wegblijven en dat alles gewoon is…

  Je Loesje

  1. hoi lieve Loesje, het miauwen ging vanzelf het kwam heel diep uit mij en toen ging het geluid uit mijn bek en toen klonk het keihard en mijn vrouw vond het helemaal niet erg. Toen ze klaar was met aan de telefoon praten werd alles weer gewoon. Dus ik werd ook weer mezelf. En we hadden nog steeds internet dus ik kon jou meelen en van alles!! je Bertje

 3. Lieve Bert,,

  Ik herken dit gedrag ook bij mijn Kitty en nu ook Coco,ze vinden het helemaal niet leuk als er vreemde mensen in huis komen!

  Van de week kwam er toevallig bij ons thuis ook een monteur om de gaskachel te repareren.

  Ja hoor,Kitty meteen verstoppen en Coco(kitten)vond het a/d ene kant spannend te zien wat er ging gebeuren, maar a/d andere kant ook weer niet ,dus ging zij net als Kitty ook meteen verstoppen onder de deken, precies zoals Kitty dat doet.

  1. ik snap Kitty wel het is gewoon eng, maar Coco snap ik ook want je wil toch weten wat er gebeurt. Het is lief dat ze Kitty ging helpen met samenzijn dat was ze misschien minder bang.

 4. Oooooh bertje. Wat werd jouw dierendag verpest zeg. Wat erg. En dan die vreemde manmens in jouw huis!! Ooooh hoe durfde hij. Ikjes kan het snappen hoor dat je ging miauwen. Jouw vrouw zorgt echt heel goed voor jou hoor dat ze tussen jou en die man ging staan. Ik haat ook vreemde mensen. Ik vertrouw alleen mijn personeel. Zij weten wat goed voor mij is

  1. hoi Katrien ja mijn vrouw kan elke man aan volgens mij ze gaat dan heel recht staan en dan is ze heel groot en ze heeft ook een keer een man die ik eng vond buiten gezet toen pakte ze zijn spullen en ging naar de voordeur dus toen moest die man vanzelf mee. Volgens mij is het bij jou thuis ook zo.

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Wat een vervelende gebeurtenissen allemaal, in het huis van jou en je vrouw.
  Er horen eigenlijk niet zomaar mannen binnen te komen, die hard praten.
  Internet of geen internet, het hoort gewoon niet.

  Ik vind het altijd eng als er mensen komen die niet mijn mensen zijn.
  Meestal ga ik dan in de slaapkamer op bed liggen, want daar komt nooit iemand.
  Maar één keer moesten de monteurs ook in de slaapkamer zijn, en toen ik van schrik de woonkamer in rende stonden daar óók nog drie vreemde mannen!
  Toen ging ik plat op de grond liggen en begon heel hard te blazen en te grommen.
  Mijn man vroeg of de mannen even opzij wilden gaan, en mijn vrouw tilde mij op de vensterbank, zodat ik naar buiten kon.
  Toen heb ik in de tuin zitten wachten tot ze weg waren.
  Daarna ben ik naar binnen gegaan, en zijn mijn mensen samen met mij op bed gaan liggen om te knuffelen. Want dat wlde ik graag.
  En ik heb verder de hele dag en avond geslapen, zo moe was ik.
  Ik hoop maar dat jij ook goed hebt kunnen slapen, en dat vandaag alles weer normaal was.
  Want dat is toch het fijnste!

  Een kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ja ik was ook moe, zoo nou, ik wilde alleen bankhangen met aaien erbij natuurlijk dat helpt bij het rieleksen. Wat goed dat jouw mensen ook zo opletten. Ja het is ook jouw huis tenslotte en daar moeten monteurs rekening mee houden. Blazen doe ik heel soms als ik erg schrik dat is gelukkig heel weinig. kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *