Hoe Sjakie een kater met een missie werd (door hemzelf verteld)

Wie ik ben? Officieel heet ik Sjaak, maar wordt meestal Sjakie gemiauwd. Ik woon in  Hellevoetsluis en sinds vier jaar ben ik lid van de BBB-familie. Dat is dus de Blije Beesten Boel.

Zwerven

Daarvoor zwierf ik een paar jaar door de wijk en daarvoor… daar wil ik het maar niet over hebben. Slechte gebeurtenissen kun je maar beter vergeten toch?! Hoe dan ook als zwerver had ik het best zwaar. Mijn poot raakte behoorlijk geblesseerd bij een ongeval en als kat zonder mens kom je niet zo makkelijk bij een witjas.

Manke poot

De boel is een beetje raar aan elkaar gegroeid daarna. Ik deed mijn best mijn kostje bij elkaar te scharrelen maar dat was geen kattenpies met die manke poot.

Missie

Nu was er een mens die mij steeds probeerde te lokken. Ze zag dat ik honger en pijn had en wilde iets voor me doen. Maar ik was bang. En boos. Dat had met mijn verleden te maken.

Ruim een jaar deed ze haar best maar ik liet me niet vangen. Er woonden al een paar  dieren op dat adres. Daar kon ik vast niet bij.
Op een nacht hoorde ik haar huilen. Heel hard huilen. Ik legde mijn oor tegen het raam en hoorde dat zowel de konijnen als de katten in korte tijd achter elkaar dood waren gegaan.

Nu was ze helemaal alleen, net als ik. Op dat moment werd ik een kater met een missie.

Huiskater

Diezelfde nacht ben ik bij haar voordeur gaan liggen en om een lang verhaal kort te maken… ik ben nooit meer weggegaan. Het duurde nog wel even voor ik me echt veilig voelde nu ben ik een heuse huiskater al kom ik nog wel heel graag buiten.

High paw van Sjakie

Wilt u meer weten van het leven van Sjakie en de anderen? Dat kan. Want Sjakie zit ook op Feesboek: klik hier en kijk:  https://www.facebook.com/blijebeestenboel/

 

10 thoughts on “Hoe Sjakie een kater met een missie werd (door hemzelf verteld)

 1. Oooh Sjaak,

  wat een mooi verhaal met een heppie eind. Oooh Sjaak, me verkering Bert heb ook op de straat gezworven. En hij heb nu ook een vrouw en hij heb verkering. Oooh met mij Sjaak….
  Maar jij heb je vrouw zelf uitgekozen en ze heeft jou opgenomen in haar hartje. Ik vind het zo fijn voor jouw vrouw dat jij er was toen ze zoveel verdriet had. En ook voor jou want nu ben je veilig.
  Sjaak ik vond jouw verhaal zo mooi. Ik kreeg traantjes in me oog. Dank je wel en heel veel geluk samen. Ik vind jou zo dapper Sjaak….

  Loesje

  1. Oh lieve Loesje, ik voel mijn hartje helemaal gloeien door jouw lieve woorden.
   Mijn mens vond het eerst heel spannend dat ik voor de deur ging zitten. Ze dacht dat ze nooit meer van een dier kon houden maar wat bleek; ze kon het wel en hoe! Mijn mens leerde dat je zowel verdrietig kan zijn als van iemand kan houden.

   Zo tof dat jij en Bert verkering hebben. Samen ben je zoveel blijer.

   Ik stuur je een ferme kop en wens jou en je stoere vriend heel veel geluk.

   Sjakie

 2. Oooooh sjaak,wat een emo.
  Wat zielig dat alle diertjes van jouw vrouw over de regenboogbrug zijn gegaan.
  En wat super dat jij toen een missie kreeg….de vrouw weer gelukkig maken.
  Ikjes weet gelukkig niet hoe het is om te zwerven. Maar wat ik van bert weet is dat zo erg😿😿😿
  Ooooh sjaak….wees heel lang gelukkig bij jouw vrouw
  Dikke kus
  Katrien

  1. Lieve Katrien, bent u echt een prinses? Dan moet ik misschien Majesteit tegen u miauwen.

   Aan het zwerven denk ik liever niet meer terug. Wat telt is dat we nu allemaal weer blij zijn. Weet u trouwens dat ik zelfs twee adressen heb waar ik me veilig en thuis voel?! Ook bij onze buren kom ik graag. Dat is handig als mijn eigen mens van huis is. Dan speel ik daar met de kinderen en snoep ik mee met de koekjes. Maar ik slaap altijd bij mijn eigen mens, graag bij haar op bed zelfs. Lekker knus al is het soms wat dringen met mijn andere huisgenoten. Verder zorgt zij dat er altijd brokken voor me klaar staan en dat ik dagelijks medicijntjes krijg. Nooit meer honger, geen pijn meer en mensen die van me houden. Wat wenst een ex-zwerver nog meer?!

   Een hoffelijke buiging voor u, Prinses Katrien.

   Sjakie

 3. Hallo Sjakie,

  Ik kan me indenken dat jij een slecht leven hebt gehad voor je bij je lieve vrouwtje wilde gaan wonen. Het straat leven is bar en boos en het is nu eenmaal eerst ik mijn buikje gevuld en dan de andere. Ja en als je dan ook nog een handicap krijgt lig je er in de groep ook nog eens uit, want men wil geen zwakkelingen hebben. Dat jouw vrouwtje je zo graag wilde hebben kon jij niet snappen, iedereen was slecht in jouw hartje. Maar jouw vrouwtje had wel heel veel geduld met jou en door iets verschrikkelijks met haar kon je aanvoelen dat jullie elkaar moesten helpen, je hebt je katerhart heel ver open gedaan en werd een hele grote steun voor haar. Ja mens en dier kunnen elkaar heel goed helpen en nu zijn jullie heel gelukkig samen. Jip mijn grote vriend en steun en ik zijn er ook altijd voor elkaar en wij noemen elkaar een Buddy voor elkaar.

  Sjakie, ik en Jip wensen jullie samen heel veel gelukkige en gezonde jaren, van mij krijg je een grote knuffel en Jip wil jou heel graag een poot en kopstootje geven.

  Vrouwtje van Jip en Jip zelf

  1. Miauw Jip en vrouwtje van Jip,

   best buddies forever….. wat lief. En zo nodig. We kunnen niet zonder elkaar, hè?! Dat heb ik wel geleerd.

   De verschoppelingen van de maatschappij, daar kan ik over mee miauwen. Heel lang werd ik ‘die vieze rooie kat’ genoemd. Totdat ik een thuis kreeg en het beter met me ging. Tegenwoordig zegt iedereen blij: ‘Hé, daar is Sjakie’.
   Als we allemaal wat liever voor elkaar zouden zijn en beter voor elkaar zouden zorgen, zou de wereld dan niet nog mooier worden?

   Ik stuur jullie, mede namens mijn andere vrienden in dit huishouden, heel veel knuffels terug.

   Sjaak

 4. Oh wat een verhaal Sjakie zoveel mee gemaakt , fijn dat jullie elkaar gevonden hebben en mijn Vrouwke en ik Ollie wensen jullie heel veel geluk saampjes!

  1. Hay Ollie,

   dank je wel voor je lieve miauws, makker. De hele BBB-familie wenst jou en je Vrouwke Sabine heel veel goeds en liefde.

   Ferme kop van Sjakie

 5. Dag Sjakie, wat een mooi verhaal van hoe jij bij je vrouw bent gekomen. En wat zie je er nu groot en mooi uit!
  Je zult het niet makkelijk hebben gehad op straat, zeker niet met een mank been.
  Ik heb zelf ook buiten geleefd, maar ik vond het heel zwaar.
  Des te fijner als je dan een huis hebt en een vrouw, allemaal voor jezelf.
  Geniet er maar van!
  Een kopje van Bolle.

  1. Jeetje Bolle, je bent dus net als ik, ook een kater met een verhaal. Hoe ben je aan je naam gekomen? Doe je deze eer aan? Als dat zo is, laat de mensen maar kletsen hoor. Wij weten hoe het is om geen eten te hebben. Dan is een onsje extra helemaal niet erg, toch?.

   Ik heb mijn mens overigens niet (meer) helemaal voor mezelf. Bij de BBB-familie zijn na mij nog meer dieren komen wonen, allemaal met een geschiedenis. Maar we vinden het geen van allen erg om ons mens met elkaar te delen.

   Ferme kop terug van Sjakie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *