Loesje vertelt: wat ik doe op Dierendag

dierendag

Ik wilde schrijven voor me Bert maar me vrouw zei, Loes het is wel Dierendag. Dat is een dag voor alle dieren. Ik vind dat belangrijk want er zijn veel dieren die niet zo gelukkig zijn als me Bert en ik van ze eigen. Dat vind ik ook moeilijk want ik vind, ieder dier heb recht op ze eigen geluk. Dat ze niet op de straat hoeven te leven net als me Bert vroeger. En dat iedereen genoeg tonijn heb voor ze eigen en het mag ook iets anders zijn.

Mensendag

U weet ik woon hier met me vrouw, Floris en Zusje. En ik heb ook verkering met me Bert. Voor ons is het eigenlijk altijd dierendag. Me vrouw zei laatst dat ze ook weleens een mensendag zou willen. Ik heb er over nagedacht maar als er dan geen tonijn is dan is het eigenlijk geeneens een dag. Dus ook geen mensendag van ze eigen. Daar ben ik wel duidelijk over geweest, dat ze weet waar ze aan toe is.

Feegeetarie

Op dierendag zegt me vrouw, eten we geen vlees of vis van ze dieren. Oooh maar wij hebben wel feest dus ik werd best onrustig in me kop. Ik dacht hoe moet dat dan? Ik zeg U eerlijk, een dagje zalm of garnaaale wil ik best proberen van me eigen. Maar ik ben niet bewust feegeetaarie. Ik ben het meest gerust als de kast vol staat met tonijn. Voor als ik zin heb of tussendoor, voor me emozies en voor me Maatje Meer. Op dierendag krijgen we geenvleesofvisbrokken, ik vind er niks aan. Maar het is voor de dieren. En voor me vrouw, denk ik.

Meeditaasie

Ik heb wel iets wat ik doe voor alle dieren in de wereld. Ik doe me dierendagmeeditaasie. Dat is dat ik me helemaal ontspan van me eigen en me kop leegmaak. Dan leg ik me kop op tafel en doe ik me meeditasie. Ik denk dan aan alle dieren en geluk. Dat er geen zielige dieren meer zijn en alle dieren genoeg te eten krijgen en ook knuffels.

Oooh ik voel dan me tonijn in me buik. Dan ben ik diep in me meeditasie en in me eigen. Misschien wilt U het ook proberen vandaag. Dat we allemaal samen aan de dieren denken en dat er dan geen leed meer is.
Geen leed en wel tonijn!
En ik heb ook een kleine traktaasie voor me eigen,

Liefs Loesje

12 thoughts on “Loesje vertelt: wat ik doe op Dierendag

 1. Ooooooh loesje. Wat verwarrend dat je geen tonijn krijgt op diertjesdag. Ooooooh ik hoop dat je wel genoeg gaat eten om geen knorknor in je maagje te krijgen. Want dat is, volgens mij, helegaar niet goed. Ooooh krijg je dan ook feegetaarnogwatsneks?
  Ooooooooh ik hoor net iets verschrikkelijks. Ook ik krijg geen magnogwatvis vandaag. Ooooooh zo erg. Maar het ligt gewoon in de eiskoude kast🙀😾😾😾
  Oooooh loesje,ik ga zo naar het asielletje toe met jouw kneinenvoer en snekjes. Ooooh wat zullen de neinen lekker smikkelen.ennnnn dat doen ze feegedinges!!!!
  Ooooooh loesje….sjeteemlamoerrrrrr

  1. Oooh lief soolzusdinnetje,

   ben je al naar ze asiel voor de kneinen en andere dieren. Oooh ik vind het zo lief dat ik in december ook mee mag. Ooooh zo spannend…
   Ik doe vandaag feegeetarie voor de dieren maar me vrouw maakt het toch lekker voor ons. Vanmorgen kreeg ik een prut met saus en ei en groentje. Oooh ik had zoveel honger en ik heb alles opgegeten Katrien. Voor ze dieren….
   Ik denk ook aan jou vandaag lief dinnetje,

   Sjeteeeemmmm Loesje

 2. Goedemorgen Loejse op dierendag eet ons vrouwtje patat met majonesieee en 1 kaasloefee.
  Ons vrouwtje doet voor ons wel iets extra lekkers voor ons of een speeltje. En ze heeft dozen ingepakt voor de dieren in de opvang. Die gaat baas Ed straks wegbrengen zodat deze dieren ook iets extra,s krijgen. Wij hebben vandaag een exrra superknuffel dag.

  1. Ooooh kaassloefee,

   oooh hoor ik dat goed Jahia en Givencio en ook Elani en alle anderen mooie poezevriendinnetjes en vriendjes. Kaassloefee prr prr prr prr prr prr prr prr prr….. Ik ga me vrouw vragen om kaassloefee voor ze dierendag. Me vrouw lust geen kaas maar ik wel. Ze lust wel graag patat en misschien ook wel v vandaag….
   Ik wens jullie allemaal een hele fijne dierendag met heel veel knuffels en sneks. En een extra sterktepootje voor mevrouw Sylvia en Jahia,

   Loesje

   1. Dank je wel lieve Loesje ons vrouwtje heeft als extra het blik met de kmr voeding meegegeven omdat er helaas ook nog kittens zijn die dit heel hard kunnen gebruiken.

 3. Hallo Loesje,

  Zo zeg dat is me ook wat dat je vandaag geen tonijn en vleesje krijgt, als je dan maar niet ziek wordt in je bolletje, want die tonijn is voor jouw gezondheid heel belangrijk. Ik krijg wel mijn gewone eten, Vrouwtje die doet heel vaak van de veegetasie met eten en ze zegt dat ze het dan voor mij ook meteen doet.
  Ik krijg vandaag een hele grote doos met eten en dat is echt geen beestjesdag eten hoor. Het is sport eten net als Bert heeft. Ik ga met Bert samen proberen om er wat aan maatje meer af te krijgen, Je weet dat ik al heel lang op een maatje minder dieet sta, maar er gaat geen grammetje vanaf. Nu Bert vertelde dat het bij hem goed gaat en nu heeft Bert aan vrouwtje verteld waar ze dat kan kopen en nu ga ik dus vandaag met Bert samen sporteten doen. Tja er zit kip in maar sorry kip maar ik moet ook nu sport eten hoor. Ik beloof een ding Loesje ik zal geen warme hap aan een twietje vangen op het balkon.

  Weet je Loesje ik Ik heb tegen vrouwtje gemiauwd dat ik niks wil aan extra dingen, ik heb het reuze goed, maar vrouwtje is vandaag thuis en gaan we samen veel knuffelen en spelen en het is ook belangrijk om aan de dieren te denken die het heel slecht hebben, Nou ik weet er ook wel wat van, door mijn eerste levensjaar. Ik heb al mijn zakcentjes uit de spaarpot gehaald en dat moest vrouwtje vis een bankendinges overmaken naar een goede stichting, heb ik zelf uit gezocht. Van die centjes en van centjes van andere kunnen ze de DA betalen, ze vangen poesjes en de grote worden geneutraliseerd en de kleintjes gaan naar de gastgezinnen en vandaar uit naar een goudenmandje.

  Lieve Loesje ik hoop toch dat het goed gaat met je veegetasie eten en dan moet je maar veel meeditasie doen nou. Morgen zal je best weer tonijn krijgen hoor. Veel dierendag knuffels voor Jou, Zusje en Floris en groetjes voor je vrouwtje van mijn vrouwtje en je grote vriend Jip

  1. Oooh Jip…,

   nu ga ik jou ook steunen met ze sportbrokken. Dat je met me Bert mee gaat doen vind ik super knap van jou eigen. Oooh doe je mij ook op ze hoogtes houden?
   Jip ik ben ook een Maatje Meer maar ik vind me rondingen mooi, als poes dan. Me Bert vindt me ook goed zo en me vrouw en de dierendokter houden alles in de gaate. Van diebeet en zo, dat ik niet ziek word. Me vrouw zegt dat tonijn best kan, maar niet vandaag.
   Vandaag ben ik feegeetarie Jip, oooh we kregen een of ander prutje en ik heb het opgegeten voor ze dieren. En me vrouw heb ook geenvleesofvisbrokken, voor Zusje. Die eet alleen maar brokken. En een beetje voor Floris en me eigen.
   En ik doe veel meediteere vandaag, voor ze dieren Jip. Dat er veel knuffels zijn en liefde. Ooioooh liefde is mooi Jip.
   Ik wens jou sukses met alle sportbrokken Jip en ik vind jouw maatje nu al mooi….

   Loesje

 4. Dag Loesje, wat lief dat je vandaag aan alle dieren denkt! Ik weet wel zeker dat dat helpt, en ik vind persoonlijk dat je dan niet óók nog eens alleen maar wortels hoeft te eten!
  Mijn mensen eten elke dag vegetatie. Ik ruik weleens aan hun eten, maar ik denk niet dat ik het lekker vind. Maar mijn vrouw zegt dat zij MIJN eten ook niet lekker vindt. Nou, dat is mooi, want ik wil ook niet dat ze ervan eet!
  Ik hoop maar dat je niet ineens hele lange oren krijgt, net als een konijn, na deze dierendag. Nee hoor, grapje!
  Nu lees ik net dat Jip ook al aan de sportbrokken gaat. En ik ook! En jij moet konijnenvoer eten. Is dat nou dierendag? Als het zo gaat mag van mij dierendag snel voorbij gaan!
  Maar ik weet dat er een hele hoop dieren zijn die het moeilijk hebben, en dan is het toch wel goed dat het er is, natuurlijk.
  Een kopje van Bolle.

  1. Hoi Bolle,

   Oooh moet jij ook al aan de sportbrokken net als me Bert en Jip? Dan word je ook atleeties en sportief. Oooh ik vind het wel knap van jullie dat jullie dit doen van jullie eigen. Me Bert is er al een tijdje mee bezig en het helpt hem wel.
   Ik kreeg vandaag van alles zonder me tonijn, het was feegeetaries zei me vrouw. Ik doe het voor ze dieren Bolle. En me vrouw lust mijn eten ook niet. Maar ik lust wel ze fanillevla en ik lust ook slagroom. Maar me vrouw zegt dat dat niet goed is voor me eigen.
   Ik kreeg ook veel knuffels vandaag en straks krijg ik nog een feegeetariesnek.
   Hoop dat jij ook verwend bent Bolle en ik vind het heel lief dat je geschreven heb,

   Liefs Loesje

 5. Hallo Loesje,hier met Gijsje. Ik heb vanmorgen mijn tonijn gehad en mijn brokken. En straks krijg ik weer tonijn en brokken. Ik hoef van vrouwtje niet vegetarisch te eten. Vrouwtje eet wel soms vegetarisch.
  Bij vrouwtje op haar werk was er vandaag een mevrouw van het asiel met een kitten en 2 konijnen. De bewoners mochten de dieren vasthouden en knuffelen. De bewoners en de dieren vonden dat heel leuk. Waar mijn vrouwtje werkt,wonen dementerenden.
  Ik vind het een heel goed idee om te gaan mediteren voor alle dieren in Nederland en andere werelddelen. Dat deze dieren ook een fijn en goed leven krijgen. Vrouwtje zegt,dat alle dieren,ook wij,rechten hebben!
  Als wij nu allemaal 1 dag in de week gaan mediteren voor andere dieren die het niet zo goed hebben.
  Vrouwtje gaat nu collecteren voor de dierenbescherming. Ik hoop dat vrouwtje heel veel geld voor ze ophaalt.
  Groetjes van Gijsje

  1. Oooh Gijsje,

   kreeg jij wel tonijn van je vrouw? Ooh ik ga met me vrouw praten voor volgende dierendag want ik vond het ook best moeilijk maar het is voor ze arme dieren.
   Wat lief dat jouw vrouw zo’n mooi werk doet en dat er mensen en dieren van ze asiel waren. Om te knuffelen van ze dierendag. Ooh Gijsje jij mag trots zijn op je vrouw. Me vrouw werkt ook met mensen, die heel erg in de war zijn. Die kregen vandaag ook geen tonijn voor ze eigen denk ik.
   Hoop dat jouw vrouw veel centjes opgehaald heb voor ze dierenbescherming. Ik vind dat heel mooi Gijsje, dank je wel

   Liefs Loesje

   1. Dank je wel Loesje,voor je lief berichtje. Wat leuk dat jouw vrouwtje ook werkt met dementerende mensen.
    Mijn vrouwtje heeft heel veel geld opgehaald voor de dierenbescherming. Ze gaat dat geld morgen brengen naar een mevrouw die alle collecte bussen verzameld.
    Ik ga nu even een dutje doen. Tot de volgende keer.
    Groetjes van Gijsje

Reacties zijn welkom