Als binnenkater kijk ik naar buiten

binnenkater  Ik ben een binnenkater en ik kijk naar buiten. Dat is om op de hoogte te blijven van de dingen in de straat. En de straat is de wereld dus ik ben een binnenkater die de dingen snapt.

Mensen vragen me weleens of ik naar buiten wil. Nou nee. Vroeger had ik geen thuis en toen moest ik op straat zwerven en dat was heel moeilijk. En nou ben ik binnen met lekker eten en knuffels en zachte kussens om op te slapen en iemand die van mij houdt. Dus ik ben het liefste binnen. Maar ik ben wel nieuwsgierig naar buiten.

Snuiven

Soms staat het raam op een kier, ik kan er dan niet met mijn kop door alleen met een  stukje. Neus en snuit zeg maar. Dan snuif ik de buitenlucht op. Lekker diep dat ik het helemaal goed kan ruiken.  Ik kan dan gemakkelijk een uur in de vensterbank zitten snuiven en voelen wat het is. Door vroeger snap ik de luchten.  Elke lucht betekent weer wat anders en  dat herinner ik me van vroeger.

Kijken

Als het raam dicht is, dan zit ik naar buiten te kijken. Naar de straat. Gisterochtend was het heel moeilijk voor de mensen in de straat. Het was donker en het regende en waaide, ze keken allemaal raar.  Ja, dat is de straat. De straat is moeilijk. Voor iedereen weer op een andere manier.  Dat snap ik wegens vroeger, zonet zei ik het al.

Zon

Het fijnste is als er hele zachte zon is, daar ga ik dan in liggen slapen op mijn tapijtje. Of op mijn kussen als de zon daar is. Dan heb ik binnen en buiten tegelijkertijd.

Sommige katten zijn gewoon gelukkig als binnenkat, en ik ben dat ook. Alleen wil ik wel op de hoogte blijven van wat er buiten gebeurt. Dus daarom zit ik ook in de vensterbank.

4 thoughts on “Als binnenkater kijk ik naar buiten

 1. Hallo Bert,

  Ja, jij weet ik ben ook een binnenkater, alleen ik mag en ga ook op het grote balkon. Verder hoeft voor mij echt niet. Hier kan ik alles heel goed bekijken. Ik kan niet in de straat kijken, want die is heel ver weg, maar ik kan wel de auto’s en de mensen zien. Dat ik niet meer de behoefte heb om vrij buiten te zijn is omdat ik mijn eerste levensjaar buiten moest zijn in weer en wind. Ik kreeg wel eten maar mocht nooit binnen komen. Foei dat was een hele beroerde tijd, zeker omdat er ook een blafsnuit was die mij altijd treiterde.

  Maar ik ben een bofkont Jip, want ik heb het super goed hier bij vrouwtje en wat ik allemaal kan zien als ik door het raam of op het balkon zie, nou dat is dus heel veel. Je weet ik woon aan de Uiterwaarden en de rivier stroomt voor de woontoren. Ik zie heel veel verschillende vogels, koeien en ook veel grote en kleine boten en
  mensen die daar wandelen of als het mooi weer is daar fijn genieten. Ik heb wel de taak om goede controle te doen iedere dag of alles daar wel goed gaat. Ja zeg je weet maar nooit dat die vogels tegen elkaar aan vliegen, ja het zijn er altijd zo veel.

  Nou mijn leven als huiskater wil ik dus echt niet verruilen voor een leven als buiten kater, misschien als we een grote afgezette veilige tuin zouden hebben, waar niemand in kan en niemand aan vreemde erin. Ik lijk op een plaatje wel een stoere Jip, maar ik ben om in de vogel dinges te miauwen een schijtlijster. Vrouwtje vind dat niet erg en ik mag gewoon zijn wie ik ben, nou en dat is heel veel hoor.

  Zo Bert ik mag dadelijk weer huisbewaken en vrouwtje beloofd een hele grote knufbeurt als beloning als ze vanmiddag thuis komt van het brokken verdiend.
  Jij ook een fijne dag en hopelijk heb je wat zon om in de vensterbank te genieten.
  Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat een superfijn uitzicht heb je dan al die verschillende dingen en mensen volgens mij woon je heel erg goed behalve wanneer er herrie is. Ik heb minder uitzicht maar ik heb het wel fijn met mijn vrouw. Ik hoop dat jij ook zon hebt. poot van je vriend Bert

 2. Ik ben een half binnenpoes en half buiten. Ik mag en kan alleen niet verder dan mijn balkonnetje. En eigenlijk vind ik dat ook niet erg hoor. Ik ben 1 keer in de tuin beneden mij geweest en dat was eng genoeg. Nu zijn de ramen hier ook dicht,maar toen ze op een kier stonden deed ik ook mijn snuitje in dat kiertje. Achter zie ik alleen katten, voor is het wel spannend hoor. Daar zie ik mensen en auwtoos en bussen. Ooooh zo druk. Ik zie ook vooguls buiten in de boom voor me. Dan mekmekmek ik altijd.

  1. een balkon lijkt me wel eng Katrien dat zou ik echt niet in mijn eentje durven. Maar hier hebben we dat niet. Buiten is het veel te spannend. Dat mekmekmek doe ik soms al wanneer ik naar buiten kijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *