Kater Bolle over als je mensen trots zijn

trotsIemand die mij niet kent en die mijn footoo ziet, denkt vast Wat een grote stoere gespierde kater is dat. Echt zo’n kater die nergens bang voor is. Dat hoop ik tenminste, dat diegene dat denkt.

Voorzichtig

Want ik ben misschien wel groot en gespierd, maar ook vaak bang. Veel minder dan toen ik net bij mijn mensen kwam wonen, maar toch schrik ik nog steeds best snel. Gelukkig gaat dat nu altijd snel over. Maar ik blijf heel voorzichtig en vind het moeilijk om om iets te vragen.

Straf

Ik ben ook geen kater die zomaar nieuwe dingen doet. Dat durf ik niet, want door vroeger ben ik nog steeds bang dat dat niet mag. En dat ik dan straf krijg. Ik heb nog nooit straf gekregen van mijn mensen en ze zeggen dat ze dat ook nooit zouden doen. Ook al zou ik aan de bank krabben, of met fiese voeten over het bed lopen of een lamp omgooien. Mijn vrouw heeft me uitgelegd dat ik NOOIT straf krijg, wat ik ook doe. Ik geloof ook dat het zo is. Maar diep van binnen zit nog een bang gefoel van vroeger. Daar kan ik zelf geeneens bij, zo diep zit het. Een gefoel van angst, dat ik weer klappen of schoppen krijg, of met de riem.
Daarom doe ik nooit iets nieuws en ik wil eigenlijk liever ook niet dat mijn mensen iets nieuws doen. Ik vind net als Bert, dat het het fijnste is als alles gewoon zoals altijd is.

Gelukkig is het meestal ook zo dat alles gewoon is.
Maar soms gebeurt er ineens iets vreemds.

Breed lopen

Ik heb vorige week geschreven over dat ik twee ratjes had gevangen.
Nou, alsof dat nog niet genoeg was ving ik ook nog twee muizen. Die heb ik naar mijn mensen gebracht en aan ze gegeven. De eerste muis leefde nog en mankeerde niks. Mijn man heeft een bakje over hem heen gezet en ik kreeg iets lekkers. Toen heeft mijn man de muis op straat gezet, zodat hij weer verder kon gaan met zijn muizenleven. Een paar avonden later kwam ik binnenlopen met een muis. Mijn vrouw is met mij de tuin in gegaan. Ze praatte tegen me en aaide me zachtjes. Toen legde ik de muis voor haar neer.
Deze muis was zo erg geschrokken dat hij een beetje dood was. Dat was niet mijn bedoeling, ik had hem als oefenprooi meegenomen voor mijn mensen. Mijn vrouw heeft de muis begraven in de tuin, en ik kreeg een toch paar lekkere brokjes als dank.
Ik ging een beetje breed lopen, wegens dat ik het best stoer vond van mezelf.

Knuffels

Mijn mensen zeiden dat ik wel een gewone kat leek, die druk bezig is en van alles doet en durft. Ik kreeg superveel knuffels en kompliementen.
Misschien dat ik daarom nóg iets heel nieuws durfde te doen.

Bank

trotsAl zolang als ik bij mijn mensen woon slaap ik op mijn kartonnen ronde ding, mijn kurk. Ik heb een woonkamerkurk en een slaapkamerkurk. Ik heb ook nog twee manden, daar lig ik in de winter wel eens in. Overdag lig ik graag op het grote bed. Of als één van mijn mensen er in ligt. Dat is al vijf jaar zo en dat is ook helemaal presies goed zo.
In de woonkamer staat een hele grote bank. Daar sliepen Pop, Beer en mijn Molletje graag op. Soms met zijn drietjes, soms met zijn tweetjes, of soms in hun eentje.
Mijn mensen zitten bijna nooit op de bank, want daar was dus vijftien jaar nooit plaats. Ze zijn het verleerd om op de bank te zitten, zo noemde mijn man dat.

Piekoo bello

Mijn vrouw tilde mij wel eens op de bank, maar ik sprong er dan altijd heel snel weer af.
trotsEen paar nachten geleden zag mijn man, toen hij wat water ging drinken, dat ik op de bank lag te slapen. ’s Ochtends lag ik er nog, ik lag heerlijk zacht en kon piekoo belloo slapen.
Toen mijn vrouw opstond liet ze me gewoon liggen, net zolang tot ik wakker werd. Toen kwam ze op de grond bij me zitten en gaf ze me kusjes en aaide ze me. Ik moest keihard brommen, het was heel gezellig. Zó gezellig dat ik vergat dat ik zomaar iets nieuws had gedaan.
De rest van de dag was ik buiten, in mijn tuin. Maar mijn man zei dat ik de volgende nacht wéér op de bank lag te slapen. En de nacht daarna ook en die daarna ook.
Mijn vrouw moest de eerste dag de hele dag lachen, zo blij was ze. En ze zei steeds tegen mijn man Wat leuk hè, dat Bol op de bank lag? Dan zei mijn man steeds Jazeker!
Want mijn mensen weten heel goed dat ik niet vaak iets nieuws durf.

Trots

Mijn mensen noemen me nu een lefgozertje en zeggen dat ik praatjes begin te krijgen. Ik weet niet wat dat betekent, maar ze zeggen dat dat ook niet hoeft omdat het een grapje is.
En dat ze trots op me zijn dat ik nieuwe dingen heb gedaan.
Ik ben zelf ook best trots.
Niet heel erg trots hoor, zo ben ik niet. Maar een klein beetje toch wel.

23 thoughts on “Kater Bolle over als je mensen trots zijn

 1. Hoi lieve Bolle! Wat goed dat je al die nieuwe dingen durft! Dat komt vast omdat je het zo fijn hebt bij je mensen. En dan ga je steeds meer durfen. En sommige dingen blijven. Bewegende handen voor mijn koppie vertrouw ik nog steeds niet helemaal bei-foor-beeld. Bolle, voor mij ben jij de stoerste en mooiste kater van de blog! Heel veel pootjes en knuffels van mij en frau voor jou en je mensen!

  1. Ha lieve Minnie, heb jij dat ook, dat je van sommige dingen nog schrikt? En wat doe je dan?
   Ik word nog steeds bang als mijn mensen heel snel bewegen, dan krijg ik een plumoostaart en ga op de grond liggen. Maar gelukkig is dat maar kort, dan sta ik gewoon weer op. Mijn vrouw of man aait dan mijn plumoo weer plat.
   Ik ben heel blij met mijn mensen en zij ook met mij zeggen ze altijd!
   Maar ik ben ook superblij dat jij een fijn huis en een lieve frau hebt. Je hebt helemaal gelijk, als je veilig bent ga je dingen durfen. Maar ik durf zeker weten niet zoveel als jij durft!
   En wat zeg je nou, van dat mooie en dat stoere…. oooo ik ben helemaal trots, maar ook verlegen!
   Lieve Minnie, heel veel lieve kopjes en een knuffel voor jou en je vrouw, van Bolle.

   1. Als ik schrik dan ren ik snel weg. Of ik ga bijten. Maar dat is niet fijn voor frau. Dus dan geef ik maar snel weer kopjes. En dan worden we allebei weer rustig.

    1. Lieve mooie Minnie, wat superknap dat je na het bijten snel kopjes geeft om het goed te maken! En wat fijn dat jij en je frau elkaar zo goed begrijpen en samen weer rustig kunnen worden.
     Veel lieve kopjes van Bolle.

 2. Lieve Oom Surf Sir Bolle. Wat ben ik trots op u. U krijgt vertrouwen en daarom durft u iets. Dat is super stoer hoor. U heeft natuurlijk een verleden en wat fijn dat u personeel u begrijpt en steunt. Dat is heel belangrijk. En complimentjes en wat lekkers natuurlijk. En u gaat steeds meer jagen. Oooh Oom Bolle jagen is leuk maar doet u wel voorzichtig zeker met ratten. Een megasuperdikkeknuffel voor U. Ik ben supertrots op Uwe.

  1. Hoi lieve krullenbol Kyana, ben je eerlijk waar trots op me? Oooo… ik moet er gewoon van blozen!
   En ik doe je beloven dat ik voorzichtig ben met jagen, zeker weten. Ik slaap nu ook weer gewoon binnen ’s nachts en daar kan ik alleen op mijn veren en balletjes enzo jagen. Gisteten heb ik veren gevangen en gesurfd in de slaapkamer.
   Ik had zoveel kompliementen gekregen en ook een paar keer een snek, wegens dat ik ineens zoveel durfde. En nou krijg ikvan jou ook nog kompliementjes, ik word er helemaal blij van!
   Is alles goed met jou en je famielie? ik hoop van wel!
   Heel veel knuffels voor jullie allemaal, maar de grootste pluizigste knuffel is voor jou, van je Oom Bolle.

 3. Hoi stoere Bolle, wat goed van jou dat je steeds meer durft. Dat komt vast omdat je weet dat je veilig bent en dat je mensen je nooit iets zullen aandoen. Wij durven bijna allemaal op de bank, alleen Bas niet, maar Bas klimt nooit ergens op, waarschijnlijk omdat zijn botjes een beetje pijn doen door de atrose. En ook omdat hij nog steeds wat bang is. Onze vrouw moet altijd heel voorzichtig naar Bas toe gaan anders schrikt hij, komt ook omdat hij een beetje doof is. De laatste dagen gaat hij, als onze vrouw in de keuken is, op de drempel zitten en haar alleen maar aankijken, onze vrouw denkt dan dat Bas brokjes wilt, en legt wat brokjes voor hem op de grond, Bas kijkt haar dan alleen maar aan en eet ze niet op. Pas als hij een lekkere snek krijgt dan is het goed. Dat snapt onze vrouw nu.Dat vinden wij super slim en stoer van Bas. Dat hij nu zelf om een snek komt vragen. Zijn diejeet brokjes wil hij nog steeds niet eten. Onze vrouw probeert het iedere keer weer opnieuw.
  Stoere lieve Bolle, kijk je wel uit met al die muizen en ratten vangen.
  Heel veel knuffies en kopjes en pootjes van ons allemaal.

  1. Hoi lieve bende vrienden en vriendinnen, wat zijn jullie met zijn zevenen (dus ook met jullir vrouw erbij!) toch een geweldige bende lieverds! Dat zelfs Bas om een snek durft te vragen, dat vind ik echt geweldig. Dan foelt hij zich veilig genoeg om om iets lekkers te vragen. Dus niet om zijn diejeetbrokken! Dat proberen mijn mensen ook wel eens, maar dan loop ik gewoon weg. Een snek is een snek en dat zijn dus geen diejeetbrokken. Kompliementen Bas, ik vind je eerlijk waar stoer en ik weet hoe moeilijk het is om om iets te vragen.
   Ik denk dat ik wel eventjes klaar ben met jagen, tenminste dat hopen mijn mensen. Ik slaap ook weer gewoon binnen, en daar kan ik alleen op mijn veren jagen. Maar dat is eigenlijk misschien wel het allerspannendste!
   Bjarne, gaat alles goed met je pillen? En merk je er al iets van?
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel (kijk uit met de luuksefleks!), Juultje, Kruimel en Oliver, heel veel dikke zachte knuffies voor jullie allemaal en ook voor jullie vrouw, van Bolle.

   1. Hallo Bolle, ik neem mijn pilletjes goed in, zeker omdat ik daarna altijd een snoepie krijg. Mijn vrouw zegt dat ze nog niks merkt aan mij, misschien als ik straks 2 pilletjes in moet nemen. Poot van Bjarne

    1. Hoi Bjarne, dankjewel voor je antwoord! En kompliementen dat je je pilletjes zo goed inneemt, dat vind ik eerlijk waar keistoer!
     Poot en een lief kopje terug van Bolle.

 4. Lieve Bolle,

  vanuit mij hart zeg ik teege jou eigen, mij hart is zo tros op jou dattie somaar onferwacht op jou groote bank heb geslaape. Ooh Bolle jij durref nu stees meer en jij woon stees meer echt in jou huis. Mij vrouw zeg alteit, assie mij bank gebruik dan ga ik wel anners woone. Wij heb het geprobeer maar zij woon er nog stees. Ze zeg Loes het was een grapje! Zij vin het ook fijn zeggie als wij op mij bank slaape. Dat is gesellig. Het hoor bij saame woone. Selluf slaap ik het liefs op mij denkpaal want van mij eigen moet ik ook feel nadenke. Maar ik slaap ook op mij groote bed, op mij floer en op mij bank. Liefs op mij groote kusse want dat is zacht Bolle. Assie zacht slaap dan slaapie nog fijner is mij eigen erfaring. En ik slaap ook graag boofe op mij vrouw. Dattie jou eigen kontroole heb.
  Jij ben stoer Bolle dattie breed ga loope en jij mag het ook. Jij heb ies niew gedaan en geleerd, dan maggie zo breed loope assie kan. Dat iedereen jou buik goed zie en met jou staart omhoog. Assie zo door jou tuin patroeijeer dan kan jij erfan geniete. Van jou eigen gefoel dattie stees meer durref en dattie zofeel thuis heb gefonde. Jij heb zofeel meegemaak toenie in jou froeger leefde dattie nu in jou heede tros mag zijn op jou eigen. Zo denk ik erofer Bolle en ik foel het ook in mij hart. Dat wil ik graag teege jou eigen zegge en mij vrouw zeg het ook zeggie….
  Jij krijg vandaag van mij eigen mij heele breede kopjes met mij breede snorhaare. En het is met sjelei van fanielje eijs. En het is ook foor jou vrouw, jou menseman en jou Ooma want zij geef jou fertrouwe. Dat is belangrijk,

  Loesje

  1. Lieve Loes, maakt jouw vrouw ook grapjes? Dat is denk ik iets voor mensen, als kat snap je dat gewoon niet gelukkig. Je zegt iets en dan zeg je dat het een grapje is, dat hoort niet vind ik. Ik doe meestal alsof ik het gewoon niet heb gehoord. Bij de bovenste footoo zei mijn vrouw tegen de buurvrouw van de hond dat er een zeehond was aangespoeld. En toen liet ze die footoo zien dat ik als katerman gewoon op de steentjes lig, wegens dat het keiheet was. Dat is toch raar?
   Oooo, en is je hart eerlijk waar trots op mij? Ik word er helemaal verlegen van, maar ook heel blij! Maar ik doe niet de hele tijd breed lopen hoor, want dan ben je een beetje een patser en dat wil ik niet zijn. Ik ben toch gewoon Bolle, ook al slaap ii nu op de bank. Maar mijn buik durf ik wel goed te laten zien, daar ben ik best wel trots op!
   Mijn vrouw hoopt dat ik ook ooit bovenop mijn mensen durf te slapen, of tegen ze aan gekropen. Dat vindt ze zo gezellig. Wie weet durf ik dat ooit, wie weet ook niet.
   Donderdag is je ieboek al! Spannend hoor, ik ga zeker weten kijken!
   Dankjewel voor je hele brede kopjes met brede snorharen, zó die zijn echt breed! Gelukkig, want de sjelei van fanilelje eijs is heerlijk!
   Je krijgt van mij hele lieve kopjes met slagroomfla met fanieljeBolletjes, voor de eenersjie. Het is voor jou en je hele famielie, van Bolle.

 5. Hajoooo oomie bolle.
  Oooooh wat benne uwes dapper. Ikke ben ook bang hoor. Ikke benne missjien wel heel gjoot, maar ikke durruf ook pepaalte dinge nie. Ikke durf niet bij man te sjape. Of op sijn sjoot te wigge. Ikke durfte ook eers nie om inne donker naar buite te gaan, maar nu wel hihihi.
  Manmeneer fin hut nie erg hoor dat ik nie bij hem sjaap. Of ook nie op sjoot kwuip.
  Pootjes oomie 🐾🐾

  1. Hoi lieve grote folwassen zwartepantersiejemees, dankjewel dat je me dapper vindt! Maar dat ben ik eerlijk waar niet altijd hoor.
   Ik vind jou juist weer dapper, dat je nu in het donker op het balkon durft, spannend is dat hè?
   Misschien durf je ooit wel bij je manmeneer op schoot, of misschien niet. Dat geeft niks, hij houdt toch van je. Ik durf ook niet op schoot, ik moet er niet aan denken zo eng lijkt me dat. Zo is iedereen weer anders. Er is maar één zwartepantersiejemees op de hele wereld en dat ben jij. Je mensen zijn zeker weten supertrots op je! En je mamsie ook, en Jiekie. En oomie Bolle natuurlijk, die supertrots op jou, wegens dat je jou bent!!!
   Heel veel kopjes en pootjes, ook voor je mensen, van je oomie Bolle.

 6. Hallo lieve dappere Bolle, wat een mooie blog heb je geschreven over jouw afonturen met muizen en ratten vangen. Doe je wel voorzichtig als je op jacht gaat? Floortje en ik vinden het heel erg dat jij in het verleden zo lelijk behandeld bent, geslagen en geschopt, wij waren er verdrietig van. Maar nu heb je een heerlijk leven bij jouw hele lieve mensen en zul je nooit meer gestraft worden. En wat flink dat je nu op de bank durft, super stoer hoor. Ga maar lekker breed lopen in jouw tuin, als een echte lefgozer. Floortje stuurt jou een kopje en van mij een zachte knuffel.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, ik beloof dat ik voorzichtig doe als ik ga jagen! Ik ben trouwens weer veel meer binnen, en daar jaag ik alleen op mijn veren en balletjes.
   Dankuwel dat u mij stoer vindt, en dat ik breed mag lopen. Ik word helemaal verlegen van dat iedereen het zo goed van mij vindt, maar ik word er ook superblij van.
   En waar ik ook heel blij van ben is dat Floortje weer eet en drinkt! Gaat dat nog steeds goed? Eten en drinken is het allerbelangrijkste, en dat is soms moeilijk als het troopies is. Maar nu is het troopiese wel weg, denk ik. Gelukkig maar, want het was wel érg troopies!
   Dankuwel voor de knuffel en het kopje, ik stuur u tweetjes en uw manmeneer heel veel lieve kopjes en een zachte knuffel terug. Het is van Bolle.

   1. Dankjewel lieverd van ons drieën voor jouw lieve kopjes. Floortje eet en drinkt gelukkig weer goed, we zijn weer blij. Dag lieve Bolle, een hele fijne avond.

    1. Lieve mevrouw Ina, dankuwel voor het antwoord. Wat geweldig dat Floortje weer goed eet en drinkt! Nou ben ik helemaal blij!
     Ook een fijne avond voor u drietjes gewenst van Bolle.

 7. Hallo grote vriend Bolle,

  Wat is het toch geweldig dat jij met veel hulp van jou mensen zoveel hebt bereikt in de tijd dat je bij hen bent gaan wonen. Jij had het goed bekeken om eerst rustig af te wachten en bekijken of het bij hen veilig voor jou was in de tuin en daarna voorzichtig naar binnen gaan voor even en steeds een beetje meer. Wat een moed had jij zeg.Jou mensen wisten hoe ze met al jou angsten en wantrouwen om moesten gaan en nu nog. Jij hebt van jou straat en tuinleven een heel groot trauma overgehouden en al gaat er veel van weg, er blijft altijd een deel heel diep in jou zitten wat nooit weg zal gaan.
  Vrouwtje en ikke vinden het daarom ook zo geweldig dat jij stapje voor stapje steeds meer ben gaan durven doen, Ikjes snap waarom jou lieve mensen heel blij waren dat dat jij na al die jaren op de bank durfde te gaan slapen, kerel dit is een reuze stap vooruit in vertrouwen. Wie weet wat jij nog meer gaat overwinnen. Vrouwtje en ikjes hebben het vak over mijn sterren vriendjes, Japie, Joeri en Boris, wauw die hadden ook zo’n lood zware rugzak en zo zwaar dat er klein wieltjes onder zaten anders konden die de rugzak niet mee sjouwen. Ze hadden ook reuze veel verwerkt en vertrouwen gekregen in de mensen, maar altijd is er angst gebleven, ze bleven altijd goed uitkijken en vreemde waren taboe voor ze.

  Bolle vrouwtje en ikjes zijn zo trots op jouw en nu moet je maar eens als een koning op je trap gaan zitten en dan komen al jouw vriendjes en dinnetjes van de blog jou een groot applaus brengen.

  Zo nu moet ik weer een dutje gaan doen, want van schrijf kun je ook moe worden hoor. Ikjes moet van mijn vrouwtje lieve groetjes meesturen voor jouw lieve mensen en voor jou een reuze knuffel.
  Bolle een hete stoere poot en kopje voor een vriend waar ik trots op ben. Jouw grote vriend Jip

  1. Lieve grote vriend Jip, dankjewel voor alle kompliementen Jip, ik moet er helemaal van gaan rennen zo blij word ik er van. Oooooo dat zou wat zijn, als ik bovenop de trap zou zitten en dat jullie zouden klappen! Maar dan zouden we eigenlijk met alle katten van de blog bovenaan de trap moeten zitten, want iedereen kan weer op een andere manier iets biesonders. En met zijn allen kunnen we bijna alles, als vrienden en vriendinnen!
   Ik weet nog wat je hebt geschreven over Japie en Joeri en Boris, en dat jij en je vrouw zo goed hebben geholpen dat ze zich veilig voelden. Ze hebben zeker weten een geweldige famielie gehad met jou en je vrouw. Maar ik wil jouzelf ook kompliementen geven, want jij bent superdapper. Met het verhuizen, in jullie buffalo, en nu in je superfijne vooraltijdhuis. Jij en je vrouw zijn een perfekt tiem, eerlijk waar, en jullie hebben jullie fijne huis wel een miljoen keer verdiend!
   Lieve Jip, geniet maar van je dutje en over een tijdje kan je ook buiten dutten, in je eigen buitenhuis. Als ik bovenop mijn trap ga zitten kan ik je misschien wel zien, in je tuin!
   Mijn mensen sturen jouw lieve vrouw heeeeel veel lieve groetjes, en voor jou sturen ze een voorzichtige knuffel mee.
   Ik stuur jullie allebei heeel veel lieve zachte kopjes en een stoere poot terug, van je grote vriend Bolle.

   1. O ja, en ik ben weer begonnen met het treenen voor onze Formule 2, nu het troopiese weg is! Maar ik moet wel weer eventjes treenen, dat heb ik al gemerkt.
    Ik ben niet meer zo snel in de bochten, maar dat komt wel weer!

 8. Lieve Bolle alles heeft tijd nodig!!!!
  Als jou tijd goed is dan doe je het gewoon!!!
  Wij zijn super trots op jou dat je nu lekker op de bank kunt slapen!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ik word helemaal vrolijk en gelukkig van ee kompliementen die ik krijg, dankjulliewel!
   En ik denk dat jullie gelijk hebben, dat het nu mijn tijd was dat ik op de bank durfde te gaan liggen. En ik slaap er heerlijk, eerlijk waar. Lekker zacht en warm, dat slaapt heel fijn. Maar ik vergeet mijn kurken niet hoor!
   Lieve Moby, Panda, Tica, Izzy, Belle en Dopey, jullie krijgen een grote dikke zachte knuffel vanaf de bank, ook voor jullie vrouw natuurlijk, van Bolle.

Reacties zijn welkom