kater Bram over: toen ik de voorkant ontdekte

voorkantHoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Ik ben zelf heel blij dat de weer-meneer overal onweer heeft gegeven zodat het overal wat koeler werdt.

Lucht in huis

Er was ook kei-veel regen en die druppels kletterde hard tegen het raam aan. Ik was wel een klein beetje bang want het water kletterde zo hard tegen het raam dat het geluid klonk alsof er een waterval met water vanaf het dak naar beneden viel langs het raam af. Toen de regen en onweer voorbij waren, kwam er frisse lucht in het huis en mocht ik gewoon weer mijn tuin in omdat de tegels niet meer heet zijn.

Tuin

Alles lijkt weer normaal. Alsof het nooit zo heet was. Dat is raar. Het voelt raar. Want de ene dag dan lig je echt helemaal nokaut en van pampus en de andere dag ben je kei-druk in je tuin op jacht naar beestjes. En dat alleen maar omdat het soms kei-heet was en nu niet meer. Zou de herfst er al zijn? Herfst is toch wanneer er altijd kei-veel regen komt? Misschien is dat het wel. Ik ben niet zo goed met dagen en seizoenen. Mijn vrouw weet dat wel goed. En als ik het dan wil weten, dan vraag ik het aan haar.

Raam

Afgelopen week heb ik iets kei-moois ontdekt. Doordat de lucht nu frisser is, heeft mijn vrouw alle ramen en deuren open gezet. Dan waait de frisse lucht lekker door het huis heen. Zelf kan ik daar ook van genieten want ik ruik aan de lucht. En dan ruik ik de lucht van gras en van de bomen en van de grond. En daar word ik heel rustig van. Ik vind dat lekker ruiken.
voorkantEn toen ik op mijn krabpaal lag te snoffen, zag ik ineens dat het raam aan de voorkant open stond. Eerlijk waar, ik wist geeneens dat daar een raam zat dat open kan. Je snapt wel dat ik dan meteen op inspeksie moest. Dus ik hup, van de krabpaal af en naar de raam toe. Oja, hoe kan ik op de vensterbank komen want er staan allemaal kleine plantjes op. Dat maakt het een beetje lastig voor mij.

Voorkant

Nu zie ik het! Ik kan op het tafeltje springen waar de akwaariejum opstaat en dan kan ik vanaf daar op de vensterbank springen.
Want op dat stukje staan geen planten. Als ik dan doe zigzaggen om de planten heen, dan kan ik naar de raam toe. Er hangt ook een grote luuksefleks voor de raam maar daar heb ik geen last van. Dus ik zigzagde mooi naar de openstaande raam. Alleen, hoe kan ik nou naar buiten kijken? Kan ik misschien mijn kop er doorsteken? Hmm… Even proberen hoor. En ja, dat ging kei-goed! Ik had mijn kop buiten en mijn lijf binnen. En nu zag ik dus ook dat ik een voorkant heb bij mijn huis.

Klem

voorkantEr staan allemaal bomen en ik zie ook een weg. Er staan ook een paar auto’s maar die doen niks, die staan stil. En ik heb ook een voortuintje. Dat zie ik ook. Daar wil ik in. Maar het lukt me niet. Ik kan niet vooruit maar ik kan ook niet terug. Nu zit ik klem in de luuksefleks. Ik kan mijn poten niet optillen en ik kan niet draaien met mijn lijf.
Daar sta ik dan, vast. Dus wat doe ik, ik ga mauwen. Een hulp-mauw. Die zijn best hoog en zielig. Dat je weet, oh er is iets aan de hand. Mijn vrouw had me al gezien en moest wel lachen. Ze zei dat dit een tiepies Brammie-aksie is. Mijn vrouw kwam mij helpen. Ze boog de luuksefleks zodat ik er doorheen kon. Ze tilde me op en zette me weer in de woonkamer neer.
Nu wil ik een snek, want ik zat klem! En de volgende keer vraag ik gewoon of de voordeur open kan. Dan zit ik niet klem.

20 thoughts on “kater Bram over: toen ik de voorkant ontdekte

 1. Hajoooo oompje bwam.
  Oooooh wat meen dat uwes frauw uwes sat uit te lagge toen uwes fas zat.
  Ikke sat gissere ook fas. Inne kipjegaas. Met me naaguls. Ikke dag ff lekker rekkiestjekkie te doen. En toen sat me naagul fas in die stomme kip. Man befrijtte me laggent. Nau, dat pik ik nie. Dus ik gaf hem een hap in zijn poot. Sat hij nog harter te lagge!!! Nau fan me ja!!!
  Pootjes oompje🐾🐾

  1. Hoi knul, heb je goed gebeten? goed zo! Uitlachen is niet tof. Maar wel fijn dat je manspersoneel je bevrijdt heeft. Stoere poot van mij, bram

 2. Hoi allergrootste friend Bram, ik heb dat ook een keertje gehad, dat ik vast zat in de , hoe noem je dat Bram, in de luuksefleks. Mijn vrouw moest toen ook heel hard lachen en ze zei dat ik een te dik buikie kreeg. Nou ja, zeg ik ben gewoon een grote Bikkel aan het worden. Ze vond dat ik op een hot dog leek, maar wat dat nou weer is, ik heb werkelijk geen idee. Maar ze heeft me uit eindelijk, toen ze uitgelachen was, wel geholpen hoor en toen kreeg ik ook nog eens een knuffel, dus dat was wel weer fijn. En mijn vrouw zegt dat ik er niks van geleerd heb want soms zit ik bijna weer vast. Als ik op de vensterbank zit en ik kijk naar beneden zie ik ook allemaal auto’s en bomen en soms mensen. Ik ben ook blij dat het niet meer zo troopisch is Bram, hier ging het ook hard regenen en waaien en soms zag ik zelfs lichtjes en hoorde ik een harde boem. Dat was wel een beetje eng.
  In huis is het nu ook wat koeler, dus ik kan mijn zusjes weer gaan plagen, hihihihhihi.
  Hai vaif van je friendje Bikkel.

  1. Hoi Bikkel, kei stoer man!! Ik durf mijn zusje niet te plagen want die mept meteen. Maar het is gelukkig frisser met de lucht joh. Wat is een hot dog? Ik ken het ook niet. Maar ik vindt jouw niet dik en de luuksefleks zijn gewoon te smal voor ons. Oh en gelukkig was je niet heel erg bang van de herrie. Ik ben kei trots op jou Bikkel!!
   Fijn wiekent en een super grote haai vaif van je grote vriend Bram

 3. Lieve Bram, wat een afontuur heb jij meegemaakt, vast zitten in de luuksefleks, dat is niet niks. Gelukkig dat je frau er snel bij was om je te redden, en daarna te knuffelen natuurlijk. Wel voorzichtig zijn voortaan hoor. En blijf maar lekker in jouw achtertuin want aan de voorkant is het vast niet veilig met auto’s enzo. Fijn weekend lieve Bram met veel sneks en knuffels. Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, ik was kei nieuwsgierig naar de voorkant maar de volgende keer vraag ik gewoon of de deur open mag. Ik wist eerst geeneens dat ik dat had en dat ik daar naar buiten kan. En dan die luuksefleks die in de weg hangen.. nou zeg. Ik blijf wel achter. Fijn wiekent voor jullie , stoere poot van mij, Bram

 4. Hoi lieve Bram, wat durf je toch een boel dingen, dat je zomaar tussen de plantjes kan zigzaggen en door de luuksefleks gaat kijken! Je ben een slimme katerman, dat lees ik al.
  Ooo wat erg dat je vast zat in de luuksefleks, maar nog erger dat je vrouw moest lachen! Gelukkig dat ze je wel deed bevrijden.
  Mijn mensen lachen ook wel eens als ik iets doe en het gaat mis. Dat hoort niet, vind ik. Mijn mensen zeggen dan dat ze me niet UIT lachen, maar TOE lachen. Jaja, dat geloof ik dus eerlijk waar niet. Daarom doe ik als iets mislukt gewoon net alsof het zo hoort, dat Ik het presies zo bedoelde. Dat is mijn tip voor volgende keer. Maar heel hoog mauwen werkt ook!
  Lieve vriend Bram, ik hoop dat het keiwarme nu weg is. Maar de keiharde regen hoeft ook niet persee elke dag, dat vind ik.
  Heel veel lieve kopjes voor jou en je famielie van Bolle.

  1. Hoi Bolle, eerlijk waar, ik weet niet eens wat ik allemaal kan of dat ik ook een voorkant heb dus ik denk dat ik gewoon geluk heb. Van dat lachen snap ik niet Bolle. Mijn vrouw doet het ook maar ze bedoelt het lief zegt ze en ik krijg ook altijd knuffels. Ik vindt het kei slim van jouw dat jij dat kan bedenken om gewoon te doen alsof het normaal is want dan ziet niemand het. Dan ben je een kei goeie indiskai kat ! Net als batman maar dan catman!
   Het warme is hier weg Bolle, ik hoop bij jullie ook. Mijn vrouw vindt zoveel regen wel heel fijn maar ik ook niet hoor. Doen jullie voorzichtig? Stoere poot van mij, Bram

 5. Lieve Bram,

  oooh zattie vast in jou luuksefleks. Ik zeg jou eerluk, selluf heb ik nog nooit jou luuksefleks gesien. Maar assie er vast in kom te zitte dan wor jij nie blij. Maar jij heb wel weer jou afontuur Bram. Jij heb jou voorkant van jou huis en jou luuksefleks. Hebbie jou snek nog van jou vrouw gehad? Want assie hoog meeoow zeg dan bedoel jij wel ies anners dan dattie gewoon meeoow zeg. Maar jij ben wel ferstannig dattie Meeoow zeg want dan kan jou vrouw jou sneks haale.
  Wij heb net reege gehad Bram. Toen ben ik snel bij mij vrouw ga ligge want dan foel ik mij eigen veilig. Dat is belangrijk.

  Lieve Bram jij krijg mij kopjes en geefie er ook aan mij Milaatje, jou Woef en jou vrouw,

  van mij eigen, Loesje

  1. Hoi Loesje, van mij hoef die luuksefleks niet hoor. Ik vraag wel of de deur open mag. Maar ik vindt de voorkant ook eng omdat het allemaal nieuw is en dan hangen daar ook nog van die luuksefleksen die niks doen. Ik weet niet eens waarom ze er zijn Loesje, misschien is dat een vrouwen ding. Veiligheid is belangrijk! Ik was ook binnen met de kei harde regen want er was ook herrie bij en dat is eng. Mila geeft heel veel kopjes en neusjes en een mega lange *trappel* . Stoere poot van mij, bram

 6. Hallo Bram,

  Wat ben jij een durfal zeg, door de luuksefleks door te kruipen, dat is toch hartstikke eng en die dingen zijn ook heel scherp. Bram je had je heel veel au kunnen doen. Nou ik snapper wel dat de luuksefleks gevaarlijk is want nu had die jouw gevangen en kon je geen kant meer uit, alleen kon jij nog snuffen bij het open raam. Goed dat vrouwtje in de buurt was en jou heeft bevrijd.

  ik heb gelukkig voor de ramen niet zo’n eng ding en ik kan in alle vensterbanken naar buiten kijken en ook al aan alle kanten van het huis. Ja fijn dat de hete weer weg is en nu hebben we allemaal veel zin om weer te spelen en onze taakjes in huis te doen. Ik deed in de nacht veel buitencontrole doen en op de dag veel slaapjes en ook veel voor de blaas-blaas liggen, maar nu ben ik weer een dag Jip en dat is voor vrouwtje ook weer gezellig, ze zag alleen een slaap Jip.

  Wel Bram vrouwtje en ik doen jou veel plezier wensen en kijk uit voor die engerd hoor. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je vriend Jip

  1. Hoi Jip! Jij bent kei slim!! Ik wist geeneens dat die dingen scherp zijn en dat ze dat kunnen doen. Ik dacht gewoon ‘hup’ en doe ik het. Maar nu let ik wel op hoor! Goed jij dat jij zoveel weet van luuksefleksen, dank je wel Jip!

   Bij ons is nog steeds het vakanzie gefoel. Lekker lang slapen en dutten. Dus nog geen taakjes en zo. Ik ga opletten voor dat ding Jip! Fijn wiekent en een stoere poot van mij, bram

 7. Hallo Bram.
  Wat een avontuur zeg.Vast in de luukseflex zitten.Griezelig hoor,maar je hebt wel ontdekt dat er een voorkant is.
  Ik hoop dat je wel je snek gekregen hebt,want na zoiets heb je dat eggies waar, kei nodig om weer bij te komen.
  Misschien is het inderdaad makkelijker om via de voordeur te gaan,of verstandiger in je gewone tuin te blijven.
  Maar wegens het kei hete weer zoek je wel eens iets anders om jezelf wat te koelen.
  Hier hebben we regen en zon.Scullary girl ging boodschappen doen en toen was de zon er.Toen ze thuis kwam was ze kletsie nat van de regen.Raar hoor.
  Maar gelukkig is het tropies weg.Nu mag ik steeds in de zon liggen op het balkon en niet meer verplicht binnen midden op de dag.
  Dat vind ik fijn.
  Doe je voorzichtig met de luuksefleks Bram?Alleen doen als je frauw thuis is hoor.Dan kan je waarschuwen.
  Zachte kopjes van,
  Muzette

  1. Hoi Muzette, ik kreeg keiveel knuffels en een snek met kipsmaak. Van mij hoeft die luuksefleks niet meer van Jip is kei slim en die zei dat ze heel scherp zijn en dat ze kunnen snijden. Dan wil ik daar niet meer heen hoor dan blijf ik liever in mijn tuintje aan de achterkant. En nu is het hete weg Muzette dus nu kunnen we weer gewoon slapen en zo. Dat is het fijnst. Doen jullie voorzichtig? De weer meneer stopt even met regen voor scullary girl zodat de boodschappen droog blijven. Stoere poot, Bram

 8. Lieve Brammiesaurus. Wat een avontuur zeg en dan nog vastzitten. Hier hebben ze een soort gordijn dat omlaag en omhoog kan. Nou ik kijk altijd goed dat ze wacht want anders zit ik ook vast. En jij doet zig zag. Hier doe ik geen zig zag want we hebben geen planten meer. Gianlucca maakte ze stuk. Hier kan ik behalve als het keiwarm is altijd naar buiten kijken. En ik zie dan de vogels weer op de schutting zitten. Zo brutaal. Ik klepper met tandjes en ik spring tegen de ramen. Ze maken soms herrie. Lieve Brammiesaurus kijk je wel uit want stel dat je vrouwtje er niet was. Xxxx Jafita

  1. Lieve mevrouw Jafita, ik heb net een antwoord gemaakt voor Kyana, bij mijn stukje over dat ik miin mensen had verrast. Ik had net pas gezien dat ze had geschreven! Zou u dat alstublieft door willen geven aan Kyana?
   Veel lieve kopjes voor u en uw hele famielie van Bolle.

  2. Mij mooi liefe Jafita, jij ben kei slim dat je oplet waar je zit. En ik denk dat jij kei veel beestjes zou fange als jij buiten zou zijn. Dan heb je elke dag een ander beestje. Dat vindt ik heel stoer. Ik ga niet meer naar de luuksefleks want Jip zei dat die kei gefaarlijk zijn dus nou hoef ik niet meer. Heel veel lieve zachte kopjes voor jouw mooi Jafita xxxxxxxxx

 9. Oh Bram, gelukkig dat je vrouw thuis was om je te redden!!!!!!
  Klem tussen de luxafleks is nogal wat!!!!!
  Maar wat leuk dat je aan de voorkant ook een tuin hebt en nog wel met bomen!!!!!
  Ik zou daar maar niet in klimmen hoor want voor je het weet zit je daar ook vast!!!!!
  Maar zeker weten dat je een snek hebt verdiend en als het aan ons lag zelfs twee!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Reacties zijn welkom