Als je inhaal-honger hebt

inhalen

Nou, ik was weer mijn gewone zelf, dat dacht ik maar toen kreeg ik de hele tijd extra honger. Ik at veel meer brokjes. Een keer kreeg ik dubbel avondeten wegens dat ik bleef vragen. Wat was er nou weer aan de hand?

Gewone dag

Na het tropiese kwam het kei-warme en daarna regen en toen was de dag weer zoals daarvoor. Ik kon weer op de bank liggen. De straat controleren was geen probleem want ik sprong in de vensterbank als ik dacht: nou moet het. En de ventilator was uit, dat vond ik serieus waar ook fijn, stil is toch rustiger. Dus alles was zoals het moest zijn behalve dat er met mij iets was.

Ik had trek. Of nee, ik had honger.
Ik kon opeens superduper goed en snel eten.

Honger

’s Nachts eet ik bijna alle brokjes op, die krijg ik vers voordat we gaan slapen. In mijn gewone leven loop ik erlangs om met mijn vrouw naar de slaapkamer boven te gaan, maar al de eerste keer na het kei-warm bleef ik bij mijn schaaltje staan. Ik eten, of ik ikweetniethoelang al honger had. Doe ik nog. ’s Morgens zei mijn vrouw: “Nounou, Bert, zo ken ik je niet.” En een keer kreeg ik brokjes erbij omdat ik meeww zei, een paar keer, heel intens.

En in het wiekent had ik aan ĂŠĂŠn keer avondeten niet genoeg, ik rondlopen en kijken en meewww roepen. Toen kwam het tweede bord, met moes van zalm. Had ik ook al snel op.

Inhalen

Tijdens de ochtendknufel legde mijn vrouw uit dat ik inhaal-honger had. Wegens dat ik tijdens de hele warme tijd minder had gegeten en ik was ook afgevallen, dus ik zat onder mijn normale gewicht en daarom zei mijn lichaam dat ik extra moest eten om weer te worden die ik was kwa lichaam.
Dat is de natuur.

Ik weet niet of ik de enige ben die dat van de natuur heeft. Maar ik blijf eten, ik heb gewoon trek, veel meer dan anders.

20 thoughts on “Als je inhaal-honger hebt

 1. Hajoooooo oompie.

  Oooooh hep uwes dat ook dat u nu wel uwes bakkie weeg eet? Met die wallumpte at ik hooguit 2 hantjes bwokkies per dag. (Ik kjijg fier hantjes per dag) Frauw maakte sig onnerus iedewe dag. Maar ikke kon gewoon niet meer ete. Me frauw begon selfs me wibbetjes te foele, so errug ben ik affefalt. Maar toen de wallumpte weg ging kjeeg ik me tog een partij honger!! Ooooh ikke eet nu of hewemaal me bakkie leeg of ik laat maar een paar bwokkies ligge.

  1. hoi Dorus dus jij ook al!! En wat erg dat je ribben uitstaken het tropiese is net op tijd opgehouden anders was je alleen bot en snorharen geweest. Ik hoop dat je van thuis nou ook ekstra eten krijgt, als je inhaal-honger hebt dan isdat serieus waar gewoon nodig,
   ome Bert

 2. Nou Bert onze vrouw zei gisteren nog tegen ons:
  ” het lijkt wel alsof jullie uitgehongerd zijn”
  We hebben echt waar onze bakjes helemaal opgegeten en daarna zijn we aan de brokjes verder gegaan.
  Maar eerlijk waar, onze vrouw heeft nu ook weer meer honger!!!! Zij eet haar eten en 2 uur later heeft ze weer honger!!!
  Dus wij zijn niet de enigen hoor!!!!
  En het smaakt ook weer extra lekker!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ja dat heb ik ook dat het zo lekker smaakt opeens, en ik kan de hele tijd wel blijven eten en ook ’s nachts eet ik opeens alsof ik meen koen ben, echt waar. En dat jullie vrouw ook inhaalhonger heeft dat is ook wat!!
   pootjes terug
   Bertje

 3. Hai Bert. Inhaalhonger, daar hebben frau en ik geen last van. Inhaalknuffels doen we wel. Want daar was het echies waar veel te heet voor eerst. Poot van mij!

  1. Dat is waar Minnie, het was eigenlijk te heet voor alles. Inhaalknuffels lijken me superfijn als je het gemist hebt. Zelf heb ik veel met mijn vrouw op het tapijt geslapen dat was heel gezellig,
   pootje van mij
   Bertje

 4. Hallo Bert,
  Nou dat jij meer wil eten en knor in de buik hebt nu we weer genieten van de fijne weer, is normaal hoor. Toen het troopy was hadden wij niet veel trek en de mensen ook hoor. Toen was drinken het belangrijkste. Omdat we ons heel rustig hielden en veel slaap deden deden we heel zuinig in ons lijf met het beetje wat we erin deden. Nu willen we graag weer een lekkere hap en graag nog een portie erbij. Nou daar komt heus geen grammetje van teveel aan ons lijf hoor. We doen nou minder slaap en nemen al onze taken weer op. Vrouwtje had vaak ook helemaal geen zin om eten te koken of te eten, ze deed ook maar kleine beetjes. Nu alles ook weer lekker smaakt moeten we er maar extra van genieten vind ikke.
  Bert eet ze en grote knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. dat vind ik ook Jip, nou je het zegt: ekstra van alles genieten en datdoe ik ook als ik wat krijg. Ik ben ook geeneens dikker denk ik. En ik kan nou ook weer slapen voor de gezelligheid dan kon niet met de hitte. Folgens mij is het bij jullie ook weer in orde gekomen, gelukkig. Ik hoop dat het zo blijft nou en vooral dat je bezoek aan de dokter goed gaat,
   poot van je vriend Bert

 5. Hallo lieve Bert, wat een mooie blog van jou wegens jouw inhaalhonger. Mrt dar troopies hadden wij mensen ook geen zin in eten, we moesten wel een klein beetje en drinken natuurlijk. Gelukkig eet Floortje ook weer goed, drinken ook. Zo zie je maar liefe Bert dat de natuur veel regelt voor mens en dier, als alles weer bij het normale is, gaat het eten ook weer goed. Eet ze maar lekker Bert, kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. Hoi Ina en Floortje, het is nou ook ekstra fijn dat Floortje goed eet en drinkt omdat het even niet zo was, dat foelde eng en moeilijk. Maar nou is dat voorbij en het leefe is weer rustig en gezellig en zo hoort het,
   pootjes van mij
   Bertje

 6. Hoi Bert, wij hebben nu ook weer trek in onze brokjes. Dus onze bakjes zijn nu zo leeg, alleen Bas was net als altijd , of het nu tropisch is of niet, Bas eet volgens onze vrouw altijd wel slecht. Wij vinden het nu ook weer fijn om uitgebreid met onze vrouw te knuffelen en dicht bij haar te gaan liggen. Daar vonden wij het eerst veel te warm voor. En ook een lekkere kam of borstelbeurt vinden wij nu weer fijn want wij hebben heel veel losse kriebelhaartjes.
  Knuffels en pootjes van ons allemaal.

  1. Dus jullie zijn ook knuffels en borstelbeurten aan het inhalen, dat kan nou ook allemaal weer dat is zo. Al die fijne dingen van ervoor, die komen nou weer terug in je leven. Heerlijk!! Nou hoop ik wel dat Bas nieuwe moed vindt om een hapje extra te eten, gewoon omdat het nou gemakkelijker is maar ja als je moeilijk eet dan is dan misschien te moeilijk,
   pootjes voor iedereen
   Bertje

 7. Lieve Bert,

  van mij eigen eet ik alteit goed alleen mij nierdiejeet smaak mij nie. Mij vrouw hoop dat het kom door troopies maar selluf ben ik er wel klaar mee. Mij smaak sta op mij lekkere eete en dan hebbie nie zofeel van jou begeerte in jou nierdiejeet.
  Mij vrouw moes Floris iedere keer kleine beetjes geefe weeges dattie het nie kan ferdraage van ze buik. Dan spuugie alles uit en dan hebbie er nog niks aan. Hij heb zofeel gefoelige dinge weeges ze deemenzie, daar moet jij reekening mee houwe.
  Zusje maak het niks uit, zij eet alteit maar zij eet alleen brokke. Mij vrouw zeg wij zijn allemaal ferschillend en daar moet jij reekening mee houwe.
  Mij hart is blij Bert dattie nu weer zofeel eet, jij heb het toch noodig foor jou lijf en dattie atleeties ben,

  Liefs van jou Loesje

  1. liefe Loesje, wat is dat moeilijk geweest voor Floris, die hitte steeds die hij vast niet snapte en dan moeilijk eten, wat een zorgen voor je vrouw en ook voor jou als mantelpoes Loes. Je foelt toch je zorgen. Ik hoop dat hij nu weer vanzelf kan eten. En dat het spul over je eten helpt dat je geen nierdiejeet hoeft.
   veel liefs
   je Bertje

 8. Hoi lieve Bert, gelukkig dat jij dat ook hebt, en meer katten van de blog, want ik was bang dat ik de enige was!
  Sinds het troopies weg is eet ik weer mijn bakjes leeg, tot op de laatste kruimel. Ik weet niet of ik was afgevallen, maar ik heb heb hoe dan ook weer veel meer honger nu. En niet lekkere honger, gewoon echte honger dat je ook je diejeetbrokken allemaal opeet.
  Misschien wegens dat ik nu op de bank slaap, of omdat ik beestjes vang? Dat kan best tenslotte.
  Bert, doe maar lekker eten dat je weer je gewone gespierde gewicht hebt dat bij je hoort.
  Lieve kopjes met een snekje, van Bolle.

  1. hoi Bolle ik dacht ook dat ik de enige was maar bijna iedereen heeft inhaalhonger, en jij dus ook. Je hebt misschien honger zonder dat je het foelt, ook door het tropies. Maar als je echt eet en eet, ja, dan heb je het nodig, dat is mijn erfaring,
   kopjes met kip,
   Bertje

 9. Lieve Bertje, de soepjes gingen er wel met de hitte, maar onze brokjes bleven staan. Maar nu lusten we weer alles. Dus eigenlijk net als de rest! Alleen de woef at alles, zei het vrouwtje. Maar dat is een labrador en die zijn onverzadigbaar (vreetzakken dus). Kopjes van het trio.

  1. Een woef is anders, dat weet ik, maar hoe een labrador foelt, dat weet ik niet. Het is wel fijn als je gewoon door kunt eten dan hoef je niks in te halen zoals wij nou hebben.
   pootjes van
   Bertje

 10. Ome Bert ik ben blij dat de troopies weg is. Ik had geen honger en mijn eetse vond ik niet lekker. Ik vond alleen soep en soms wat vis lekker. En nu eetse ik heel veel, en mijn vjouwtje segge dat ze trots op mij is dat ik nu weer goed eet.

  1. Goed eten is heel belangrijk zeker na de hittetijd. En als je vrouw trots op je is, dan zeg ik: lekker dooreten!
   Ome Bert

Reacties zijn welkom