Minnie: ik kreeg bezoek en het was katdootjesdag

bezoekAfgelopen woensdag ging de deur open terwijl frau gewoon binnen was. Dus ik meteen de trap af rennen! Want frau had het al tegen me gezegd, je mensenopa en oma komen hun kleinkat bezoeken en ze nemen katdootjes mee.

Tas

Ik had ze door tante Coorona al zeker acht maanden niet in het echt gezien. Zij mij wel op filmpjes die frau regelmatig doorstuurde. Er was een tas vol! Dus die ging ik meteen inspecteren hihi. Ze haalde alles uit de tas om op tafel te leggen. Daardoor kon ik hop zo in de tas springen. Mensen vinden dat leuk om te zien. Snappen jullie dat nou? Ik vind het gewoon leuk om in tassen en dozen te zitten en de boel te inspecteren.

Snoep

Als eerste katdootje kreeg ik een eikeltje die ze in het park bij hun hadden gevonden. Om mee te pootballen werd erbij gezegd. Nou, dΓ‘t laat ik mij geen tweede keer zeggen! Tikkie links, tikkie rechts, daar ging ik. En scoren, echt wel! Onder de stoel was het doel. Mensenopa lachen, die vond het helemaal geweldig.
Toen was het tijd voor het tweede katdootje. Mauw mauw mauw allemaal lekkere snoepjes! Mensenoma wilde graag dat ik op schoot kwam zitten en pakte een zakje met snoepjes. Dus ikke op schoot springen. Ik kreeg een snoepje en rook er voorzichtig aan. Jammie, kip! En ja waar eet je je snoepje het lekkerste op? Op de grond! Dus ik sprong weer van schoot.

Drinkwater

Het volgende katdootje was een mooie drinkwaterbak. Lekker groot zodat ik m’n snorharen niet stoot en met iets erom heen wat voor frau fijn is want dan wordt het niet zo’n zwembad hihi. Ik hoorde wel nog zeggen dat het eigenlijk eerst iets anders was en dat dat niet was gelukt (zelf kattengras groeien) maar daar luisterde ik niet echt naar, want ik zat al lekker water te drinken uit m’n nieuwe bak. En zeg nou zelf, wanneer luistert een kat nou wel.
Daarna wilde mensenopa met mij knuffelen. Hij probeerde me op schoot te krijgen. Maar daar had ik geen zin in. Dus ging ik lekker om de stoel heen lopen en proberen zijn arm te vangen. Dat is me ook een keer gelukt. Alleen schrok ik toen een beetje en beet ik. Toen ben ik maar snel weggerend naar de slaapkamer.

Gras

Maar ik kwam al snel weer terug naar waar ze waren hoor. Want het laatste katdootje was kattengras in een plastic ding. Een plantje heet dat zei frau. Nou konden we er allebei van genieten zei ze. Zij iets moois op tafel en ik lekker jammie kattengras.
Oh wat ik ook nog wil mauwen is dat ik lees dat Bolle soms surft over tasjes. Als ikke hard ren als ik aan het spelen ben en ik moet afremmen dan doe ik ook surfen. Ik glij dan met mijn pootjes hups nog een stukje verder door. En als je denkt hoezo moet je afremmen? Nou omdat ik anders tegen de muur of de bank aan knal. En dat wil ik niet want dat doet au. Of ik word dan een heel plat katje en dat is ook niet leuk.

Gelukkig is het nu weer fijn weer dus kan ik ook weer lekker veel op bed en op schoot liggen. Ik wens iedereen een purrfecte week met hopelijk veel knuffels en sneks.
Pootje van Minnie!

21 thoughts on “Minnie: ik kreeg bezoek en het was katdootjesdag

 1. Hoi Minnie, wat koel allemaal! Jij bent kei furwend. Dat is mega leuk. Ik hoop dat je alle sneks lekker vind. Zachte poot van mij, Bram

 2. Oooh Minniedinnie,

  wat bennie ferwen en jij heb zofeel kaadoos gekreege. Jou mense Oopa en jou mense Ooma ken jou goed, zij weet dattie pootballer ben. Dan moet jij treene met alles wat jij kan rolle. En jij heb zofeel taalent dan meppie oferal teege aan, ook assie ies fers krijg uit jou groote bos. En jij heb sneks foor jou eigen, mij buik foel het.
  Van mij eigen heb ik geen mense Oopa en ook geen mense Ooma maar ik heb wel mij peettantes en mij oom Peter. Mij hart zeg, assie famielie heb dan moet jij er tros op zijn want zij ferwen jou. En zij hoor foor alteit bij jou hart,

  Jou dinnetje Loesje

  1. Ow Loesjedinnie ja familie is lief en voor alteit! Enne goed he dat ik iets kreeg om mee te pootballen. En die snoepies nou jam jam jam! Pootje van je dinnie Minnie terud

 3. Oooooooh wat lijk me dat ook gaaf!! Eein ijkel. Hihihi
  Oepsie… hajooo tante minnie.
  Ikke hep nog nooit gwas kjeeg. Me mense segge datte se geen kots wille opwuime. Nau van mijn ja!! Assof ikke ga puuge.
  Ikke hep pas geleede ook feel katootjes kjeeg toen ikke jaarug was 😸😸

  1. Hai Doorie. Frau zegt waar jij woont daar in de buurt zijn ook eikeltjes. Misschien willen ze er eentje voor je vangen. Al deze katdootjes waren ook nog voor mijn furrjaardag. Want in maart toen konden ze niet komen wegens die fierus. Pootje voor jou!

 4. Hoi Minnie, wat een mooie , leuke en lekkere katdootjes heb jij gekregen. Wat een lieve mensenoma en mensenopa heb jij. Wij hebben nog een mensenoma en zij geeft onze vrouw soms wat centjes zodat onze vrouw lekkers of katdootjes voor ons kan gaan kopen. Onze mensenoma kan zelf niet zo snel en goed meer lopen vandaar.
  Met een eikeltje hebben wij nog nooit gespeeld, onze vrouw moet er ook maar eens eentje voor ons gaan zoeken, want Juultje is ook aan het oefenen voor het pootbal elftal van Dorus.
  Knuffels en pootjes van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. Hoi alle zes! Ow dat gaat Juultje vast leuk vinden zo’n eikeltje. En wat goed dat ze aan het oefenen is. Ik ook! Pootjes en kopjes voor jullie allemaal!

 5. Hoi lieve Minnie, oooo wat ben jij een stoere dame! Je hopst zomaar in de tas, je komt bij oma op schoot, je eet snekkies waar iedereen bij is, ik vind het eerlijk waar superknap.
  En wat heb je mooie kadoos gekregen van je opa en oma, ze weten presies wat je leuk vindt.
  Wat erg dat je tegen de de muur of de bank aansurft! Kan je een andere kant opsurfen? Ik ben een keer door de keuken gesurfd en toen knalde ik tegen de keukendeur aan, dus dat doe ik nooit meer. Maar in de slaapkamer heb ik genoeg ruimte, en ik surf over de tasjes die op de vloerbedekking (zo heet dat, zegt mijn vrouw) liggen dus ik stop altijd vanzelf. Misschien kan je dat proberen? Want als je straks helemaal plat ben, of vierkant, daar heb je niks aan.
  O, en Minnie, je hebt ooranje achter je oren, presies als ik! Maar bij jou loopt het verder door, bij mij is het een vlek die alleen achter mijn oren zit. Maar ik ven er wel trots op, op mijn ooranje haren. Jij hebt alle kleuren haar die er zijn, dat is biesonder.
  Heel veel lieve kopjes en pootjes voor jou en je frau, en een fijne week gewenst, van Bolle.

  1. Hai lieve Bolle. Ons huis is niet zo groot, dus ik heb niet zoveel surf ruimte. Leuk he dat we allebei ook oranje in onze vacht hebben. En ik heb blauwe ogen. Dat vind frau errug mooi. Sneks lust ik altijd hoeveel mensen er ook zin hihi. Heel veel kopjes en knuffels voor jou en je mensen lieve Bolle!

 6. Hallo Minnie oooh wat ben je heerlijk verwend. Allemaal kadootjes super. Een eikel hebben wij nog niet gehad maar pootballen vinden we leuk , snoepjes zijn altijd goed , de waterbak hebben wij ook maar die plant die is bijzonder maar die lust Gianlucca niet en die maakt altijd alle plantjes binnen stuk. Ikke Jiekkie weet niet wat een plant is want die hebben we niet binnen.

  1. Ja super he! En maakt Giunlucca alle plantjes stuk? Dat is me toch ook wat zeg. Miauw. Pootjes voor jullie allemaal!

 7. Hallo vriendinnetje Minnie,

  Zo hee, wat kreeg jij een lief en leuk bezoek, het was gewoon een heel groot feest, wat was dat lang geleden dat opa en oma op visite zijn geweest. Ja wij snappen het helemaal, komt allemaar door dat gekke virus. Maar nu was het in ieder geval een heel groot feest en nog wel met zoveel kadoos. Hopelijk kunnen opa en oma weer vaak bij jullie op bezoek komen.
  Geniet maar veel val al jouw verwennerijen en van mijn vrouwtje nog een verwen knuf. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Mauw! Hoi Jip! Het was zeker groot feest. Jullie krijgen van frau en mij en grote verwen knuf terug!

 8. Dag lieve Minnie, oh wat ben jij verwend met een hele tas vol leuke en lekkere kaadootjes. Fijn dat jij een opa en oma hebt, Floortje heeft ze niet meer, ze zijn over de regenboogbrug gegaan. Fijn dat jouw opa en oma nu weer vaker mogen komen. Geniet er van lieve Minnie. Je dinnetje Floortje stuurt jou een zacht kopje en ik een zachte knuffel.

  1. Dag lieve Floortje en frau van Floortje. Ja, ik ben heel zuinig op mijn mensenopa en oma. Enne furwend ben ik zeker. Zachte kopjes en knuffels terug.

 9. Lieve Minnie,
  Wat leuk dat mensen oma en opa op bezoek zijn geweest!!! En wat heb je veel, mooie en lekkere kadoos gekregen!!!!
  Doe je wel voorzichtig met glijden want een plat neusje botsen doet toch wel pijn!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi! Dikke knuffel terug! En ja ik probeer op te passen met glijden. Kreeg van Bolle al de tip om te landen op tapijt. Want een plat neusje daar wil ik niet…

 10. Hoi Minnie.
  Wat leuk dat je eindelijk weer eens je mensen opa en oma kon zien!
  Wat ben je verwend met fijne kado’tjes.Zo’n eikel is wel speciaal om mee te pootje ballen!En wat een mooie grote drinkbak heb je nu.
  Die plantjes ken ik wel.Die hebben we buiten staan in de zomer.In huis hebben we geen planten omdat mijn zus er niet van af kon blijven.Alles wat plant of bloem is ging eraan,en nu moet scullary girl er aan wennen dat het wel weer kan.
  Leuk he om alle tassen te besnuffelen.Je moet toch weten wat er in zit of waar die tas geweest is!Misschien kan Bolle je leren te surfen over die tasjes!
  En snoep is altijd welkom natuurlijk.
  En lekker knuffelen is helemaal fijn.Vond je opa het niet erg dat je beet?
  Je bent toch echt een heel stoer vriendinnetje!!
  Kopjes van Muzette

  1. Mensenopa is katten gewend van vroeger. En een papegaai. Dus hij vond het niet erg geloof ik. Dank je dat je me stoer vind! Kopjes terug!

Reacties zijn welkom