Waarom het stoer is om een knuffelkater te zijn

knuffelkater

Soms zie ik op mijn Feesboekpagina een jonge kater zeggen dat hij van knuffels houdt. Dan is het net of hij aan Ome Bert hier vraagt of het stom is. Dus ik ga het nou aan alle jonge katers uitleggen die tweifelen.

Erfaring

Ik ben 12 jaar en ik woon al fijf jaar samen met een vrouw dus ik ben een katerman met erfaring. Hiervoor zat ik in het asiel en daarvoor moest ik op straat wonen en van daarvoor weet ik niks meer. Alleen dat er dingen gebeurd zijn en nou heb ik daar nog steeds angstklachten van. Dat betekent dat ik gefoeliger ben voor van alles en snel onzeker.

Straatgefoel

In het asiel werd er aan mij gefriemeld en ik was nog in mijn straatgefoel en ik was ook ziek maar het was toch fijn. Het deed me goed. Ik kreeg meer rust in mijn lichaam. Daardoor zag ik de liefe vrouwen in het asiel beter en ik wist van binnen hier ben ik veilig. Dus ik was nog wel bang maar ik liet de knuffels toe, en als je iemand aan je liggaam laat komen als je bang bent, dat is best stoer.

In orde

Toen ik helemaal beter was, kwam ik dus hier. Dat is een groot ding hoor, naar een nieuw huis. Je kent er niks en je weet niet wat daar normaal is. Maar al diezelfde avond heb ik me laten aaien en ik had er meteen een goed gefoel bij. Wegens dat ik door het aaien snapte hoe mijn vrouw was en dat ik foelde dat ze daardoor mij beter snapte. Dus toen was het in orde voor mij, hier.

Goed en stoer

En zo werd Ome Bert een knuffelkater. Door te erfaren dat knuffels fijn en goed zijn en dat je je daardoor veilig foelt en dat je daardoor erfaart dat je met je vrouw of je man of je mensen thuis een band hebt. Dus jonge katermannen, tweifel niet. Het is goed en stoer om een knuffelkater te zijn. Gewoon doen, hoor.

20 thoughts on “Waarom het stoer is om een knuffelkater te zijn

 1. Ooooh oompie. Hajoooooo hihihi
  Ooooh dus uwes seg dat toegeefe aan knuffelsessies juis goet is?
  Gissere lag frauw evve oppe bank en toen spjong ikke ook daarop. Toen kwopte frauw met haar hant naast haar. Ooooh oompie, ikke ging naas haar wigge en toen fiele we in sjaap!! Se hat haar hant op me lijffie gelegt. Dat was so fein oompie.
  Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus, daar heb je goed aan gedaan, om naast je vrouw te gaan liggen. Zij snapte al dat jullie samen gingen slapen en jij daarna ook. Folgens mij ben jij ook een echte stoere knuffelkater,
   pootje van
   Ome Bert

 2. Lieve Bert,

  wat hebbie mooie letters gemaak en wat geefie goed adfies. Jonge katers wil graag stoer zijn maar zij moet nooit fergeete dattie foor ze hart moet zorrege. Jou hart is belangrijk en jou gefoel. En het is ook foor jonge poesedame want ze jeug van teegewoordig is faak met annere dinge beezig. Dattie fergeet dat knuffels belangrijk zijn want jij zeg het al Bert. Dattie jou band krijg met jou mense. Dattie weet jij ben veilig, jou hart wor ferzorrug. Knuffels breng jou hart saame, dat is mij erfaring

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat is helemaal waar dat knuffels het hart samen brengen, als je het gefoel ervoor hebt. Dan kan het. En jonge poesen hebben dat misschien ook, als katerman weet ik dat niet zo zeker dus als jij het zegt dan is het zo. Maar jonge katers willen stoer doen en poesen minder geloof ik. Dus daarom schreef ik het zo,
   je Bertje

 3. Hoi Bert. Wat goed dat je dit gemauwd hebt! Knuffels zijn superfijn en kunnen altijd. Bij frau op schoot of naast haar. Of in bed op of onder de dekens. Knuffelen is het fijnste wat er is voor een kater of poes van alle leeftijden! Pootje van mij!

  1. hoi Minnie, dankjewel voor de steun en voor jouw erfaring dat je knuffels zo fijn vindt, dan heb je het thuis getroffen dat je vrouw goed kan knuffelen,
   pootje van mij
   Bertje

 4. Bert dat heb je mooi geschreven!!!
  Alle jonge katers zullen nu vast en zeker niet meer twijfelen!!!
  En wij, Panda, Moby en Dopey willen ook nog even zeggen dat knuffelen echt wel fijn is!!!
  Wij doen het elke dag met onze vrouw!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Panda, Moby en Dopey, wat goed dat jullie dat ook zeggen!! Het is ook superfijn en je bent en blijft gewoon katerman, dus stoer en knuffelen dat kan best samengaan,
   katermanknuffel terug
   Bert

 5. Hoi Bert.
  Wat goed dat je dit laat weten aan alle jonge katers en ik denk dat poezen het ook fijn vinden.
  Het is belangrijk dat jonge katjes weten dat knuffelen belangrijk is en je een super fijn gefoel geven.
  Ik vind dat wel.Heerlijk bovenop mijn scullary girl liggen en dan knuffelen en dan ga ik kei hard spinnen.Het fijnste gefoel op de hele wereld!
  Zachte knuffel van mij, Muzette

  1. hoi Muzette, van jonge kittenpoesen weet ik verder niks dat laat ik graag aan Loesje over maar ik geloof wel dat jij een knuffellpoes bent thuis en dat jullie het samen superfijn hebben,
   pootje van mij
   Bert

 6. Hoi knuffelkaterman Bert, knuffelen is zeker weten heel erg fijn. Zelfs onze Bas en Diva Kruimel vinden een knuffel op zijn tijd heel erg fijn. Maar onze knuffelkater nummer 1 is toch wel onze Oliver, hij vindt knuffelen met onze vrouw echt helemaal geweldig, Juultje is als knuffelpoesje een goede nummer 2, Zij vindt het heerlijk om voor het slapen gaan uitgebreid met onze vrouw te knuffelen.
  Bert, knuffelen is voor ons allemaal fijn, voor onze vrouw en voor ons.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, dank jullie wel voor de steun en Olivier, jij bent dus echt een superduperknuffelkater, dat is fijn voor jullie vrouw als de anderen even geen zin hebben dan ben jij er en anders Juultje wel, Dat is goed geregeld bij jullie thuis!!
   pootjes van
   Bertjs

 7. Hallo Ome Bert. Kroelen vind ik sjuperfijn. Ik Vinsse belangrijk maar soms segge mijn vjouwtje dat ik een slijmbal bense. Geen idee wat ze bedoelen, misschien komt het omdat ik soms iets doe waarvan se segge dat ik dat niet mag? En mijn Oom Guillaime is een tjoostkjuffel. Als mijn vjouwtje zich niet lekker voelt gaat hij bij haar liggen ook op bed, en dan slaat hij zijn pootje om haar arm. Ome Bert kroelen is fijn om te geven en te krijgen. En het is gewoon stoer.

  1. Wat is oom Guillaime een goed voorbeeld, dan kun je aan een oudere kater zien wat er allemaal kan. Zo leer je het het beste dat denk ik. Wat een slijmbal is weet ik niet, misschien lijkt het op een haarbal.
   pootje van
   Ome Bert

 8. Lieve knuffelkater Bert. Je hebt weer wijze adviezen gegeven aan jonge katermannen wegens het knuffelen. Knuffelen is fijn en rustgevend en geeft een veilig gevoel, aan mens en dier. Dat vind ik. Toen Floortje nog jong was was ze niet zo knuffelig maar u komt ze steeds vaker kopjes geven en knuffels vragen. Dat vind ik ook heerlijk. Dus krijg jij nu knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dat kan ook dat je er in moet groeien. Toen ik hier pas was, wilde ik niks op mijn buik en nu juist de hele tijd. Misschien komt het doordat Floortje en ik alletwee seeniejor zijn dat we er meer gefoel voor hebben gekregen,
   pootje van mij
   Bertje

 9. Hoi lieve Bert, wat een supergoed stuk heb je geachreven! Het is eksaktpresies zoals je zegt: knuffelen is goed voor iedereen. Voor poesen en katers, voor vrouwmensen en manmensen en voor bijna alle andere dieren die dat willen.
  En dan maakt het helemaal niet uit of je een katerman of een poesendame bent. Je bent pas echt stoer als je durft te zijn wie je bent. En dat kan zijn dat je een kater bent die graag knuffelt, of een poes die graag op afontuur gaat.
  Soms zijn jonge poesen en katers nog te druk om te knuffelen, wegens dat ze veel moeten ontdekken en veel spelen. Maar knuffelen is belangrijk, daar zou eigenlijk iedereen tijd voor moeten maken.
  Stoere knuffelkater Bert, dankjewel voor je mooie verhaal en dat je een foorbeeld bent voor jonge katers!
  Heel veel lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, soms denk ik echt die jonge katers weten helemaal niks dat rent en springt de hele tijd en ze denken nergens over na en dan opeens foelen ze zich onzeker wegens knuffelen. Dus ik dacht ik ga het als erfaren katerman uitleggen. Of ik een foorbeeld ben weet ik niet, dan is aan het jonge spul.
   kopje terug van
   Bertje

 10. Hallo Bert,
  Ja ik ben ook een knuffelkater en mijn vrouwtje is een grote knuffelvrouwtje. Heel veel knuffelen is goed voor ons, daar voelen we ons heel fijn en blij van in ons koppie en lijf. O wat zou het erg zijn als we niet meer mogen knuffelen. Als het niet meer mag doen wij het lekker toch hoor. Geen knuffelen daar worden we ziek van en dat willen we niet. Bert we moeten een knuffeldag maken voor iedere week.

  Natuurlijk moet je als je nog nooit knufjes hebt gehad leren wat het is, je moet de ander vertrouwen en als je ze vertrouwd ga je van ze houden en komt het knuffelen vanzelf, dat heb jij zelf ook zo meegemaakt.

  Als ik merk dat vrouwtje ook een knufje wil, dan ga ik voor haar snuit zitten, doe met mijn poot zachtjes haar koppie draaien naar mij toe en doe ik kusjes?likjes op haar neus geven, ja wij weten dat zijn de echte poezen/kater knufjes. Vrouwtje zegt wel dat mijn tong net schuurpapier is ,maar dat ze het reuze lief van mij vind, ze neemt dan mijn koppie tussen haar handen en ik krijg dan veel kusjes op mijn koppie tussen de oren. Wauw zo heerlijk.

  Zo nu ga ik even een tukje doen en weer knuffelen met vrouwtje.
  Bert van vrouwjte een knuf op jouw koppie en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat wist ik niet dat dat de echte katerknufjes waren ik doe ze nooit en ik heb er ook het gefoel niet voor. Ik geef soms haar knie een kopje. Misschien is daar iedereen weer anders in. Ik hoop dat jonge katers het ook durven,
   pootje van
   Bert

Reacties zijn welkom