Loesje vertelt over assie jou boek-pree-sen-taazie geef 

boekAssie mij verhaal van deze week lees is het donnerdag. Mij vrouw heb mij eigen fertel, Loes dan hebbie saafons jou Eeboek pree-sen-taazie. U begrijp, mij heele week heb ik al last van mij zeenuuw.

Zeenuuw

Want er kom feel bij kijke en jij kan jou verkering nie alles alleen laate doen. Mij Bert maak onse Eeboek en hij geef ook onse pree-sen-taazie op ze eigen Feesboek. Nu denk u misschien wat moet Loes dan nog doen van ze eigen? Waar maak ze ze eigen nou zo druk ofer? Assie het zo bekijk dan hebbie wel gelijk maar zo bekijk ik het nie van mij eigen. In mij buik zit zofeel zeenuuw. Het is mij zeenuuwbuik…

Honger

Assie last heb van jou zeenuuwbuik moet jij goed foor jou buik zorrege. Jou buik heb er nie om gefraag dattie jou Eeboek moet pree-se-tee-re. Maar jou buik foel het wel. Mij Bert heb deze week fertel van ze inhaalhonger. Geloof u mij eigen,  mij buik heb zeenuuwhonger. Dattie oferal jou tand in wil zette maar jij heb geen tand. Gelukkig is mij visboer terug van ze faakanzie. Hij was visse in ze Oranje zee. Maar jij geloof mij eigen nie als ik u fertel dat mij visboer nu twee weeke in ze huis moet blijfe. Mevrouw Coorona heb het hem fertel. Hij zit nu met mij tonijn en mij saardiene foor ze akwaarium in zó een moeiluk woord. Het is ies met ze karretênne, maar jij schrik er toch van. Hij heb niks ferkeerd gedaan maar hij mag ze huis nie uit. Mij erfaring is wel dat jou vis na twee weeke toch anners ga ruike. Hij haal ze ouwe nievoo niemeer, zeg maar. Daar kan jij maar beeter eerluk ofer zijn.

Feranwoordelukheid

Mij vrouw heb mij eigen toen ferwen met mij goermet met mij moeiluk spul erdoor. Foor mij niere. Want mij nierdiejeet smaak mij eigen nie assie zofeel zeenuuw heb. En ook al geef mij Bert onse pree-sen-taazie, jij ben wel gaspoes. Saame met mij Doorie, hij is gaskater. Mij Doorie moet alles nog leere, dan foel jij jou feranwoordelukheid wel in jou buik. Hij poink van ze mand op ze balkon en terug. Ik zeg u eerluk, assie een zeenuuwbuik heb dan wor jij daar nie froluk van. Want jou feesje is jou feesje niemeer. Assie zofeel vierus om jou heen heb dan hebbie daar reekening mee te houwe. Jij krijg jou feesje in jou niewe werkelukheid want daar heb mevrouw Coorona foor gezorrug. Daar moet jij allemaal ofer nadenke want jou jeug van teegewoordig lap alles aan ze achterpoot. Assie er jou kop nie bijhouw kannie ofer jou tijdje weer allemaal binne blijfe. Dat moetie nie wille. Ook al bennie misschien net als mij eigen een binnepoes, jou leeve heb meer kleur assie ook gewoon op jou balkon mag koome.

Diegietaal

Gelukkig is mij Bert moodern. Selluf denk ik welees, mij Bert heb ze diegietaale leeve uitgevonne. Hij is ze tijd ver fooruit, geloof u mij eigen maar. Wij heb al jaare onse diegietaale verkering, jij kan onlijn ook heel goed saamezijn. Misschien kan u het gewoon probeere. Dan hebbie ook geen last van mevrouw Cooronaa. Behalfe als u kompjuuter ze vierus krijg, maar dan ga u er gewoon annerhalfe meeter vanaf zitte. Jij merk er niks van. Net als bij onse Eeboek pree-sen-taazie.

Pree-sen-taazie

Ik zeg u eerluk, onse pree-sen-taazie heb ze eigen Cooronaproef en het is diegietaal. U log om seeve uur in op mij verkering Huiskater Bert ze Feesboekpaagiena. U blijf op u annerhalfe meeter afstand en mij Doorie en mij eigen zorrug foor ze hapjes en sneks. Jij bennie foor niks gaspoes en gaskater. Wij heb foor iedereen ies lekkers, ook voor Woefs en voor assie zieke niere heb. Selluf hoop ik dat ik van mij eigen niks laat falle. Jij wor er toch wiebelig van in jou poote assie jou zeenuuwbuik heb. Mij Bert zorreg foor alles wat tegnies is, iets met ze douwnlood. Hij heb er ferstand van en hij leg het u vanavond allemaal uit assie kom.
Nu moet ik mij eigen nog ferzorge want jij wil er toch netjes uitzien assie jou feesje geef. Dat jou vacht en jou snorhaar goed zit. Want ook al bennie diegietaal, jij ben wel in jou beeld. En jij moet er nie aan denke dat jou zeenuuwbuik vast kom te zitte in jou douwnlood. Of dattie van jou zeenuuw zo ofer jou garnaaale nies.

Loesje

Pree-sen-taa-zie Eeboek :  Zoomerafontuure van Dorus en Loesje (inkluusief ekstra hoofstuk en footoos).

Wanneer: Donnerdag 27 augussus
Hoe laat: Seefe uur saafonds
Waar: Feesboekpaagiena Huiskater Bert
Feesje met Huiskater Bert, Loesje Huispoes en Kater Dorus

18 thoughts on “Loesje vertelt over assie jou boek-pree-sen-taazie geef 

 1. Hajooooo mamsie. Oooooh ikke ben seenuuwpies. Hihihi poinkiepoinkiepoink.
  Niemant wis datte we nog ies eksjaas beleeft heppe. Maar dat kun se fanaafont awemaal leese.
  Ooooh mamsie… gaane we follegent jaar weer oppe faakansie en aafontuure beleef doen?
  Lijk me so weuk hihihi. Poinkiepoinkiepoink.
  Ikke hau uwes mamsie. Koeskoes

  1. Mij lieve Doorie,

   oooh jou mamsie heb nu zofeel zeenuuwbuik dattie niemeer na kan denke. Oooh en mij jonge poink maar rond 🙀🙀🙀
   Mamsie moet nu eers vanavond oferleefe en dan kan wij nadenke ofer mij folgende jaare.
   Hebbie jou vaggie al gepoest en jou bekkie gesgrobt. Dattie ferzorrug ben….
   Mamsie moet nog zofeel eete, dat zij op haar poote blijf staan. En dat mij sneks blijfe staan als mamsie moet serfeere.
   Oooh mij jonge doe jij nie jou heele dag poinke, dattie vanavond fris ben foor jou eerse pree-se-taa-zie. Mamsie heb zeenuuw….

   Koes koes van jou MammaLoesje

   1. Mamsie… elluk haartje is door frauw nagekeeke. Alles isse goet keurt. En frauw sei datte ik nie mag poinke

    1. Hoi lieve Door, het wordt vast een superfeest vanavond!
     Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij samen met je mamsie en oompie Bert jullie Ieboek gaan preesenteeren!!

 2. Loes wat een ellende met jou visboer en net op het moment dat je hem heel hard nodig hebt!!!
  Maar wij weten zeker dat alles goed gaat komen…….jij en Doorie zullen een perfecte gastpoes en kater zijn.
  Wij verheugen ons al erop…….zoooo gezellig!!!!!
  Wij wensen jou, Bert en Doorie dan ook heel veel succes vanavond!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Belle, Izzy, Tica en mevrouw Ceciel,

   ooh hebbie het geleeze van mij visboer, soies kan jij toch nie ferzinne. Nu zittie met mij visse foor ze akwaarium en mij buik heb het zo noodig. Gelukkig heb mij vrouw mij toch kunne onnersteune met mij goermet want jij moet ies.
   Oooh mij buik heb zofeel zeenuuw want het is biesonder assie met jou jonge jou Eeboek pree-se-teer. En jou verkering heb jou boek zo mooi gemaak…

   Dank jullie wel dattie erbij ga zijn, oooh wij heb zofeel lekkere sneks. Nu moet ik mij eigen beheerse en ferzorruge. Dattie er netjes uitzie…
   Zo hoor het assie gaspoes ben…

   Liefs van mij eigen foor jullie allemaal,

   Loesje

 3. Oww Loesjedinnie wat spannend! Frau heeft het opgeschreven, dat we vanavond om 7 uur klaar moeten zitten voor de preesentaasie! Heel veel steunkopjes van mij!

  1. oooh Minniedinnie,

   kommie ook met jou frau, mij hart is blij en gelukkig want assie zofeel zeenuuw heb dan kan jij al jou vriendjes gebruike. Oooh Minnie en wij serfeer lekkere hapjes. Het wor onse mooie Eeboek-pree-se-taazie.
   Dank jou wel dattie kom,

   Loesje

 4. Lieve Loesje,

  Ikjes snapper helemaal dat jij senuwlapjes bent en dat jij dan goed voor jouw buik moet zorgen, Maar wat een gedoe nu jouw visboer opgesloten moet zitten in zijn huis. En dat alleen maar voor tante corona die allang weer weg is, wat een oneerlijke boel allemaal.
  Maar lieve Loesje vrouwtje en ikjes doen nu heel veel duim en teentjes draaien voor jouw senuw en het gaat een kanjer van een feest worden hoor en vrouwtje en ikjes zitten om 7 uurtjes helemaal klaar om mee te feesten.
  Tot vanavond en sterkte knuffels van vrouwtje en extra grote poot en kopje van jouw grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   oooh snappie van mij zeenuuwbuik, jij wil het nie weete Jip. En mij visboer zit foor ze akwaarium met mij visse, wie ferzin soies? Mevrouw Coorona moet ze eigen nie met onse eigen bemoeie en seeker nie met mij visboer. Maar jij doe er nies aan Jip, jij moet toch fris en van jou fruitig zijn assie jou pree-se-taa-zie geef. Ik zeg jou eerluk Jip, het is mij groote ferantwoordelukheid want mij jonge poink dwars door ze Ee-boek heen assie nie tot ze orde wor geroepe.
   Maar jij heb gelijk, wij heb ook fees en fees beteeken sneks. Oooh het kom goed.

   Fijn dattie erbij ga zijn Jip. Feesje zonner jou vriendjes is geen feesje…

   Pootjes foor jou eigen en jou mevrouw Jip,

   Loesje

 5. Oh lief dinnetje Loesje, heb jij zo last van zeenuuw, ik snap het wel hoor. Het is ook heel spannend, zo’n feestje organiseren. Gelukkig heb je je Bert en kleine grote Dorus om je te helpen. Volgens mij gaat het helemaal goed komen lieve Loes. Ik heb mijn diva vachie al helemaal gepoetst, dus ik zie er vanavond , denk ik, wel goed uit. Ik heb mijn broers en kleine zusje Juultje ook gezegd dat ze zich mooi moeten maken voor vanavond. Oliver helpt mijn oude broer Bas een beetje, want die is soms in de war en snapt het allemaal niet meer zo goed, net zoals jou broer Floris. Ik moest je namens Oliver bedanken dat je met de sneks ook denkt aan katjes die een nierdiejeet hebben.
  Lieve Loes, wij zitten er vanavond allemaal klaar voor en het gaat heus allemaal wel goed komen.
  Diva knuffels van je dinnetje Kruimel.

  1. Lief dinnetje Kruimel,

   oooh wat bennie toch mij groote dinnetje dattie jou faggie al heb gepoest en dattie er op jou Dievaa bessie uitzie. Assie poes ben wil jij er toch ferzorrug uitzien. Van mij eigen heb ik nog zofeel zeenuuw dat jij nie weet waar jij begin. Maar alles kom goed want wij heb sneks. En wij heb ook lekkere dinge foor assie zieke niere heb. Iedereen hoor erbij en iedereen krijg ies lekkers. Zo hoor het Kruimel…
   Oooh heb Bas ook dattie dinge fergeet. Assie ouwer wor ga het zo en dan moet jij jou hellep geefe. Dank jou wel Oliver dattie zo lief ben foor Bas en dattie er ook bij kan zijn.

   Dank jullie wel dattie allemaal vanavond kom en jullie vrouw is ook uittenoodig

   Liefs foor jullie allemaal van mij eigen en mij dinnetje Kruimel, dank jou wel foor jou eksra steun foor mij eigen,

   Loesje

 6. Lieve Loes, ik snap heel goed dat je zeenuwe hebt, maar dat hoeft eerlijk waar niet! Want iedereen vindt jou en Door lief en we komen allemaal kijken omdat we vrienden en vriendinnen zijn. Van jou en Door en je Bertje. Het wordt vast een supergezellig feest vanavond!
  Doe maar goed eten, dat je buik mooi rond blijft. Dan komt het vast helemaal goed.
  Ik vraag aan mijn mensen of ze me kunnen borstelen met mijn beebieborstel, dan zie ik er ook netjes uit vanavond. Je weet dat ik wel kan lezen, maar niet kan schrijven toch? Maar ik ga zeker weten kijken en het Ieboek meteen lezen!
  Veel sukses vanavond Loes, en ook veel plezier!
  Hele lieve kopjes met een kleine koelboks vol ferse fis. Er zitten twee tonijnen in, een paar haaringen, garnaalen en ook wat sgol. Het is voor jou en je famielie, van Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   dank jou wel dattie mij zofeel steun geef en dattie mij jou koelboks fol met tonijn, haaringe, garnaaale en oooh sgol geef. Het geef mij buik meer rust want mij buik heb zofeel zeenuuw.
   Maar jij heb wel gelijk, iedereen steun elkaar van ze eigen en wij zijn allemaal vriendjes en dan bennie saame assie fees heb. Anners hoef jij jou pree-se-taa-zie nie te geefe.
   Lieve Bolle mij hart weet jij ben er bij en jij lees mee. Jij mag ook mee eete van onse sneks want het is foor iedereen. Mij Doorie zeg Mamsie u blijf eraf. Dan moet jij soms luissere naar jou jonge want hij heb wel gelijk. Daarom ga ik mij eigen nu blij maake met seefe haaringe uit jou boks.
   Daarna ga ik mij buik oppoesse dattie rond en mooi is en dan bijkoome van zofeel druk zijn.

   Lieve Bolle, dank jou wel dattie erbij ben fanaafond en het is ook naames mij Doorie en mij Bert. Jij krijg mij frisse kopjes met dankjouwelfoordiehaaringsmaak en het is ook foor jou mense en jou Ooma,

   Loesje

 7. Dag lieve vriendin Loesje.
  Wat een ellendige ellende dat nu net als jij je feestje geeft, je visboer in zijn huis moet blijven.Bij het akwaarium met de vissen die voor jou waren…..want juist bij zoiets belangrijks als je Eeboek preesentasie,moet je buik goed gevuld zijn.Dat je van de zeenuuw geen lege buik krijgt en je slapjes gaat voelen.
  Maar je vrouw weet wel wat je nodig hebt.
  Nu is het wel extra spannend met Doorie zijn eerste keer erbij.
  Maar ik weet zeker dat je het super goed gaat doen en Bert is er ook om je te helpen.En Bert is heel knap met diegietaal.
  Ik heb mij al opgepoetst voor vanavond en vlak voor 7 uur gaat scullary girl nog even kijken of alles nog netjes is.Wij dames willen altijd goed verzorgd voor de dag komen.Dat hoort zo als je poes bent.
  Ik lees dat Doorie ook al goed gekeurd is door zijn vrouw.Dus wat dat betreft hoef je geen zorgen te hebben.
  Lieve Loes ik zeg: tot vanavond!!!
  Zachte,rustgevende kopjes van mij,Muzette

  1. oooh lieve Muzette,

   jij begrijp mij eigen van mij onseeker zijn assie poes ben. Dan willie er netjes uitzien. Dat jou vacht goed zit, jou snorhaar en dat jou buik rond en mooi glans in jou zon. Dattie fris ruik naar mij verse tonijn en dan kannie nie aankoome met jou vis van mij visboer uit ze akwaarium. Hij zit er nog foor want hij heb twee weeke zeg mij vrouw. Oooh lieve Muzette wie ferzin soies?
   Maar mij vrouw ken mij eigen nog beeter als mij visboer en zij geef mij goermet en zij zorreg dat mij buik goed gefuld blijf. Anners zak ik fanaafond door mij poote van mij zeenuuw.

   Dank jou wel Muzette dattie wil koome saame met jou vrouw. En dattie jullie eigen al zo goed ferzorrug heb. Oooh Muzette wij heb ook zofeel lekkere sneks, foor iedereen van mij hart,

   Liefs van jou dinnetje Loesje

 8. Liev loes alsse ikje mag van vrouwetje dan komme ikke ook en vrouwetje ook…ze isse nu aan rust zodat ze vris isse van afond.
  Geroetjes vanne vrouwetje en kopje van ikke
  Jimmy

  1. oooh lieve Jimmy,

   ooooh mij hart is nu zo geraak assie wil koome. Hoop dat alles goed is met jou vrouw en dattie fanaafond fris en van jou fruit kom op onse feesje.
   Jij hoor er ok bij want jij ben mij vriendje.

   Dank jou wel lieve Jimmy, van mij eigen

   Loesje

Reacties zijn welkom