Kater Bolle over: als je kattenvrouwtjes kent

kattenvrouiwtjes

Ik hoor mensen soms praten over poezenvrouwtjes. Daarmee bedoelen ze mensenvrouwen, en dus geen damespoezen.

Kompliement

Kattenvrouwtjes, of poezenvrouwtjes, zijn meestal wat oudere mensendames die veel katten hebben. En vaak vinden andere mensen ze daarom een beetje raar, in hun hoofd.
Dus als je iemand een poezenvrouwtje noemt is dat niet echt een kompliement.
Mijn vrouw wordt daar altijd boos van. Ze is zelf ook een poezenvrouw en ze vindt dat daar niks mis mee is. Of ze raar is in haar hoofd, weet ik eigenlijk niet. Ik vind mensen altijd wel een beetje raar. Maar mijn vrouw lijkt mij niet persee raarder dan anderen. Ik vind haar gewoon mijn vrouw.
Ik denk wel dat ze al best een klein beetje oud is. Maar ook weer niet superoud.

Buurvrouw

Een paar jaar geleden hadden mijn mensen een buurvrouw, die echt een poezenvrouw was. Zij was wel oud, en ze woonde alleen. Vroeger had ze altijd katten gehad, of een hond. En ook weleens vogeltjes. Zij en haar zus, die naast haar woonde, hadden samen wel 12 katten, en een hondje. En vogels. Allemaal zwervertjes.
De buurvrouw vond alle dieren helemaal geweldig, maar vooral honden en katten.
Popje, Beer en mijn Molletje gingen elke dag een paar keer bij haar langs, via de achtertuinen. Ze klommen op de vensterbank, en mauwden dat ze er waren. Altijd kregen ze brokjes, en wat vlees. En een gesprekje, en een aai.
Niet alleen Pop, Beer en Mol kwamen langs, maar alle katten uit de buurt. Als de achterdeur openging zag je van alle kanten katten aan komen rennen. Omdat ze wisten dat ze wat lekkers konden halen.
Maar Pop en Beer en mijn Molletje waren de spesjaale lieverds van de buurvrouw.

Knappe jongen

Popje kwam ook vaak binnen, via de deur aan de voorkant. Mijn vrouw klopte aan, deed de deur open en zei: “Er is hier een hele knappe jongen voor u”.
En dan dribbelde Pop naar binnen. Hij mocht alles: door het huis rennen, in bed kruipen, aan de stoelen krabben, op tafel lopen, de buurvrouw vond het allemaal prima. Pop en de buurvrouw vonden het bezoek allebei supergezellig.
Mijn Molletje en Beer durfden dat niet, zij bleven op de drempel staan. Daar kregen ze ook een aai, en wat lekkers natuurlijk.

Beer en Pop en Mol

Toen Beer een ster was geworden, heeft de buurvrouw een week niet kunnen eten. Van verdriet. Totdat mijn vrouw tegen haar zei dat Beer dat zeker weten niet zo gewild zou hebben.
Mijn mensen hebben tot op het laatst voor de buurvrouw gezorgd, samen met nog twee mensen uit de straat. De laatste twee jaar was ze in een soort huis voor oude en zieke mensen. De enige footoos aan de muur waren van Pop, Beer en mijn Mol, en een hondje, Froukje, waar de buuf vaak op paste.
Mijn mensen hebben haar nooit verteld dat Pop en Mol ook een ster waren geworden, want ze wilden de buuf geen verdriet doen. Maar presies twee weken nadat Mol een ster werd, kwamen Beer en Pop en Mol de buurvrouw halen.
Nu zijn ze weer met zijn viertjes, en weten mijn mensen zeker dat iedereen genoeg te eten heeft, als ster.

Andere mensen

Ik ben vroeger ook wel eens langs geweest, bij de buurvrouw.  Nu mag ik de tuin niet meer in. Er wonen andere mensen, en die willen geen katten in de tuin. Mij maakt dat niet uit, ik vind mijn eigen tuin toch het mooist.
Pop en Beer hebben het niet meer meegemaakt, maar mijn Molletje bleef elke dag proberen of ze toch door het gaas heen kon. Ze was haar hele leven gewend om bij de buurvrouw een hapje te eten, en op de vensterbank in het zonnetje te zitten, en ze kon niet geloven dat dat afgelopen was.

Kattenman

BolleMijn mensen vonden de buurvrouw heel erg lief en heel erg stoer. Ze hebben haar 24 jaar gekend, en ze missen haar nog elke dag. Maar weet je wat nou zo grappig is?
De buurvrouw was eerst getrouwd, met een man. En die man hield net zo veel van dieren als zij. De buurman was timmerman, en hij werkte altijd in het schuurtje achterin de tuin. Elke dag kwam Pop daar, en zat bij hem op de werkbank. Dan legde de buurman alles uit wat hij deed. Dus Pop was eigenlijk ook timmerman!
De buurman had een trapje gemaakt, spesjaal voor katten. En het kattenhuisje, dat nu nog steeds in mijn tuin staat. De buurman was een kattenman, maar dat woord bestaat niet. Waarom eigenlijk niet, dat vraag ik me af.
Maar weet je wat nóg grappiger is?
Mijn man is ook een kattenmannetje! Hij is dol op alle beesten die er zijn (nou ja, bijna alle beesten dan) maar het meest op katten. En op mij dus. En natuurlijk op Popje, Beer en mijn Molletje. Alle katten zitten altijd meteen bij hem op schoot, of komen op hem af lopen.
Mijn vrouw mag van hem nog geeneens een mug doodslaan. En hij zou het liefst wel een miljoen katten willen hebben. Maar ja, dat wil ik liever niet. En ik ga voor, dat snap je.

Belangrijkste

Ik schrijf dit stukje om te laten zien dat kattenvrouwen geweldig zijn, en kattenmannen ook. En dat andere mensen er niet lelijk over moeten doen, of gemeen. Als je een kattenmannetje of kattenvrouwtje hebt, dan bof je maar.
En als je een kattenmannetje of kattenvrouwtje bent, dan weet je presies wat het belangrijkste is in het leven.
Katten dus.

29 thoughts on “Kater Bolle over: als je kattenvrouwtjes kent

 1. Bolle, vrouw van trien. Ze gaat zo naar de dokter toe. Ze eet bijna niets. Duim je voor ons?

  1. Zeker weten, samen met mijn mensen! Laten jullie weten wat de dokter zegt? En hoe het met Katrientje gaat? Miljoenen lieve kopjes, en veel sterkte van mijn mensen. En beterschap voor de prinses!

   1. We zijn weer terug. Haar hartje is “goed”. Ze heeft net een minihapje gegeten. Ze heeft iets tegen de misselijkheid gekregen. Morgen moet ze weer naar de dokter voor bloedtest.

    1. Wat fijn om te horen!!! We blijven driftig verder duimen hoor, heel veel sterkte alle voor jullie alledrie !!! Kopjes,
     Vlo en vrouw.

    2. Dag lieve prinses Katrientje en je mensen, gelukkig dat je weer thuis bent en dat alles goed is met je hartje! Iedereen heeft pootjes gedraaid voor je, en we waren allemaal zenuwachtig!
     Doe maar rustig aan vandaag, en hopelijk voel je je morgen al weer een stuk beter!
     Veel sukses morgen bij de dierendokter, en laat je ons weten hoe het ging?
     Heel veel knuffels en kopjes en beterschap van Bolle, en ook van mijn mensen!!!!

    3. Lieve prinses Katrientje, wat goed van je dat je weer een klein beetje hebt gegeten. Doe maar rustig aan vandaag. We hopen en doen pootjes draaien voor je dat het goed gaat met de bloedtest. Heel veel knuffels van Kruimel, Bas,Bjarne, Oliver en Bikkel.

 2. Dag lieve Bolle,
  Wat een naar bericht over onze Prinses, nu maar hopen dat het meevalt!!

  Wat een prachtig verhaal heb je weer geschreven! Mijn vrouw en haar broer en de nichtjes van mijn vrouw zijn allemaal poezenmensen, het is zeker erfelijk!
  Plok was bij de familie de Oerkat, door hem is het allemaal begonnen. Daarna zijn er altijd katten geweest, met soms tussenpozen om te rouwen.
  Bij mijn vrouw en bij haar ouders waren ook altijd poezen in de tuin. Zij hebben altijd binnenpoezen gehad, dus soms was het wel gezellig dat ze door het raam of hor toch wat aanspraak hadden. Maar ze maakten wel altijd duidelijk wie wel of niet in hun tuin mocht.
  Dat doe ik ook, Herrie is de enige die bij mij op de vensterbank mag zitten, de rest mag wel in de tuin.
  Opa was ook een kattenmannetje. Toen Derrick over de Regenboogbrug ging was hij helemaal kapot van verdriet, en mijn vrouw zegt wel eens dat hij het toen heeft opgegeven, want toen na 6 weken Poncke ook nog ging, ging hij hem twee maanden later achterna!!
  Gelukkig was Mischa er toen nog om voor mijn vrouw te zorgen, en kleine Broddel was twee weken ervoor ook nog gekomen.
  Mijn vrouw zal hier ook wel het poezenvrouwtje genoemd worden, want alle katten geven haar altijd kopjes, en ze staat altijd even stil voor een goed gesprek met een poes of kater.
  Ik ruik dat altijd als ze thuis komt, en ik vind het best, zolang ze ze maar niet mee naar binnen neemt 🙂 .
  Ik hoop dat iedereen pootjes draait voor Katrien en haar mensen!!!
  Heel veel lieve kopjes voor jou en je mensen, ook namens mijn vrouw,
  van Vlo.

  1. Oh Bolle, ik gun iedere kat een buurvrouw zoals Mol, Pop en Beer hebben gehad!! Hier is een buurvrouw die alleen water en stenen naar katten gooit, terwijl iedereen mag meegenieten van het gekef van haar hondje (dat er ook niets aan kan doen dat hij haar hondje is !!!) gelukkig woont ze niet vlak naast ons, ook voor haar, want mijn vrouw zou woest worden als ze zag dat ze met stenen gooide!!!!! Ze heeft haar er al eens op aangesproken, water nou ja…, maar stenen!!!! Dat was ik nog vergeten te schrijven.
   Kopje, Vlo.

   1. O Vlo, wat erg toch dat mensen stenen gooien naar katten! Hier in het blok woont iemand die heeft draden dat je een elektriese schok krijgt als je er tegenaan loopt. Omdat hij een hekel heeft aan poezen. Gek hè?
    Mijn vrouw vertelde me dat er vroeger wel twintig poezen waren, en dat alle katten ook bij ander katten op bezoek gingen. En bij de buuf en de buurman, natuurlijk. Dat was heel gezellig, lijkt me!

  2. Dag lieve Vlo, ik hoop dat je gezien hebt dat prinses Katrientje weer thuis is? Gelukkig maar, en hopelijk valt het morgen bij de dierendokter mee!

   Wat gezellig dat jouw vrouw ook een kattenvrouw is, maar dat dacht ik eigenlijk al wel!
   Stel je voor dat je bij iemand komt wonen die géén kattenvrouw of kattenman is, dan heb je wel superveel pech.
   Wat mooi en ook droefig dat je Opa zo’n grote kattenman was dat hij Derrick en Poncke achterna is gereisd. Maar ook een veilig idee, dat ze weer samen zijn. Ik denk, nee ik weet wel zeker, dat dat een hele verdrietige tijd is geweest voor je vrouw.

   Wat doe jij, Vlo, als er een kat in je tuin komt die dat niet mag van jou? Doe je dan tegen het raam springen en blazen? Of mag iedereen in je tuin, maar niet in de vensterbank? En hoe lang ken je Herrie al?
   Ik vind het helemaal niet erg als mijn mensen naar andere katten ruiken, of zelfs niet als ze naar hond ruiken! En iedereen mag in mijn tuin, alleen honden niet, want dat vind ik eng. Mijn mensen zeggen dat ik erg vriendelijk ben naar andere katten, en dat is ook wel zo. Maar zal ik je een geheim verklappen? Ik ben ook een beetje bangerig, dus ik durf niet echt goed tegen andere katten te zeggen dat iets niet mag.
   O, en weet je? Ik vind mijn mat om van te eten helemaal prima. Ik eet gewoon mijn brokjes eruit, wasr mijn vrouw naast zit! Dus ik ben nou al een paar dagen slank aan het worden!
   Een heel lief kopje voor jou en je vrouw, van Bolle.

   1. Bolle, ik weet zeker dat Opa en mijn voorgangers weer samen zijn. Opa zei het zelf ook dat hij er naar uitkeek om Plok en alle anderen weer te zien, en Oma natuurlijk.
    Natuurlijk was het verdrietig voor mijn vrouw, maar Derrick en Poncke waren bijna 20, en Opa 88, en het was bij alledrie gewoon op. Gelukkig is Opa gewoon thuis, bij mijn vrouw gestorven, net als Poncke en Derrick.
    Wat fijn dat de buurvrouw ook zolang thuis heeft kunnen blijven met hulp van jouw mensen en andere buren, maar soms kan het echt niet langer, en dat is heel verdrietig. Je bent vast blij dat je zulke mensen hebt uitgezocht om bij te wonen.
    Alle katten mogen in mijn tuin, maar alleen Herrie mag op de vensterbank. Hij was er al toen ik kwam 5 jaar geleden. Hij is even oud als Broddel geweest zou zijn, en die zou 17 augustus 12 geworden zijn. Als er een andere kat op de vensterbank springt, ga ik al snuivend en tegen het raam tikkend op de binnenvensterbank heen en weer rennen, en dan springen ze er vanzelf af!! Gelukkig zit het raam ertussen, want ik weet niet of ik het ook zou durven 🙂 ,
    Fijn dat het zo lekker eet uit je mat, ik zei toch dat het makkelijk was?! Ik heb een groene, die paste beter bij mijn vacht dan die oranje vond mijn vrouw.
    Hier en in de andere tuinen komen ook alle katten bij elkaar, ik geloof niet dat iemand, behalve die hondenvrouw er een probleem mee heeft. Eén kat heft weleens ruzie met Herrie in onze tuin, ik ren dan meteen naar de vensterbank om te zien of ik kan helpen, maar Herrie blaast en schreeuwt hem meestal zonder vechten weg. Voor de rest gaat het allemaal wel samen.

    Gelukkig dat Katrientje weer thuis is, Toen Derrick zo oud was hield hij ook wel eens op met eten, maar als hij dan weer wat medicijnen kreeg van de dierenarts, knapte hij weer voor een hele tijd op, dat is jaren zo doorgegaan.
    Ik hoop dat Katrientje het ook nog een hele poos volhoudt, we kunnen kaar nog niet missen!!! Mijn vrouw en ik blijven voor haar en haar mensen duimen! En ik denk dat iedereen dat doet
    We mogen allemaal wel heel blij zijn dat we bij kattenmensen wonen, vind je ook niet?!
    Lieve Bolle, veel plezier met je mat, laat je mensen hem maar goed vullen 🙂 !!!
    Lieve kopjes, Vlo.

    1. Hoi lieve Vlo, dat is wel fijn om te weten, dat je Opa en Oma weer samen zijn met alle katten die een ster zijn geworden. Als mijn mensen en ik vanavond naar onze sterren zwaaien, zwaaien we ook naar je Opa en Oma en alle sterrenkatten!
     En wat dapper dat je Herrie gaatmverdedigen, maar gelukkig dat je niet naar buiten hoeft, toch? Ik hielp mijn Mol altijd in de tuin, als er ruzie was met andere katten. Alleen bleef ik wél een paar meter achter haar staan. Maar het gaat erom dat je het probeert, vind ik.
     Ik heb ook de groene mat, Vlo. Want ik heb al een witte puzzel, en een rode en een paarse. Dus hoopte mijn vrouw waarschijnlijk dat groen beter zou werken. Eerst stonden er nog gewoon brokjes naast, maar nu eet ik gewoon van mijn mat. Na al dat gedoe met schuifjes en klepjes en kuiltjes vind ik de mat helemaal niet zo erg. Gelukkig dat de muisen jouw mat ook nog steeds leeg eten
     En zeker weten dat we nog duimen voor prinses Katrientje! Want ze moet weer helemaal beter worden, dat vind ik. We willen hier op de blog niemand missen!
     Een heel lief kopje terug van Bolle.

     1. Ha Bolle,
      Onze sterren vinden het vast fijn dat jullie zwaaien en aan hen denken, wij zwaaien ook naar jullie sterren straks.
      Mijn vrouw ging net voer voor de egels buiten zetten, en raad eens wie kwam aanwandelen of hij nooit was weggeweest? GroteLieveLelijkeZwerver ! Ik heb hem jouw groeten overgebracht, en ik moest je ook van hem de groeten doen.
      Mijn vrouw is meteen weer naar binnen gegaan om brokjes voor hem te halen, en toen die uitgegeten was, ging hij meteen door naar z’n droge plekje met z’n schone dekentje.
      Hij zal wel weer zo nu en dan een paar weken bij andere kattenmensen gaan logeren, maar meestal blijft hij een paar weken hangen, gaat weg, en komt weer terug, tot het weer kouder gaat worden, en hij weer gaat overwinteren in Ouwehands Dierenpark.
      Mijn vrouw heeft al naar zijn andere adresjes opgebeld 🙂 .
      Heel veel kopjes voor jou en je mensen,
      Vlo,

 3. Hoi Bolle, onze vrouw is denken wij ook een kattenvrouw. Wij zijn niet voor niets met zijn vijfjes. En onze vrouw zegt wel eens dat als ze een groter huis had er nog meer katjes hier zouden mogen wonen. Maar wij vinden het zo wel genoeg hoor. Nu heeft iedereen precies genoeg plek en we moeten nu al wachten op elkaar om op onze vrouw haar schoot te liggen en het grote bed is nu ook al aardig vol. Onze vrouw kan het niet schelen wat de mensen zeggen, ze doen maar. Zij is gelukkig met ons en wij met haar dat is het allerbelangrijkste.
  Bikkel vraagt of je nog aan een verstopplekje heb gedacht voor woensdag. Fijne dag nog Bolle en wij gaan ook duimen en pootjes draaien voor Katrientje.

  1. Oh ja knuffies natuurlijk ook voor jou, groetjes van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw

   1. Dag lieve allemaal, gelukkig maar dat jullie vrouw ook een kattenvrouw is! Want waar hadden jullie anders moeten wonen?!
    En jullie vrouw heeft helemaal gelijk dat het haar niets kan schelen wat andere mensen zeggen. Zolang je zelf gelukkig bent en je doet niemand kwaad, hoef je niks uit te leggen aan anderen.
    Maat mijn vrouw vraagt zich wel eens af waarom niemand ooit een hondemannetje of een hondenvrouwtje wordt genoemd! Want die zijn er ook, maar mensen vinden het alleen maar raar als je met veel katten samenwoont. Terwijl dat juist zo gezellig is!
    En Bikkel: er staan best grote planten in mijn tuin, met veel bladeren, en daar heb ik al wat brokjes en snekjes neergelegd. Niemand kan je zien als je je daar verstopt! Kom je woensdagochtend vroeg? Of al op dinsdagavond?
    Voor jullie allevijf, en natuurlijk ook voor jullie vrouw, hele lieve knuffies terug van Bolle.
    Pee Es: een andere buurvrouw van mijn mensen, die ook een kattenvrouw was, zei ook altijd knuffies!

    1. Hoi Bolle, ik denk dinsdagavond! Ik mag van mijn vrouw dan na 20.00 uur niks meer eten en als er bij jou dan sneks liggen en brokjes dan kom ik tenminste niet om van de honger. Tot dinsdag, groetjes van Bikkel

     1. Dinsdagavond is prima, Bikkel! Ik leg wat ekstra dekentjes voor je neer! En je mag ook in mijn tent, als je wilt. Tot dinsdag!
      Een lief kopje van Bolle.

 4. Hallo Bolle,

  Allereerst even een schrijfje over Katrientje ze is weer thuis, Hartje is goed en ze heeft een prikje voor de misselijkheid gekregen. Morgen moet het vrouwtje haar eigen dierendokter bellen.

  Dan wat heb je een ontroerend en hartverwarmend verhaar schrijf gedaan over de oude buurmensen. O mijn vrouwtje zo ook een huis vol met poezen en andere dieren willen hebben. Jaren terug woonde vrouwtje op wat ze noemen het platteland, Daar had ze ook heel veel dieren, het was zegt ze net of het wat dieren betreft een klein boerderijtje. Maar helaas moest vrouwtje gaan verhuizen en de geiten en schapen konden niet mee, die zijn naar de buurman gegaan. Alle katten, honden en konijnen konden wel mee verhuizen. Tja nu ben ikke alleen en je weet waarom. Maar vrouwtje is wel voor andere mensen hun poezen gaan zorgen als die weg gaan, en afstand van reizen maakt vrouwtje niks uit, doet ze gewoon.
  Ikke vind het fijn dat ze dat doet, want anders zijn die zoveel alleen. Vrouwtje gaat er dan zeker 4 uur zijn en ze verwennen met knuffels en lekker eten.

  Jouw man en vrouw zijn ook pozenmensen hoor, want ze zorgen ook voor andere poesjes die geen huisje hebben, kijk maar naar jou zelf Bolle, jij mocht ook in de tuin zijn en kreeg er eten en daarna mocht je ook in huis komen wonen toen jij daar zelf aan toe was.

  Zo nu ga ikke eens kijken of vrouwtje dadelijk nog knuffels voor mij heeft, ikke heb er al heel veel gehad hoor. Vanmorgen heeft vrouwtje mijn een hele grote borstelbeurt gegeven en mijn nagels geknipt, ikke bleef steeds overal aan vast zitten, ikke vind het helemaal niet erg als ze dat doen en o zo fijn als ik weer alles kan doen.

  Bolle een hele fijne dag en geniet van je mooie landgoed, knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

 5. Dag lieve Jip, dank je wel voor je berichtje over Katrientje! Ik had het meteen gelezen toen je het schreef, en was best opgelucht! Hopelijk gaat morgen alles goed!

  Wat zal je vrouw het gezellig hebben gehad met al die dieren, zo allemaal bij elkaar.
  Ja, en nu ben jij de belangrijkste katpersoon in haar leven, dat is ook biesonder!
  Mijn mensen zouden wel nog meer katten willen, maar ik wil dat liever niet. Omdat ik verlegen ben. In mijn tuin vind ik het gezellig, en daar mag iedereen komen. Maar binnen ben ik liever enigst kat. Mijn mensen snappen dat, want ze zeggen dat ik niet zo goed tegen andere katten opkan. We hebben het twee keer geprobeerd, maar ik werd er heel verdrietig van. En dat wilden mijn mensen niet natuurlijk (en ik ook niet). Dus nu blijf ik gewoon alleen samen met mijn mensen.
  Wat boffen andere katten dat jouw vrouw op ze komt passen, Jip!
  Ik vind het jammer dat ik de buurvrouw maar heel kort heb gekend. Want ik weet zeker dat ze heel lief was, en dat ze mij ook heel lief zou vinden. Maar gelukkig hebben we nog een buurvrouw aan de andere kant, en die is wél heel lief. Alleen heeft die een grote hond, die doet mij proberen te vangen. Dus daar ga ik niet meer naartoe, in de tuin. Want ik wil niet oogegeten worden!

  Jip, weet je al wat je kado is? Of wanneer je het gaat krijgen? Ik vind het zoooo spannend!
  Ik doe op het moment niet heel veel reesen, maar wel veel patroejeren door mijn tuin. En ik ga zelfs het dak op van het schuurtje en loop dan een paar daken verder! Mijn vrouw zei dat ik een “lefgozertje” ben, maar ik weet niet wat dat is.
  Lieve Jip, ik lig nu heerlijk in mijn tuin, jn het zonnetje.
  Ik geef jou en je vrouw heel veel lieve kopjes van jullie vriend Bolle, en ook veel groetjes van mijn mensen!

  1. Hallo lieve Bolle,

   Vrouwtje heeft mij al een klein beetje verteld wat mijn verjaardags kadoo zal zijn, maar nog niet alles, ikke vind het zelf ook steeds spannender worden. Ik moet van de SSSSSTTTTT zijn, ik mag het jullie pas vertellen als het is aangekomen. Hopelijk duurt het niet lang meer, maar ja je weet tegenwoordig maar nooit. Maar ik beloof je eggies dat ik het vertel als het kadoo er is hoor. Doe maar mee pootje draaien dat het snel komt. Je vriend Jip

   1. Oh Jip, wij zijn ook reuze nieuwsgierig naar je verrassing. Knuffies van Bas Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw

   2. O, wat fijn dat het niet meer zo lang duurt Jip!
    Als het is wat ik denk dat het misschien is, ben helemaal blij met je kadoo.
    Iedereen is nou benieuwd naar je kadoo, maar jijzelf nog het meeste natuurlijk, dus hopelijk komt het snel. Misschien kan je vrouw een footoo of een filmpje maken als je je kadoo krijgt? Of als je je kadoo hebt gekregen, dat kan ook natuurlijk. Dan kunnen we zien hoe blij je bent!
    Een heel lief kopje van je vriend Bolle.

 6. Oooh Bolle,

  wat hebbie weer jou mooie stukje geschreeve van jou kattevrouw en jou katteman. Mij eigen wilde terug schrijve maar jij weet nooit wat jou leeve met jou doet.
  Oooh Bolle mij hartjesdinnetje Katrientje moes met ze spoed naar ze dierendokter want ze vrouw maakte zich soveel zorge. Mij eigen was in sjok, maar jij kan geen riezieko neeme.
  Jij heb het misschien al gehoord Bolle, mij hart heb ze rust terug gevonde want Katterien is weer bij ze vrouw en ze man in ze eigen huis. Ooh Bolle, mij eigen vertel het tussen jou en mij eigen gezweege maar assie zo ongerust ben dan kan jij niks van jou hart.
  Mij Bert was ook ongerust, hij is mij gefoelige kater.
  Mij vrouw was ook van ze slag, zij is mij gefoelige kattevrouw assie het mij eigen vraag. Zij zeg altijd dattie wel zonder relazie kan maar niet zonder ons eigen. Dan ben jij wel van jou katte en assie dan ook jou vrouw ben dat weet jij het wel…
  Van me eigen wil ik nog zegge, jij kan jou kattevrouw hebbe of jou katteman. Dan ben jij van jou gelukkige soort. Maar assie geen katterien heb dan hebbie toch veel verdriet, mij hart weet het zeker….

  Liefs van Loesje, voor jou kattevrouw en jou katteman en jou eigen katerman Bolle.
  Van mij eigen en mij kattefamilie

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, jazeker had ik het gehoord van je lieve soolmeet Katrientje! Ik snap heel goed dat je je sorgen maakte, dat deden we allemaal. Want prinses Katrien is tenslotte geen twee meer, en dan is het toch altijd heel spannend als je ziekies bent.
   Hopelijk is ze morgen weer de oude Katrientje, en was het niet iets dat langer duurt.
   Gelukkig dat haar mensen meteen met haar naar de dokter gingen. Want niet eten is niet goed, dan ben je meestal een beetje ziek in je lijfje.
   We blijven met zijn allen duimen en pootjes draaien voor je lieve hartjesdinnetje, en ik denk zeker dat dat gaat helpen! En laten we hopen dat niemand van de blog een ster wordt, want we hebben het liefst iedereen hier beneden. Bij ons: bij alle vrienden en vriendinnen, en kattenmannetjes en kattenvrouwtjes. Want zo hoort het. We horen bij elkaar.
   Een superlief kopje voor een superlieve vriendin, en voor je familie (je vrouw en Floris en Zusje) van Bolle, en ook van mijn mensen.

 7. Even een klein berichtje tussendoor van mij, Bolle.
  Hoe gaat het nu met prinses Katrientje? Heeft ze nog iets meer gegeten? En voelt ze zich weer een beetje beter?
  We duimen en draaien pootjes en denken aan je, prinses Katrientje! Doe maar gauw weer helemawl beter zijn!
  Knuffels voor jou en je mensen van Bolle, en ook heel veel lieve groetjes fan mijn mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *