Als je ’s nachts opeens in de aksie gaat

's nachts actief

In de nacht heb ik het huis voor mezelf wegens dat mijn vrouw dan in het bed slaapt. Ik slaap er vaak bij voor de gezelligheid. Maar soms heb ik opeens een ander gevoel. Dan ga ik in de aksie.

Anders

Alles is anders als het nacht is. Dat is er ook leuk aan. En soms ook eng, als er van buiten moeilijke geluiden komen, echt eng is dat. Ik mag altijd haar wakker maken als er iets is, zegt ze dus ik miauw dan even voor het bed en dan wordt ze wakker en ik krijg een knuffel en dan kan ik weer verder. Met wat?

Nee, niet met slapen of in de vensterbank naar de autolampen kijken. De nacht is ook leuk voor iets van aksie.

Geluid

 • Als ik ’s nachts over de trap naar de huiskamer ren dan klinkt er een keihard geroffel het is net of er een Main Coone rent, een grote kater die nergens bang voor is en dat ben ik dan
 • Spring ik uit de vensterbank boven op de overloop, dan hoor ik een keihard KA-BOEM en van binnen voel ik me dan toch trots dat ik zulke geluiden kan maken
 • Ik hoef maar één keer te miauwen en het hele huis is vol van geluid, al hoor ik ergens ook nog mijn vrouw om me roepen dat is vast wegens dat ze het zo stoer vindt
 • Wanneer ik aan de paal boven hang, is het KRRRR veel harder, dat is spannend

Ochtend

Tegen de ochtend ga ik dan bij haar op bed liggen, ik zei al voor dat is voor de gezelligheid want ik ben een gevoelige jongen. Na de wekker en de ochtendknuffel beginen we aan de dag.

Alleen voor mij lukt dat niet zo goed. Ik ben keimoe. De hele tijd gapen en willen hangen en in slaap geaaid willen worden. Ja, dan merk ik toch dat ik geen jonge kater meer ben. Dus dan doe ik rustig aan.

Best fijn, eigenlijk. Dan kan ik ’s nachts weer in de aksie.

25 thoughts on “Als je ’s nachts opeens in de aksie gaat

 1. Pffff ik vergat te zeggen dat ze de nacht goed doorgekomen is. Ik dwangvoeder haar nu. Er MOET eten in haar komen

  1. Lieve Katrien en personeel, we denken heel veel aan jullie, en blijven hard door duimen. Katrien, je personeel en wij kunnen niet zonder jou, dus zettumop en laat je verwennen met lekkere hapjes! Sterkte bij de dierenarts.
   Heel veel lieve kopjes voor jullie alledrie, ook namen mijn vrouw!
   Vlo.

  2. Bedankt voor de updeet. En heeeeeeeel veel sukses bij de dokter!
   We denken aan jullie en duimen voor jullie!
   Prinses Katrientje, doe je snel weer beter worden? We willen je nog lang niet missen.
   Voor jullie alledrie ekstralieve kopjes van Bolle, en natuurlijk ook van mijn mensen.

   1. Ik weet niet wat bert morgen doet, maar als je bij bert gaat kijken geef ik daar morgen een update. En vanmiddag ook. Ik ga zo een taxi bellen

    1. Ik kijk de hele tijd bij Bert of er nieuws is van de prinses! Veel knuffels voor jullie alledrie van Bolle en mensen.

 2. Hallo Bert,

  En iedereen maar denken dat jij een luie Bert Bent, hahahahaha, Tuurlijk niet, als je zo de nachten doorbrengt moet je toch ook veel slapen op de dag. Nou is het ook wel zo dat de meeste katten ook in de nacht actief zullen zijn, want als je een straatleven hebt moet je ook voor buikvulling zorgen en wat wij dan eten is dan ook gemakkelijker te vangen omdat ons eten dan slaapt. Maar ook in de nacht is het rustiger en veiliger buiten.
  Nu hoeven wij niet meer op jacht in de nacht maar het oer zit echt wel in ons hoor. Kijk jij gaat rennen over de trap, venterbank zitten en controle doen en heerlijk krabben aan je paal, tof vind je niet al die lawaai en dat is dan allemaal van jou.

  Hier zijn er nachten dat ik met vrouwtje ’s avonds naar bed ga en er pas van af kom als vrouwtje zelf gaat op[staan, maar ik heb ook veel nachten dan ik hier in huis flink de boel op stelten zet en geen een muis is veilig en ik race en brul er flink op los. Nou heb ik een vrouwtje die dat helemaal niet erg vind, ze zegt zelfs vaak tegen mij als we samen gaan slapen: Jip je mag zoveel herrie maken als je wil hoor, dan weet ik tenminste dat je veel plezier hebt. Maar er zijn ook veel poesjes die in huis wonen die niet eens bij de baasjes in bed mag slapen en die heel stil moeten zijn, wat zielig hoor, want zij zijn toch ook niet stil al wij liggen te slapen. Radio knoer hard aan, brullende stofzuigers en noem maar op.
  Ik ben wel verwend hoor, want het is hier bij mij op de dag stil tenminste als er weer niet iemand gaan verbouwen en boren. ||Stofzuiger die maakt wel lawaai maar daar slaap ik gewoon doorheen hoor.

  Bert ikke en vrouwtje wensen je heel veel lol met je nachtelijke avonturen en als ik bezig ben zal ik aan je Jippedenken.
  Knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  Vrouwtje en ikke doen heel veel teentjes en duimpjes draaien voor onze lieve vriendinnetje Katrientje

  1. hoi Jip hoezo denkt iedereen dat ik een luie jongen ben ik ben heel aktief alleen wel op mijn manier. Jij doet meer dat weet ik. Wat super dat het nou bij jou stil is thuis ik hoop dat het zo blijft dat kun je rustig liggen en hangen en doen waar je zin in hebt dat is ideaal. poot van je vriend Bert

 3. Hoi Bert wat ben jij een STOERE Senior Katerman zeg zo veel aksie zelfs ik als jongere Katerman doe dat niet dus moet nog veel leren, maar ik ren overdag vaker en zeker als ik op de bak ben geweest dan doe ik altijd gek, dan ren en spring ik me een eind weg nou ik lijk dan wel de halve marathon te doen zegt het vrouwke!

  Liefs Ollie

  1. hoi Oillie ja na de bak ren ik ook hard en gek, dat is van het gevoel dat je iets kwijt bent en dat je je atleties voelt en van alles kunt het is een supergevoel!!

 4. Bert dat is echt stoer om te doen hoor!!
  Wij doen dat ook wel eens en springen dan vanuit de vensterbank op onze vrouw…….die schrikt dan elke keer weer!!
  Niet te vaak want dan vind ze het niet meer leuk!!!!!

  Knuffel van Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey.

  1. hoi Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey, wat knap dat jullie op je vrouw springen, ik vind dat een kunstje zoiets komt toch best precies. Ik heb het nog nooit gedaan!!

 5. Hoi Bert,
  Wat ben jij actief ’s nachts Bert, ik ben echt een “dagkater”.
  Ik lig veel op de bank in het begin van de nacht, en dan spring ik bij mijn vrouw op bed om lekker samen te slapen. Zo nu en dan maak ik wel een wandelingetje door het huis en langs alle vensterbanken om te kijken of alles in orde is, maar dan kruip ik vlug weer op bed.
  Een paar nachten geleden hoorde mijn vrouw mij rommelen in de kamer midden in de nacht, en ze kwam verbaasd kijken dat ik zo actief was ’s nachts. Ik had mijn dekentje waar mijn speelgoed op ligt door de hele kamer gesleurd, en zat smakelijk te kauwen. Ik had een hele grote spin gevangen voor mijn vrouw, want ik weet dat dat het enige beest is waar ze van griezelt. Ze heeft me erg geprezen, en het dekentje weer op z’n plaats gelegd, en een deel van het speelgoed er weer opgelegd. Daarna ben ik verder gaan slapen bij mijn vrouw, heel tevreden dat ik iets voor haar gedaan heb midden in de nacht.
  Ik voelde me heel stoer, dus ik kan me helemaal voorstellen hoe jij je voelt al je ’s nachts bezig bent met veel kabaal. Ik kan me helemaal voorstellen dat je vrouw daar heel blij mee is vanwege dat ze zich door jou veilig voelt! Ik vind het ook heel goed van haar dat ze dat laat weten door te roepen, dan voel je je trots als katerman!

  Bert, we gaan door met duimen voor Prinses Katrientje, en hopen dat het goed met haar komt, want we kunnen haar niet missen!!!
  Kop en poot, Vlo.

  1. hoi Vlo, zo is het precies. Als je met een vrouw woont, moet je dingen voor haar doen. Ook ’s nachts. Juist ’s nachts want ze slaapt en dan moet er iemand opletten af en toe. Goed gedaan met die spin en tuurlijk slaap je dan extra lekker op bed, zij voelde zich vast ook extra fijn. Spannend he van Katrien ik hoop zo dat ze iets krijgt dat ze weer in orde is!! poot van Bertje

 6. Hoi Bert, hier is het af en toe ook een dolle boel, dan hollen wij met zijn allen achter elkaar aan en soms gebruiken wij onze vrouw ook als springplank. Alleen Bas, doet niet mee, die blijft rustig in zijn mandje liggen. Als wij uitgehold zijn gaan we lekker bij onze vrouw op het grote bed liggen. Onze vrouw snapt soms niet dat wij ‘s-ochtends nog zo moe zijn, dat komt om dat zij niet altijd in de gaten heeft hoe aktief wij ‘s-nachts kunnen zijn. Wij moeten natuurlijk ook weleens surveilleren ‘s-nachts, dan moeten wij op de vensterbank zitten en de boel goed in de gaten houden zodat onze vrouw lekker kan slapen.
  Wij duimen ook met z’n allen voor Katrientje.
  Knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

 7. Lieve allemaal, ik kan niet lezen bij de footoos van Bert! En ik ben zo benieuwd hoe het met de prinses is! Een lief kopje van Bolle.

  1. We zijn weer terug. We moeten morgen weer terugkomen omdat trien als een leeuwin zat te knokken en verzetten tegen het bloedprikken. Morgen zijn er 2 assistenten en dan gaan ze haar te lijf. Ze gaat voor haar lever, alvleesklier(hier is haar zus aan overleden) en weetikveel wat nog meer getest worden. Dat ze knokte is een goed teken.😊😊👍
   Ze kreeg vocht toegediend ter voorkoming van uitdroging. Let wel… ze is het niet!! Ook een goed teken.
   Ze moet nu krachtvoer “eten”. Dat moet via een spuitje. Ze is een paar ons afgevallen. Nog niet allermerend hoor. Ze weegt nog 4.10 kilo.
   Waarschijnlijk gaat ze het gewoon halen😀😀😀

   1. Goed zo Katrientje! Volhouden!
    Laat morgen maar één keertje je vloed prikken, dan kan de dokter kijken wat je hebt. We duimen allemaal voor je!
    Dank je wel voor het nieuws, en veel sterkte morgen!
    Weer heel veel lieve knuffels van mij en mijn mensen, Bolle.

   2. Oh gelukkig lieve Katrientje. Volhouden. Wij blijven voor je duimen en aan je denken💕💕💕💕💕 hele dikke knuffels van Bas,Bjarne,Oliver en Bikkel en een nog grotere knuffel van je dinnetje Kruimel💕

   3. Wat goed om te horen dat de Prinses zich ernstig misdroeg bij de dierenarts 🙂 !!!
    Dan zit er nog pit genoeg in dat kleine koppie en lijfje.
    We blijven driftig duimen met alle duimen, vingers en tenen die we hebben!
    Heel erg bedankt voor de updeet. Moed houden hoor, jullie alledrie!!!
    Heel veel sterkte, kopjes en groeten,
    Vlo en vrouw.

 8. Hoi Bert, wat biesonder dat je ’s nachts wel eens een maine coon bent.
  Er wonen vlakbij mij twee maine coons, maar die zijn niet zo heel groot. Ze hebben wél heel veel haar. En ze zijn best een beetje verlegen. Dus die maine coon die jij soms bent is een hele andere! Weet je zeker dat je geen teiger bent, of een poema?
  Ik slaap gewoon ’s nachts. Eerst bij mijn mensen in bed, en dan in een van mijn manden. En om een uur of zes ga ik naar buiten, voor mijn patroeje. Als het droog is, want ik ga niet door de regen lopen.
  Maar de afgelopen dagen was ik ook in het donker veel in mijn tuin. En als mijn mensen dan kwamen kijken, reageerde ik soms niet. Want ik zat op wacht, snap je. Dan kan ik niet zomaar aan komen lopen, dat is logies. Maar als ik alles gezien had, kwam ik snel naar binnen om wat knuffels en brokjes te halen.
  Met al dat op wacht zitten en patroejeren was ik overdag moe, net als jij.
  En nu moet ik dus ekstra slapen, overdag, net als jij.
  Veel plezier vannacht, Bert, ik ga luisteren of ik jou als maine coon kan horen!
  Een lief kopje van Bolle.

  En ik duim natuurlijk nog de hele tijd dat prinses Katrientje snel weer beter is. Misschien is het iets met haar niertjes? Nou, de dokter zal het wel allemaal nakijken. Hopelijk kan ze snel weer op de brommer!

  1. hoi Bolle ja dat voel ik vooral van prinses Katrientje. Nou moet ze morgen al voor de derde dag en volgens mij kan ze iedereen aan bij de dokter en haar mensen zijn helemaal moe. Ik hoop dat ze snel beter is ze had plannen voor haar ferkansie.

   Wat goed dat je patroeje doet. Als ik ooit een tuin heb ga ik dat ook doen als het niet te moeilijk of te eng is. Je weet niet wat je tegenkomt. Misschien vraag ik mijn vrouw dan mee. kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *