Waarom de zon zo superfijn is

zon

Ik sta hier met mijn kop in de zon en ik ben meteen al aan het genieten. Was er elke dag maar heel veel zon dan ging ik er elke dag in.

Als er zon is, dan heb ik meteen een heel andere dag. Maakt mij niet uit of ik net met de veter wilde spelen of dat ik in de vensterbank moest om de straat te controleren. Als de zon begint te schijnen dan doe ik vanzelf mee.

Gefoel

Nou weet u wel dat ik een kater ben met angstklachten. Dus dat ik snel bang en onzeker ben als er iets anders dan gewoon is. Ik durf wel steeds meer dat is gewoon zo maar het gefoel is toch van jeweethetniet. Zo ben ik.

Als de zon op mijn vacht schijnt en ik ben helemaal warm, dan is mijn gefoel rustig. Dan denk ik niet aan opletten. Ik hoor minder moeilijke geluiden en als ik ze wel hoor dan zijn ze minder moeilijk. Dus als er een grote auto met mannen in mijn straat komt en ik lig al een poos in de vensterbank dan kan ik blijven liggen zonder dat ik bang ben. Dat komt omdat de zon me rielekst maakt,  het gaat vanzelf.

Water

Het is wel zo dat als de zon schijnt ik thuis meer hoor over water drinken. Serieus de hele dag door. Ik heb nou een grote schaal daar drink ik uit en ik heb extra water door mijn avondeten dus volgens mij is dat genoeg.

Hangen

Mijn beste plekken om in de zon te hangen zijn in de vensterbank en op het tapijt. Als ik te warm word dan ga ik op de bank of in mijn doos en daarna ga ik weer terug.  Als de dag voorbij is, krijg ik avondeten en lange knuffels. ’s Avond heb ik nooit zon maar wel dus knuffels en die maken me ook warm maar dan van binnen.

 

 

17 thoughts on “Waarom de zon zo superfijn is

 1. Hoi Bert,

  Lekker he ? , het zonnetje ,fijn dat jij daar ook zo van kunt genieten.

  Kitty is net zo dol op het zonnetje, als ik de balkondeuren open doe is Kitty er als eerste bij en gaat dan lekker in het zonnetje liggen.

  Coco daarentegen kan niet tegen het zonnetje heb ik gemerkt, misschien omdat zij langharig is en snel warm krijgt?
  Zij gaat pas in de late namiddag als het zonnetje niet meer zo fel op balkon schijnt lekker naar buiten.

  1. Als Coco een lange vacht heeft dan heeft ze vaker pauze nodig dan heeft ze het te warm. Dus het is heel goed als ze pas de late zon neemt die is dan precies goed voor haar/

 2. Hoi Bert,
  Heerlijk hè,die zon! Wat ik alleen zo lastig vind, is dat hij steeds verhuist. Heb ik een heerlijk warm plekje gevonden…,dan schuift hij opeens een stukje op, en dan moet ik mee verhuizen.
  Nou ja, dan beweeg ik ook nog wat zegt mijn vrouw, tssss…of ik nooit beweeg…!!
  Geniet maar fijn van de zon en de ontspanning Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo dat is ook moeilijk dat de zon steeds verhuist dan kun je nooit echt diep rieleksen. Dat moet zonder bewegen vind ik gewoon liggen en niksdoen!! poot van Bert

 3. Ooooh bertje. Ik lig ook graag in de zon. Zo heerlijk. Ik ga smirgens, na mijn ontbijtje, eerst op balkon snurkie doen. Dan ga ik, als de zon weg is, naar voren loop doen om voor het raam te gaan bakken.

  1. dat pak je goed aan Katrien, dan heb je een eigen gewoonte voor de dag en zo weet je wanneer het een goede dag is volgens mij

 4. Hallo Bert,

  Hoera eindelijk kunnen we als dieren allemaal weer gaan genieten van het mooie zomertje met zijn zon. Ik zie en lees dat jij je dan zo fijn voelt van binnen in je lijf. Nou ik ook hoor, vrouwtje noemt me dan een slome Jip. Ja wat wil je ook, de zon geeft zoveel ontspanning en dan wordt je toch ook heel lui en rustig. Het is vrouwtje opgevallen dat ik nu anders doe als ik in de zon ga liggen. Andere jaren ging ik dan slapen en vrouwtje moest mij dan steeds uit de zon oppakken en in de schaduw leggen. Nu ga ik zelf in de poten en zoek het koeler op. Is vrouwtje heel blij en gerust gesteld mee. Ja als je maar blijft liggen krijg je een zonnesteek. Jee wat dat is weet ik niet, maar vrouwtje zegt dat je dan oververhit raakt en nog erger over de regenboogbrug gaat en een ster wordt. O ja nou snapper ik dat, want vrouwtje verteld vaak over die verschrikkelijk mensen die hun dieren of kinderen in een dichte auto opsluiten, terwijl er zo voor gewaarschuwd wordt.
  Dadelijk gaat vrouwtje de kussens weer in de stoelen doen en ga ik eens bekijken welke luie stoel ik vandaag inpik. Gisteren deed ik heen en weer, ik ging steeds in een andere liggen en vrouwtje moest er dan uit. Och ik wilde natuurlijk ook dat vrouwtje niet te lui zou worden en ook in de pootjes zou blijven, Ik was geslaagd want ze ging steeds naar de andere stoel. Kijken of dit mij vandaag ook weer gaat lukken.
  Bert geniet maar heel veel samen met vrouwtje. Ja al heb je geen balkon of tuin, je kan in huis ook volop genieten.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. Sloom mag best Jip, dat is juist goed. De hele tijd rennen kan ook niet. En je bent een kater die dingen snapt en die dingen kan leren dat je nou zelf koeler gaat liggen. Maar het is toch goed dat je vrouw nog even meekijkt dat je samen oplet. En volgens mij is dat thuis ook best gezellig. poot van je vriend Bert

 5. Hoi Bert, wat is het zonnetje heerlijk hè? Ik ben de hele dag in mijn tuin en dan schuif ik steeds naar een mandje waar ik een beetje zon heb, maar niet teveel.
  En mijn mensen komen ook vaak in mijn tuin,dat is gezellig. Als ik ze zie loop ik naar ze toe. En weet je wat er dan gebeurt? Dan val ik om. Elke keer weer. Ik val BOEM zo op mijn zij en draai dan door naar mijn rug. En dan word ik in het zonnetje op mijn buik geaaid.
  Dat vind ik het allerallerallerlekkerste dat er is!
  En wat goed dat je zegt dat je in het zonnetje rielekster wordt, en minder bang. Dat heb ik ook. Als je helemaal warm en slap van het zonnetje bent, is het moeilijk om de hele tijd op je kie vief te zijn. Dus dat is ook nog eens ekstrafijn.
  Een heel lief zonnig kopje voor jou, van Bolle,

  1. hoi Bolle wat heb je slimme mensen uitgezocht dat ze meteen snappen wat ze moeten doen. Dus dat ze niet de dokter bellen of gaan roepen of zo. Buikaaien in de zon vind ik perzoonlijk ook superfijn maar ik doe het dan binnen omdat ik een binnenjongen bent. EN dat van de kie vief snap ik!! Misschien kun je daar een keer over schrijven hoe je dat doet in de tuin. poot van Bertje

 6. Lieve Bert,

  mij hart weet jij ben mij grootste zonaanbidder van mij Feesboek en jij kan soveel geniete dat jou zon er blij van wordt. Jou vacht straal en jou kop nog meer. Jij kijk rieleks en jij ben het ook van binnen. Maar jij heb gelijk, jou zon geef jou andere warmte dan jou knuffels. Van me eigen heb ik ze ook allebei nodig.
  Vandaag wacht wij hier nog op de zon Bert. Assie kom ga ik er wel in ligge. Soms op mij vensterbank, soms gewoon op mij vloer. Dan kan ik mij eigen beter beweege. En ik ga ook op mij balkon maar dan moet ik oplette zeg mij vrouw. Jij kan jou oore verbrande en dan ben jij nog verder van jou huis.
  Maar het liefst lig ik op mij taafel of op mij groote bed. En als ik wil denke in mij zon ga ik op mij paal.
  Mij grootste hobbie in mij zon is droome Bert. Dan sluit ik mij ooge, mij vrouw geef mij knuffels en zij streel mij. Dan kom ik in mij trans en begin mij zon-droome.
  Mij hart voel jou,

  Liefs van Loesje

  1. hoi lieve Loesje wat zeg je weer liefe en mooie dingen tegen mij ik hou heel erg van de zon dat is zo. Daarom wil ik dat jij ook zon hebt en warmte en rieleks van binnen. Voor je trans en voor je zon-droome. Ik foel jou hart ook!! je Bertje

 7. Hoi Bert, wij genieten ook altijd van het zonnetje. We pikken de warmste plekjes in. Soms is ons vachtje zo warm dat onze vrouw schrikt als ze ons wil aaien. Vooral Bjarne vindt het heerlijk om in de zon te liggen en Bas vindt het ook fijn om de zon en de warmte op zijn oude en stramme botjes te voelen. Als onze vrouw thuis is mogen wij ook fijn op het balkon, alleen als het te warm wordt gaan we toch liever binnen liggen. Dan is het wel fijn om in huis een wat koeler plekje te zoeken.
  Het is het fijnste als we samen met onze vrouw van de zon mogen genieten. Dan zijn wij niet alleen helemaal warm van buiten , maar ook van binnen.
  Knuffels van ons alle vijf en geniet maar lekker van de zon, groetjes van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. hoi bende van Vijf hoe vinden jullie het op feesboek? Ik kan geen vriend worden omdat ik een pagina heb dat is weer wat anders. Wat jullie schrijven heb ik ook dat samenzijn het allerfijnste is alleen mijn vrouw kan niet tegen de zon dat heb ik weer!! Maar binnen mag er wel zon vooral voor mij. poot van Bert

   1. Hoi Bert, wij moeten nog van alles ontdekken op feesboek. Het is voor ons soms nog lastig om te kijken hoe alles werkt. Maar we blijven het uitproberen. Knuffels en pootjes terug van ons allemaal.

Reacties zijn welkom