Loesje vertelt: over terugkijke op jou aktievieteit

Katrien en LoesjeMisschien weet u wel, van mij eigen had ik mij drukke week. Als poes van mij leeftijd hebbie het dan best zwaar. Jij moet veel slaape en jij moet goed eete. Anders zak jij zo door jou poote en dan kan jij niks meer.

Hoedjes Sjoow

Deeze week had ik ook mij Hoedjes Sjoow met mij vriendinne Milaatjelief, beebiepuuber Kyana, mij soolzusdinnetje Katrien en mij eigen. Mij Bert heb ons ze mooiste intervjuuw gegeeve en dat hebbie kunne leeze assie daar zin in had. Soms moet jij eve terugkijke op jou aktievieteit. Jij moet altijd krieties blijve. Dat heb mij Bert ons geleerd. Assie wil mag u ons ook u fietbek geeve. Als jij zo een groot efenement organizeer kan jij daar weer van leere. En misschien heb U wel tips, Katrien en mij eigen sta oferal voor open. Wij denk al na ofer ze folgende efenement maar soms moet jij eerst goed ooferleg hebbe. Dat jij weet wanneer en waar jij jou efenement ga orgaanizeere.

Goed voor jou dag

Mij week was voor mij eigen zwaar. Jij ben in jou weer met hoedjes. Maar ook of jou visboer op tijd ze vis kom brenge want jij wil niet dat jou moodelle ferhongere. Dan krijgie geen mooie footoos want jou hoed ga ofer jou kop zakke. En wij had twee jonge poezemoodelle, dan hebbie ook jou ferantwoordelijkheid. Assie nie wil eete hebbie toch jou probleem. Jou hoedjes zijn op kopmaat gemaak. Assie nie genoeg eet, hebbie niks meer aan jou hoed. Voor mij eigen zijn mij hoedjes wel eelasties, dattie meegroei zeg maar. Op mij footoos heb wij dat wel fakkundig weggewerkt. Jij wil toch goed voor jou dag koome.
Misschien sta u er allemaal nie bij stil maar assie een zo groot efenement geef moet jij wel kunne orgaanizeere. En jij moet oferal rekening mee houwe.

Tot besinning

Om tot jou rust te koome moet jij veel slaape. Jij moet jou dag erfoor tot besinning koome. Wat ga jij doen en ga jij jou vriende van jou Feesboek wel amuuseere. Maar mij vrouw had  zaterdag ze eigen feessie en mij peettantes kwaame. Gelukkig brachte zij wel mij lekkere eete mee, dat kan u op mij footoo zien. Voor mij form ben ik toen wel eeve beneede gebleeve. En ik voelde mij wel verwend dat moet ik eerlijk zegge. Maar jou heele foorbereiding loop in jou soep. Dan hebbie wel jou probleem. Assie saamewoon moet jij soms akzepteere dat jou leeve jou andere wending kan neeme. Van mij eigen vind ik dat moeiluk. Mij vrouw heb nie sofeel met ze eigen organizasie, dat moet ze nog leere. Zij kan toch ook ze andere dag in Tiem Dunkan zitte van ze Songfestifal.

Best moe

Mij volgende dag was mij Hoedjes Sjoow, dan ben jij best moe. Mij vrouw had mij sneks beloofd assie zou winne, die heb ik wel gekreege en ik had ook honger. Dan lig jij laat op jou groote bed en mij volgende dag had ik last van mij zeenuuw. Of Jou sjoow wel goed wordt ontfange. Katrien en mij eigen heb 9 tonijnen weggewerkt en ook nog zalm en kipkluive. Dan kan jij meer aan. Toen kwam onze sjoow…

Sofeel mooie woorde

Mij hart is geraak door soveel mooie en lieve reakzie en dattie heb gekeeke. Daarom zeg wij dank u wel. Dattie zó pozietief was ofer ze Hoedjes sjoow. En het was amuuzement. Dat hebbie kunne zien. Wij moete nu verwerke van sofeel mooie woorde. Nu kom ze tijd dattie na kan geniete en uitruste. Mij visboer zeg dattie spesiejaal voor Katrien en mij eigen tonijn uit ze hooge hoed kom toovere. Dan hebbie wel jou beste sjoow gedraai. Wij heb daarom voor mij visboer ze tonijnhoed opgezet, hij heb het wel verdiend. U kan het zien op mij footoo.
Dank u wel,

Liefs van Loesje

18 thoughts on “Loesje vertelt: over terugkijke op jou aktievieteit

 1. Hoi lieve Loesje, ik , Kruimel, heb genoten van de mooie hoedjes sjoow. Ik heb samen met mijn vrouw gekeken en vroeg me af of zo’n mooi hoedje mij ook zou staan. Ik ben en blijf tenslotte een diva. Mijn vrouw zegt: Kruimel jij bent al mooi genoeg van je eigen. Mijn broers zijn niet zo mode bewust. Maar toch zag ik ze af en toe stiekem meekijken. Jij en je dinnetjes zijn super modellen. En jullie zijn heel goed in het organiseren van efenementen. Knuffies van je dinnetje Kruimel en ook van mijn broers Bas, Bjarne, Oliver en van mijn kleine deugniet broertje Bikkel en van onze vrouw

  1. Oooh Kruimel,

   dank jou wel voor jou resenzie die jij schrijf en dattie gekeeke heb. Jij zit nog maar kort op jou Feesboek maar jij houw alles al goed bij. Daar ben jij nu al goed in. Jij heb gelijk, onze Hoedjes sjoow was nu spesiejaal voor poeze maar katers mooge wel kijke. Zij kan dan bij ze eigen nagaan offie misschien toch intresse heb en jij weet nooit voor jou toekomst. Dank jou wel Kruimel dattie zo krieties gekeeke heb en dattie zeg het was goed. Van me eigen denk ik, jij ben jou eigen Difa net als mij soolzussie Katrien. Dan kan jij ook hoedjes draage en mij hart zeg jij ben dan nog mooier. Misschien dat jou broers met ze stoere hoed ook goed voor ze dag durfe koome.
   Jij weet ooit nooit Kruimel maar jij ben krieties geweest en daar kunne Katrien en mij eigen wel iets mee van ze eigen.

   Dank jou wel en mij zachte kopjes voor jou en jou broers en jou vrouw,

   Liefs van Loesje

 2. Lieve Loesje en team
  Wij hebben allemaal genoten van jullie prachtige sjoow.Zoveel mooie hoedjes dat Muzette en Sparkle al een paar op hun verlanglijstje gezet hebben.Ze willen ze dan voor hun verjaardag hebben.Fynn vond de petjes super en wil die voor zijn gotcha day hebben of kerst of…noem maar op.
  Het wordt vast een super succes als jullie deze lijn gaan verkopen!En die hoedjes van de visboer zijn echt wel verdiend hoor!Ook Katrientje,Mila en Kyana heel hartelijk dank voor alle moeite.Wat hebben jullie hard gewerkt meiden.Jullie hebben jullie rust wel verdiend!!

  1. Ooooh mevrouw Mia,

   wat zeggie lieve dinge over mij en mij eigen tiem. En wij zijn blij met ze hart dat Sparkle en Muzette al hoedjes op ze lijssie hebbe staan. Zij zijn wel knappe poezedames mevrouw Mia. Dan kan jij met hoedjes nog meer akzente legge. Oooh mij kreatieve hart begin nu te spinne van mij entoesjasme. Ik ga nu wel met Katrien oferlegge voor ze toekomst.
   En wat zeggie nou, heb Fynn ook gekeeke oooh hij zie er vast stoer uit assie een pet draag.
   Mevrouw Mia, Muzette, Sparkle en Fynn dank jullie wel voor jullie resenzie en dattie krieties heb gekeeke,

   Lief pootje van mij eigen voor jullie allemaal, van Loesje

 3. Ooooooh loes. Wat was het een supersjoow he?
  En iedereen… loesie meent het hoor. Geef ons fietbek watte we kun doen. Offff misschien wille je zelluf ook mee doen van je eig. Ooooh laat het ons weet!!
  Ooooh loes. Ik hep echt genoot van onze sjoow

  1. Ooooh Katterien,

   van mij eigen moet ik nog bijkoome van ons groot efenement maar wij zijn een goed tiem Katterien. Oooh wij krijg soveel mooie krietiek, hebbie dat geleeze….
   Oooh tusse ons eigen gezegd Katrien, mij hart is nu verleege en geraak.
   Hier kan wij wel op verder bouwe denkie niet.

   Dank jou wel dattie me hellup met al die resenzie, jij ben mij echte sooldinnetje

   Sjeteeeeeeeeeeeem Loesje

 4. Hallo Loesje en het hele team sjoowmeidjes,

  Vrouwtje was helemaal de tijd vergeet om techtsjesstreeks mee te kijken. Mens heeft het ook zo druk met weet ik het wat. Maar jullie hadden het zo gemaakt dat we altijd konden kijken, nou en het was prachtig hoor. Al ben ik een Jippeman, ik vind eggies dat we net als bij de mensen wij ook een leuk hoedje kunnen dragen. Natuurlijk niet voor de hele dag, maar voor als we op stap gaan en ik buiten op het balkon ga zijn. Ikke zoek nog steeds naar mijn prachtige hoed voor de gelaarsde kat, wie weet vind vrouwtje die voor mij. Het moet een zwarte hoed zijn met een flaprand en een mooie veer erop.

  Maar voor jullie allemaal de kompelimentjes van mij en vrouwtje, jullie hadden het prachtig gedaan en ikke snapper dat jullie heel veel moe waren toen de sjoow klaar was. Goed dat de visboer extra visje had gedaan, want jullie moesten eggies weer op krachten komen en ook veel uitrusten.
  Vrouwtje en ikke hopen wel dat jullie weer uitgerust zijn en weer alles van de dag kunnen gaan doen.
  Ikke ga vandaag vissen op het balkon en lekker lui zijn in mijn tuinstoel.
  Fijne dag hoor en voor jullie veel knuffels van vrouwtje en bergen pootjes en kopjes voor jullie van grote vriend Jip

  1. Oooh Jip en mevrouw Jip,

   dank jullie wel dattie gekeeke heb naar ze Hoedjes sjoow en wij heb het zo gemaak dattie ooh op jou eigen tijdstip kan kijke. Mij vrouw zeg dat het ze toekomst is en dattie dan mee moet.
   Dus wij heb ze moderne sjoow gemaak Jip en jij geef ons jou goede resenzie want jij heb het wel uitgeprobeer. Dank jou wel dattie dat gedaan heb. Wij steek er veel van op.

   Assie een katerman ben kan jij toch fen zijn van jou hoed. Jij heb jou eigen foorkeur uitgesprooke en jij heb gelijk. Jij ben assie twee druppels heb net jou glaarsde kat. Jij ben een Jippeheld en jij ben wijs. Mij hart zeg jou hoed lig ergens voor jou klaar. Jou vrouw heb het nou nog druk Jip maar assie weer rust heb weet jij het maar nooit.

   Van me eigen was ik vooral blij met mij Maatjekanniedoormijschoorsteenhoed. Die is wel voor mij eigen van mij ontwerp. En assie een hoed heb van verdraagzaamheid kan jij ook goed voor jou dag koome en assie het nodig vind uit jou kast. Maar voor jou balkon Jip kan jou pet ook, dan hebbie niet zo last van jou zon. Mij Bert wil het niet, dat doe ik wel rezpekteere. Jij moet jou verkering vrij laate Jip.
   Hoop dattie fijn op nou balkon kan slaape vandaag Jip, zacht kopje voor jou eigen en jou vrouw

   Liefs van Loesje

  2. Dag lieve Jip,
   Mijn vrouw heeft mij verteld dat ze misschien jouw tweelingbroer, De Gelaarsde Kat gekend heeft vroeger.
   Toen zij een mensenkitten van 15 jaar was, moest ze voor haar astma 1,5 jaar naar Davos in Zwitserland. Vlak bij de kliniek waar zij woonde stond een huis waar een meneer en mevrouw woonden, samen met hun grote kater. Hij was rood, had een klein wit plekje onder z’n kin, en aan allebei z’n achterpoten had hij hoge witte laarsjes.
   Daarom hadden zijn mensen hem Stiefel genoemd. Die meneer kon goed houtsnijden en schilderen, en bij hun naambord bij de deur had hij een bord met zijn geschilderde kater gehangen, compleet met hoed, met daaronder “Der gestiefelte Kater”.
   Mijn vrouw heeft Stiefel nooit met hoed op buiten zien lopen, maar zijn laarzen had hij altijd aan. Ze mocht hem altijd knuffelen van zijn mensen, want ze miste kaar eigen kater Plok erg, en toen ze een half jaar in Davos was, was Plok over de Regenboogbrug gegaan.
   Misschien woont hij er nog wel, want de Gelaarsde Kat blijft altijd bestaan.
   Mijn vrouw vindt het jammer dar ze geen foto van hem, en van het bord gemaakt heeft.
   Zijn hoed was inderdaad zwart, één flap stond omhoog, en hij had een grote oranje veer, dezelfde kleur als de band om de hoed. Maar ja, foto’s maken was toen minder makkelijk dan nu.
   Stiefel heeft mijn vrouw toen heel erg getroost, en zijn mensen ook!!
   Lief zacht kopje, en poot,
   Vlo

 5. Lieve Loesje,
  Jullie waren allemaal prachtig met die hoedjes!!!!
  Jullie zullen best spanning gehad hebben, maar ook heel veel plezier, denk ik. Ik kreeg het wel even benauwd toen jij met de Maatjekanniedoordeschoorsteenhoed langs kwam, want mijn vrouw vroeg heel liefjes : “Lijkt je dat niets voor een mooie kerstkaart Vlo?”
  Gelukkig was het een grapje, en ze heeft me heel erg geknuffeld voor de schrik, maar eigenlijk vond ik die hoed zelf ook wel heel mooi.
  De jonge damespoezen hebben het ook heel goed gedaan, jullie hebben ze heel goed geleerd hoe ze diva moeten zijn Loes en Katrien! Dat kan nog wat worden!!!
  Jammer dat je vrouw Tiem Dunkan juist die dag moest steunen, maar het heeft wel geholpen.
  Volgende keer moeten jullie even een afspraak maken met de mensen van het Songfestival dat dat niet weer zo uitkomt, dat is nu veel makkelijker nu het in Nederland komt.
  Lieve Loes, ik hoop dat jij en Katrien weer een beetje uitgerust zijn, met die jonge meiden zal het wel gaan, die hebben een dag plat gelegen, en die gaan dan weer verder alsof er niets gebeurd is.
  Neem nog een lekker hapje om aan te sterken!
  Lieve zachte kopjes, ook voor Floris en Zusje en je vrouw,
  Vlo.

  1. Oooh Vlo,

   heb jou vrouw jou voor jou gek gehouwe met mij Maatjekanniedoordeschoorsteenhoed Ooooh..
   Maar jij mag hem wel leene assie wil, dan kan jij er wel saame met jou vrouw jou eigen maatje aan passe. Gelukkig heb wij thuis geen schoorsteen Vlo anders was ik mij eigen pineut. Maar gelukkig passie wel op mij kop, mij band is wel elastiez en dat kan jij op jou maat blijve.
   Fijn dattie kan zien dat ze jeugd wel ze toekomst heb. Wij heb twee groote talente gevonde, zij heb het moodelle leeve in ze poote. Ook assie ze spesiejaale hoed draag. Dan kan jij nog jaare fooruit in jou leeve. Wij zorg wel goed voor ze jonge aanwas Vlo, daar hebbie dan wel jou ferantwoordelijkheid in.

   En nu moet wij bijkoome Vlo en ook uitruste van ze eigen. Dan kan wij weer nieuwe planne maake en Katrien en mij eigen zijn altijd met ze nieuwe dinge in ze weer. Dat hebbie wel Vlo assie amuuzement wil maake. Maar wij neem nu tijd voor ze eigen en voor mij visboer.

   Geefie jou vrouw zachte kopjes en voor jou eigen ook Vlo want jij ben mij goede vriend,

   Liefs van Loesje

 6. Dag lieve Loesje, het was den wel een sjoow voor damespoesen, maar ik heb natuurlijk toch gekeken. Want ik vind dat jongenspoesen ook best een hoed kunnen dragen en soowiesoo, kijken mag altijd, zegt mijn vrouw.
  Ik denk dat ik jullie tonijnhoedjes misschien nog wel het allermooiste vind, omdat die ook kwa zimboliek zo goed bij jullie passen.
  En een heel groot kompliement dat jullie zo’n groot efenement hebben kunnen organisere. Ik denk dat ik al weet wie volgend jaar het songfestifal gaat organiseren en presenteren. (Jullie natuurlijk!)
  Ik heb dus alleen maar poositieve fietbek, want jullie sjoow was duisend proosent in orde!
  O, en ik vond het ook leuk om Kyana een keertje te zien. Mila kende ik wel een beetje, maar Kyana had ik nog nooit gezien. Wat een grote tienerdame is ze al geworden!
  Ik heb trouwens nog wel een ideetje voor een sjoow. Daar kan ik dan ook aan meedoen, en ik denk dat ik ook best wel een beetje kans maak om in de top3 te komen. Een buikenwedstreit! Voor jongens- en meisjeskaters, of hoe zeg je dat. Bodie-poositivietie voor alle katten, dat lijkt me mooi.
  Doe maar lekker uitrusten en op krachten komen met lekkere hapjes, na al dat harde werk.
  Heel veel lieve kopjes voor jou Loes, en voor Floris en Zusje, en natuurlijk je vrouw, van Bolle. En ook van mijn mensen!

    1. Vlo, ik heb post gekregen spesjaal voor Kater Bolle! Er zat een matje in!
     Ik vind het geweldig om post te krijgen!
     Een lief kopje van Bolle.

     1. Oh Bolle, wat goed!!!! Nu ben je een VIK, een Very Important Kater !!!!
      Ik ben benieuwd of jij het ding ook zo vlug leeggegeten hebt.
      Ik heb er net weer een stel brokken uit geplukt, natuurlijk wel toen mijn vrouw niet keek.
      Nu heeft ze brokjes gekocht die er vaster blijven zitten, ik weet niet of ik er zoveel moeite voor wil doen hoor. Ik zie er nog steeds het nut niet zo van in, waarom zo’n mat, terwijl je al een bakje hebt waar de brokjes in kunnen?!
      Veel plezier ermee, en laat weten hoe je hem vindt.
      Lief kopje, ook voor je mensen,
      Vlo.

 7. Ooooh Bolle,

  Oooh van mij eigen ben ik nu heel entoesjast van jou idee van jou buikwedstrijd. Oooh van mij eigen ben ik bescheide maar assie mij kan ferslaan kom jij van jou goede visboer. Of moet zijn dattie spierbuik bedoel, dattie gespierd ben. Mij buik is wel los Bolle, mij buik is vol en zacht. Van me eigen doe ik er niks aan, mij buik groei in al ze ruimte door.
  Ooooh Bolle wij gaan het meeneeme in ons overleg assie alle fietbek ga bespreeke. Dank jou wel voor jou resenzie en jou tip van jou idee.

  Wij ga ons eigen wel foordraage voor ze groote Songfestival. Wij heb nu erfaring van ze groote amuuzement en Katrien en mij eigen heb eraan geproef. Punt van ze diskuzzie is waar wij het moete doen. Wij kreeg ze tip van ze hondekennel maar wij vrees voor ze geluid oferlast. En dan kan jij ze liedjes niet meer hoore.
  Maar wij heb ons aangemeld Bolle en wij werk eraan. Katrien kan van ze eigen ook meedoen, zij heb wel ze eigen zingetalent .
  Oooh Bolle maar dattie dat al weet van jou eigen maak mij wel gelukkig.
  En wij ga nadenke van ze buikwedstrijd. Wij heb eerst nog ze ander idee foor ze efenement maar wij onthou alles. Dank jou wel Bolle, jij ben nu wel in jou inter-akzie .

  Geefie jou vrouw en jou menseman zachte kopjes en voor jou eigen krijgrie er twee en pootjes erbij.
  Van ons allemaal en van mij eigen,

  Liefs van Loesje

  1. Dag lieve Loesje en Katrientje en Vlo, iedereen mag met zijn of haar eigen buik meedoen. Mijn buik is groot en zacht, net als die van Loesje, maar als je een kleine buik hebt, of een hangbuikje, of een gespierde buik, dan is dat ook goed.
   Of als je buikdanser bent, of danseres, dan kan je ook meedoen aan het songfestifal!
   Ik ben heel benieuwd naar jullie volgenden efenementen, Loes en Katrientje!
   Voor iedereen lieve kopjes van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *