Als ik moet wachten tot ze er weer is

Ik kan best alleen zijn, maar na vijf minuten ga ik kijken waar ze is.  Is ze boven dan ga ik naar boven. Is ze in de keuken dan ga ik naar de keuken. Maar soms is ze de voordeur uit en dan moet ik wachten.

Wachten is best moeilijk. Vooral als je alleen bent. Misschien is het anders wanneer je met meer katten woont, dat weet ik niet goed. Ik heb nou  alleen mezelf. Dus dan moet ik het uitzoeken. Ik weet dat ze bij me terug komt want dat zegt ze maar ik weet niet precies wanneer.

Ouder

Het is net of ik wachten de laatste tijd moeilijker vind misschien heeft dat te maken met ouder worden. Dat ik meer emo ben. Gefoeliger. En misschien komt het ook omdat ik me toch wat veiliger voel dan toen ik hier pas woonde dus dan moet het wel zo blijven en dan moet ze thuis zijn net als ik. Dat is gezellig en gezellig is belangrijk.

Dus wat ik doe als ze er niet is dat zijn de gewone dingen als slapen, rondlopen en in de vensterbank op de uitkijk gaan zitten.

Mewww

Net als ik me superalleen begin te voelen dan hoor ik haar aan de voordeur. ZIj loopt de trap op, ik ga naar de bovenkant van de trap. Meewww!!! doe ik, heel veel keer achter elkaar. Dat is allemaal gevoel dan merk ik opeens dat ik best spanning had en het komt er nou allemaal uit. Ze luistert dan en zegt: “Ja, ik hoor je,” en dat is best fijn dan weet ik dat ze echt luistert. Dus ik meewww lekker door tot ze zegt: “Nu weten we het wel, Bert.”

Inhalen

In de huiskamer gaan we aandacht inhalen, dat hoort. Ik moet kopjes geven, zij friemelt aan mijn vacht, soms miauw ik nog wat na, zij zegt van alles en dan gaan we bankhangen en heel zacht aaien en dan is alles weer goed omdat we samen zijn.

 

 

 

15 thoughts on “Als ik moet wachten tot ze er weer is

 1. Hallo Bert,

  Nou ik vind het ook niet fijn en best moeilijk als vrouwtje weggaat, nu ben ik al ben ik een kater een slimmerd hoor. Als vrouwtje boodschappen gaat doen dan zie ik dat ze de boodschappenkrat meeneemt en weet ik dat ze niet lang weg is, als vrouwtje gaat werken heeft ze voor ze gaat altijd haar vaste dingetjes en weet ik dat ik maar een flink dutje moet gaan doen. Maar als vrouwtje voor een hele dag weggaat heb ik het reuze moeilijk hoor en probeer ik haar als ze gaat tegen te houden met veel miauwen en voor de voeten lopen of voor de deur gaan zitten. Maar o wee als ze dan thuis komt, dan sta ik haar op te wachten met een hoop gemiauw en ga ik mij heel erg afreageren met door het huis racen en brullen. Ik moet dan echt mijn spanning van het lange wachten en de angst dat ze niet terug komt kwijt. O en wat wil ik dan veel knuffels en natuurlijk een heerlijk bakje eten.
  Vrouwtje heeft al heel vaak meegemaakt dat als wij ouder worden het niet fijn vinden om alleen te zijn, dus Bert maak je geen zorgen en schaam je niet, we hebben het allemaal. Ja als je met meerdere samen bent in huis is het wel anders, maar ook dan vinden we het niet fijn meer.
  Vrouwtje merkt dat ook heel goed bij haar oppas poesjes, die zijn ook alle 3 al 12 tot 15 jaar en die zijn dus zelfs samen.
  Ja we moeten altijd blijven vertrouwen dat onze vrouwtjes of baasjes weer veilig thuis komen.
  Ik weet nu voor deze dag dat vrouwtje weg gaat naar de oppas poesjes en dat ze vanmiddag weer thuis komt en ja dan moet ik natuurlijk alle luchtjes van de poesje bij vrouwtje gaan snuffelen, want vrouwtje doet echt niet alleen met mijn heel veel knuffelen hoor. Ik vind dat helemaal niet erg, want ik kan heel goed ruiken waar en wie ze zijn.

  Bert een fijne dag en hopelijk is vrouwtje ook nog thuis voor jou, maar ja ze moet natuurlijk ook de deur uit om voor ons eten te zorgen. Knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip wat leg je dit weer goed uit, ja het kan best komen dat ik nou gefoeliger ben omdat ik een oudere katerman ben. Jij snapt precies hoe lang je vrouw weg gaat en wat je dan moet doen, dat is jouw ervaring als huiskater.Als je met je tweetjes woont zoals bij jou thuis en bij mij thuis dan voel je alles veel intenser dat is mijn idee. Ook de fijne dingen als ze er weer is en dat je dan van binnen een beetje gek bent maar vooral heel blij. Dat heb ik dus ook. poot van van je vriend Bert

 2. Mijn personeel gaat gelukkig niet zo van je vaak weg. Alse ze in de aafond weg gaan dan laat ze altijd eten staan voor mij. Dat eet ik dan braafjes op en dan ga ik uitbuikje doen. En als mijn buikje uitgebuikt is zijn ze er weer. Ooooh dan krijge ik rosjebief als belooning. Soms wel pas om midjenacht😸😸
  In het weekent zijn ze nooit langer dan 3 uurtjes achterelkaar weg. Ikjes mag dan niet op balkon. Stom he? Terwijl poekie en grietje dat wel mochten. Want vrouw werkte vroeger op de poezenboot en ze mochten gewoon naar buiten. Vrouw zegt dat hun nooit naar beneden geval waren en meer te vertrouw waren als ikjes. Tssss erg he?

  1. wat goed dat ze eten laten staan Katrien, dan kun je altijd wat nemen als je emo bent. Ze blijven lekker veel thuis dat is vast omdat ze bij je willen zijn. ’s Avonds alleen thuis zijn is best moeilijk ik ben het nooit en als het toch gebeurt dan heb ik heel veel knuffels nodig! net als jij!!

 3. Lieve Bert,

  jij schrijf het goed en duideluk op van jou alleen zijn. Assie op je vrouw moet wachte ben jij alleen. Dan voel jij meer en jij ben gefoelig.
  Van me eigen blijf ik altijd met mij broer Floris en mij zus Zusje achter assie weggaat. Mij eigen heb dan best feel ferantwoordelukheid Bert. Mij broer Floris heb nabeiheid nodig en dattie weet dat hij niet alleen is. Hij heb nu weer ze opleeving want hij heb verkering met Katrien. Mij zus Zusje is soms best druk, dat vind ik moeilijk. Zij hang heel erg aan mij vrouw.
  Mij vrouw heb het wel druk met ze werk en assie ga zeg ze wel of ze ga werke of dattie iets anders ga doen. Van me eigen vind ik er niks aan assie weg ga. Ik doe veel slaape, nadenke en ik moet ook op mij huis en mij broer en zus passe. Ik doe ook droome van jou Bert.
  Assie thuiskom ben ik zo blij maar ik ga altijd eerst op mij bak. Dan hebbie dat maar gehad. Dan ga ik knuffele en dan geef mij vrouw ons ze eete. Ze blijf altijd nog een tijdje bij ons en dan heb wij tijd voor elkaar. Dan geef ik schootmeditazie want dan hebbie echt kontakt Bert. In mij hart weet ik, mij vrouw vindt het van ze eigen ook moeiluk assie weg moet uit ze huis. Zij zeg Loes mij hart is wel altijd bij jullie en assie weer thuiskom voel ik dattie net zo blij is als wij van ons eigen. Dattie zo een band kan hebbe, dan ben jij wel gelukkig en jij voel het ook omdattie soms niet saame kan zijn Bert.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi Loesje nou leer ik van jou dat als je met meer katten woont, het weer op een andere manier moeilijk is. Omdat je dan ferantwoordelukheid hebt dat is toch best moeilijk want je hebt zelf ook gefoelens en je rust nodig en als je dan op iedereen moet letten, nou ik weet niet hoe dat moet. Gelukkig foel je een band met je vrouw dat als ze er niet is dat je van binnen weet ze komt terug. kopje van je Bertje

 4. Hoi Bert,
  Hier gaat het precies zo hoor. Vroeger, bij mijn vorige mensen, was ik veel vaker alleen, en toen mijn vorige vrouw alleen was, moest ze vaak werken, en was ik nog vaker alleen.
  Toen ik hier kwam wonen, veranderde dat helemaal. Mijn vrouw is heel vaak thuis, en als ze weggaat, duurt dat meestal niet zo lang als vroeger bij mijn vorige vrouw. Dat is trouwens ook de reden waarom ik verhuisd ben.
  Als mijn vrouw weggaat, zit ik haar altijd in de vensterbank na te kijken, zodat ze zich goed schuldig voelt 🙂 !! Als ze terugkomt zit ik weer in de vensterbank, of ze nu lang of kort weggeweest is, dat maakt niet uit. Eerst dacht mijn vrouw dat ik haar scootmobiel hoorde, maar als ze met iemand met de auto weggaat, zit ik er ook. Ik voel gewoon dat ze terugkomt.
  Eerst probeerde ik haar wijs te maken dat ik daar de hele tijd had zitten wachten, maar daar vloog ze niet in. Ik ben geen kletskous, zoals een paar van mijn voorgangers, maar als ze thuiskomt doe ik luidkeels mijn beklag, en vertel ik wat ik de hele dag gedaan heb.
  Weet je wat ze dan na een poosje zegt, nadat ze eerst een paar keer geaaid, geknuffeld en geantwoord heeft? “Ja Vlo, nu weet ik het wel!” 🙂 ! Zouden alle vrouwen dat zeggen?
  Krijg jij ook altijd een heel klein beetje lekkers als je vrouw thuiskomt? Ik wel, al moet ik zeggen dat je van zo’n muizenhap niet vet wordt, maar het is toch mooi meegenomen.
  Daarna ga ik lekker bij haar liggen, en is het leven weer helemaal zoals het hoort te zijn!!!
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo volgens mij zeggen alle vrouwen dat, omdat ze niks anders weten. Terwijl ze toch best slim zijn, dat is ook jouw erfaring. Dat ze dingen doorhebben en je weet geeneens hoe. Het is wel superfijn dat je vrouw zoveel thuis is ook al heeft ze een scooter net als Katrien. O ja ik krijg noooooit een snek als ze thuis komt dat zoiets kan!! poot van Bertje

   1. Oh Bert, het is ook maar 1 hapje natvoer of 2 superlekkere brokjes, maar het is toch beter dan niets. Meestal gaat ze zelf iets drinken en dan vind ze het niet eerlijk als ik niets krijg.
    Maar het is alleen maar als ze weggeweest is hoor. Niet als ze zomaar iets eet of drinkt, dan staan er gewoon brokjes. Probeer je vrouw maar op een idee te brengen, al is het maar 1 brokje!!!! Gewoon met een zielig hoofd naar de keuken lopen.
    Al mijn voorgangers vonden haar scooter prachtig, en gingen op de stoel of in het mandje aan het stuur liggen. Ik vind er niks aan, want als ik naar de dierenarts moet, en het is mooi weer, dan staat mijn mandje op de vloerplaat tussen haar voeten, Brrrr!!! Gelukkig is het maar een paar honderd meter rijden.
    Poot, Vlo.

 5. Hoi Bert, wij zijn dan wel met zijn vijfjes, maar wij vinden het ook niet leuk als onze vrouw weggaat hoor. Soms is ze de hele dag weg, dan zegt ze dat ze naar haar werk gaat om centjes te verdienen om de huur te betalen en eten en speeltjes voor ons te kunnen kopen. Dus ze gaat wel weg voor een goed doel vinden wij dan. Soms als dan thuis is gaat ze heel even weg om boodschappen te doen, dat zegt ze wel altijd, Waar ze naar toe gaat en of ze laat thuis is of niet. Dan kunnen we daar een beetje op voorbereiden. Als ze dan thuis komt krijgen we altijd een kleine snek. Ook al zijn we met veel en vinden we steun bij elkaar, we vinden het toch het allerfijnste als onze vrouw thuis is bij ons, dan kunnen we knuffelen en op schoot zitten wanneer wij willen en is alles lekker rustig. Dus Bert volgens ons maakt het niet zo veel uit of je met meer bent of alleen, wij vinden het allemaal het fijnste als onze mensen bij ons zijn.
  Knuffels van ons alle vijf ook voor je vrouw, groetjes van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

 6. Dag Bert, gelukkig dat je vrouw weer thuis kwam, net toen je je echt superalleen voelde! Misschien dat ze dat merkte, en daarom snel weer terug kwam?
  Mijn mensen zijn ook niet zo heel vaak weg, en in ieder geval altijd ’s nachts thuis. Soms is mijn man een of twee nachten weg, maar mijn vrouw gelukkig nooit. Dat hoort ook niet, vind ik, dat mijn vrouw weg is. Het hoort ook niet van mijn man, maar hij doet het toch.
  Ik ga meestal maar slapen, of in mijn tuin kijken, als mijn mensrn weg gaan.
  Soms lig ik nog in dezelfde houding als toen mijn mensen weggingen, zeggen ze. Dan noemen ze me een slaapdoos. Maar ik weet zelf dat ik dan van alles heb gedaan, beivoorbeeld nadenken.
  En als mijn mensen weer thuis zijn moeten we spelen. Ik zit altijd bij de deur te wachten, en krijg dan wat brokjes of iets lekkers. Dan ga ik eventjes naar buiten, zodat ik een goed aanloop heb om echt KEIhard naar binnen te komen rennen! Dan is het eindelijk tijd voor mijn veer. En dan is alles gelukkig weer normaal. Dat is het fijnste, dat ik weet hoe alles altijd is.
  Popje, Beer en mijn Molletje waren ook altijd blij als mijn mensen terugkwamen. Dan zaten ze met zijn drietjes bij de deur te wachten, en Pop stond al te miauwen. Dus ik denk eigenlijk dat katten het altijd het gezelligst vinden als hun mensen er zijn!
  Een heel lief kopje voor jou, van Bolle.

  1. hoi Bolle ik doe ook aan denken als ik lig. Dan moet ik heel stil liggen om beter te kunnen denken. Maar als ik alleen ben kan ik niet goed denken dat lukt het beste als ze thuis is. Wakker of niet maakt niks uit. Volgens mij is het ook het gezelligste als je mensen thuis zijn. Mol kan toch geen ongelijk hebben gehad? kopje van Bert

 7. Bert, alleen zijn is ook niet leuk en soms zelfs een beetje akelig!!!
  Gelukkig heb je een beetje tijdverdrijf in de tijd dat je vrouw er niet is.
  Helemaal mooi als ze weer thuis komt want dan kun je alle knuffels die je gemist hebt inhalen en weer heerlijk rieleksen.

  1. ja dat is waar ik doe aan inhalen met aaien en in haar arm slapen en samenzijn net zolang tot ik me weer mezelf voel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *