Katrientje over: bang zijn en soms toch dapper

bang zijn

Hallooo, vandaag ga ik het heb over bang zijn. Jullie weet… ikjes ben een bange broekpoepster van beroep.
Niet van je altijd hoor, maar merendeels wel.
Komp door vroeger toen ikjes drie weken gepest werd door een tweejarig kind.

Catoo

Catoo was nog banger dan ikjes. Behalf voor vrouw. Want Catoo durfde weer iets wat ik niet durfde… op schoot lig bij vrouw. Maar vrouw mog zich dan niet beweeg doen, anders werd Catoo bang.
Catoo durfde niet bij man te koom. Want dat gemeene kind was een jonge. Man kreeg wel kopjes van Catoo.
Catoo had de gewoont om hoge kopjes te geef. Nou moet jullie weet… Catoo was wereldkampioen dikbuikje. Ik kan jullie ook niet met zeekurheit zeg wie een dikker buikje had/heeft, Loes offe Catoo.
Catoo ging altijd op haar achterste pootjes omhoog en gaf dan een kop. En al moese ze dan hondertjes keer doen dan deed ze dat. Maar ik snappe niet hoe ze dat buikje omhoog kreeg.

Vooguls

Ikjes lag heel af van je toen bij mijn man op schoot. Niet te vaak hoor, want ikjes bleef het eng vind.  Best wel stom, want mijn personeel was best stil voor ons zodat we kond wennen.  Maar het is er, na 17 jaar, nog steeds niet uit bij mij.
Één keer was ikjes niet bang. Dat was toen ik van Floor terugkwam. We had de bus gemist
Toen ging het personeel naar huis toeloop doen. We liep een straat van je zij in en daar waar kraai en zo. Sjooo echt moetsjoveel. Ikke ging voor het traalie zit. Oooh mijn tong ging langs mijn bek.
En die vooguls ging tekeer!! Kra kra kra hoorde ik. Het personeel zag dat ik zat te kijk van me eigen en bleef evve stilstaan. Na een minuut of paar zei het personeel van sjo… voorstelling afgeloop. We gaan door. Floog alle kraai weg!! Nou van je ja!!
Toene we bij ons plein aankwaam zagen we opje-eens ze bus die we moest hep om thuis te koom.
Nou… we waar dus al thuis.

Sgatje

Maar goedjes, ikjes dwaalde weer af met een dapperheidsmomentje van de mij.
Het personeel weet dus dat ik een broekpoepertje ben. Dus ze houd het rustig voor mij. Gelukkig vind ze het niet erg, ze seiden zellufs dat dat mij maak zowals ikjes ben. Een sgatje. Ooooh koel he? Ik een sgatje.
Ikjes hoop dat ik hier nog heel lang mag blijf.
Vrouw zegt ook afjetoe dat het gewoon feeeel te snel is gegaan. Zo ben je een eigegewijs kittentje en je knippert één keer mette je oogies en floep… 10 jaar auwder. Of in mijn gefal 17 jaar!!

Dit was het weer voor dees week.
Veel liefs en een kusje
Katrien ( best wel dapper prinsesje van beroep)

21 thoughts on “Katrientje over: bang zijn en soms toch dapper

 1. Hoi Prinses Katrientje, wij zijn ook niet van die helden hoor. Als de deurbel gaat of de vuilniswagen komt langs dan gaan we onder het bed liggen. Of als er visite komt, nou dan zijn wij weg hoor. Alleen Bas, blijft meestal gewoon in zijn mandje liggen, maar dat komt waarschijnlijk omdat hij slecht kan horen, of zelfs helemaal niet, dus hij hoort al die enge geluiden niet. Bas durft dan weer niet op schoot te komen en dat durven wij dan weer wel. Kruimel is van ons wel de dapperste, als er visite is en ze zitten rustig dan durft zij wel in de woonkamer te komen en heel soms gaat ze zelfs spelen met de zus van onze vrouw. Zij zegt dan dat ze kurl pauwer heeft en noemt ons, haar broertjes, bange poepers. Geweldig vindt ze dat. Soms zijn we ook wel eens dapper, als er vogels op het balkon zitten, dan durven wij vanachter het raam ze best wel weg te jagen. Dan gaan we behoorlijk te keer. Onze vrouw zegt dat we dat alleen durven omdat we achter een raam zitten. Wij vinden jou best wel dapper, want je was niet bang voor die vogels, toen je in je mandje zat. Wij denken dat die vogels echt wel bang voor jou waren. Onze vrouw vindt het ook niet erg dat we niet zo dapper zijn, ze houdt toch wel van ons. En we hoeven ook niet bij iedereen op schoot te zitten van haar, als we dat maar wel bij haar doen en met haar knuffelen. Dan is het goed.
  Knuffels van ons Prinses Katrientje ook voor je vrouw en man. Groetjes van Bas, Bjarne, Oliver en Bikkel en van je dinnetje Kruimel en van onze vrouw.

  1. Oooooh kruimel. Eerst evve WELKOM OP FEESTBOEK😽😽😽😽😽
   Oooooh koel dat jullie nu ook een feestboekje hep!!

   Oooh kruimel, watte ben jij dapper asse vies-iete hep. Dat durf ik ook niet hoor. Ikjes maak dan ook datte ikjes weg ben.
   Ooooh soms is het best een foordeel hoor assie doof ben. Ikjes hep dat nu ook. Met oud en nieuwtjes was ik ook niet bang. Ik bleef gewoon zit/lig tijdens het vuurwerk. Dat was trouwens het monumentje dat mijn personeel er van je achterste kwam dat ikjes doofig ben. Maar heel soms hoor ik nog😸😸 oooh dan zijne ze blij. Doen jullie nu ook pootgebaar naar bas?
   Ooooh vogultjes achter iets kijk doen isse koel he? Oooh hihihi ik doe dat faak.
   Kusjes 😽😽😽😽😽

   1. Dat feesboek is nog een heel gedoe hoor. Wij zijn nog alles aan het ontdekken. Wij zijn nog bezig om te snappen hoe alles werkt. En dan is onze compjuter tijd ook nog beperkt, want onze vrouw wil soms ook met de compjuter werken en als zij naar haar werk is mogen wij er niet op. Onze vrouw zegt dat ouderlijk toezicht nodig is anders gaan wij van alles bestellen. Hihihi

    1. Oooooh wat erg. Alsof jullie dan de hele jumper leeg sauwe koop doen.
     Ikjes krijg ook niet altijd pjoetertijd hoor. Zo erg😾

 2. Hallo Katrientje,

  Ikke ben ook een bange schijtlijster zoals vrouwtje dat noemt. Je weet van balfsnuiten moet ikke niks hebben, die vervelende hond in mijn eerste jaar zat altijd achter mij aan tot ik in een hele hoge boom zat. Ja die domme blafsnuit had wel een grote bek, maar in een boom klimmen was die te dom. Gelukkig voor mij, maar ik had het probleem steeds hoe moet ik er weer uit, want ik was steeds heel hoog gegaan.
  Hier bij vrouwtje was ik de eerste jaren nooit bang en ook niet van die knallers en lichtflitsen van vuurwerk. Maar doordat er steeds mensen in huis moesten komen die moesten klussen en dan heel veel lawaai maakte en ook dat er hier bij andere mensen een complete verbouwing was, dan bij de ene dan bij de andere. Nou Katrientje dan gaan van de bang zijn je haren recht staan en ren je weg om je te verstoppen en zeker ook als de bel gaat of er komen vreemde mensen in ons huis. Nu ga ik vanmiddag weer verstoppertje doe onder het dekbed van ons Jippebed. Ik krijg nu als het te erg is van vrouwtje drupjes zodat ik het een beetje aankan.

  Ja weet je ikke krijg die druppeltjes omdat vrouwtje zegt dat je van veel bang zijn en stress hebben je heel ziek kan worden. Dat willen wij niet, we willen samen nog heel veel jaren heel veel samen zijn en van elkaar houden en genieten.

  Wel Katrientje je weet het is dinsdag en vrouwtje moet nog voor haar zelf buikvulling doen en dan brokjes en lekker natvoer voor mij gaan verdienen.

  Jij met je vrouw en man mens een hele fijne dag en hopelijk blijf je rustig en wordt je verwend met veel knuffels en een lekker snackje,
  Knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Ooooh jipje. Ooooh dus ook katermannen kun bang zijn🙀 ooooh ik dacht dat alleen poezendames dat konden zijn. Ooooh ikjes vind bang zijn zo stom. Want waarom moet je bang zijn als je personeel er is om je te bescherm?
   Ik ken alleen nog maar mijn buurwoef kartouche. Hij blaft vaak. Datte hoor ik, maar ik ben er niet bang van hoor. Ooooh dat isse best dapper vanne mij.
   Ooooh jip. Elke keer asse jij bang bent en je voelt een pootje op jouw pootje dan isse dat mijn pootje. Dan bescherm ikjes jou.
   Kusjes van je kleine dinnie 😽😽

 3. Hoi Katrientje.
  Ik vind jouw hartstikke dapper!!! Toen jij op vakantie was wilde jij zelfs wilde beesten vangen!!! Nou ik niet hoor, als er een hele dikke duif op onze vogeltafel landt, doe ik een stapje terug, kleine vogels vind ik wel leuk.
  Ik ben een kleine kakkebroek zegt mijn vrouw, maar ja, alle katten voor mij waren zo brutaal als de beul, behalve Broddel, die was ook wat bangig.
  Poncke moest mijn vrouw altijd bij monteurs vandaan houden, die heeft een paar keer een schroevendraaier gejat, en één keer mocht hij hem nog houden ook. Die monteur vond het grappig.
  Plok, de eerste kater van mijn vrouw, was groot en dik, zijn bijnaam was De Bolle, maar hij kon met z’n dikke pen….eh buik, moeiteloos op de linnenkast springen, volgens mijn Opa hief hij de zwaartekracht tijdelijk op, anders kon het echt niet!!!! Misschien kon Catoo dat ook wel.
  Ik geef ook hoge kopjes, net als Catoo, maar alleen in de keuken, en vooral als ik m’n eten krijg 🙂 . Voor de rest geef ik gewone kopjes.
  Mijn vrouw zegt ook altijd dat de tijd veel te snel gaat, ik woon hier nu alweer 5 jaar, mijn vrouw vindt het best jammer dat ze de eerst 4 jaar gemist heeft, toen ik bij mijn andere vrouw woonde.
  Jij moet geloof ik ook naar de dierenarts, ik ook volgende maand. Ik denk dat ik maar van Bolle’s aanbod gebruik maak, en me in z’n tuin ga verstoppen!!!
  Stom gedoe altijd, je bent gezond, en moet toch naar de dokter, wedden dat een kies vinden die eruit moet of zoiets. En ik knabbel brokjes als de beste.
  Wat waren jullie mooi zondag!!! Mijn vrouw zat al te kijken naar de Kanniedoordeschoorsteenhoed van Loesje, maar ze heeft beloofd dat ik er niet mee op de kerstkaart hoef gelukkig. Jullie waren allevier steengoed, wat zullen jullie een lol gehad hebben!!!
  Hele lieve kopjes, ook voor je personeel!
  Vlo.

  1. Oooooh jij hep een kleptokat gekend🙀🙀🙀 oooooh wat koel. Ikjes jatte altijd beertjes van het personeel. Ooooh hihihi en ik verstopte ze achter de pjoetertaful. En dan wachten op het groot gebeuren dat man onder die taaful moest duik doen.😹😹
   Oooh ik durf best wel wat. Maar enge dingen ben ik bang voor. Foguls achter glas kijk doen isse wel leuk hoor. Dan mekmekmek ik altijd van komme in mijn bekkie.
   Ooooh jij moete ook al? Ooooh ikje moet aankomende dinsedag😿😿😿 ooooh wat een ellendige ellende altijd.
   Kusje terug hoor😽

   1. Ik pikte steeds een koala beertje van mijn vrouw, die had ze van haar broer gekregen toen hij een jaar naar Australië was geweest. Nu is het mijn beer, mijn vrouw heeft het opgegeven hem terug te pikken. Ik speel er eigenlijk niet mee, maar sleur hem vaak mee als ik op de bank lig te slapen. Mijn vrouw vindt dat schattig 🙂 . Laatst vond ze hem in haar bed, ze mocht hem even lenen.
    Ik zal dinsdag pootjes draaien hoor!
    Kop van Vlo.

    1. Dag Vlo, mijn vrouw heeft zo’n mat besteld, bij Veronica.
     Ik denk dat ik dan vanzelf slank wordt, toch?
     En je bent natuurlijk van harte welkom in mijn tuin, en Katrientje ook!
     Een lief kopje van Bolle.

     1. Tuurlijk wordt je vanzelf slank Bolle, daar zijn die matten toch voor!!!! Mijn vrouw had net bezoek, zij heeft een kat die niet meer door het kattenluikje kan, en erg schrokt. Mijn vrouw deed brokjes in mijn mat, mijn favoriete Rojaal Konijn Eedzjing Twelf, nou ik keek er niet eens naar. Mijn vrouw liet haar uit, en toen ze weer binnenkwam waren de brokjes op 🙂 .
      Dat heb je met die muizen, die zijn schuw, die eten niet als er mensen in de buurt zijn. 🙂 .
      Fijn dat ik me mag verstoppen!! Dankjewel.
      Zacht kopje van Vlo.

 4. Hoi Katrientje, het gaat ook allemaal van Snelletjes dat vindt mijn Personeel ook, ikjes ben nou alweer ietsje ouder als 3 jaartjes en ook ietsje meer als 2 jaar bij mijn Personeel maar ook ikjes ben soms nog wat angstig waarschijnlijk ook iets van toe ikjes nog een klein manneke was maar oooooooh ok ben hier wel met mijn rooie klontje in de boertjes gevallen hoor,!

  Kopje van Ollie

  1. Ooooh ze zeg taim flaijs wen jor heffin vun. Nou… ik denk dat er bij mij een straal van je jager langsfefloog is

 5. Ooooh Soolzusjedinnetje,

  wat zeggie nou, bennie bang? Ooooh maar jij heb ook veel meegemaak van jou eigen en jij leef al lang. Dan kan jij ook feel meemaake.
  Van me eigen ben ik verleege en bescheide en mij vrouw zeg, Loes jij ben geen held. Van blafsnuite moet ik niks hebbe en mij eigen vind lawaai ook eng van ze geluid. Assie drukte heb dan ga ik wel op het groote bed ligge maar assie dan weer sneks op mij taafel zet ben ik wel weer beneede.
  Lief sooldinnetje, mij eigen vind jou dapper. Jij durf jou eigen wel te laate zien so assie ben. Dan ben jij stoer en soms hebbie iemand noodig bij wie jij veilig ben. Dan durf jij meer. Van me eigen heb ik mij Bert en wij heb elkaar. Assie dinnetjes ben kan jij elkaar helpe en dan is jou leeve makkelijker. Jij ben mij enige dinnetje die jou brommert durf te rijde. Jij ben jou kitten van 17 jaar. Dan ben jij wel dapper.

  Van me eigen voel mij buik wel dikker als Catoo Katterien. En assie in mij weg zit ga mij poote ook omhoog. Dan hebbie eeve jou lucht. En jij weet mij buik is mij alles.

  Jij heb iedereen weer aan jou denke gezet lief dinnetje,

  Sjeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem Loesje

  1. Oooooh loesie. Jij hep de ALLERmooiste buik ter wereld. Daar hep jij heel hard voor gewerkt hoor om die zoooo mooi te krijg.
   Ooooh loesie, als ik weet dat ikjes naar de jou toegaat ooooh dan voel ik alle dapperheidjes in mij koom. Ooooh ik denk dat het door onze liefd voor elkaar komt. Oooooh denk jij ook niet?
   Ooooh sjeteemmmmm 💓💓💓🐟🍗🐟🍗🐟🍗🐟🍗🐟🍗🐟🍗🐟

 6. Dag lieve bangepoepertprinses Katrientje, het geeft niks als je bang bent. Daar kun je toch niks aan doen?
  Mijn vrouw vertelde me dat kleine katjes tussen twee en zeven weken leren hoe de wereld is. En als jij toen gepest werd, heb je geleerd dat manmensen eng kunnen zijn. En het is heel moeilijk om daar nog iets aan te veranderen.
  Gelukkig dat jij lieve mensen, en een lieve sterrenzus hebt, die je begrijpen.
  Ik ben zelf ook best een beetje bang, of eigenlijk best wel heel erg bang. Gelukkig niet meer de hele tijd.
  Maar als er viesiete komt, of er is lawaai of er gebeurt iets in mijn tuin, dan ben ik meteen weg. Grieselig vind ik dat!
  Op schoot wil ik ook niet, dat lijkt me eng. Pop en Beer wilden dat ook niet. Alleen mijn Molletje, die vond het fijn om op schoot te zitten. Maar dat wilde Pop dan weer niet!
  En wat goed dat je niet bang was van de vogels. Vogels kunnen best groot zijn, en ook een beetje eng. En kraaien zijn groot!
  Pop heeft een keer een ek-ster gevangen, en Mol had een kraai te pakken. Maar Pop moest hem loslaten van mijn man, en Mol liet de kraai los omdat mijn vrouw het vroeg.
  Ik zou dat niet durfen, dat weet ik wel zeker.
  Enne… ik heb de dikste buik van alle jongens van de blog!
  Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

  1. Oooooh zur bolle. Ikjes hep dit niet aan vrouw laat lees doen. Ooooh wat een ellendige ellende allemaal. Wat is het toch met mensen en dat ze ons, ongefraagt, naar de diertjesdokter stuur. Ooooh en waarom moet we allemaal tegelijk🙀🙀 ooooh het lijkt wel een epjedemie. Ooooh heppen ze bij de jou groote foogels gevang? Oooooh wat gemeen van jouw personeel datte ze de voiguls moest laat gaan. Ze bracht toch vlees naar huis? Ooooh watte ondankjebaar.
   Ikke hep geleert om bang te zijn voor mannen. Ondanks dat man heel vorzichtig doet ben ikjes soms echt bang.
   Ooooh bolle, heppie net zoon dik buikje als loesie?
   Ooooh asse je maandag een bibberend struikje ziet zijn dat geen spookies. Dan zit ikjes er😸
   Kusje op je wang zur bolle😽

 7. Oja, je mag volgende week dinsdag natuurlijk in mijn tuin zijn, Katrientje!
  Ik ga wel vast een verstopplekje maken voor je!

  1. Oh Bolle, ik hoorde mijn vrouw praten aan de telefoon en ik hoorde haar zeggen dat ik volgende week woensdag naar de dierendokter moet om mijn gebitje te laten schoonmaken. Tegen mij doet ze net of er niks aan de hand is, maar ik weet wel beter. Mag ik ook in je tuin alsjeblieft. Ik vind het heel eng om naar die dokter te gaan. Knuffels van Bikkel

   1. Zeker weten ben je welkom Bikkel!
    Ik maak nog een verstopplekje erbij.
    En als iemand me vraagt of ik je heb gezien zeg ik nee!
    Tot woensdag!
    Een heel lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *