kater Bolle: als je op diejeet bent

Bolle

Volgens mijn mensen ben ik te dik. En volgens mijn dierendokter ook. Ik vind mezelf goed zoals ik ben.
Ik ben rond van vorm, en heb een mooie grote buik. Omdat ik graag eet.
Ik eet teveel, en daarom is er ook teveel buik aan mij.

Slank blijven

Mijn bloed is pas nog bij de dokter bekeken, en dat was prima. Ik kan heel hoog springen, en ook heel ver. Ik kan keihard rennen, en een koprol maken naar de zijkant. Het is dus niet zo dat ik me niet meer kan bewegen, of dat ik last heb van mijn buik.
En toch ben ik al meer dan een jaar op diejeet. Erg hè?!
In die tijd ben ik wel afgevallen, dat is waar. Maar wat ik afgevallen ben, is er ook weer aangekomen. Want het is moeilijk om slank te blijven, dat zegt Bert ook.

Rojaal Konijn

Eerst had ik de sportbrokken die Bert en Jip ook hebben. Maar ik kon ze niet goed kauwen, en dus slikte ik ze maar zo door. En dan moest ik spugen. Dat is natuurlijk niet fijn, als je de hele tijd moet spugen. Daarom gingen de sportbrokken in de kast.
Na die sportbrokken kreeg ik andere brokken. Van Rojaal Konijn, ook om af te vallen.
Deze brokken zijn een stuk groter. En lekkerder. Ik vind ze zo lekker dat ik steeds meer wil dan ik eigenlijk mag hebben.
Nu heeft mijn vrouw een bakje neergezet met brokken die ik niet lust. Ik mag van haar niet zeggen van welk merk die zijn, want dat vindt ze niet netjes.
Als ik aan die vieze brokken begin, en er een paar van eet, krijg ik ook een paar van mijn lekkere brokken. Want mijn vrouw zegt dat ik dan echt honger heb, en niet alleen voor de lekker eet.

Honger

Maar ben ik nu afgevallen?
Nee. Helemaal niks.
Mijn vrouw wordt er wel eens een beetje moedeloos van, zegt ze. Mijn man niet. Die vindt dat mijn vrouw strenger moet zijn, en dat ik nog minder brokjes moet krijgen. Maar ik krijg al zo weinig!
Mijn vrouw vindt het moeilijk als ik honger heb, dat weet ik best. Ik zelf ook, eigenlijk. En ik heb vaak honger. Tenminste, dat denk ik. Omdat ik vroeger maar af moest wachten of er eten was, en en wanneer er eten was, en of het genoeg was, heb ik in gedachten nog steeds honger.

Beebiekatje

Dat hadden Pop en Beer ook. Die hadden als beebiekatje te weinig te eten gehad.  Net als ik. Daarom heb ik kromme benen gekregen. Van voed-sel-te-kort, zegt de dierendokter. Pop en Beer lustten altijd nog wel wat ekstra brokjes of stukjes vlees. En raad eens wie ook. (Ja, goed zo: ik natuurlijk).
Mijn Molletje heeft van beebie-af-aan altijd genoeg te eten gekregen, en die interesseerde eten niet echt. Als ze genoeg had, had ze genoeg, en hoefde ze niet meer.

Bewegen

Buiten dat ik graag eet, beweeg ik me ook niet zo heel veel. Ik speel wel, en ik patroejeer natuurlijk elke dag door mijn tuin. Ik klim elke dag een paar keer op het schuurtje, en loop over het dak. Maar verder doe ik graag liggen en dutten en slapen. Ja, en daar wordt je dus ook niet dun van.

Voerpuzzel

Als ik mijn hele zak diejeetbrokken van Rojaal Konijn opheb, krijg ik nieuwe. Van een ander merk. Wie weet dat ik dan weer wat afval. Mijn vrouw blijft hopen dat het lukt. En ze zegt dat ze het graag wil weten als een kat sukses heeft gehad met afvallen, en hoe dat ging.
Maar in de tussentijd heb ik nog iets nieuws gekregen.
Een voerpuzzel.
Ja, dat vroeg ik me ook af, wat dat is.
Toen mijn vrouw het voor me neerzette werd ik zo bang dat ik onder het buro ging zitten. Mijn man wilde helemaal niet dat ik zo’n ding kreeg, en zei dus: Zie je wel! Hij werd er zelfs een beetje boos van, dat mijn vrouw me zo liet schrikken. En hij dacht dat ik de voerpuzzel toch niet ging gebruiken. Het was dus niet zo’n goed begin, met mijn puzzel.
Inmiddels ben ik er aan gewend, en vind ik hem niet meer eng.
Het is een rond bord, met allemaal vakjes en dingetjes die ik kan verschuiven. Daarna kan ik bij de brokjes. Mijn vrouw heeft het voorgedaan, en ik snap hoe het werkt. Ik kan dat wel.
Teeooretiees dan, want ik heb maar een keer aan iets geschoven. En toen moest ik de brokjes ook nog er uit peuteren. Nou, daar begin ik dus niet meer aan.
Gelukkig krijg ik ook nog gewoon wat brokjes, anders zou ik nu al heel dun zijn.

Gezondheid

Mijn mensen weten dat het voor mijn gezondheid beter is als ik een beetje dunner ben.
Maar ze vinden niet dat ik de hele tijd honger hoef te hebben. Dat wil ik zelf ook liever niet.
Ik kan inmiddels wel gewoon wat eten laten staan. Dat kon ik in het begin niet. Toen at ik altijd alles op. Want ik dacht dat ik misschien niets meer zou krijgen.
Nu weet ik dat er altijd genoeg te eten is. Dat vind ik een veilig gevoel. Daarom heb ik ook altijd wat brokjes staan. Voor het idee, dat ik kan eten als ik dat wil.

Slank

En nu zou ik nog graag willen eten als ik dat wil en zoveel als ik wil, en toch slank zijn. Maar hoe dat moet weet ik niet presies, en mijn mensen ook niet.
Dus voorlopig blijf ik Bolle.
Ik vind het wel prima.

27 thoughts on “kater Bolle: als je op diejeet bent

 1. Hallo Bolle,

  Dat altijd en eeuwige gedoe met ons eten daar zou je toch alleen al een maatje meer van worden. Bolle het is net als bij de mensensnuiten dat je wat afvalt en zo gauw je wat meer eet je weer die grammetjes er aan hebt zitten.
  Diejeet Bolle is echt een verkeerde uitvinding hoor, we gaan dat vervelende woord uit ons katermiauwboek krabben.
  Het is helemaal waar in het begin gaat het goed met die grammetjes en dat eten willen we wel naar binnen werken, maar dan komt het dat altijd maar hetzelfde eten, Jakkes toch, die mensensnuiters eten toch ook niet altijd het zelfde, ha, ha, ze zouden het na 3 dagen al zat zijn hoor. Maar goed ikke en dus samen met jou en Bert op het sporteten gegaan en ja bij mij is het wel gelukt, al had ik toch liever met die brokken wat afwisseling gehad, want er zijn tijden dat is het ook vertik hoor.
  Maar ikke lees nu van jou en Bert steeds dat jullie net als ikke ook meer trek hebben in eten en vrouwtje snappert het ook niet, want ik heb niet van die vervelende huisgenoten in mijn lijf wonen. Misschien heeft het met de tijd van het jaar te maken.
  Nu kom ik wel weer steeds aan van de Bach Bloesem druppels, maar als mijn flesje leeg is na 4 weken gaat het er wel weer af. Vrouwtje zegt dat ze weet hoe dat komt, Ik ben een luie en slome duikelaar van een Jip met die druppeltjes en als die op zijn wordt ik vanzelf weer de druktemaker en race en speel weer heel veel. Maar ja die druppeltjes moet ik nu eggies weer hebben. Heeft allemaal te maken met dat grote kadoo wat ik krijg. Nou ikke zou miauwen kom dan eens op met mijn kadoo, maar helaas het moet nog wat wachten.
  Bolle vrouwtje denkt dat een dieet alleen goed zal gaan en blijven als je een aktieve snuiter bent en het anders een groot probleem zal blijven.
  Maar vrouwtje heeft ook een dikke kater Brammetje gehad en die woog meer dan 10 kg. Vrouwtje heeft het nooit van hem begrepen en Tante Ans ook niet, want Brammetje was een kleine eter, niks met dat gekke ding in ons lijf van een schildklier aan de hand. Het is altijd een raadsel gebleven hoe dat toch kwam. Maar Bolle het is bij jou thuis net als hier, ze houden zo veel van je dat als we te zwaar worden ze bang zijn dat we enge ziektes gaan krijgen en we daardoor eerder over de regenboogbrug gaan. Hier in huis is dat in ieder geval wel.

  Bolle vrouwtje en ikke wensen alle dieren die op sportdieet zijn heel veel sterkte en samen moeten we de moed er maar proberen in te houden. Zo mijn druppels werken weer en ik ga naar knorretjes land en heerlijk dromen over een lekker hapje eten, wel dom natuurlijk want dan heb ik weer trek als ik wakker wordt.

  Fijne dag hoor op je landgoed en samen met je man en vrouw.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en grote poot en kopstoot van je grote vriend Jip.

  1. Dag lieve Jip, dus jij hebt ook zin in meer eten? Misschien mag dat af en toe wel, denk ik, als je nog steeds slank bent.
   Het blijft toch moeilijk hoor, om slank te zijn. Denk ik, want ik ben het niet! En ik heb zeker weten geen wormpjes, want daar krijg ik altijd vieze pilletjes voor. Die doet mijn vrouw in mijn mond, terwijl ik dat helemaal niet wil. Bah.
   Mijn mensen snappen het ook niet goed dat ik zo rond ben, want ik eet geeneens zoveel. Maar ik ben van mezelf ook rustig en beweeg niet zo veel. Misschien komt het daardoor.
   O Jip, wat zal je grote kadoo toch zijn! Ik ben zo beneiuwd! Weet je al wanneer je het gaat krijgen? Ik heb één ideetje wat het zou kunnen zijn, maar dat zeg ik pas als je je kadoo gekregen hebt, of ik het goed had.
   Stel je voor dat je misschien wel een bakje krijgt dat altijd vol zit met lekkers, dat zou ook een mooi kadoo zijn, toch?!
   Doe maar lekker slapen Jip, en een heel lief kopje voor jou en je vrouw van je vriend Bolle.

   1. O Bolle ik sta te trappelen van de ongeduldig zijn, vrouwtje hoopt zo dat het niet lang meer zal duren, maar ja je weet maar nooit. Vrouwtje begint er zenuwlappig van te worden omdat het ook zo lang duurt. Nou ikke hoop niet dat ikke moet wachten tot de Kerstman hoor. Haha Kan niet want het kado past niet in de arreslee van Rudolf. Als ikke het mag gaan zeggen aan jullie ben ik van de benieuwde of jouw idee goed is, wel eerlijk dan vertel miauwen hoor. Jip

    1. Dag Jip, ja dat snap ik dat je staat te trappelen! Kadootjes zijn altijd spannend, en zeker als het zo lang duurt!
     Popje had een keer ’s nachts de kerstkadoos voor hemzelf em mijn Molletje en Beer opengemaakt en opgegeten, hij kon niet langer meer wachten! Mijn vrouw had het heel goed verstopt en ingepakt en weggeborgen, maar Pop had het toch gevonden.
     En zeker weten dat ik je eerlijk vertel of ik het goed geraden heb! Als het is wat ik denk dat het is ben je er wel superblij mee!
     Jip, je laat het toch meteen weten op de blog als je je kado hebt gekregen? Want ik vind het ook moeilijk om te wachten!
     Een heel lief kopje voor jou, om je te helpen met het wachten!

 2. Jeetje wat lastig als je als kat ook op dieet moet. Het lijkt zo’n mensending. Roos is sinds ze bij mij woont wel wat gevulder geworden, maar ik weeg haar brokjes nog elke dag af. ‘S ochtends 20 gram, ‘s avonds 20 gram en voor we gaan slapen nog een stik of 10-15 stuks. Het eerste half jaar schrokte ze alles in 1 keer op en was ook m’n eigen eten niet veilig. Toen ging ze op vakantie naar een kattenhotel en daarna was dat ineens gek genoeg over. Nu loopt ze af en toe weg en komt dan terug om weer verder te eten.
  Succes met het dieet!

  1. Ooo….krijgt Roos afgewogen brokjes? Dat deed mijn vrouw ook, maar ik at geeneens mijn portie voor een dag op. En toch ben ik rond!
   Misschien zou ik ook een keer naar een kattenhotel moeten, als dat helpt. Maar dat lijkt me wel heel erg spannend. Ik denk dat ik dat toch niet zo goed durf.
   Een heel lief kopje van Bolle.

 3. Oooooh zur bolle. Watte erg voor jou. Ik krijg hier niest vies eet. Ik krijg alleen watte ikjes blief en superlekker vind. Ooooh toen floor voorig jaar sei dat ikjes een pont te zwaar was ooooh ikjes hat er nachtpaardjes van gedroomd. Ooooh ik zag alleen maar superslanke merries. Nouuuu ik dacht het evve niet. Weg van je wezen.
  Ik ben katrientje en ikjes weeg een pont te zwaar!!
  Een zur mag een buikje heb. Zolang je flubbertje onder je buik maar niet op de grond komp alse je loop.
  En het is supergemeen dat jouw man je vies eet dwingt te eet. Jij geef hem toch ook geen muisies die hij niet wil eet?
  Doet ie ut dan geef je hem muisies en dwing je hem hette maar te eet hoor.
  Kusje op je wangetje😽
  Ooooh furgeet je zo ons moodesjow niet?

  1. Lieve Prinses Katrientje, gelukkig komt mijn flubbertje nog niet op de grond. Alleen als ik lig, dan wel. En vind je ook dat mijn man ze streng is? Hij zegt dat het voor mijn gezondheid is. Maar ik wil liever lekker eten. Lastig is dat.
   En je hebt helemaal gelijk dat jij mag eten wat je wilt! Dat mochten mijn Molletje en GroteBeer ook toen ze 17 waren. Dus als ik nog wat jaartjes wacht…
   Ik heb jullie sjoow gezien en ik vond het geweldig! Wat een mooie dames en wat een mooie hoeden! Alle hoeden stonden prachtig, en pasten presies bij jullie.
   Ik schrok helemaal bij de laatste footoos, want ik dacht dat het leewen waren. En toen zei mijn vrouw Kijk eens goed! en toen waren jullie het, met leewenmutsen op!
   Eerlijk waar, het was formiedaabel!
   Heel veel kompliementen van mij en ook van mijn mensen, en een heel lief kopje voor jou van Bolle.

   1. Lieve Katrientje
    Wat een prachtige sjoow was dat! Mijn vrouw en ik hebben genoten.
    En jullie hebben ook Dunkan aangemoedigd zag ik. Ik weet zeker dat dat geholpen heeft!!!!
    Jullie waren allemaal fantastisch!!!
    Kopje, Vlo.

    1. Oh dinnetje prinses Katrien, ik heb samen met mijn vrouw naar de hoedjes sjoow gekeken. Wat een mooie hoedjes en wat kunnen jullie goed poseren. Compliment voor jullie alle vier. Ik zou wel heel graag die lion hoed willen hebben ,dan kan ik mijn broertjes laten schrikken. Hihihi. Mijn vrouw vindt dat niet zo’n goed idee. Maar ze plagen mij soms ook, dus mag ik toch wel eens terug plagen. Knuffel van je dinnetje Kruimel.

 4. Lieve Bolle,
  Wat erg toch dat wij niet Bol mogen zijn. Vergeleken met een groot deel van mijn voorgangers ben ik best mager, en zij zijn meestal stokoud geworden!! Mijn vrouw vindt eigenlijk dat het met mij wel meevalt, maar ze krijgt altijd op haar kop als haar nichtje (je weet wel, die lange dunne uit Amsterdam) komt. Dan zit er weer teveel vet op mijn ribben!! Mijn eigen dierenarts zegt dat het ook een klein beetje minder kan, en aangezien ik daar in juni weer heen moet, heb ik het idee dat m’n vrouw me weer wat minder geeft. Mijn vrouw zegt ook dat het helemaal niet erg is als ik wat meer beweeg. Nou, ik beweeg genoeg hoor, maar alleen als ik er zin in heb. Gelukkig heb ik wel weer nieuwe veren, een heleboel, want mijn vrouw stond onder een boom waar een ekster aan het ruien was, een een kraai was ook zo vriendelijk om een grote veer voor haar voeten te laten vallen. Dus laat het weten als je nieuwe veren nodig hebt.
  Ik heb een lickyMat gekregen. Veronica had die ergens opgescharreld die verkoopt ze op haar wepsjop, dat is eigenlijk voor zachtvoer voor honden en katten die schrokken, maar mijn vrouw doet er lekkere brokken op, en die zitten dan vast in zo’n soort roostertje. Ik heb er om haar een plezier te doen één uit gepeuterd, en toen laten merken dat het niets voor mij is. Maar ze legt iedere avond toch weer die mat neer. Meestal is hij de volgende dag leeg, dan moet ze lachen, tja kan ik er wat aan doen dat we muizen hebben?!! 🙂 ! Het ding is nog fel groen ook, en ze zijn er ook in het roze.
  Ben jij ook zo jaloers op je mensen? Dat zij de koelkastdeur en je brokkentommel zelf open kunnen maken? Maar ja, als ik ergens languit lig te snurken, of het beste plekje op bed of op de bank heb ingepikt, zegt zij dat ze heel jaloers op mij is, dus dan staan we weer kiet of zoiets.
  Mijn vrouw werd gisteren opgebeld door een mevrouw die halverwege Ouwehands Dierenpark en ons huis woont, dat GroteLelijkeLieveZwerver al een paar dagen bij haar in de tuin was. en dat hij dus over een tijdje wel weer hier zal komen. Het werd hem weer te druk in de dierentuin met al die schoolreisjes. Mijn vrouw heeft al een schoon dekentje in de plastic doos op z’n droge beschutte plekje in de tuin gelegd.
  Bolle, heel veel sterkte met je dijeet, ik leef en lijd met je meet!!
  Lieve zachte kopjes voor jou en je mensen, ook namens mijn vrouw!
  Vlo.

  1. Dag lieve Vlo, wordt je ook uitgehongerd? Wat erg toch, dat we niet gewoon mogen eten zoveel als we willen! En dan heb jij ook nog een beetje een ekstra dierenarts die bij je thuis komt; het nichtje van je vrouw. Dan wordt er nog vaker gekeken of je slank bent.
   Mijn vrouw ging gelijk kijken bij die mat die je hebt gekregen. Dus ik ben bang dat ik er ook eentje krijg. Ik moest ook al brokjes uit een schroevendoos eten. Dat ging best goed, een beetje TE goed zelfs. Ik peuterde zo in een paar sekonden alles eruit!
   Popje heeft ook zo’n doos gehad, en die keek ernaar en gooide de hele doos om. Dat kan natuurlijk, maar dat durf ik nog niet zo goed.
   Ik heb gisteren wel weer heel hard met de veer gespeeld. En gesprongen en ook nog gegromd. Naar de veer.
   Misschien denken mijn mensen nu weer dat ik een teiger ben, en krijg ik ekstraveel eten!
   Doe je de groetjes aan de GroteLelijkeLieveZwerver, als hij in je tuin komt? En dank je wel dat je me sterkte wenst, Vlo! Ik doe dat ook voor jou!
   Een heel lief kopje voor jou, en ook voor je vrouw van Bolle, ook van mijn mensen.

   1. Hoi Bolle,
    Wat een gekke wezens zijn mensen toch eigenlijk! Zelf eet mijn vrouw gewoon van een bord, maar ik moet mijn brokken uit die mat plukken, eh… oh nee, de muizen moeten dat doen.
    Mijn vrouw’s nichtje had een witte kat (ze staat ermee op de foto van de praktijk), en die had een voedertoren, waar ze ook braaf uit at. Ze heette Moira, maar mijn vrouw noemde haar Mevrouw de Wit. Toen die over de Regenboogbrug ging, werden haar spullen hier op zolder gezet, en ik kreeg, zolang er nog geen andere kat was, die voedertoren. Ik had al vlug door dat je dat ding gewoon om moest gooien, net als Popje met die doos, dan kon je die brokken van de grond eten. Nu heeft ze weer een andere poes, Mipoes, die ook weer ergens weg moest, en die al 13 jaar is, en die eet er nu ook weer braaf uit.
    Mevrouw de Wit logeerde hier vaak als haar mensen op vakantie waren, of als Veronica hier logeerde. Broddel vond dat altijd best gezellig, van der Zwart wat minder. Mipoes komt hier niet logeren, ze kan nu thuis verzorgd worden door haar Opa en Oma die daar vlakbij wonen. Ik geloof niet dat ik dat jammer vind 🙂 .
    Wat stoer dat je een teiger aan het worden bent, ik hoop echt dat jouw mensen er rekening mee houden dat je dan veel meer moet eten, anders verzwak je teveel.
    Ik zal laten weten als GLLZ hier is, en hem zeker je groeten overbrengen, dat zal hij vast leuk vinden.
    Mocht je die mat krijgen, het is echt een eitje hoor, zo makkelijk, eh zeggen de muizen 🙂 .
    Kopjes en groetjes voor jullie alledrie,
    Vlo.

    1. Hoi Vlo, zo’n toren heeft Pop ook gehad. Hij stak gewoon zijn hele hoofd erin en at uit de kanten waar het eigenlijk niet moest. Of hij gooide hem om. Goed dat jij dat ook ontdekt hebt.
     Pop, Beer en mijn Molletje hadden een buurvrouw die altijd wat te eten gaf. Dus toren of niet, als het te lang duurde gingen ze daar heen! En Pop begroef ook vaak eten in de tuin, voor later. Dan had hij altijd wat achter de hand. En hij at als kleutertje ook het brood voor de vogeltjes, en hij klom in de boom voor de voerballen van de vogeltjes!
     Mijn vrouw zat al bij de roze of oranje likmat te kijken, dus ik ben bang dat ik weer gekke dingen moet gaan doen voor mijn eten.
     Maar Vlo, we zijn toch geen sirkusaapjes?
     Ik hoop dat ik ook de groetjes terugkrijg van de GLLZ. Want ik vind hem
     superstoer!
     Lieve kopjes terug van ons drietjee voor jullie tweetjes.

     1. Oh Bolle, ik verstop wel eens wat onder een kleedje voor later.
      De likmat van Veronica staat geloof ik onder Voerspel-About, en dan haar naam, maar dat gaat geloof ik met Feesboek, en dat hebben wij niet. Ik heb een groene mat, Mijn vrouw heeft het ding gewoon bij haar besteld, en toen nam ze hem mee. Mipoes, die eigenlijk Minoes heet, heeft er ook één.
      Wat was Pop slim!!! Die zorgde wel dat hij genoeg kreeg, Wel slim dat Molletje, Beer en Popje naar de buurvrouw gingen 🙂 .
      GLLZ eet ook vaak van het egelvoer, en dat terwijl er brokjes voor hem staan.
      Je hebt weer helemaal gelijk Bolle, wij moeten gewoon eten uit een bakje krijgen, en er niet allemaal kunstjes voor moeten doen. Ik heb het wel voor elkaar dat de voerbal verdwenen is, dat vertikte ik echt, bovendien vond ik hem een beetje eng.
      Kopjes, Vlo.

     2. Hoi Bolle, de matten staan op Voerspel.nl, zag mijn vrouw.
      Kopje Vlo,

 5. Ha die Bolle, wij begrijpen je probleem helemaal. Als wij, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel naar de dierendokter gaan zegt hij ook altijd dat we moeten oppassen want dat we wel wat te mollig zijn en dat onze vrouw moet uitkijken dat we niet te zwaar worden. Alleen Bas hier, die moet juist extra eten, want hij is iets te dun, maar hij houdt juist helemaal niet van eten, onze vrouw moet hem altijd extra stimuleren, nu hij pilletjes heeft gaat het gelukkig al iets beter. Snap jij dat nu Bolle, dan mag je alles eten en dan wil je dat niet. Wij, zijn broers en zusje zijn stiekem wel wat jaloers op hem. Kruimel, onze diva zus , was vorig jaar wel behoorlijk beledigd toen de dierendokter zei dat ze wat aan de mollige kant is, Zij vindt dat ze precies in haar mooie diva vachtje past, en dat ronde vormen mooier zijn. Kruimel noemt zichzelf een Rubens katje, wij weten niet echt wat ze daar mee bedoeld, maar voor ons is ze ook precies goed hoor, al let onze vrouw wel wat meer op , zodat ze toch niet te zwaar wordt.Nou Bolle het is zondag vandaag, onze vrouw is gelukkig thuis, dus we kunnen lekker releksen met zijn allen. Succes Bolle met al dat wel of niet eten, hopelijk bestaat er ergens een sportbrok die heel lekker is en waar je veel van kunt eten en dan toch niet zwaarder wordt. Dat lijkt onze vrouw ook wel wat, maar dan geen sportbrok, maar iets lekkers dat je gewoon kunt eten zonder zwaarder te worden.
  Groetjes en knuffels Bolle van Bas,Bjarne, Oliver , Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, went Bas al wat aan z’n pilletjes? Mijn vrouw heeft een kater gehad, Mischa, die moest ook die pilletjes. In het begin werd hij er helemaal hyper van. Hij was een trotse kater, die alleen op schoot kwam als hij er zin in had, maar na zo’n pilletje was hij de grootste vrijdoos die je kon hebben, en hij klom bij iedereen op schoot, of ze het nu wilden of niet.
   Later bleven de pilletjes wel goed werken, maar de bijwerkingen waren veel minder.
   Kopjes voor alle vijf, en ook voor jullie vrouw!
   Vlo.

   1. Hoi Vlo, Bas wordt de eerste uren na het innemen van zijn pilletje heel erg onrustig en gaat lopen miauwen. Nu krijgt hij in plaats van een kwart pilletje, 1/8 pilletje om de 3 dagen. Wel een gedoe voor onze vrouw, maar Bas is minder onrustig en eet beter. Lief van je Vlo dat je ernaar vraagt. Een speciale knuffel van Bas voor jou.

    1. Hoi Vlo, Bas wordt de eerste uren na het innemen van zijn pilletje heel erg onrustig en gaat lopen miauwen. Nu krijgt hij in plaats van 1/4 pilletje 1/8 pilletje om de 3 dagen. Wel een gedoe voor onze vrouw, maar Bas is minder onrustig en eet beter. Lief van je Vlo dat je ernaar vraagt. Een speciale knuffel van Bas voor jou.

  2. Dag lieve vijf, wat een toestanden ook altijd met dat eten hè? Als je nog meer lust krijg je het niet, en als je het niet wilt dan MOET je het eten. Moeilijk hoor.
   Ik vind zelf, zolang je in je vacht past is er niks aan de hand, dus Kruimel: je bent presies goed zoals je bent! En Oliver en Bikkel en Bjarne vast ook!
   Soms zie ik wel eens footoos op internet van katten die helemaal niet meer kunnen lopen, zo dik zijn ze. Dat is natuurlijk helemaal niet goed. Maar ik ben gewoon een beetje rond, vooral aan mijn buik. Dat is ook logies, want daar zit al mijn eten in!
   Bas, ik dacht er ook nog aan dat je een soort as-tro-nau-ten-voet hebt voor katten. Dat slobber je zo weg, en er zitten heel veel kaloriejen in. Ik heb dat zelf nog nooit gegeten, maar Pop en Beer hebben het wel eens gekregen als ze ziek waren. Je kunt het bij de dierendokter krijgen. O Bas, ik hoop zo dat je goed blijft eten! En voor Bjarne en Bikkel en Kruimel en Oliver doe ik duimen dat jullie slank blijven!
   Een heel lief kopje voor jullie allevijf en ook voor jullie vrouw natuurlijk, van Bolle.

   1. Dank je Bolle voor de tip. Bedoel je ID voer? Dat hebben we al eens geprobeerd, maar na een paar keer wilde Bas het niet meer. Misschien dat onze vrouw het nog eens kan proberen. Of bedoel je iets anders? Onze vrouw gaat het aan de dierendokter vragen. Kopje en knuffels terug van ons alle vijf en van onze vrouw

    1. Dag allemaal, mijn vrouw heeft net eventjes gekeken op goegel, en ze denkt dat het hill’s AD is, in een blikje. Dat is spesjaal voor katten die ziek zijn geweest of nog steeds zijn en die op krachten moeten komen. Pop en Beer vonden het altijd lekker, maar ze kregen het maar een paar dagen. Misschien is dat ook makkelijk voor Bas? Dat je niet zo VEEL hoeft te eten, maar dat je toch alles binnen krijgt. En krijg je mirtazapine-tabletjes? Dat vraagt mijn vrouw. Want die zorgen ook dat je meer honger krijgt.
     Ik hoop dat je er wat aan hebt, Bas!
     Veel kopjes voor jullie allemaal, en zeker weten ook voor jullie vrouw!

     1. Hoi Bolle, wat lief van je vrouw dat ze op goegel heeft gekeken voor Bas. Bas krijgt inderdaad mirtazipine tabletjes. Één keer in de drie dagen 1/8 tabletje. Hij kreeg eerst 1/4 tabletje maar daar werd hij erg onrustig van en ging hard lopen miauwen. Daarnaast krijgt hij catmilk een ekstra snacks. Met veel moeite wil hij dat wel drinken en eten. Onze vrouw gaat van de week bij de dierendokter kijken voor de ad blikjes.
      Dank je wel voor de tip. Knuffel van Bas voor jou en je mensen.

 6. Oooh Bolle,

  van mij eigen ben ik er nu pas want na mij ontbijt had ik mij moodesjow met mij vriendinne. Daarna moest ik wel eete en slaape om weer Loes te worde. Toen heb ik mij vrouw gevraag offie jou stukje voor mij eigen wilde bewaare want jij ben wel mij vriend. Dan blijfie van jou eigen graag op jou hoogte van jou vriend. Anders hebbie geen vrienschap.
  Maar mij hart schrok want mij Bert heb deze week ook al van ze diejeet vertel. Van mij Bert weet ik, hij heb het er soms moeilijk mee. Dattie dan soveel sportbrokke eet en dattie niks van ze eigen afval. Assie jou verhaal lees hebbie hetzelfde, jij blijf gewoon jou eigen knappe katerman. Jij ben en blijf jou eigen Bolle, van me hart voel ik wel trots op jou. Jij eet graag en jij beweeg minder graag. Mij eigen herken hier soveel in.
  Mij vrouw heb het wel geprobeerd en mij dierendokter zeg de laatste keer. Loes is Loes, en misschien moet jij akzepteere dattie zo is. Van me eigen moet ik wel uitkijke dattie geen diebeet wordt. Maar daar hebbie helemaal geen zin in Bolle. Waarom zou jij diebeet wille worden van jou eigen. Ik geef er niks om.
  Hebbie eete van jou Rojaal Konijjn. Oooh Bolle mij eigen is best geïnteresseerd. Assie konijn heb dan hebbie wel jou feessie. Ik ga mij vrouw ook vraage offie jou Rojaal Konijn mee wil brenge.

  Van me eigen heb ik niks met mij diejeet en ik heb mij vrouw gezeg dattie mij met mij rust moet laate. Assie minder moet gaan eete wordt jou maatje straks minder Bolle. Dan weet jij niet wat jij nog overhouw en wie ben jij assie geen buik meer heb. Jij ben een knappe katerman en jij eet graag. Assie gezond ben dan ben jij gewoon jou eigen Bolle. Assie niet gezond ben moet jij er wel iets aan doen want jij kan niet zonder jou gezondheid. Dan moet jij misschien nog beeter eete, dattie weer gezond kan zijn. Zo denk ik er wel over in mij kop. Misschien moet ik er ook over gaan schrijve, dattie het ook hoor op mij eigen manier. Daar ga ik wel over nadenke Bolle. Nu moet ik nog meer uitrusten want assie moodel wil zijn moet jij veel slaape en eete. Van me eigen wil ik geen moodel zijn, maar slaape en eete trek mij wel.
  Hoop dattie mij steun heb gefoeld. Geefie jou vrouw en jou menseman mij zachte pootjes en voor jou mij zachte kopje,

  Liefs van Loesje

  1. Dag lieve Loesje, wat zullen jij en Katrientje en Kyana en Mila moe zijn geweest. Ik heb jullie sjoow gekeken, en ook jullie film. Ik vond het helemaal geweldig, echt fantasties! De hoeden stonden jullie allemaal piekoo belloo. En ik dacht eventjes dat jullie echte leewen waren, en ik schrok. Toen zei mijn vrouw dat ik goed moest kijken en toen zag ik dat jullie het waren. Misschien moet ik ook zo’n leewenhoed, dan wordt de hond hiernaast bang van mij (en ik niet van hem). Wat een suupersterren zijn jullie, Loes, ik wist niet wat ik zag. Het leek wel Sjanel, of Die-or of Ief Sant Loorent.
   En wat is Kyana al een grote beebiepuber geworden. Dat komt natuurlijk omdat ze twee van die supertantes heeft!
   Heel veel kompliementen voor jullie allevier, ook van mijn mensen!
   En ik snap dat je geen moodel wilt zijn, maar eigenlijk ben je een moodel en filmster en schrijfster en huispoes. Dat is mooi, vind ik. Dan ben je niet alleen maar mooi, maar ook intelliegent.
   Doe maar goed uitrusten en eten en knuffelen met je vrouw, dat je weer op krachten komt. Bert zal wel supertrots op je zijn!

   Dank je wel dat je zo goed zegt hoe het zit met eten en bewegen en diejeten.
   Mijn mensen willen dat ik gezond blijf, en dat wil ik ook. Maar ik wil ook lekker eten, en slapen en denken. Want als ik slank ben maar ik moet de hele tijd sporten, dan vind ik dat niet fijn.
   Toen ik nog een zwerver was, was ik ook al best rond. Want mijn vorm is gewoon rond, net als bij jou. En jij bent moodel! En schrijfster! En filmster! En verkering van Bert! En een lieve vriendin van mij! Dus ik denk dat ik niet mee ga doen aan het diejeet. Ik blijf gewoon Bolle, want zo ken ik mezelf.
   Heel veel lieve kopjes voor jou en Floris en Zusje en natuurlijk ook voor je vrouw, en zachte pootjes terug voor jullie vier van mijn mensen.

Reacties zijn welkom