Kater Bolle over als je heupen ouder worden

heupen

De laatste tijd gebeurt er soms iets vreemds als ik loop. Mijn voorpoten lopen rechtdoor, maar mijn heupen zakken een beetje naar de zijkant. Samen met mijn achterpoten. Het is maar eventjes hoor, ik val niet om.

Als mijn mensen het zien houden ze mijn heupen even recht, dat ik weer goed sta. Als ik alleen ben doe ik zelf alles weer goed neerzetten.
Ik heb de laatste tijd ook wel eens dat het niet helemaal goed lukt als ik wil gaan liggen. Mijn rug foelt niet fijn en ik kan ineens niet verder. Dan probeer ik het de andere kant op en dat gaat wel goed.
En als we met de veer spelen doe ik nu iets voorzichtiger met surfen over mijn tasjes.

De jongste

Mijn mensen zeggen dat dat komt omdat ik niet meer de jongste ben. Terwijl ik wél de jongste ben! Bij ons thuis in ieder geval. Ik ben ongeveer 15, en mijn mensen zijn echt veel en veel ouder dan 15. Maar mijn vrouw legde me uit dat het iets is dat mensen zeggen. Het betekent dat ik een beetje oud ben. Of seeniejor, zo kan je het ook zeggen.

Gewrigten

heupenIk vind het mooi om ouder te worden. Als je ouder bent heb je veel erfaring, je weet een heleboel, je hoeft niet meer de hele tijd te rennen en te spelen en je kan lekker veel slapen. Superfijn vind ik dat. Maar sommige dingen zijn misschien niet zo leuk. Dat je een beetje minder soepel bent in je lijf en in je gewrigten beivoorbeeld. Dat hoort er bij, het is sleitaasje. Mensen noemen dat ar-tro-se.
Het is daarom ook belangrijk dat mijn buik niet te groot is. Want die buik moet ik natuurlijk dragen, en dat maakt dat mijn kniejen sneller sleiten als ik te dik ben.
Mijn mensen en ik doen ons best dat ik slank word, maar het lukt nog niet helemaal.

Mijn hendikep

En ik heb ook nog mijn hendikep. Omdat ik als beebie niet goed te eten heb gekregen ben ik een beetje raar gegroeid. Dat komt omdat ik niet genoeg fietamiene Dee heb gehad.
Bij mensen had je dat vroeger ook, het heette Engelse ziekte of rachitis. Ik heb gevraagd of mijn vrouw dat even wilde schrijven, want het zijn moeilijke woorden.
Ikzelf gebruik die woorden niet, want waarom zou ik? Ik hoef niet aan andere katten uit te leggen wat ik heb. Als kat maakt dat je helemaal niet uit.
Mijn benen zijn altijd anders geweest dan bij andere katten. Ik ren anders, mijn benen gaan naar de zijkant in plaats van naar voren en naar achteren. En ik kan met mijn achterpoten bovenop mijn hoofd krabben, dat is best handig.
Ik ben zoals ik ben, ik weet niet anders en ik foel me er prima bij.

GroteBeer

heupenGroteBeer, die hier voor mij woonde, kreeg spesjaal voer voor zijn gewrigten. Dat hielp een hele tijd goed, en toen het niet meer hielp kreeg hij elke dag iets tegen de pijn. Zover is het bij mij nog niet. Maar mijn mensen zeggen dat ze volgende week de dierendokter gaan bellen. Ik hoef zelf niet aan de telefoon gelukkig, want ik zou niet presies weten wat ik moet zeggen. En ik wil er liever ook niet heen want ik ben net geweest. Straks kom ik dan zonder tanden thuis, net als Loes!
Maar mijn mensen zeggen dat ze willen vragen of er iets is dat ik in mijn eten kan krijgen. Iets dat een beetje helpt dat ik weer goed kan bewegen.

Ar-tro-se

Mevrouw Jip schreef in een antwoord op de blog al over traumeel. Dat is ook goed voor als je ar-tro-se hebt. Sinds een week krijg ik dat in mijn eten. Het zijn pilletjes die mijn vrouw helemaal fijn maakt en door een beetje goermetmoes met vissmaak doet. Dat eet ik heel goed, met pil en al.
Ik merk nog niet echt iets dat ik weer helemaal jong ben. Maar dat is misschien ook te snel.

Seeniejor

heupenIk vind het niet erg dat ik niet meer zo snel en zo soepel ben. Zo gaat dat in het leven, dat weet ik best. Eerst ben je een beebie en dan een grote kater of poes en als laatste een seeniejor. Andersom kan nou eenmaal niet.
Je kunt beter oud kunt worden dan dat je het niet wordt, vind ik. Zoals Billy, mijn vriend uit de tuin. En Vlo en Fynn en beebiePop. Of onze Popje. Die hebben geeneens oud kunnen worden, ook al hadden ze dat vast wel gewild. Maar hun lijf was kapot.
Dat is superverdrietig, als je voor altijd jong blijft. Als ster.
Wat maakt het dan uit als ik een beetje onhandige benen heb?

Dus ik loop gewoon door, ook al gaan mijn heupen soms de andere kant op. Ik heb geen haast, dus dat geeft niks.
Ook al duurt het wat langer, ik kom altijd waar ik wil zijn.
Bij mijn mensen.

25 thoughts on “Kater Bolle over als je heupen ouder worden

 1. Lieve Bolle,

  jij geef mij eigen nu wel een beetje mij schrik in mij hart. Jij moet zorrege dattie bij jou dieredokter wegblijf. Jou dieredokter bedoel het misschien goed maar straks haalie jou gewrigte uit jou lijf. Hij heb al mij tande en mij kiese ook uit mij bek gehaal. En jij heb er niks ofer te zegge. Misschien kan jou vrouw nou gewoon met jou mandje gaan en dattie dan van jou eigen gewoon thuisblijf. Dan heb ze toch ies in ze hande assie binnekom. Van mij eigen ga ik het mij folgende keer ook zo doen. Mij tande zijn op en mij niere heb ze eigen diejeet, straks vinnie weer ies anders Bolle.
  Jij zeg wel weer wijse dinge ofer assie ouwer wor. Assie seeniejor ben. Jij kan er niks aan doen, jij wor het gewoon en jij wil het ook worre. Van me eigen vin ik het moeiluk dattie het nooit nie weet wanneer jij seeniejor ben. Jij ben het inees en jou vrouw fertel het jou. Of jou dieredokter fertel het jou eigen maar mij erfaring is, dan krijgie er jou lijsje bij van wat er niemeer goed werrek. En jij moet altijd slankbrokke eete en op jou weegding staan. Dat moet jij nie wille Bolle…
  Maar assie slankbrokke heb en jij heb nierbrokke, hebbie dan geen heupbrokke? Dat jou heupe weer sterrek wor. Of misschien kan jij kittebrokke eete Bolle. Dan bennie jong foor altijd in jou lijf maar jou kop heb erfaring van dattie seeniejor ben. Bennie wel foorzichtig Bolle. Dattie goed uitkijk foor jou buik assie ren en spring. Soms is ouwt worre moeiluk maar jij moet poosietief blijfe. Assie poosietief blijf kom alles goed. Mij erfaring is, assie poosietief blijf ben jij sterker dan jou dieredokter!
  Daarom krijgie van mij kopjes met zofeel poosietief zijn dat jou vrouw, jou menseman, jou ooma en jou eigen nooit jou zorrege meer heb. En er zit sjelei bij want sjelei maak jou gewrigte soe-pel. Mij hart denk aan jou…

  Liefs van Loesje

  1. Lieve Loesje, wat schrijf je een boel goede dingen. Ik weet zeker dat ik niet naar de dokter ga, want straks moet ik blijven. Daar begin ik niet aan, ik wil gewoon mijn tuinpatroeje doen elke avond. En ook héél vroeg in de ochtend, die is misschien wel het belangrijkste. Jij weet zelf hoe het gaat, je komt voor je tanden en je gaat weg met nieren!
   Mijn vrouw heeft al gebeld, en we hebben al iets gekocht dat goed is voor mijn kniejen. Dus daarom lust ik het niet, dat snap je vast wel! Mijn vrouw heeft het door allerlei natvoer heen gedaan, en ik heb het allemaal laten staan, goed hè? Soms likte ik er eventjes aan, maar dan proefde ik dat spul en dat is fies. Mijn vrouw zei dat ik een druiloor ben, en mijn man zei dat hij het wel had gedacht omdat Beer ook zo was. Ijgenweis, heet dat, zegt hij. Dat is goed, denk ik, want weis zijn is toch goed? Dat komt natuurlijk omdat ik seeniejor ben, dan weet je gewoon meer.
   Loes, en weet je wat ook nog zo is? Het ging weer over mijn buik! Maar met miin buik is niets mis, die foelt zich prima. Je schreef het presies zoals het is: je moet altijd weer slankbrokken eten.
   Mijn mensen gaan nu brokken bestellen voor mijn heupen. Die zijn dan ook goed voor mijn kniejen, dat is best handig. Het zijn dus heupkniejbrokken, dat is best biesonder.
   Lieve Loes, dankjwel voor je kopjes met poorsietief met sjelei. Ik merkte meteen dat ik beter kon lopen, eerlijk waar!
   Jij krijgt van mij hele lieve kopjes met vriendschap, met slagroom erbij. Want vriendschap foelt fijn, net als slagroom. Ze zijn ook voor je famielie, em Zusje mag er brokken bij eten. Het is van mij, Bolle.

 2. Ooooh oomie bolle. Stjaks moet uwes aan de roolaator. Missjien kun uwes er 1 met een moterretje finne. Dan kun uwes door uw tuin scheure hihihi.
  Moet uwes alweer naar de dokker? Ooooh nee!!! Die stele fan alles!! Se hebbe ook me knikkers stole!! Die ligge nu bij opa jan. De tatoemeneer!!
  Oooh ikke moet stoppe oomie. Me mense pakke ons gele huis in want we kjijge ofer een maant een mieniereenofaasie.
  Pootjes!!🐾🐾

  1. Hoi lieve grote eenige zwartepantersiejemezenfolwassenkater, ooo een roolaator! Dat wil ik best, zeker als er een motortje opzit. Miin vrouw zegt dat ik dan misschien meteen het gras kan maaien ermee. Zou dat kunnen, denk jij?
   Door, ik ga eerlijk waar niet weer naar de dokter, ik ben net geweest. En je hebt helemaal gelijk, ze doen van alles wat je niet wilt. Kijk maar naar jouw knikkers, of naar je MammaLoesjes tanden en kiesen. Straks liggen mijn heupen bij jouw opa Jan van de tatoes!
   Wat lees ik nou? Krijg je een mieniereenoofaasie? O, o…. komen ze ook binnen in jullie huis? Hoe lang duurt het?
   Ik doe aan je denken, Door, en ook aan je mensen, met de reenoofaasie!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij zo’n prachtigmooie grote jongen bent geworden!

 3. Hoi Bolle, hier Bas, omdat ik op mijn oude dag niet zo goed kan schrijven helpt mijn vrouw mij een beetje. Soms valt het niet mee om seniejoor te zijn Bolle, al je gewrichtjes worden maar stijver en gaan pijn doen. Volgens de dierendokter heb ik ook artrose in mijn rug en heupen. Als ik lang in mijn mandje heb gelegen dan duurt het even voordat ik weer goed kan lopen, dan wiebel ik ook een beetje. Daarom loop ik maar niet zoveel meer en blijf lekker in mijn mandje liggen. Springen doe ik al helemaal niet meer Bolle, en hard rennen ook niet, behalve als ik in dat mandje moet om naar de dierendokter te gaan, dan ben ik volgens mijn vrouw nog supersnel haha. Ik kreeg ook eerst brokken voor mijn gewrichten, en nu moet ik opeens brokken gaan eten voor mijn lever, ik snap er niks van eerst dit en nu weer dat. Ik vind het niks die brokken Bolle, geef maar maar een lekkere snek. Maar ik heb wat ontdekt Bolle, als ik die brokken voor mijn lever maar lang genoeg laat staan en gewoon mijn koppie wegdraai, dan krijg ik lekkere mousse of soep. Ik heb stiekem gezien dat mijn vrouw een hele voorraad heeft met allemaal verschillende smaakjes. Oeps nu ze dit schrijft weet ze dat ik het weet. Bolle ik ga straks op het balkon even in het zonnetje zitten dat is ook goed voor je gewrichten. Dus ga jij maar vandaag lekker genieten in je tuin. Poot van seniejoor Bas en ook de groetjes en knuffels van mijn broertjes en zusjes.

  1. Hoi lieve Bas, ja wij zijn allebei ongeveer even oud, toch? Dan ga je dat foelen aan je lijf, zeker als je een tijd zwerver bent geweest.
   Ik heb presies hetzelfde als jij, dat je als je lekker hebt geslapen weer even op gang moet komen. Mijn man zegt wel eens dat ik als ik net wakker ben helemaal verfrommeld ben.
   Gelukkig dat je nog keihard kan rennen als je vrouw je reismandje pakt. Dat is belangrijk, want je moet je nooit zomaar laten pakken. Voor je het weet zit je bij de dokter en daar heb je niks te zoeken.
   Had jij de JeeDeebrokken? Die had Beer, en hij at ze goed.
   Wat superslim van je dat je niet aan die leverbrokken begint. Waarom zou je ook, als er ook lekkere moes en soep is, daar heb je helemaal gelijk in natuurlijk. Denk je dat je vrouw de blog leest? Wacht even…

   Mevrouw Bas en bende van zes, Bas probeert echt om die leverbrokken te eten, maar het lukt hem niet! Het is niet omdat een soepje of moes lekkerder is, eerlijk waar niet!!!

   Lieve Bas, geniet maar lekker van het zonnetje, dat foelt fijn aan op je botjes.
   Dankjewel voor je berichtje, en heel veel knuffels voor jou en Bikkel, Bjarne, Kruimel, Oliver, Juultje en jullie vrouw natuurlijk van Bolle.

 4. Hallo lieve vriend Bolle,

  O is bij jou ook de artrosie in jouw gewrichten gekomen, Ja als je senior bent komt dat en daar heb jij niks over te miauwen. Ikjes heb het al een hoop jaren en kon niet veel meer springen op de stoel of wat ook, vrouwtje moest hulpmiddeltjes overal neerzetten. Ik had je hier al eens een schrijfje over gedaan. vrouwtje kreeg het bericht van de traumeel gebruiken en het helpt eggies. De artrosie komt veel langzamer in je lijf en zorgt ervoor dat je veel minder au hebt en dat het soepeler gaat. Maar je moet eerst 2 weken de traumeel innemen voor je er wat van gaat voelen. Vrouwtje zelf gebruikt ook al jaren de traumeel en merkt zelf het goede resultaat. Het kost wel veel centjes maar vrouwtje kan het ook kopen via internet bij Viata : http://www.viata.be/contact
  Het is daar een stuk goedkoper en zeker voor vrouwtje en mij omdat we het dus alle 2 gebruiken. De traumeelpilletjes zijn smaakloos hoor.
  Ik hoop dat je nog wel je trap op kunt lopen voor de dakcontrole en anders ga je maar heel veel genieten van jou landgoed en nu het zomer wordt ook heerlijk in het zonnetje.
  Vrouwtje is eindelijk op een paar dingen klaar met ons huis en tuin en ze zegt Jippie nu komt er weer meer tijd voor jou alleen je moet wachten tot september, want dan komt de buitenverblijf pas. Kan niet eerder want de mensen die het maken hebben het heel druk. Maar het gaat heel leuk en fijn worden zegt ze.
  Vandaag houden wij voor het eerst in maanden tijd een feest Jippe en vrouwtjes dag, nou dat gaat heel fijn worden, ik heb al hele grote knufbeurt gehad en lig nu in de vensterbank in het zonnetje te slapen, ja want dat hoort ook bij zo’n verwendag.

  Voor jou en je vrouw en man een hele fijne week en veel lieve groetjes voor hen, voor jou veel zachte knuffels. Hele zachte kopjes en pootjes voor jou van je grote vriendje Jip

  1. Hoi lieve Jip, mijn vrouw had meteen toen jij dat schreef traumeel gekocht, hier in de buurt. En ik eet de pilletjes prima.
   Wat erg dat jij al zoveel artrosie had, dat lijkt me helemaal niet leuk. En je bent nog wel zo mooi slank! Want dat heeft er ook mee te maken, zeggen mijn mensen, hoe dat kan weet ik niet.
   Gelukkigt dat de traumeel jou helpt, en je vrouw ook. Neem jij drie pilletjes per dag, of eentje? En dankjewel voor de link, zo heet dat zegt mijn vrouw. Ze gaat er meteen eventjes kijken.
   Mijn vrouw heeft ook nog iets anders gekocht, een soort drankje met allemaal gekke dingen als glu-co-sa-mi-ne. Dat is ook voor mijn heupen en kniejen. Maar ik weiger persee het te eten, eerlijk waar. Mijn vrouw had het in drie verschillende soorten natvoer verstopt en ik heb het allemaal laten staan. Mijn vrouw zei dat ze trots op me was, maar ik weet niet of dat een grapje was. Nu gaan mijn mensen ook nog brokken bestellen, voor mijn heupen.
   Mijn trap kan ik wel op gelukkig, want ik moet wel patroeje doen.
   O Jip, wat spannend dat je in september je eigen tuinhuis krijgt! Ik ben zooo benieuwd wat je ervan gaat vinden! Ik denk dat je het helemaal super vindt, dat je zoveel nieuwe dingen kan kijken en ruiken en foelen en horen.
   Lieve Jip, geniet maar heerlijk van je feestdag met je lieve vrouw. Knuffelen en samenzijn en zon en dat in je eigen vooraltijdhuis, dat is het allerfijnste dat er is!
   Heel veel lieve zachte kopjes en pootjes en knuffels voor jou en je vrouw van je grote vriend Bolle. Mijn mensen sturen heel veel lieve groetjes voor jullie allebei, met een aai onder je kin voor jou!

   1. Hallo Bolle,
    Hier ben ik nog even . De traumeel pilletjes krijg ik 3 keer op de dag. en vrouwtje doet dat ook, wij zijn nu eenmaal een team in alles dus ook met de traumeel pilletjes. Vrouwtje neemt ook nog vitamine D 3 erbij, In de winter 75 mg en in de zomer 25 mg. Ik hoop dat het goed zal helpen, maar daar geloofd het vrouwtje wel in, bij de meeste helpt het en mijn Tante Ans (DA) weet dat ik het gebruik en vind het goed. Pootje van je grote vriend Jip

    1. Dankjewel voor je updeet Jip! Dan ga ik ook drie pilletjes eten, want tot nu toe at ik er maar eentje.
     Mijn mensen nemen ook fietamiene Dee, maar ik heb dat niet nodig want ik ben de hele dag in mijn tuin.
     Pootjes en kopjes terug van je grote vriend Bolle.

 5. Hoi Bolle
  Wat schrijf je weer een mooie blog over seniejor zijn.
  Wij zijn dat nu ook wel met ons bijna 14 jaar denk ik.En het is zoals je zegt,je moet dan bij je dokter vandaan blijven want je raakt zomaar wat kwijt en je krijgt soms ook wel wat terug,maar dat is zelden iets waar je om vraagt.Ik loop mijn hele leven al met mijn achterpootjes een beetje doorgezakt.Toen ik kitten was was ik nogal ziekjes en mijn rechter achterpoot,is daarom minder sterk.Maar mooi niet dat ik naar Nina ga hoor.En ik heb het geluk dat ik kan eten wat ik wil en blijf slank.Mijn zus Sparkle is daar wel jaloers op,en dat snap ik ook wel.Het is niet eerlijk verdeeld altijd onder ons katten…..En ik sjees rond met mijn pingpong balletjes met een rammeltje erin.Soms zegt scullary girl dat ik weer net een kitten ben.Nou,dat ben ik niet helemaal met haar eens,want nu heb ik net als jij Bolle,veel meer erfaring in ’t leven.Ik laat dus niet zien of ik last heb van dat moeilijke woord ar-tro-se.Ik doe gewoon als altijd.Mijn zus haar achterpootjes zijn ook niet meer wat het geweest zijn.Door die stomme diejebetes zijn daar in het begin wat spieren minder geworden.Toen die stomme diejebetes begon ,kon ze niet eens goed meer lopen.Het leek alsof ze aan het schaatsen was.Toen hebben ze daardoor ook die diejebetes ontdekt en ze was net met slankbrokken afgevallen tot ze goed was van gewicht.Ook niet eerlijk.Je valt af om geen diejebetes te krijgen.en toen was ze afgevallen en toen kreeg ze toch diejebetes.En een andere stomme dierenarts gebruikte toen{ eind 2014} het woord euthanasie.Nou dat vond scullary girl niet nodig.Die zei: wegaan het behandelen.Dat kan heel goed en als dat niet lukt zien we wel verder.Dus ander eten en ze heeft lang met alleen ander eten geen insuline nodig gehad.Nu heeft ze het wel vanwege dat ding in haar kop.
  Ook is ze weer goed gaan lopen.Toen deed scullary girl fy-sio-the-ra-pie met haar.Of te wel trap lopen in het trappenhuis,want we hebben geen trap in huis.Eerst snapte Sparkle het niet,maar Fynn heeft super geholpen door het steeds voor te doen,als hij de hal ging inspecteren..En die stomme dierenarts geloofde niet eens onze scullary girl,toen ze belde dat haar suikertje heel goed gedaald was met ander eten.Onze scullary girl prikt deze suikertjes zelf.Toen heeft scullary girl die stomme dierenarts aan de kant gezet en Nina gevonden als onze dierenarts.Die geloofd scullary girl wel op haar woord.Ze weet best dat scullary girl heel veel van ons houdt Honderduizend miljoen veel.En nooit zou liegen over onze gezondheid.En ook Nina vond het heel verdrietig dat ze het lijfje van Fynn niet beter kon maken,omdat het echt akelig stuk was,en hij nog maar 11 jaar was.
  Maar toch willen we het liefste niet op reis om naar haar toe te gaan.
  Bolle ik hoop dat ze iets weten voor je ar-tro-se want die engelse ziekte mag je leven en je pootjes niet nog meer kapot maken.Misschien helpen die andere brokken.Ben je ook van je slankbrokken af!!!
  En je bent een wijze kater als je zegt dat je alles op je gemakkie doet.
  Groetjes van je vriendinnetjes,Sparkle{ ze doet nu even een dutje} en Muzette

  1. Hoi lieve vriendin Muzette, ooo ik vind jou en je zus zo stoer, dat jullie zoveel meediesijnen nemen en dat jullie zo goed omgaan met dingen aan je lijf die een beetje anders werken! En jullie vrouw is superstoer dat ze dat allemaal doet en jullie daarmee helpt!
   En wat lees ik nou van een rare dierendokter die maar zei dat Sparkle een ster moest worden? Wat vreselijk erg, wat een rare dokter. Gelukkig dat jullie nu wel een lieve en goede dokter hebben, dat is heel belangrijk. Ook al ga je liever niet natuurlijk, dat is logies.
   Wat was Fynn ook een slimmerik, dat hij Sparkle voordeed hoe het moest met fy-sio-dinges! Zeker weten dat jullie vrouw honderdduizend miljoen van jullie houdt, en jullie ook van haar. Als je zoveel van iemand houdt weet je ook dat je soms iemand moet laten gaan om een ster te worden. Zoals Fynn. Als je lijfje helemaal kapot is en niet meer gemaakt kan worden is dat het enige dat je nog kan doen.
   Ik hoop dat jij en Sparkle nog heel lang hier blijven, dat jullie wel 25 jaar worden. Dat ben ik zelf ook van plan, ik hoop dat het gaat lukken!
   Mijn vrouw heeft gisteren iets gekocht voor in mijn eten, voor mijn heupen. Maar ik wil het persee niet eten, het is fies. Nou kijk ik steeds heel goed als ik natvoer krijg, en ik ruik ekstragoed of er geen meediesijn inzit. Slim hè? Mijn vrouw zegt dat ze het fijn vindt dat ik zo goed meewerk.
   Lieve Muzette, dankjewel voor je schrijven. Heel veel knuffels voor jou em je vrouw em je zus, als ze weer wakker is van haar dutje, van jullie vriend Bolle.

 6. Dag lieve Bolle, je hebt weer een mooie schrijf gedaan over jouw artroosie en het seeniejoor zijn. Ik hoop dat de pilletjes goed gaan helpen tegen de artroosie, het duurt een paar weekjes voordat je het merkt denk ik. Verder maakt het niets uit hoor lieverd dat je niet zo snel meer bent, je bent nog steeds een mooie en stoere katerman. Doe het rustig aan, ga lekker in de zon liggen dat is goed voor jouw botjes. Fijne dag met jouw mensen en kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, ooooo dankuwel dat u mij een mooie en stoere katerman vindt, daar word ik best een beetje verlegen van!
   Ik vind het zelf niet erg dat ik niet zo snel meer ben, want ik was altijd meer een kater die veel nadenkt. Soms doe ik eventjes rennen of spelen, maar nooit echt lang. Want ik ben seeriejeus, zo heet dat.
   En ik vind ook dat ik als seeniejor niet meer de hele dag van alles hoef te doen. Ik loop twee keer per dag mijn patroeje en de rest van de tijd zit ik op mijn stoel in mijn tuin, dan kan ik alles goed zien.
   Vanmiddag heb ik met mijn mensen in de tuin gezeten, en toen heb ik ook even met lange grassprieten gespeeld. Dat ben ik even een teiger, eerlijk waar. En daarna heb ik in het gras gelegen, want dat hoort zo als teiger.
   Houdt Floortje ook van de zon?
   Lieve dames, jullie krijgen heel veel knuffels en kopjes en neuskusjes terug van jullie vriend Bolle.

 7. Hai Bolle. Ikke weet nog niet zoveel van seenioor zijn. Wel van lekker lang languit liggen. Hopelijk helpen de pilletjes tegen je artrose, zodat je je tuin kan blijven in-spec-teren. Enne blijf maar bij de dierenarts weg inderdaad, voor je het weet mis je wat. Grote dikke poot en een lief kopje van mij, Minnie.

  1. Hoi lieve Minnie, jij bent nog best superjong! Maar dan weet je ook heel goed hoe belangrijk het is om lekker languit te liggen, daar ben je tenslotte kat voor.
   Ik ga zeker weten niet naar de dierendokter, ik ben net geweest en dat was wel weer genoeg zo. Altijd moet ik op diejeet, of ze pikken mijn bloed of ik krijg een pil – ik vind het helemaal niet fijn.
   Mijn vrouw heeft nu nog iets gekocht voor mijn heupen, het is een soort spul dat door mijn eten moet. En het is fies, dus ik eet het niet. Slim hè, ik ga natuurlijk geen fiese dingen eten.
   Ik ben vandaag al de hele dag in mijn tuin, en vanavond in het donker ga ik op patroeje. Vanmiddag was er een andere kat in mijn tuin, zegt mijn vrouw, maar ik heb het niet gemerkt want ik sliep. Ja, dat moet toch ook gebeuren?!
   Grote brede poot en een lief zacht kopje voor jou en je frau, van Bolle.

 8. Is de traumeel ook voor mensen? Ik heb artrose in m’n rechterheup en af en toe heb ik best flink pijn.

  1. Beste mevrouw Sandra, ik dacht van wel! Mevrouw Jip, van Jip die hierboven schreef, neemt het ook! Maar ik ben natuurlijk geen mensendokter, dat mag je niet worden als kater. Terwijl ik best heel slim ben!
   Beterschap met uw heup, pijn is nooit leuk.
   Lieve kopjes van Bolle.

 9. Lieve Ome Sir Surf Bolle. U liet mij sjikjes doen. Gelukkig heb u nu medicijntjes en niet van de dierendokter. Die dokter sttt u moet tegen u personeel zeggen dokter Nee en het is nu toch lastig met die rare cooroontjes . Ze geeft last en problemen maar nu voor is ze handig, maar ik hoop dat ze wel snel echt weggaat en nooit meer terug komt. Voor uwe heupjes is er gelukkig medicijntjes want straks als het grote tuinfeest komt wil ik wil met u dansen. Ome Sir Surf Bolle let u goed op u zelf en op uw personeel. Mega super dikke knuffel van mij.

  1. Dag lieve krullenbol, oooo ja we gaan zeker weten dansen op het grote tuinfeest, daar verheug ik me nu al op!
   Mijn mensen hebben brokken voor mij besteld, voor mijn heupen. Die komen morgen, en mijn vrouw zegt dat GroteBeer die ook heeft gehad en dat hij daardoor veel beter kon lopen. En ik heb ook een soort druppels, maar die wil ik persee niet eten. Mijn vrouw heeft van alles geprobeerd, maar ik vind ze zo fies dat ik ze niet wil nemen. Mijn mensen zeggen dat ze dat wel hadden gedacht, want ze weten dat ik ijgenweis kan zijn. Maar ja, ik ben een kat en geen hondje, dus ik doe niets oo koomandoo,
   Gelukkig dat ik niet naar de dokter hoef, want ik ben net geweest en dat vond ik wel weer genoeg.
   Hoe is het met jou? Wonen je kindertjes nog bij je? Ik las bij Door dat Jiekie bijna eenig wordt, wat gaat de tijd toch snel! Ik hoop dat met jou en je famielie alles goed is, en ik ga vast een beetje oefenenen met dansen!
   Heel veel lieve kopjes en knuffels voor je hele famielie en de grootste dikste zachtste megaknuffel is voor jou zelf, van je Oom Bolle.

   1. Ome Sir Surf Bolle Quinta is verhuisd en Quinty moet nog wachten tot ze naar het buitenland mag door cooroontjes. En alles gaat goed hier. Oohh en mijn vrouw zegt ze hebse in Duitsland de wiew plant besteld. Het heet de Nepeta Cataria en hier hadden ze het als zaadjes nou dat wilde ze niet want hier maken sommige de plantjes binnen stuk. Dikke koes voor u

    1. Dag lieve krullenmama, gezellig dat je nog één kindje bij je hebt!
     Wat een gedoe toch hè, met die coroontjes. Het is best grieselig.
     Ooo, en die wiewplant… zeker weten dat je daarvan gaat genieten! Ik vind het het allerlekkerste als mijn mensen de blaadjes over de tegels wrijven, dan ga ik daar rollen en likken. En een beetje kwijlen, maar daar kan ik eerlijk waar niets aan doen. Zo’n wiewplant is helemaal super!
     Een dikke koes terug voor jou van je ome Bolle, die nou op het gras surft, dat is zachter voor mijn heupen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *