Ik had een snek die was gezond en lekker (video)

Als je een huiskater bent en je vrouw let op je gezond, dan zijn de sneks anders. Minder. En soms moet je gezonde sneks eten en die zijn dan vies. Maar toen kreeg ik deze.

Erfaring

Ik heb ze al eerder gegeten en dat is ook te zien wegens dat ik met erfaring eet. Anders moet ik eerst heel lang ruiken en nadenken of ik het wel wil eten. Zo deed ik dat de eerste keer dat ik ze kreeg. En ik wist al snel: meteen goed.

Kan mij niet schelen dat ze gezond zijn, ze zijn lekker:

 •  de geur is goed, dat je net wat gemakkelijker eet. Een te lekkere geur daar ga ik van schrokken en dan moet ik overgeven en iets dat vies ruikt eet ik niet, dus geur is belangrijk dat wil ik zeggen
 • ik kan er rustig van eten maar ook weer niet dat ik even wat anders ga doen en toen het op was dacht ik nou al?!
 • ze kraken leuk dat is belangrijk voor de eet-beleving

Maat

Ik kreeg best veel sneks meestal de helft maar mijn vrouw zei dat het moest voor de film en of ik wilde meewerken. Ja tuurlijk.

Je ziet op de foto ook dat de sneks een goede maat hebben. Dat je voelt dat je wat in je bek hebt om te eten. Er zijn ook kleine sneks, daar kan ik niks mee. En hele grote zoals kauwstaafjes die breekt mijn vrouw in stukjes en dan pas eet ik ze.

Eigenlijk wil ik best elke dag meewerken aan een film maar dat gaat niet door geloof ik.

De sneks zijn dus gezond wegens dat er van alles in zit maar je wordt er niet dik van. Als je een diejeet moet volgen voor nieren ofzo dan kun je ze niet eten maar dan heb je wel weer andere sneks.  Persoonlijk was ik hier tevreden over.

16 thoughts on “Ik had een snek die was gezond en lekker (video)

 1. Hai Bert. Wat een goeie resensie! Sneks waar je niet dik van wordt. Die moet ik ook hebben. Gauw tegen frau mauwen! Ik krijg nou maar 1 of 2 noepies op een dag, maar met deze mag ik er dan vast meer hihi. Pootje van Minnie

  1. hoi Minnie dat zou ik zeker doen dat je het thuis zegt, dit is echt heel lekker en dan mag je er vast meer!!
   pootje van mij
   Bert

 2. Ooooh Bert,

  wat hebbie jou lekkere snek. Mij waater loop uit mij bek van mij begeerte maar mij vrouw zeg Loes, jij heb niere dan mag jij ze nie eete weeges jou gezond.
  Toen heb ik wel onder mij bank gezeete van mij teleurstelling ik zeg het jou eerluk. Maar mij vrouw heb mij eigen nu beloof dattie ga kijke offie foor mij niere ook zofeel lekkere sneks kan vinde. Zij zeg wel assie slechte niere heb dan hebbie nie zofeel keus maar van mij eigen heb ik wel mij lekkere bek. Mij erfaring is nu dan heb jij het soms ook moeiluk.
  Dat moet ik nu leere Bert maar mij hart foel toch ze geluk assie weet jij heb genoote,

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, daarom had ik het er ekspres bij gezet dat het niet goed is voor als je het aan je nieren hebt. Ik weet dat er ook snoep voor is maar het is minder daar heb je gelijk in. Dat is best moeilijk als het om je gezond gaat. Ik stuur je veel zachte kopjes voor de troost Loes,
   van mij
   je Bertje

 3. Oooooooh wat kjeeg uwes feel. Ikke kjijg nog maar 6 noepies as ik mazzel hep.
  Ikke ga fraage of ik die ook mag!! Ooooh en het kraake. Sjuper!!!!

  1. Dan moet je je laten filmen terwijl je eet Dorus, dan krijg je meer, of als je lijf gaat op je Feesboek, dat zijn mijn tips!!

 4. Dag lieve Bert, wat een mooie video heeft jouw frau gemaakt terwijl jij heerlijk zat te snekken. Jammer genoeg heeft Floortje slechte niertjes net zoals Loesje. Ik ga gewoon zoeken naar sneks voor poezen met slechte niertjes!

  1. Ik wilde dat iedereen al het snoep kon eten maar dat is niet zo, zelf krijg ik alleen slanksnoep. Ik hoop dat er ook lekker snoep is voor Floortje!! pootjes van mij

 5. Hoi lieve Bert, wat een mooie film heb je gemaakt, ik kreeg meteen zin om ook iets te snoepen en te kraken.
  Als die snoepjes goed zijn voor als je slank bent, krijg ik ze misschien ook wel een keer.
  Mag ik je film aan mijn mensen laten zien? Wie weet dat ik dan ook een lekkere snek krijg!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ik zou de film zeker weten laten zien en dan moeten ze het geluid keihard zetten dan kun je het kraken beter horen en dat vinden mensen leuk. Maar zelf doen ze het haast nooit volgens mij, tenminste mijn vrouw alleen met krekkers.
   kopje van mij

   1. Bert, mijn vrouw zegt net dat mijn man altijd knekkebrood eet en dat dat net zo kraakt. Alleen vindt ze het van jou veel leuker.
    Het klinkt gezellig, zegt ze.
    En ik heb gelukkig net een snek gekregen!

 6. Hoi Bert, wij kregen alle 6 trek toen we jou zo lekker zagen eten. Wij hebben een tip voor Loesje en Floortje. Oliver heeft ook slechte niertjes en er zijn snoepies van het merk Trovet die hij wel mag hebben, en Oliver vindt ze lekker dus misschien jullie ook wel. Ze zijn verkrijgbaar bij de dierenarts of online.

  1. Dankjulliewel, wat een goede tip, als Olivier er erfaring mee heeft en ze lekker vindt, dan kunnen Loesje en Floortje ze misschien ook proberen als het mag van hun thuis,

   pootjes van mij!!

 7. Hallo Bert,

  Ja ik heb nu pas computertijd gekregen van vrouwtje, maar ik had het vanmorgen wel lees gedaan. Nou leek mij die lekkere sneck van jou ook wel wat om die te proeven en als afwisseling te snoepen. Laat nou toch vrouwtje vanmorgen op haar lijstje staan dat ze naar het tuincentrum moest, waar ze ook die lekkere Almo verkopen. Ikjes had vrouwtje gevraagd of ze voor mij wilde kijken en een zakje wilde kopen uit mijn eigen spaarpot. Ja heus eggies ik heb een spaarpot met allemaal betaalmuntjes erin. Vrouwtje had het op het briefje schrijf gedaan hoor. Na lange tijd komt vrouwtje terug met de auto tot de nokkie vol met planten en van alles voor de bloembakken, Ja het moet natuurlijk wel gezellig worden vind ikjes. Ikke maar trappelen en proberen te kijken in de tas met spullen, Ja zeg had ze het helemaal onderin de tas verstopt. Ikjes heb er alleen nog niks van gekregen, ikke doe sinds gisteren nogal spugen en vrouwtje vind dat ik even rustig aan moet doen, er zit vast en zeker een hoop haren in mijn buik die eruit moeten, en daar doe ik meestal een paar dagen over. Maar als het over is mag ik ze ook knabbelen en ik heb gezien dat ze de snoepjes in mijn kastje heeft gedaan.
  Zo Bert ik moet weer stoppen van vrouwtje en ik moet jou en je vrouw een fijne avond wensen van ons en een knug op jouw koppie erbij. Poot en kopjes voor jou van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat een spannend verhaal, ja tuurlijk wil je weten wat er in de tas zit. Ik ruik altijd heel intens en dan heb ik wel een idee maar soms is iets ook een verrassing. Is spugen wegens de haren? ik heb gisteren ook een beetje overgegeven en toen kreeg ik knuffels en daardoor foelde ik me weer fijn in mijn lichaam. Ik hoop jij ook. Dan kun je weer sneks eten en snoep en je gewoon goed voelen!! poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *