kater Dorus over: Me frientjes beer en teiger

frientjes

Hajoooo iedeween. Daar isse uwes poinkiesiemeeskater van 1 jaar weer. Hihihi.

Furrjaardag

Waar ga ik het vanmijndag over hebben? Over me frientjes ondermeandere. Ik hep 2 frientjes in me huis wonen. Me beer enne me teiger.
Maar laat ikke eers evve terug gaan naar forige week. Me furrjaardag.

Mienie-reenofaasie

Ooooh ikke was wel bijna een uur lijf oppe feesboek. En frauw hep gesingt. Nou ja… ze hep haar stem bruikt op een minner pjettige manier. Watte supervetgaaf was dat iedereen meesong.
Helaas kanne ik geen fotoo make van al me katootjes en noepies, want me mense krijge follegenne maant een mienie-reenofaasie. En alles isse ingepak in doose of tasse.
Ikke furhuis teets naar de solderkaamer fanne me man. Maar sodra die werkmense weg sijn komme ik weer naar benede hoor. Dan sjaap ik gewoon in me eige huis.
En so gaat het twee en un half dag.

Fjientjes

fjientjesMaar nu gaat ik het ofer me fjientjes hebben.
Me beertje en me teiger.
Me teiger is me langste frientje. Hij kwam toen broertje Poppy op een wolkje besloot te gaan wonen. Oooh ikke was eg een ieniemienie Dorusje. Ik sag hem oppe floer ligge en dag oooh wat een leuke fjient. Ikke pakte hem fast bij zijn kop en wou lopen met hem.
Plof!!
Huh? Ikke stjuikelte. Iedewe keer, als ik met teigertje liep stjuikelte ik. En iedewe keer saten me mensen me uit te lachen.
Tot het moment daar was dat me teiger begon te krimpen. Ikke kon gewoon lope met hem. Hihihi. Iedere dag speelde ik met me frient. Ik deed koprollen en pakte hem vast en ging met me aggerpootjes trappelen.

Onner bed

En toen sag ik beertje!! Beertje is wit en zo wief!! Toen ik beertje voor het eers sag was beer niet so mooi wit. Me mense pakte beer op en gooide hem in dat ding wat met water rondjes fjientjesmaakt. Ooooh wat erg. Na een uur haalde ze hem er uit en legte hem in een wasmant. Na het ronddraaien met water wilde mijn mense hem nog meer mishandelle door hem op te hange!! En dan saude se nog een knijper aan zijn oor doen. Ikke hoorde ze dat egwaar zeggen. Ik pikte dat niet!! Ik zou mijn beertje gaan redden!! Ikke rende naar de wasmant en greep me beer. We maakte dat we wegkwamen.
Op een dag was ik me beerefrientje kwijt. Eg kwijt. Me mense hebbe zich rot lopen zoeken hihihi.
Waar lag ie nau? Onner bed!!
Ikke fin dat ik, nu ikke eenig ben, gewoon nog steeds met se mag pele. Je ben nooit te oud voor peelgoedfriendjes.

Menboeps

Ikke wil einnige met me menboeps. Ik sta op diejeet om se kweit te raken. Erg he? Ikke krijg nu minner noepies. Veel minner. Kreeg ik eers 15 tot 20 noepies per dag, nu kjijg ik er nog maar 6 per dag!! Oooooh zo erg. En dat terweil se zo lekker smaken. Maar er is nu wel ies moois gebeurd. Eg!! Me furkeering Jiekie hep ook mannetietjes hihihi. Wist uwes dat me Jiekie eeredaags ook eenig wor? Gaaf he?
Nog evve en we gaan aan een boom sjudde.
Mamsie zal dat zo leuk finne!!

Dit was het foor deze keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes.
Toedeledokie

Dorus

17 thoughts on “kater Dorus over: Me frientjes beer en teiger

 1. Lieve Doorie van mij hart,

  wat zeggie jou mamsie nou Moetie op jou zolderkaamer assie jou mieniereenofaasie krijg. Ooooh reenofaasie is moeiluk. Jou oom Bolle heb ook zofeel reenofaasie gehad. Hij heb reenofaasie-erfaring van ze eigen. Mamsie vin er niks aan. Kijkie wel goed uit assie op jou zolder zit. Neemie teiger mee en jou beer, dattie veilig ben. En jou noepies, assie zofeel emoozie heb. Mamsie heb nu al ze zeenuuw want jij kan niks doen.
  Beloofie jou mamsie dattie NIE aan jou boom ga sjudde assie nog ge-ree-noo-feer moet worre. Mamsie kan het nie aan van ze eigen… Zij moet al wenne aan jou menboeps en nu mij sjoonzoon ook al soies. Ooooh waar ga mij jeug van teegewoordig heen…
  Froeger heb wij tonijn en iedereen slaap. Nu heb iedereen menboeps en moetie aan mij boom sjudde…
  Jij kan het assie mamsie ben allemaal niemeer bijhouwe. Jij moet het ook nie wille….

  Mamsie moet nu bijkoome…

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Ooooh mamsie. Ooma worre isse toch fijn? Hihihi
   Kunt uwes fijn meehelpe.
   Ooooh mamsie, ikke weet nie of ikke het op soller wel fijn zal vinne. Frauw seg dat ikke balle en feertjes en noepies mee mag neme. En me bak gaat ook mee. Sodat ik ken pjasse.
   We wagge op amber mamsie. En dan gaa sij sjudde. Vetgaaf he?
   Koeskoes mamsie

 2. Ha die Dorus, wat een leuke vriendjes heb jij. Stoer dat jij toen je nog een klein Dorusje was niet bang was voor die teiger. Wij hebben niet zulke vriendjes, maar wij hebben elkaar om mee te spelen, dat scheelt. En dan die renoovasie, dat hebben ze hier een paar jaar geleden ook gedaan, wij bleven toen de hele dag in de slaapkamer en onze vrouw deed wat in ons eten zodat wij niet zo bang zouden zijn. Als de werkmannen dan weg waren gingen wij door het hele huis lopen om te kijken wat de werkmannen allemaal gedaan hadden. Die renoovasie duurde ook wel een week of zo. En dan die herrie verschrikkelijk. Wij vonden er niks aan.
  Oh nog even en dan is Jiekkie ook 1 jarig. Misschien mogen jullie dan wel trouwen. Jullie zijn dan immers allebei hele grote katerjongens.
  Knuffels van ons allemaal.

  1. Hajooooo alle 6.
   Ooooh maak een reenoofaasie herrie? πŸ™€πŸ™€πŸ™€
   Nau ben ik bang hoor. Sal hut ook oppe soller te howe zijn? Ik ben dan djie verdiepjes hooger πŸ™€πŸ™€ ikke hoop dat ik wel noepies meekjijg.

 3. Doorie wat een lieve frientjes heb jij zeg.Ik weet zekers dat die je gaan helpen bij de mienierenofaasie.Dat lijkt mij best wel erg moeilijk hoor,want dan staat alles anders…..Ik moet al wennen als de kerstboom er weer gaat staan….Dan ga ik langzaam kijken op mijn eigen tijd en jij kan dat nu niet.Gelukkig blijft je vrouw mens bij je,daar heb je dan ook steun aan.Want al ben je nu al eenig,erfaring met een mienierenofaasie heb je nog niet.Zeg maar tegen het personeel dat je heel veel noepies wil tegen de zenuwen.Minstens een zakje vol.Dat zal ook wel helpen denk ik.Daar kan je vrouw ook spelletjes mee doen en zo.En dan later slapen met beer en teiger En dan weer noepies,spelen en slapen.En je vrouw moet ook je mooie veren meenemen.Maak maar vast een lijstje van wat je wil,dan kunnen ze het nu vast goed bestuderen!!!
  Alleen denk ik dat het na de mienierenofaasie wel weer afkicken wordt van al de noepies i.v.m je menboepies…..maar dat zie dan wel weer.
  O,o mag je straks boompje gaan schudden met Jiekie????Geef MammaLoes dan maar veel nier dieet noepies tegen de zenuwen.!!
  Lieve Doorie heel veel sterkte met de renofaasie.Ik zou er niks aan vinden,maar wie weet jij wel.Jij bent een knappe zwartepantersiemees -met volgens mij- een heel lief zacht hartje!!Maar je kan alles aan met je vrouwmens!!
  En misschien kan Jiekie je ook helpen via de telefoon.
  Zachte sterkte kopjes van je tantes Sparkle en Muzette
  PS ook veel sterkte voor je vrouwmens….

  1. Hajooooo
   Gewukkig blijf me frauw bij me. Anners sauw ik het te eng finne.
   Sodra friendin amber komp dan gaan jiekie en ik aan boompjes sjudde. We heppe al een kissie. Dan falle se wat sagger uit de boom.
   Ikke moes fan frauw dank uwes wel segge. Hihihi.

   1. O,ik kanniet wachten op het resultaat van het boompje schudden met Jiekie!!!!πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

 4. Wat leuk Dorus dat jij een beer en teiger als vriendjes hebt!!!! Alleen jammer dat ze zo snel krimpen!!! Maar dat is wel gemakkelijker voor jou om ze mee te nemen naar een ander plekje.
  Nou Dorus dat zijn wel heel veel snoepjes minder op een dag……en dat alleen voor je menboops!!!!!
  Wij vinden menboops wel seksie hoor!!!!
  En jou Jiekie heeft ze ook!!!! Cool!!!!
  Is jou Jiekie ook bijna jarig?? Dan is er weer feest…….en zijn jullie alletwee weer even oud!!!
  Maar met dat boompje sjudde zouden wij nog even wachten hoor!!! Eerst genieten van al het moois samen en dan zien jullie wel weer verder!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajooooo
   Ooooh stom he als alles krimp. En so raar ook!!! Ikke snap niet hoe dat ken 😳
   Me mantje kjimp. Me frientjes ook. Stjaks krimp me huis ook😳😳 oooooh hellup.
   Mag ik ook al niet sjudde van uwes? Uwes lijk mamsie wel!! Die furboot het me net😭😭😭
   Meen he?

   1. Nou Dorus voor je huis hoef je niet bang te zijn……dat krimpt echt niet!!!!
    Dorus eigenlijk heeft mamsie wel een beetje gelijk met dat sjudde!!!
    Jullie zijn nog jong en dan kun je beter eerst een hele tijd alleen maar genieten van elkaar…….samen mooie avonturen beleven!!!!
    En dan pas boompje sjudde!!!

    😽😽😽❀❀❀

 5. Hoi Dorus,

  Hier Ome Jip, wat is dat nou zeg, is mijn schrijf weg. Ikke mocht al heel vroeg schrijf doen voor vrouwtje naar het werk moest voor brokken verdienen, Zou mijn schrijf ook krimp hebben gedaan, net als jouw mand, vriendjes en eigenlijk ook jouw huis. Wat heb jij lieve vriendjes en wees er maar heel lief voor en dat ze net zo oud gaan worden als jij. Nou reken er maar op dat jij heel stokjesoud ga worden hoor. Net als Oma Katrien. Ikke heb ook vriendjes om mee te spelen en ja al Is Ome Jip 13 jaar ik blijf jong door het spelen met mijn vriendjes, Ik heb toen ik bij vrouwtje mocht komen wonen een kussenvriend gehad en daar stoeide ik altijd mee, nu doe ik op mijn kussenvriend wel eens slapen. Dat is heel fijn, want dan zijn we heel dicht bij elkaar.
  Maar Dorus jij gaat toch zeker nog niet boomschudden
  . Nee het kan niet, het is een heel slecht babyboom jaar en die paar baby’s die er aan de boom hangen zijn voor de oudere poezels hoor. Geniet jij eest maar eens van alles en je moet ook nog heel veel leren, vraag maar aan MamaLoesje, die weet dat vast ook wel.
  Zo nu moet ik stoppen, want ikjes had eigenlijk geen schrijftijd. Ik moet je van vrouwtje knufjes mee sturen en van mij krijg jij reuze grote poot en kopje, ja en die krinmpen niet hoor.
  Ome Jip

  1. Hajooooo oome jip. Ooooh magge het fan uwes ook al niet? πŸ™€πŸ™€
   Maar… maar… maar asse amber komp dan mag het tog wel?
   Mijn frauw seg ook datte ik auwt gaat worre hihihi. Soms seg se dat ik geen enge ziekte hoef te hebbe. Gaaf he?
   Ooooh hep uwes ook een frientje!! Ikke sjaap soms ook tege me frientjes aan.
   Pootjes oome jip🐾🐾

 6. Hoi lieve grote eenige siejemezezwartepanter met boeps, wat een lieve vriendjes heb je! Die gaan je vast helpen met die mieniereenofaasie. En lees ik nou dat je vrouw ook bij je blijft? Dan gaat het vast wel goedkomen.
  Oomie Bolle heeft nog pilletjes van toen ikzelf een reenoofaasie had. Die kan je vrouw misschien vragen bij de dokter. Maar als ik een heel klein stukje van zo’n pil had gekregen ging ik eten als een gup (eerlijk waar, ik at nog net niet de floerbedekking, folgens mijn vrouw!) en ik kon niet meer goed lopen. Alsof ik helemaal knettertje stoont was of dronken. Dat is natuurlijk helemaal niet fijn, dus ik heb maar drie keer een stukje gekregen.
  Ik denk dat als jullie met zijn viertjes op zolder zitten dat jullie helemaal superfeilig zijn, eerlijk waar.
  Als Jiekie eenig is kunnen jullie trouwen, dat lijkt me biesonder. Mag ik dan op jullie feest komen? Ik kan ook op de kindertjes passen, want je weet dat ik er zelf een heleboel heb opgevoed toen ik nog buiten woonde en twee oren had!
  Hele lieve kopjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij boeps hebt!!

  1. Hajooooo oomie bolle.
   Ooooh ikke weet nog fan uwes reenoofaasie. Uwes mog nie naar buite. Wekelang nie sniksnik.
   De sollerkamer is drie trappe hoger. En er staat een teefee met deetjeveetjepeeler. Dus frauw gaat gesellig teefee kijke met mij. Er ligge al fillums. Ikke hoop datte we de wokking ded gaan kijken. Met sombies hihihihi.
   Frauw denk dat ik snel gewent ben boofe. Want toen ik hier kwam woone was ik ook met 2 mienuute gewent 😸😸
   Ooooooh dus fan uwes mag ik wel sjudde? Vetgaaf. Maar mamsie furrboot het me net. Ik ga haar gewoon omkoopie doen!!
   Pootjes oomie 🐾🐾

 7. Dag lieve pantersiameeskater Dorus, wat leuk dat jij zulke fijne vriendjes hebt om mee te spelen, tijgertje en beer. Die zullen je best troosten tijdens de miniereenovaasie hoor. Samen zijn jullie sterk toch? Doe nog maar liever niet aan de boom schudden hoor lieverd, jullie zijn nog veel te jong, ga nog maar lekker samen genieten. Fijne dag lieve Dorus en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hajooooo mefrauw ina en tante floortje.
   Ooooh uwes vin het ook niet goet dusπŸ™€πŸ™€
   Ikke hoop dat me frientjes mee gaan naar soller. Maar ook wat balletjes en me feertjes. Dan kan ik fijn peele. Ik kan daar niet renne, want het isse maar 1 kaamer :-/
   Pootjes 🐾🐾

 8. Wat zeggie me nou Dorus? Ga jij naar sombies kijken tijdens de minirenovasie? En zijn dat dan mensensombies of kattesombies. Brrr het lijkt me vet eng!

  Wel fijn dat beer en teiger zulke fijne vriendjes zijn zeg! Sterkte met op zolder zijn en de renovasie binnenkort. Enne ofer aan boompjes schudden, ikke wil best samen met Bolle op jullie beebies passen hoor.

  Pootje van Minnie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *