Wat er gebeurde toen ik net wilde gaan liggen

liggen

Ik hoop dat dit een netto foto is wegens dat mijn achterkant in beeld is. Het gaat om mijn erfaring toen ik wilde gaan liggen in de vensterbank. Over wat er toen gebeurde.

Warmte

Het was eindelijk weer gewoon in mijn straat. Geen herrie van mensen of van foguls. En de zon scheen, het was zo warm dat het raam open stond dan heb ik buitenlucht die naar binnen komt. Lekker is dat. Iets van buiten terwijl ik gewoon veilig thuis kan blijven. Dus wegens het warme dacht ik: neem het ervan Bert, ga lekker in de warmte liggen. Dus ik hop, op de vensterbank.

Ontspannen

Dus ik lag te liggen. Ergens ver weg hoorde ik mijn vrouw aan de computer op het toetsenbord rammelen. Dat is een goed geluid om bij in slaap te vallen. Zo doezelde ik dus weg. Ik heb ook eerst lekker met mijn bek open gegaapt dat helpt bij het ontspannen, mijn verkering Loesje heeft er een kurzus over gegeven.

Snel

En toen helemaal plotseling WHAM tegen het raam!!
Nou ik meteen weg en dan ben je als seeniejor snel, ik rende even door, toen sprong ik naar het tapijt achter de kastjes en een paar stappen verder zat ik onder de tafel, bijna tegen de benen van mijn vrouw aan.
“De glazenwasser is er, Bert,” zei ze. Nou lekker dat het zo gaat tegenwoordig als je net ligt te slapen als oudere katerman.

Klein geluid

Eigenlijk is mijn mening dat een glazenwasser eerst een klein geluid moet maken dat altijd hetzelfde is zodat je als inwonende kater weet, o het begint. Dan hoef je niet te schrikken en je kunt rustig ergens anders heengaan als het nodig is.

Toen het weer rustig was kreeg ik lang aaien om weer rust in mijn lichaam te krijgen. Maar ik ben die hele middag  niet meer in de vensterbank geweest, voor de zekerheid.

 

22 thoughts on “Wat er gebeurde toen ik net wilde gaan liggen

 1. Hallo Bert,
  Vandaag kom ik vroeg met mijn schrijf, want ik weet niet of ik nog tijd krijg voor schrijfjes vandaag. Vrouwtje heeft al is ons huis klaar nog heel druk met de laatste dingen verzorgen.

  Maar nu moet ik je wel even miauwen dat het een hele nette foto is en al had jij de staart helemaal omhoog dan mag dat nog. We zijn dieren hoor en geen tweebeners van mensen.
  Wat een schrikken zeg van die boems, ik zou me ook een bult schrikken hoor. Die glazenwasser hoort op z’n minst jou zachtjes wakker te maken zodat jij even ergens anders kan gaan liggen en hij dan de ramen voor jullie mooi schoon kan maken. Vrouwtje waarschuwt mij altijd als ik ergens lig te slapen of doezelen. Al is het met de stofzuiger en daar ben ik helemaal niet bang van hoor. Nou moet het maar weer eens heel rustig gaan worden in jouw straat en alles moet weer gewoon worden. Gelukkig voor jou zijn de enge vogels weg, want dat was voor jou echt eng.
  Ik ben een stoere Jip zegt vrouwtje en ben niet meer zo gauw bang voor dingen die buiten zijn, als er mensen aan het werk zijn vin de straat os in mijn tuin de tuinman. Ikke blijf gewoon liggen. Maar als ze binnen komen ben ik wel een stuk voorzichtiger hoor. Zo nu stuur ik jou bergen zon en gaan we daar samen met onze vriendjes en dinnetjes van genieten. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dankjwel voor de steun en dat je zegt dat je vrouw je waarschuwt het kan dus wel dat ze vertellen van er komt herrie. Dan kan de glazenwasser het ook doen vind ik. Wegens dat ik ook een persoon ben en dat ik ook meetel. Wat goed dat je nou sterker van binnen bent geworden dan heb je ook meer rust in je lichaam en dan beleef je meer van wat er in de tuin komt ook al is het een tuinman.
   poot van je vriend Bert

 2. Lieve Bert,

  van mij maggie altijd zo op jou footoo staan want jij zie er goed uit. Van jou foor en van jou achter. Jij ben netjes en fersorrugt en jij hoef jou eigen nerreges foor te ferekskuuseere. Jou glaazewasser wel want hij heb nie zofeel maniere. Assie als seeniejor katerman op jou fensterbank lig en jij ben aan jou werrek. Of jij doe ies foor jou onspanning, dan hebbie recht op jou waarschuuwing.. Jou glaazewasser moet dat nog leere van ze eigen. Misschien leesie nu wel mee dus meneer glaazewasser wil u mij verkering Huiskater Bert en al mij vriendjes en dinnetjes u glaaze seintje geefe assie langskom. Mij erfaring is, assie waarschuuw tel u foor twee en kan één van u rielekse.
  Dank u wel meneer glaazewasser.
  Lieve Bert het kom goed en mij hart straal want jij heb mij kurzus nie fergeete. Dan heb mij gaape ree-sul-taat.
  Nu ben ik heel ltrots op jou van mij eigen,

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, ik find het een nette foto maar ik weet dat als je gefoelig bent voor achterkanten het moeilijk kan zijn dus daarom schreef ik dat zo. Jij vind ook net als Jip dat de glazenwasser moet waarschuwen dat kan best. Wat lief dat je voor mij opkomt. Ik vond jouw kurzus heel goed en belangrijk,

   je Bertje

 3. Hajoooo oompie.
  Ooooh wat benne uwes sjrikt zeg 🙀🙀 ikke sauw dat ook eng finne. As mij mense de ramen gaan doen dan gaan ze me opsjuite. Ikke was forige keer echt so bang.
  Oooh maar oompie, er isse nies mis hoor met uwes footo.
  Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus herrie aan de ramen dat is echt niks, dat hoeft toch eigenlijk nergens voor. Jij hebt er ook al last van!!
   pootjes van mij

 4. Hallo lieve Bert, die foto van jouw achterkant is keurig netjes, die achterkant is net zo mooi als jouw voorkant hoor. Die glazenwasser moet nog veel leren, dat ie gewoon voorzichtig moet waarschuwen dat hij er aan komt, zeker als er een seeniejoorkat in de vensterbank ligt. Dit kan zo niet hoor Bert, daar zijn Floortje en ik het helemaal mee eens. Ga vandaag maar heerlijk rieleksen in de zon, wel drinken tussendoor en brokjes eten, en natuurlijk geknuffeld worden. Fijne dag lief vriendje en kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Inda en Floortje, ik vind het super dat jullie ook dezelfde mening hebben. Dat de glazenwasser eerst een bonkje moet doen of roepen of gewoon iets. Nou ga ik vandaag precies zo superfijn releksen als jullie!!
   poot van mij

 5. Jeetje Bert dat is schrikken!!!!!
  Je hebt helemaal gelijk, die glazenwasser had wel wat mogen laten weten!!!
  Zo schrikken is echt niet goed voor je lijf!!! We kunnen ons voorstellen dat je veel aaien nodig had om weer tot jezelf te komen!!
  Gelukkig dat je vrouw thuis was.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ja gelukkig was ze thuis anders ga ik zoowiezoo onder de tafel zitten daar kan geeneen glazenwasser mij zien dat weet ik gewoon. Het aaien hielp echt heel goed!! Ik kreeg ook soep ’s middags.
   pootjes van mij

 6. Hoi Bert, wij vinden jou achterkant net zo mooi als jou voorkant hoor. Je bent gewoon een erg knappe kater. En die glazenwasser komt ook weleens bij ons. Zou het dezelfde zijn ? Want die van ons waarschuwt ook nooit. Wij hollen ook altijd snel weg als hij komt. Eigenlijk zou hij een belletje om moeten hebben, net als sommige katten, om ons te waarschuwen. Bert, Bikkel was net voor zijn prikje bij de dierenarts, hij heeft de hele tijd laten weten dat hij het er niet mee ons was, door heel hard te miauwen, zelfs bij de dierenarts op de tafel. Hij weegt wel 5,8 kilo en mag niet zwaarder worden, ook voor zijn astma niet. Maar nu moet hij op 2 juni terugkomen voor een operatie aan zijn gebitje, net als Loesje heeft gehad. En nu is hij bang Bert. Hij heeft al tegen onze vrouw gemiauwd dat hij niet meegaat de volgende keer. Dus dat wordt een goede verstopplek vinden voor Bikkel. Lieve Bert, geniet van het mooie warme weer, wij mogen lekker op het balkon. Knuffels van ons allemaal.

  1. Hoi Bikkel, kom maar naar mijn tuin toe, dan kan je je verstoppen! Je bent altijd welkom, en ik ben altijd thuis!
   Lieve kopjes van Bolle.

  2. o wat moeilijk voor Bikkel dat hij het nou al weet. Voor Loes was het ook moeilijk. Maar ze eet nou weer lekker en ze foelt zich goed dus dat is belangrijk. Ik heb ook geen goede tanden en ik heb er ook een operazie aan gehad. Misschien moet dat nog een keer, dat weet ik niet. Ik vind het een heel goed idee dat de glazenwasser een belletje om moet!!
   pootjes voor iedereen
   Bertje

 7. Wat een sexy foto Bert! Daar krijgt een damespoes als ik het wel warm van. Die glazenwasser kan best ff eerst hoi zeggen voordat ie begint. Jij telt ook mee toch? Er komt veel zon en warm aan hoor ik, dus hopelijk durf je nou wel weer in de vensterbank.

  Pootje van Minnie

  1. hoi Minnie dankjwel voor de steun!! Gewoon hoi zeggen kan best vind ik, net als jij, dus daar hoop ik dan op. Ik ben in de late middag in de vensterbank gegaan toen ging het weer.
   pootje van mij

 8. Hoi Bert, ooo wat zul jij geschrokken zijn! Ineens een bonk tegen JOUW raam, dat hoort zeker weten niet. Ik kan heel goed snappen dat je de rest van de dag niet meer op de vensterbank durfde.
  Hopelijk leest de meneer wat je Loes voor hem heeft geschreven en hoef je volgende keer niet meer zo te schrikken. Als hij eventjes jou en je vrouw waarschuwt is dat veel fijner.
  O, en je hebt trouwens een keurignette bips, daar is niks raars aan. Iedere kat heeft dat, en weet je wat ook nog zo is? Als je geen achterkant hebt kan je ook geen voorkant hebben!
  Bert, ik hoop dat vandaag alles rustig was in je straat, dat je lekker in de zon kon liggen op je vensterbank.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ik had een keer een achterkant foto neergezet en toen zei iedereen er wat van dat je kon zien dat ik een jongen was. Eerst snapte ik het niet maar later wel. Vanmiddag kwam alles weer in orde gelukkig maar. Ik hoop dat de glazenwasser zich netter gaat gedragen echt waar,

   pootje van mij

   1. Bert, maar je BENT toch een jongen, dus dan is het logies dat je dat kan zien! Dat geeft helemaal niks, ik heb dat ook.
    Ik vind het een prim footoo, eerlijk waar.
    Kopjes van Bolle.

 9. Hoi Bert wat is dat toch eerst die gekke en akelige vogels en toen de steigers en nu weer die meneer die de ramen komt lappen en jou de rust ont neemt
  Weet je Bert ik ga voor jou stappen ondernemen bij de bond voor huiskaters want dit gaat echt te ver!

  Liefs Ollie❣️

  1. super Ollie, jij durft wat!! Ik hoop dat er wat gedaan kan worden zelf heb ik angstklachten dus dat soort dingen is voor mij te moeilijk, daar ben ik heel eerlijk over,

   pootje van Bert

Reacties zijn welkom