kater Bolle over: als je gelukkig bent

gelukkigSoms kun je denken dat iets nooit meer goed gaat komen. Dat je altijd bang zult zijn, en het altijd koud zult hebben. Dat je je  hele leven buiten moet wonen, en voor je eten moet vechten. Dat je je hele leven alleen gaat blijven.
Zo voelde ik me vroeger.

En mensen kunnen denken dat ze altijd verdrietig blijven, omdat ze drie katten missen die een ster zijn geworden. En dat ze nooit meer zoveel van een kat gaan houden. En dat ze dus ook alleen zijn, zonder kat. Dat hadden mijn mensen. En dan kom je elkaar tegen.
Gelukkig maar.

In mijn tuin

Een paar dagen geleden was het lekker warm buiten, met een zonnetje. ’s Ochtends ging mijn vrouw buiten, in mijn tuin, thee  drinken en de krant lezen.
Dat vond ik biesonder. Meestal doet ze dat binnen, aan het buro. Ik lig naast haar, en lees samen met haar de krant. Ik weet  inmiddels al alles af van de breksit (zo heet dat toch?).
Ik ruik elke ochtend aan haar thee, en ik vind het elke ochtend niet lekker. Mijn vrouw zegt altijd “Nog hetzelfde als gisteren?”  Ja inderdaad. Maar het kan natuurlijk dat het op een ochtend iets is wat ik wel lekker vind. En dan kan ik er snel wat van oplikken, voordat ze het weghaalt.

In mijn tent

In mijn tuin heb ik bij mijn vrouw gelegen, naast haar voeten. Ik kon niet de krant lezen, maar dat gaf niet. Dat doe ik morgen  dan wel weer. Mijn vrouw heeft me lang op mijn buik geaaid, heerlijk was dat. Na een tijdje werd het me een beetje te warm, dus  toen ben ik in mijn tent gaan liggen.
Ik heb nu in mijn tuin vijf manden, een tent, en twee kartonnen dozen. Eigenlijk best veel, voor mij alleen. Mijn man vindt die  manden op straat, en neemt ze voor me mee. Ze zijn soms een beetje kapot, maar dat geeft niks.

In het gras

’s Middags heeft mijn vrouw van alles gedaan in mijn tuin. Ze werkte aan de planten en de bloemen, dat alles er mooi uitziet. Ik ben er blij mee dat ze dat doet, want ik heb er zelf geen tijd voor. Ik heb er bij gezeten, om te kijken of ze alles wel goed  deed. Af en toe hield ze iets voor mijn neus zodat ik er aan kon ruiken, en dan deed ik dat. Allemaal vreemde luchtjes waren het, van dingen die normaal onder de grond zitten. Spannend hoor, maar niet eng!
Nog wat later kwam mijn man ook buiten in mijn tuin zitten. Hij heeft me gekamd, en ik heb in de tijd dat hij me kamde zijn hand  gewassen. Voor wat hoort wat, tenslotte.
Ik heb op mijn rug in het gras gelegen, met mijn benen wijd. Dat is zo fijn, om het zonnetje te voelen op mijn buik. En ik ben veilig, want mijn mensen zitten naast me.

Op het grote bed

De buurhond deed blaffen, maar dat maakte me niet uit. Want als mijn mensen er zijn, ben ik niet bang. Toen het zonnetje weg was, zijn we naar binnen gegaan en heb ik superlekker gegeten. Daarna heeft mijn vrouw me op het grote bed getild, en hebben we geknuffeld. Mijn man kwam er ook nog bij, en dus hebben we ook nog met zijn drietjes geknuffeld.
Ik heb de hele avond geslapen, want ik was moe. Van het zonnetje, van het knuffelen en van het genieten.
Ik vond het een geweldige dag, zeker weten.
Van mij mag elke dag wel zo zijn.

Op het pad

Ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen wennen aan wonen bij mensen. Nu vind ik het juist fijn. En mijn mensen dachten dat ze nooit meer zoveel van een kat zouden kunnen houden als van Pop, Beer en mijn Molletje. Maar nu houden ze heel veel van mij. Anders dan van Pop, Beer en Mol, maar ook superveel.

Mijn mensen zeggen vaak dat ze blij zijn dat ik op hun pad ben verschenen. Zo noemen mensen dat, denk ik, als je elkaar tegen komt. En ik ben blij dat ik op het pad ben verschenen van mijn mensen, en van mijn Molletje. Zo lopen we nu hetzelfde pad, met zijn drietjes.
Dat is veilig, dan hoeven we nooit meer bang te zijn.

25 thoughts on “kater Bolle over: als je gelukkig bent

 1. Lieve Bolle,

  jij raak mij hart met wat jij schrijf, mij hart voel geluk. Jou verhaal is mooi en jij laat ons voele in ons hart. Dat is belangrijk Bolle, jij deel jou geluk met ons van jou eigen.
  En jij ben een slimme jongen. Jij ben van jou eigen op jou pad gaan zitte van jou mensen en jou Mol. Maar ik vind jou mensen ook slim want zij zaate ook op jou pad. Toen konden jullie elkaar wel vinde . Mij hart zeg, het moes zo zijn.
  Jou mense hoore bij jou eigen, jou Mol wist het en zij heb geholpen.
  Assie geluk voel in jou hart mag jij dankbaar zijn Bolle. Geluk is voor iedereen ze eigen ding, iedereen heb ze eigen gefoel over ze geluk.
  Van me eigen ben ik ook gelukkig Bolle. Mij geluk begon toen mij vrouw mij vond in mij asiel. Mij hart zeg, mij vrouw en mij eigen waare op hetzelfde moment op mij eigen pad. Toen kon het gebeuren. En mij geluk werd nog grooter Bolle, mij eigen vond mij geluk op mij kompjuuter. Mij Bert, hij was er ook op ze eigen moment. Maar Bolle mij hart zeg ook…
  Jij moet talent hebbe voor jou geluk. Jij moet het durve voelen. Assie in tonijn hap moet jij het voele stroome Bolle.
  Oooh Bolle ik voel nu nog meer geluk in mij hart. Jou stukje geef mij geluk, mij kop zeg het teege mij hart. Mij hart voel het van ze eigen.
  Beloof jij mij eigen één ding Bolle, blijfie voor altijd gelukkig met jou mense. Dan zal jou Mol boove ook gelukkig zijn, zij kan het voele.

  Bolle van mij eigen wens ik jou eigen, jou vrouw en jou menseman iedere dag opnieuw geluk. En een lief pootje van mij eigen

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, mijn vrouw zegt ook vaak dat het zo heeft moeten zijn, dat we elkaar tegen kwamen. Dat ik er was om mijn Molletje te helpen toen ze in de war was, en dat mijn Mol me geholpen heeft om een huis te krijgen. En toen Mol een ster werd, hadden mijn mensen en ik elkaar gelukkig nog!
   Mijn vrouw denkt dat Pop en GroteBeer mij gestuurd hebben, voor hun zusje en voor hun mensen. Ik zeg daar niks over, maar het zou heel goed kunnen!
   En jij en je vrouw hebben elkaar ook gevonden op jouw pad. Dat je vrouw zei “Loesje, ik heb je gevonden”, dat vind ik zo prachtig! En toen heb je ook nog je Bertje gevonden. En niet te vergeten je schrijftalent!! Eigenlijk heb je jezelf gevonden, zo zie ik dat.
   Ik vind het heel dijn om te horen dat je gelukkig bent, want dat verdien je zeker weten.
   Als ik beloof dat ik altijd gelukkig blijf met mijn mensen, beloof jij dan dat je altijd gelukkig blijft met je vrouw? Want het is belangrijk dat je vrienden gelukkig zijn. Als ze dat niet zijn, word je zelf ook verdrietig.
   Dank je wel voor alle mooie en lieve woorden, Loes. Ik ga vandaag weer ekstra genieten, van het zonnetje. En ik denk altijd aan mijn lieve poezenvrouw Mol.
   Ik wens jou ook een gelukkige dag, en nog een miljard gelukkige dsgen erbij, samen met je vrouw en je broer en je Zusje!
   Een heel lief kopje voor jullie allevier van Bolle, en ook van mijn mensen veel groetjes!

 2. Ooooh Bolle.
  Wat een mooi stukje. Ik hep ook het geluk weer teruggevint nadat mijn innig geliefde zus Catoo naar de regenboog ging.
  Vrouw is altijd eerlijk geweest met vertel dat er voor ons nog twee andere poezen hier woonde. En datte ze daar ook heel veel van houdde. En nog!! Maar ze hielden anders van ze. Grietje was heel kloos met vrouw. En Poekie was een mannenkat die afentoetje freemd ging met de ooma van man😺😺
  Nietus dees dinsedag, maar de folgend gaat ik het heb oof Griet. Ooooh Bolle.. jouw personeel zal jouwe naampie gaan verander in slanke hoor, want Griet was een tientonner onder de kat😹😹
  Maar jij hep het goed nu. En ikjes hoop dat jouw geluk nog heel lang mag blijf
  Kusje op je wang😽

  1. Dag lieve Prinses Katrientje, ik ben blij dat jij ook weer gelukkig bent geworden nadat Catoo over de regenboogbrug is gegaan. Want je hebt heel veel verdriet gehad, dat snap ik heel goed. En je mensen ook, vanwege Catoo en Poekie en Grietje en Sweety.
   Mijn mensen houden nog steeds van Pop, Beer, mijn Mol en Billy. Maar ze houden gelukkig ook van mij! Dat kan allemaal tegelijk. Net zo goed als dat je blij kunt zijn dat je iemand gekend hebt, en dat je verdrietig bent omdat diegene een ster is geworden.
   Ik ben heel benieuwd naar je verhaal over Griet. Maar ik weet niet of ik slanke wil heten😸!
   Dag Prinses Katrientje, wees maar nóg een keer 17 jaar gelukkig met je mensen!
   Ik doe ook gelukkig blijven, heerlijk vind ik dat!
   Een heel lief kopje van Bolle, en dank je wel voor het kusje!

 3. Hoi Bolle wat heb jij dat mooi schijfjes gedaan!
  Ikjes Ollie begrijp jou helemaal. ooit was ik een Zwerfkatertje in Spanje(in mijn geval dan) en nu ben ik ook zo gelukkig met die kleine dingetjes zoals lekker in de tuin in de zon liggen en lekkere knuffel en een warm groot mensen samen met mijn Personeel waar ik onder of op de dekens mag liggen oooooh zo fijn!

  Kopje van Ollie

  1. Hoi Ollie, kom jij helemaal uit Spanje? Ooo, dan heb je ekstra veel geluk dat je je personeel tegen bent gekomen!
   Heerlijk is het hè, als je niet meer hoeft te zwerven? Als je een huis en lieve mensen hebt, hoef je alleen nog maar te genieten!
   En dan is er vandaag ook nog een zonnetje, dat is helemaal superfijn. Ik lig nu in mijn mand in de tuin, en ben gelukkig.
   Ik hoop dat jij ook nog heel lang gelukkig blijft, Ollie! Samen met je personeel, en je tuin, en je grote bed en je hartjesspeeltje!
   Een heel lief kopje van Bolle.

 4. Hoi Bolle, wat een mooi stukkie heb je geschreven, en wat een mooie foto’s, je kunt wel zien dat je nu gelukkig bent. Wij hebben ook alle vijf ons geluk gevonden, met elkaar en met een lieve vrouw die goed voor ons zorgt. Oliver heeft zelf onze vrouw uitgekozen, toen hij in het asiel zat als klein ollie katje, toen liep mijn vrouw hem eerst voorbij , ze had hem niet eens gezien, maar Oliver ging opeens lawaai maken, en toen zag mijn vrouw hem en was ze gelijk verliefd. Dus Oliver heeft zijn eigen geluk gevonden. Vrouw had Bikkel gezien op de computer en weer was ze verliefd en zo ging het ook met Bjarne, Kruimel en Bas. Voor dat wij bij vrouw woonden had ze ook andere katten, die zijn allemaal over de regenboogbrug gegaan, en als vrouw soms aan ze denkt, wordt ze soms ook weer verdrietig en zegt ze dat ze de anderen nog steeds mist. Maar dat ze ook blij is dat wij bij haar wonen en dat we allemaal verschillend zijn, maar op ons eigen manier heel lief. En dat ze heel veel van ons houdt, nou wij houden ook van haar hoor. Bolle het is vandaag mooi weer en we mogen op het balkon. Gaaf joh, ga jij vandaag lekker in je tuin liggen? Misschien kun je al wat plekjes zoeken waar Oliver zich kan verstoppen als hij in juni weer voor controle naar de dierenarts moet. Dag Bolle, geniet maar lekker van het mooie weer en van je tuin en je mensen. Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Dag Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel en Oliver, wat goed dat jullie allevijf het geluk hebben gevonden bij jullie vrouw! Slim hoor, van kleine Ollie om lawaai te gaan maken, toen jullie vrouw voorbij liep! En ik vind het mooi dat jullie vrouw op jullie verliefd werd, dat is prachtig!
   En ik begrijp dat jullie vrouw nog verdrietig is om katten die een ster zijn geworden. Dat zijn mijn mensen ook. En ik mis mijn Molletje ook nog steeds. Ik wil geen andere poezenvrouw, want Mol is voor altijd mijn vrouw.
   Maar ik ben ook gelukkig dat ik haar heb gekend, en mijn mensen zijn gelukkig dat ze Pop, Beer, Molletje en Billy hebben gekend.
   En dan zijn we ook nog gelukkig met zijn drietjes! En jullie met zijn zessen!
   Het lijkt me zó supergezellig bij jullie, dat iedereen zijn of haar eigen plekje heeft gevonden en mag zijn wie hij of zij is!
   Ik heb al een hoop plekken gevonden in mijn tuin, voor Oliver en Katrientje en Vlo. En natuurlijj ook voor Bas, als het nodig is. En ik spaar brokjes op, dus er is ook genoeg te eten! Gaat het nog steeds goed met eten Bas? Ik hoop van wel!
   Geniet maar van het zonnetje vandaag, en ik wens jullie nog heel veel en heel lang geluk met zijn allen!
   Een heel lief kopje van Bolle.

   1. Ja Bolle, het gaat nog steeds goed met eten, en als het weer wat minder gaat dan heeft vrouw nog een kwart pilletje voor mij. Maar daar ben ik niet zo dol op Bolle,want dan word ik een beetje high in mijn hoofd. Dus ik probeer goed te eten, al is het soms moeilijk. Maar als ik mijn bakje leeg heb dan krijg ik altijd een dikke knuffel van mijn vrouw, en dat is dan wel weer fijn Bolle. Geniet maar lekker in je tuin en van je mensen. Knuffel van je vriend Bas.

    1. Dag Bas, wat goed dat het nog steeds lukt met eten! Een knuffel is een mooie beloning, dan gaat het eten misschien ook wat makkelijker.
     Doe maar goed volhouden, Bas!
     Een heel loef kopje van je vriend Bolle,

 5. Dag Bolle,
  Oh wat heb je dat weer mooi en raak geschreven Bolle.
  Soms vind je groot geluk, en soms zit het in kleine, zoals bij je mensen liggen, of in de zon liggen.
  Mijn vrouw was nog een soort kittenvrouw toen Plok kwam. Hij is niet zo oud geworden, want hij had blaasgruis, en daar kon je toen nog niets tegen doen, nu gelukkig wel. Toen kwamen Snibbe en David, die zijn wel flink oud geworden, maar hoewel ze drie jaar in leeftijd scheelden, zijn ze binnen binnen zes weken tijd over de Regenboogbrug gegaan.
  Daarna zijn hier de broers Derrick en Poncke hier gekomen, die bijna twintig geworden zijn!
  Derrick ging eerst over de Regenboogbrug, en mijn vrouw vroeg Poncke om niet binnen zes weken tijd ook te gaan. Nou, daar heeft hij zich aan gehouden, na zes weken en drie dagen ging hij pas!! Gelukkig was Mischa er toen om haar te troosten, dat was een buurkat die thuis niet meer gelukkig was omdat zijn mensen zonder het hem te vragen een hond en een kind genomen had. Zijn mensen hebben toen mijn vrouw gevraagd of hij bij haar mocht wonen als Derrick en Poncke het goed vonden, en dat vonden ze gelukkig.
  Toen Mischa een paar jaar hier woonde, kwam Broddel. Mischa stierf toen Broddel hier twee jaar was, 16 jaar oud, zijn mensen zijn afscheid komen nemen, en Mark, het zoontje met al zijn vriendjes!!
  Toen Mischa een poos weg was, vond mevrouw van der Zwart het tijd worden voor een rustige oude dag, stapte binnen alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, Zij zwierf hier al 15 jaar, en was al volwassen toen ze voor het eerst gezien werd door mijn vrouw.
  Broddel vond het wel gezellig. Van der Zwart is ongeveer 24 geworden, en toen zij stierf, wist mijn vrouw al dat Brod ziek was. Twee weken later ging Broddel over de Regenboogbrug!
  Mijn vrouw was zo verdrietig dat ze geen katten meer wilde. Maar de moeder van mijn vrouw dacht daar anders over, en zij wandelde van over de Regenboogbrug door haar dromen, en zei dat ze op feesboek moest kijken, en dat heeft mijn vrouw helemaal niet, maar ze keek wel eens op de pagina van de dierenarts…en ja hoor, daar stond ik, ik zocht een goed huis.
  Toen, een paar weken later, begon voor ons allebei het geluk weer!!
  Ik had al eerder willen schrijven, maar ik zag mijn vrouw nog even op bed bleef liggen, en toen ben ik er bij gekropen…dat is ook geluk 🙂 ! Bolle, je verhaal was weer prachtig, en zoals Loesje al schreef, wat heeft Molletje veel van jou gehouden dat ze jou zo’n goed thuis bezorgd heeft!!
  Veel lieve zachte kopjes voor jou en je mensen!
  Vlo.

  1. Dag Vlo, wat fijn dat je vrouw jou gevonden heeft, en dat je oma een berichtje uit de hemel stuurde aan je vrouw! Zo zijn jullie gelukkig bij elkaar gekomen, en samen gelukkig geworden!
   Wat een hoop verdriet zal je vrouw hebben gehad, over Plok en Snibbe en David, en Derrick en Poncke en Mischa, en Broddel en mevrouw van der Zwart. Ze heeft veel liefde gehad, en daardoor ook veel verdriet.
   Mijn man wilde eigenlijk ook geen kat meer, na Pop en Beer en mijn Molletje. Maar daar trokken Mol en ik ons niks van aan! En Pop en Beer ook niet, want die hebben mij gestuurd. En toen kwam Billy ook nog, wat later.
   Fijn hè, dat je ondanks je verdriet weer gelukkig kunt zijn? Of misschien ben je wel ekstra gelukkig door dat verdriet, omdat je weet dat het niet altijd blijft duren. Wel in je hart, maar niet hier op aarde,
   Heerlijk Vlo, dat je nog even bij je vrouw bent gekropen. Zeker weten is dat geluk!
   Ik lig nu in een van mijn manden in mijn tuin. Of nou ja, ik zit een beetje want ik moet natuurlijk wel bij de Aaiped kunnen.
   Ooit zien we elkaar allemaal terug, en dan gaan we een supergiganties feest houden!
   Maar eerst zijn we nog gelukkig hier op aarde. Ik hoop dat je nog heel lang gelukkig bent,Vlo, samen met je vrouw!
   Een heel lief kopje voor jou en je vrouw van Bolle, en van mijn mensen ook een kopje!

   1. Je hebt weer helemaal gelijk Bolle, verdriet maakt plaats voor veel mooie en dierbare herinneringen. En ja, eens zien we elkaar gelukkig allemaal weer.
    Mijn Opa is drie maanden na Poncke gestorven, en vlak daarvoor zei hij dat hij zich erop verheugde om iedereen, mens en dier, weer te zien!! Zoveel katten pasten vast niet tegelijk op zijn schoot, grapte hij.
    Op de middelste foto lig je net als Plok vaak lag. Hij viel dan even later in slaap, en dan zakte zijn kop tussen z’n voorpoten. Oma noemde dat altijd “bidden”.
    Mijn Opa heeft vaak geprobeerd dat op de foto te krijgen, maar het is nooit gelukt, Plok werd altijd net voor de foto genomen werd wakker 🙂 .
    We gaan nog lang van onze mensen genieten Bolle, en ook van elkaar en van vriendjes en vriendinnetjes die we vanuit een ooghoek voorbij zien sprinten om te laten zien dat ze ons in de gaten houden en niet helemaal weg zijn!!!
    Een hele dikke kop voor jullie alledrie!
    Vlo.

    1. Ja Vlo, wij katten willen niet dat iedereen zomaar op de foto ziet wat wij doen. Dat heb ik ook. Als ik iets leuks doe, en mijn mensen pakken de kameraa, dan stop ik snel. Dat deden Pop en Mol ook. Allees Beer sloofde zich graag uit voor een foto! Maar gelukkig hebben mijn mensen alles nog in hun hoofd, hoe ze deden. Net als jouw vrouw, en je opa.
     Wat zal je opa nu een hoop mensen zien en een berg katten op schoot hebben! Misschien zit mijn Molletje er ook wel bij, want dat vond ze gezellig. Ze was altijd bang voor andere mensen, maar nu niet meer denk ik.
     Zeker weten dat alle katten die een ster zijn ook nog hier zijn. Want wij denken nog aan ze en we houden van ze! Dus gelukkig komen ze nog af en toe eventjes langs!
     Een lief kopje terug voor jou Vlo! En ook voor je vrouw!

     1. Wedden dat Molletje bij mijn Opa op schoot zit 🙂 !! Als hij ergens kwam waar katten waren, sprongen ze altijd meteen bij hem op schoot, ook katten die bij hun mensen nooit op schoot lagen!!
      Hij kon supergoed “oortjekriebelen” . Wat zullen ze een pret hebben!!
      Kopje, Vlo.

 6. Hallo Bolle,

  Dank je wel voor jouw mooie schrijf over afscheid nemen, nieuwe veilige thuis vinden voor altijd en heel veel liefde geven en krijgen.

  Vrouwtje vertelt mij ook vaak over alle dingen van het leven waar zij heel veel van heeft gehouden en die er niet meer zijn, omdat het allemaal sterren zijn geworden, Ikke zelf heb ook veel maatjes verloren en mijn eerste jaar was ook niet goed. Ikke vind als je veel hebt meegemaakt dat we dan het nog meer gaan waarderen om een veilig huisje te hebben met mensensnuiten die zoveel van je houden. Vrouwtje en ik troosten elkaar altijd in moeilijke momenten en genieten o zo veel van alle gelukkige dagen die wij samen hebben.
  Geluk zit vaak in hele kleine dingetjes. Zomaar onverwachts een knuf of aai op je koppie, Ikke ben heel goed in kopjes en pootje aai doen bij vrouwtje.

  Ik denk dat jij nu heerlijk in jouw tuin aan het genieten bent en veel zonnetjes hebt op jou mooie jas. Ikke ga dadelijk ook naar buiten in mijn stoel op het balkon samen met vrouwtje. Kijk dat is ook genieten van iets wat op je pad komt en wij hopen samen nog heel veel tegen te komen vrouwtje en ikke.

  Fijne dag hoor Bolle en knuffels van vrouwtje en poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. Dag Jip, ik weet dat jij en je vrouw heel veel vriendjes zijn verloren, en je vrouw ook nog haar mensenvriend. Dat is heel verdrietig, en ik snap dat je het daar heel moeilijk mee hebt gehad. Want je doet alle lieve sterre missen. En je kunt wel naar ze zwaaien, en ze twinkelen wel naar je, maar je kunt ze geen knuffels meer geven hier op aarde. En dan voel je je wel eens heel klein en heel alleen.
   Maar gelukkig hebben je vrouw en jij elkaar nog. En kunnen jullie samen gelukkig zijn. Met altijd de gedachte aan jullie lieve sterren.
   Je hebt helemaal gelijk, vind ik, dat je juist door verdriet en enge, moeilijke dingen geluk nog meer voelt! En mijn vrouw zegt dat ze altijd een beetje jaloers is als ze leest dat jij je vrouw met je pootje aait. Ze zegt dat ze dat zoooo lief vindt! Dat vindt jou vrouw vast ook, dat weet ik wel zeker.
   Blijf maar nog heel lang gelukkig samen met je vrouw, Jip! Dat doe ik jullie wensen!
   Een heel lief kopje voor jou en je vrouw van je vriend Bolle.

   Pee Es : ik hdb gisteren nog even gescheurd in de slaapkamer. En ik ben best goed in vorm, al zeg ik het zelf! Dus niet dat ik onze Formule 2 vergeet hoor!

   1. Lieve Bolle wat een lief en hartverwarmend schrijf van jou, O dat doet ons zo goed, dank je wel hoor.
    O Bolle nu ben jij vast veel beter dan ikke, want ik ben al een aantal dagen niet zo oke, Slecht eten en af en toe spugen en nergens geen zin in hebben dan alleen slapen. Maar vrouwtje die begon weer te dreigen met Tante Ans en nu eet ik al weer wat beter, Ik mag nu even andere brokjes eten dan die sportbrokken. Vrouwtje zegt eerst maar helemaal beter worden en daarna zien we wel weer verder. Maar maak je geen zorgen om mij hoor, want als vrouwtje er niet zeker van is ben ikke heel vlug bij Tante Ans. Maar goed dat jij blijf oefenen ik haal je vast wel weer in. Pootjes van je grote vriendje Jip

    1. Weet je wat ook hartverwarmend is, Jip? Dat jij mijn vriend bent! Daar ben ik heel blij mee!
     En wat vervelend dat je niet helemaal lekker bent. Doe maar rustig aan, en word maar snel weer beter. Onze rees kan altijd wachten hoor, je gezondheid gaat natuurlijk vóór!
     Gelukkig dat je eventjes andere brokjes mag dan je sportbrokken. Dan heb je misschien net wat meer zin om te eten.
     Laat je op de blog weten hoe het met je gaat, alsjeblieft?
     Ik doe voor je duimen dat je je snel weer helemaal in orde voelt, Jip! Voor jou, maar zeker weten ook voor je vrouw, want die is natuurlijk bezorgd over jou. Zo gaat dat als je iemand lief vindt. Dus veel beterschap gewenst, ook van mijn mensen!
     Een heel lief kopje speciaal voor jou, van je vriend Bolle.

  1. Dank jullie wel!
   Ik ben ook heel blij dat ik niet meer bang ben! Nou, soms nog wel hoor, maar niet meer zo als vroeger. En ik weet nu dat ik veilig ben in mijn huis en bij mijn mensen. Dat we bij elkaar horen. Daar word ik gelukkig van!
   Ik wens jullie ook heel veel geluk toe!!
   Een heel lief kopje van Bolle.

Reacties zijn welkom